Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Огляд перед пологами - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Огляд перед пологами Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 березень 2008 - 12:18

Чи може лікар приблизно за два тижні перед пологами оглядати вагітну на кріслі, дивитися
на готовність матки, її розкриття, чи щільне прилягання голівки дитини?
Боюся, що такий огляд може спровокувати передчасні пологи.
З першою дитиною в мене такий огляд проводився аж в родзалі.
Тому не хотілося б показуватися в пологовому, поки не буде хоч якихось ознак початку пологів.

P.S. Це тема моєї дружини! :))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 12:51

Мене лікарка дивилася на кріслі перед пологами. Це була лікарка, з якою ми домовлялись про пологи, і вона на кріслі мене подивилась коли я вперше прийшла (десь за 3 тижні до пологів) і потім ще раз, ближче до пологів. А решту разів оглядала на кушетці. Після останнього огляду на кріслі вона сказала, що родові шляхи вже повністю готові і пологи ось-ось почнуться. Це сталося через 6 днів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 12:54

Думаю лучше постарайся не показываться там раньше времени. У меня с первым ребенком как посмотрели утром на кресле(оч больно), так через пол-часа и схватки начались,в тот же день родила. :gv:
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 12:58

Наскільки я знаю, такий огляд шийки матки перед пологами практикується. Друга справа, що хтось це робить дуже обережно і делікатно, а хтось навмисно агресивно, щоб спровокувати відхід пробки і пологи. Хоча, напевно, це залежить все і від індивідуальностей організму чи такий огляд повпливає на початок пологів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 березень 2008 - 13:14

Мене моя лікар оглядала на 38 тижні, за 2 тижні до пологів. Сказала, що родові шляхи ще не готові, щоб насолоджувалася останніми спокійними днями. Коли прийшла через 2 тижні, то, оглянувши мене, вона повідомила, що родові шляхи готові, народжу в найближчу добу. Все, як сказала. Огляд на 38 тижні, пологи ніяк не спровокував, болі не було, ну може легкий дискомфорт, але то при кожному огляді так.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 13:56

Остается совершенно неясным зачем же все это делать, что меняется...когда организм будет готов,тогда и начнутся роды. Толку от того,что сказали,что организм не готов в 38 недель, а в 40 готов, все логично. Тем более,что конкретно не всегда говорят когда именно начнутся роды.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 14:17

Питання не стояло, треба чи ні оглядати. І йти чи не йти на огляд вирішувати жінці. Більше того, якщо нічого не турбує, то навіщо іти, я, наприклад, не розумію. Але питання у Levandovskij стояло, чи може огляд спровокувати пологи. Так от, думаю, що якщо родові шляхи не готові і огляд робився акуратно і професійно, то пологи не почнуться, якщо ж пологи починаються, то огляд тим більше нічого не змінить. Проте, як я вже писала, якщо нічого не турбує, я би не йшла...
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 14:56

Мене оглядали і на 36 тижні, а на 38 взагалі знімали шов на шийці матки. І теж не спровокували ніяких пологів, хоча на той час я була й не проти. А потім й на 39. Після майже кожен день як не консіліум, то ще щось. Але родила лише на день раніше ПДП. Підтримую думку Lara! якщо оглядають професійно й не як корову, а жінку, то про які провокації може йти мова.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 16:00

Спорить не о чем, если просто аккуратно посмотрят,то риска нет, хотя вопрос в необходимости этого открыт. Просто врач,который принимал у меня роды видимо хотел,чтоб это случилось именно в тот день, наверно не хотел заниматься этим не в день дежурства, поэтому как я понимаю просто вручную расширил шейку, а там дело пошло оч быстро, родила 7,5 часов
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 16:12

Перегляд повідомленняСеструлька (25.3.2008, 16:00) писав:

Спорить не о чем, если просто аккуратно посмотрят,то риска нет, хотя вопрос в необходимости этого открыт. Просто врач,который принимал у меня роды видимо хотел,чтоб это случилось именно в тот день, наверно не хотел заниматься этим не в день дежурства, поэтому как я понимаю просто вручную расширил шейку, а там дело пошло оч быстро, родила 7,5 часов

Власне про це я хотіла написати. На жаль, є лікарі, котрі так роблять, приходить жінка на огляд з терміном, коли вагітність доношена і він вручну стимулює пологи, щоб народила та, з котрою вже є домовленість під час його ж чергування. Часто дають таблетки, я так підозрюю окситоцин. У нас це дуже поширено. Не раз чую від жінок, що лікар сказав приходити на таке то число, будемо народжувати. І ідуть же, без перейм, без відходження вод, ідуть, ковтають пігулки і народжують... Питання, НАВІЩО???? Так народила сестра мого чоловіка, 10 років тому. Прийшла на огляд, сказав лікар прийти наступного дня, бо у нього чергування, вона і пішла. Без будь-яких ознак родової діяльності, він їй простисмулював пологи, дав пігулку і вручну шийку привідкрив....
А щодо необхідності такого огляду, то я, наприклад ішла, бо на 36 тижні мені лікар, до якого я на огляд прийшла (мій у відпустці був) сказав, що живіт опустився і я народжу на протязі 2 тижнів. А оскільки ще й тренувальні перейми стали частими, то після однієї неспокійної ночі я й пішла до лікаря, у котрого народжувати збиралась, було якраз 38 тижнів. Вона оглядала дуже обережно, я вже вище писала. Якби нічого не турбувало, то я б і не надумала нікуди іти... Навіщо????
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 18:06

