Довіра до своєї половинки? Коли чоловік "підриває" довіру до себе чи "підривається
Відправлено 15 грудень 2009 - 09:56
Для мене довіра між стосунками займає чільне місце, так думаю і в кожного, але бувають, такі вчинки людей, наших половинок, коли після цього важко відновити її, а особливо, коли це стосується чоловіка, того коханого і незамінного. Трошки розкажу про два випадки (їх було і більше), але для осуду вибрала такі:
родився в нас синочок, підготовка до хрестин, хроші на лікарню на інші речі було наскладано, на христини чоловікові мали заплатити, але була затримка із виплатою. я переживала, пиляла, щоб він мучив начальника про виплату, той у відповідь говорив, що виплатить, так мій чоловік до думався позичити, а мені сказав, що той виплатив, я нарадощах все куплалося на хрестити, гості, ля-ля-фа і все інше. з часом його сестра починає мені щось намікати чи мій чоловік ніде не позичав грошей, я ні, кажу він сказав би мені, тоді до чоловіка ти гроші позичав ні, я кажу говори правду, у відповідь "ні" через місяць знов сестра каже подзвони до його тітки і запитай, він тобі брешить. дзвоню, виходжу повногю дурою, виявляється позичав (правда через 5 місяців був віддав, взнала на на 8 міс.) я вся нанервах чекаю з роботи (так мені було неприємно, я б якщо так виходило позичилаб у своїх, а тут як в душу плюнув) (роботу на той час змінив, бо казав, що там затримки, а той так і невиплатив) і він далі почав брехати що не позичав, я говорю, що говорила особисто із тіткою, далі бреше, як почала складати лахи, то сказав, а так і толком не міг пояснити, чому збрехав, "бо хотів, щоб у дитини були христини, і щоб неказали, що він неможе заробити" з часом перетерлося, але були і різні інші випадки.
і тут він починає по курювати вже минуло 4,5 роки як кинув (коли познайомилися попросила, щоб кинув і кинув), а тепер замітила, раз на дворі , що сигаретка світиться, то штин із рота і кажу "ти, що почав курити" ні, кажу я ж бачила і штин з рота, то тобі привиділося, я кажу не роби з мене дуру, хоче курити най курить (хоча в душі не хочу), але чого брехати, критися, як дитині.
Може, хтось скаже дурниці, хтось ні. Але брехня є брехня, і ця довіра стає меншою, і породжує інші проблеми (сварки, роздуми, домисли)
Чи він боїться мене, чи просто,я навіть незнаю, що думати.....
Брехня може породжувати і інші побрихеньки.......
Скажіть свою думку, як достукатися, таке враження, що і він не довіряє мені....
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:11
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:20
Я дозволю собі вас процитувати
Цитата
Ви самі пишете, що "для осуду". А кому хочеться осуду, та ще й від коханої жінки, та ще й за дрібниці, по суті. Бо позичені гроші чи викурена на вулиці цигарка, це насправді дрібні підводні камені у подружньому житті, це повсякденності і аж ніяк не глобальна катастрофа і не привід для осуду. Розумію, що з таких дрібничок, з будених радощів і неприємностей і складається життя, подружнє життя, але може варто трошки більше розуміння. Спробуйте пояснити чоловікові, що критися не варто, що ви любитимете і цінуватимете його навіть, якщо він недозаробить грошей, якщо викурить цигарку, якщо дозволить собі іншу слабкість. Переконайте його, що ви любите його, звичайного, але для вас найкращого у світі чоловіка, з усіма його слабкостями, а не Супермена, яким він хоче бути чи здаватись. І критися не потрібно, бо вам потрібен він справжній, а не гарна ідеальна картинка. Це моє бачення ситуації.
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:21
А на рахунок куріння... Мій чоловік не курить, а я курила і кидати не хотіла.Він цього не розумів і тоже заставляв мене не курити, перевіряв, навіть руки нюхав.І я від нього ховалася, курила, брехала, деколи цілі скандали були.Не можна так робити, кинути палити дуже важко.
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:33
Просто неможу зрозуміти чому він обманює, хоче мене оберегти від чого, наші проблеми повинні вирішуватися нами обома, як в клятві при радості і горю. Тепер ви подумаєте, що я якийсь монстир, що так .....
Ксюн4ик, про куріння, він кинув, ще 4,5 роки тому бо хотів, а я тільки допомагала, коли помер його брат, прийшов до мене "я закурю можна", я сказал можна, бо це було дуже важко для нього, а починає курити через, що і чого не сказати я курю, а критися ну не мала дитина.
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:33
я завжди кажу чоловіку,якшо втнув те шо мені несподобається краще скажи правду.а то як зробить шось таке і ще й збреше ой люті моїй нема межі!
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:37
Може мій тон буде трішки різкий, але, я завжди в таких випадках так балакаю, тож без образ...
Цитата
...........А на рахунок куріння......це смішно. Він доросла людина чи ваш син ? Дайте йому трошки свободи і не тороризуйте його. Мій теж чоловік палить......і пиво п"є з колегами, і горілочку ,але це не кінець світу і не трагедія. Ми можем сісти в п"ятницю вечером після робочого дня і випити по 50 гр. коньячку, вдома, і внього нема бажання десь шукати пригод................
Я просто хочу сказати, навчіться довіряти людині, поступатись, закривати деколи очі і розмовляти ( а це деколи ой як важко буває, а треба) І подаруйте йому відчуття того, що він мужчина. Наскільки я зрозуміла він у вас хороший !!!
Не придумуйте собі лишніх проблем і будьте щасливі у сім"ї !!!!
Повідомлення відредаговано Vesta*: 15 грудень 2009 - 10:38
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:37

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:42
amelia (15.12.2009, 10:33) писав:
Просто неможу зрозуміти чому він обманює, хоче мене оберегти від чого, наші проблеми повинні вирішуватися нами обома, як в клятві при радості і горю. Тепер ви подумаєте, що я якийсь монстир, що так .....
Ну чому монстр... :) Просто часто ми жінки самі спонукаємо чоловіка до маленьких побрехеньок. Ми хочемо, щоб він був годувальником, опрою, завжди готовим виконати те, що ми вважаємо потрібним і правильним. Не завжди у чоловіків так виходить, тоді, щоб уникнути "пиляння" і "скандалів" чоловік йде шляхом найменшого опору - приховує правду, вважає, що не потрібно жінці подробиць, які вона не сприйме. Ясно, що це дуже по-дитячому, але для чоловіків дієво, бо позбавляє їх чергового з'ясування стосунків (точніше відтягує у часі, бо правда все одно вилазить). Тому я й написала, що варто переконати чоловіка, що ви не судитемете його, і, якщо навіть у чомусь не погодитесь з його думками, то все одно цінуватимете і любитемете його.
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:44
Цитата
Повідомлення відредаговано Vesta*: 15 грудень 2009 - 10:45
Відправлено 15 грудень 2009 - 10:49
В мене теж недавно був похожий випадок.Купили дитині подарунок на Миколая і залишили в машині.Я вечером запитала чоловіка, чи він заховав в багажник, він сказав, що заховав.А зранку, коли везли доцю в садочок, то вона подарунок зразу побачила, бо ніхто його не ховав і він стояв прямо перед носом.Я була дуже зла, так мій чоловік сказав ще й, що це я винна, бо тре було самій ховати.Мені так було обідно,бо якби він не збрехав, то я пішла б і сховала.І такі випадки ще були...
Але я все рівно не думаю, що мій чоловік поганий, що він зробив щось страшне, таке чого не можна зрозуміти.Я думаю в кожній сімї щось похоже буває.Але і цьому немає ніякої трагедії.
Відправлено 15 грудень 2009 - 11:04
Він для мене найкращий чоловік, а для дитини суперовий татко.
Відправлено 15 грудень 2009 - 11:33
Часу пройшло дуже багато, але довіра то така річ - тверда, стала і водночас дуже хрупка!
Не знаю чи повністю довіряє мені мій чоловік , але по вигляду схоже, що так! Може його навчила попередня ситуація з ним... Боїться бути прискіпливим?

Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
Відправлено 15 грудень 2009 - 12:05
- Гроші він позичив не цілком для себе, а для вашої спільної потреби. З одного боку - це недобре брати в борг. Але хіба це не свідчить, що він хотів зробити приємне вам обом?
- Він прийняв рішення про позичку сам. З одного боку це був ризик, але з іншого боку, вам же хочеться, щоб чоловік був самостійним, а не щоразу про кожну дрібничку радився з вами і "навантажував" вас відповідальністю за це рішення?
- Він планував їх віддати сам. Тобто він мав певні міркування як він може їх повернути, знову ж таки не задіюючи вас. Можливо, з його точки зору, він не хотів вас турбувати або ж знав, що якщо скаже про позичку вам, то все-рівно гроші придеться віддавати, але плюс буде скандал, а ви і себе будете тим мучити і його пиляти?
А щодо того, що родичі вам передають, що чоловік гроші комусь винен, то я б їх запитала навіщо вони мені це кажуть і сказала, що наша справа з чоловіком. Якщо, звісно, чоловік не зловживає позичаннями.
Спробуйте з ним поговорити, чому він вам не довіряє, наведіть аргументи, що це зменшує вашу довіру до нього..
І, дійсно, не зациклюєтесь на цьому, бо коли ви постійно буде провіряти - чи він, бува, не обдурює в кожній дрібниці , то ви самі ж будете свою довіру попускати. Ну, і вашому чоловіку, напевно, неприємно постійно жити як на екзамені..
Відправлено 15 грудень 2009 - 12:06
Відправлено 15 грудень 2009 - 12:23
Відправлено 15 грудень 2009 - 12:46

Допомога