Дякую за поради. Тут, дійсно, на перше місце постає питання довіри до лікаря, який буде приймати пологи.
Не маю ніякої необхідності приходити швидше на огляд, лікар сам наполягає, що є досить дивним.
При розмові про оплату пологів лікар сказав, що будь-яке стимулювання буде коштувати ще дорожче, бо дорогі самі ці препарати.
Саме тому виникає підозра, що якщо після огляду весь процес почнеться швидше, стимуляція буде необхідна. Тому чекатиму поки малюк сам буде готовий і зайвий раз уникатиму зустрічі з медиками. :girl_angel:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 березень 2008 - 21:37

Не думаю, :girl_angel: що вагітній на останніх тижнях варто лізти на те крісло. Знаю багато випадків передчасних пологів, після тих оглядин
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 21:57

А мене лікар оглянув і сказав, що там ще нічого не готово до пологів і народжувати я буду через 2 тижні:) А я народила на наступний день.....Не знаю чи то через огляд (вроді нормально оглядав:)) чи то просто так мало вже бути.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 22:26

Перегляд повідомленняНастюша (25.3.2008, 21:57) писав:

А мене лікар оглянув і сказав, що там ще нічого не готово до пологів і народжувати я буду через 2 тижні:) А я народила на наступний день.....Не знаю чи то через огляд (вроді нормально оглядав:)) чи то просто так мало вже бути.

От і ще один такий приклад! Скажете що то збіг обставин? Не повірю...
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2008 - 23:02

Перегляд повідомленнятатіка (25.3.2008, 22:26) писав:

От і ще один такий приклад! Скажете що то збіг обставин? Не повірю...

Хмм... Навіть не знаю... То такий лікар специфічний був, в мене вже на той час і пробка відходила і живіт опустився :girl_angel: , а він оглянув і сказав, що ще не готово. Просто на наступний день роддом закривали на мийку, може і захтів скорше на відпочинок, щоб ніхто в ті дні останні не народжував, а не тут то було! :cray:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2008 - 09:16

По-поводу стимулирования не факт,как повезет,у меня после такого резкого осмотра все само и быстро оч прошло, никакой стимуляции, боли было не так уж много, схватки сначала были не болючили, а именно болючих часа 2, а в роддом приехала уже подтуживало, родила через час после прибытия в приемное отделение. Но избегать врача пожалуй тоже буду в конце второй беременности.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2008 - 16:22

Все-таки погоджуюсь з тим, що багато що залежить від лікаря у цьому випадку, як акуратно (і з якою метою) він подивиться. я досить багато перед пологами чула, що коли дивляться на кріслі під час переймів, то це дууууже боляче. Тому я чекала з таким страхом того огляду. Але моя лікарка, знову ж таки, так акуратно мене тоді подивилася, що я не відчула іншого, особливого болю, крім власне переймів.
Усім бажаю хороших лікарів-професіоналів!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2008 - 22:12

Перегляд повідомленняСеструлька (25.3.2008, 14:56) писав:

Остается совершенно неясным зачем же все это делать, что меняется...когда организм будет готов,тогда и начнутся роды. Толку от того,что сказали,что организм не готов в 38 недель, а в 40 готов, все логично. Тем более,что конкретно не всегда говорят когда именно начнутся роды.

Я також твердо була переконана, що вагінальний огляд абсолютно не потрібний, але коли на 38 тижні при візуальному огяді лікар сказав, що голівка опустилася, треба глянути вагінально. Все було не настільки страшно,як мені здавалося і основне без будь яких наслідків. Отож при вагінальному огяді виявилося, що народжувати будемо не раніше наступного тижня. :36_3_16: Перевіримо його прогнози :36_3_16: пройшло вже три дні.
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тарасовамама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 липень 2008 - 22:23

я думаю, все має бути обгрунтовано. у мене був підвищений тонус матки у 33 тижні. лікар вирішила оглянути мене на кріслі - і правильно зробила. бо шийка матки виявиласа відкритою наполовину. довелося терміново лягати під крапельниці, аби зупинити пологи. це допомогло доносити дитину до нормального терміну і народити здорового хлопчика
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2008 - 08:13

Коли термін ПДП вийшов, лікар сказала, що мене потрібно оглянути. Передвісники пологів у мене були вже тижнів зо 2. І пробка відійшла і тренувальні перейми були. Вона сказала, що є відкриття 1,5 см.
Так ось, після того огляду я народила в той самий день. От і думаю, чи це через той огляд чи ні?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему