Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Про ковзани, лижне спорядження для діток - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Про ковзани, лижне спорядження для діток все, що стосується зимового активного відпочинку Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 11 грудень 2009 - 23:58

В одному з листів до Миколая ми написали, що хочемо ковзани, тепер стоїть проблема вибору...
Писали про ковзани, бо лижі нам дістались в спадок від старшого братика, та і нагода покататись в горах з"являється дуже рідко, а от коньки справа інша, до Медика не так далеко і покататись, впринципі, реально, якщо встати раненько, поки п"яних дядів нема :smile:

Тому сиджу і шукаю які вимоги є до такого взуття для діток, який вік є оптимальним, бо і меньшу хотіла б уже до нашої компанії приєднати, взагалі як зробити так, щоб година на катку не перетворилась в пекло(ну це я про таскання донечки по катку-спина не витримує такого, може є якісь способи навчити дитину кататись? менш травматичні), як зробити, щоб діткам було весело, навіть коли впадуть і т.п.

Давайте розглянемо усі моменти, які можуть трапитись під час перебування там, щоб відвідини катка перетворити у справжнє свято для діток, думаю, кращого відпочинку зимою годі пошукати.

Ну і окремо декілька слів про лижі для діток. Наскільки мені відомо, на лижі можна пробувати ставити діток і 3 річного віку - говорять, що норвежці швидше вчаться кататись на лижах, аніж ходити, а ми чим гірші :unknown: (ковзани рекомендують з 4).
Давайте поділимось, де їх можна купити за нормальну ціну, що саме можна купувати вже користоване, а що все-таки не варто (з питань безпеки), можна поспілкуватись і про аксесуари: рукавички, окуляри, та навіть і палички(хоча це швидше не аксесуар, проте для діток власне, я б не використовувала їх ІМХО)-чи потрібні і які.

Сподіваюсь ми тут зберемо багато корисної інформації і досвіду для батьків діток дошкільнят, та зрештою і школяриків, але мене більше цікавлять маленькі, бо їх потрібно навчити, ото власне про це хотілось би поговорити...
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лідо4ка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 грудень 2009 - 11:39

Мене також цікавить питання ковзанів. Донечці 4,4 роки і я задумуюсь чи не час розпочинати катання. На скільки я знаю, ковзани (а можливо, і лижі) можна купити на базарі секонд-хенду і домовитися про обмін на наступний сезон на більший розмір.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 грудень 2009 - 12:16

В мене доня вже катається на ковзанах. Почали заняття влітку на критій ковзанці. Вчилася доня з індивідуальним інструктором (15 грн). На теретьому занятті сама стала стояти на ковазанах. Ковзани не купували а брали на прокат на ковзанці (безкоштовно). Дуже знадобилвса комплект захисту на коліна, лікті та долоньки. Купували у магазині спорт товарів той, що для роликів.
Щодо лиж тільки замислююсь, бо зими такі, що снігу довго може не бути, а до Карпат ох як далеко....
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gafijka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 23 грудень 2009 - 13:56

Інструктор - це добрий варіант. ^_^ Хороші є на площі Ринок. із зовсім маленькими займаються. Але, якщо ви самі добре стоїте/їздите на ковзанах, то чому б самій не вчити дитину - спокійніше. Ви поруч, ви знаєте, що любить/боїться ваша дитина. Щодо лиж, то не знаю. Нашій даринці минуло 3 роки. надумалися цього року спробувати ставити на лижі, але спорядження , окрім шолома, купувати не будемо, бо не знаємо, чи сподобається їй і як піде наука. Візьмемо на прокат чи позичимо у друзів. а там буде видно.

Класно, коли є крита ковзанка. У Львові поки що із цим трудно. Правда, 29 грудня мають відкрити круглорічну ковзанку (правда, маленьку10*20м) у парку Культури. Вона якраз чудово підходитиме для навчання дітей.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 січень 2010 - 23:08

Нам Миколай приніс дітям лижі.Ми вже вчимось на них кататися.Наразі, просто ходимо,але дітям дуже сподобалося це заняття.
Ми купляли їх на "Провесні",вони вже з кріпленням,правда пласмасові,а не дерев"яні,як колись.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2010 - 10:25

soloha26, я такі бачила в Метро десь від 300 - до 400 грн., була здивована, що до такого китайці додумались, ідея непогана для міських діточок забавка, в гори правда з такими не потикнутись, пластмаска досить тонка, справжні міцніші і мають ще залізну обкантовочку, тобто вони будуть служити дууже довго, а ці у мене такої впевненості не викликають, перше, що подумала-добре, що таке приду мали, потім побачила ціну трохи здивувалась, бо не вартують вони стільки, може на Провесні дешевші, я б їм десь 200-300 дала, цікаво, правда скільки послужать.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Shura 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 00:31

Поїхали ми минулого року на Буковель, взяли сина, йому було 3.5р. Хотіли навчити кататись на лижах. Перед поїздкою звозила пару раз до інструктора у Львові. На Буковелі також домовились з інструктором. Годину промучався, нічого в нього не получалось. Наступного дня віддали в дитячий садочок, щоб хоч самим трохи покататись.
Цього року поїхали на тиждень у Словакію. Віддавали малого в лижну школу кожен день, і трохи самі звозили. Під кінець тижня почав повертати. Хочемо ще поїхати в Буковель, щоб не забув до наступної зими.
Лижі (гірськолижні) і чоботи купили б/у. Каску нам подарували (без неї на гору не випускаємо). Обовязково вдіваю термобілизну.
Ще цього року пару раз ходили на Медик. Я маю свої ковзани, хоч катаюсь не дуже добре, а малому беру на прокаті. Літом хочу купити роліки, кажуть на них легше навчитись.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:16

Пластикові лижи швидші за деревяні, то для дитинки важче буде на них вчитися - це мені розповіли у дитячій лижній школі (спорядження там видають на час навчання). Доня зараз ходе із задоволенням.
Shura, ролики "йдуть" легше, асфальт біль знайоме покриття аніж лід і не так страшно падати - пояснення моєї доні. Але потім ковзани зовсім не страшні....
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:49

oka, як я вам заздрю! де нам у Львові знайти таку лижну школу??? Правда на днях бачила діток, що з нашого лісу йшли з коротенькими дерев"яними лижами(прям у своє дитинство попала), так і хотілось кинутись до них і запитати звідки ви тут дітлахи, певно б налякала дітей така тьотка :cray:
А за коньки чи ролики, то моя доня і на тих і на тих нормально дає собі раду. Чесно кажучи, навпаки подумала, нехай краще на лід паде, бо ті царапини від асфальту мене лякають...І ще візьміть до уваги, що у справі катання на лижах, коньках велике значення має час, коли дитині щось дуже складно дається одного року, то на наступний вона ніби виростає, і вже зовсім по-іншому все виходить, важливо спершу, виходить чи ні, дати попробувати, відчути, а там усе налагодиться.
Вирішили купити старшенькій коньки б/у від 150 грн., нові близько 350 і вище(чекаю розпродажів, тільки чи будуть вони на ковзани?) і собі за компанію, щоб і мама мала. Лижі теж хочемо, маємо гірські дитячі, але дуже старенькі уже, з мого племінника, можна було б і бігові мати, я маю, то мала б за мною їздила, а ще треба одні гірські для другої донечки, короче "треба" дуже багато, де б знайти якийсь клад з лижами та коньками, де у Львові таке добро можна купити за нормальну ціну, нехай навіть вживане, може хтось знає?
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 10:09

Перегляд повідомленняolia14 (22.1.2010, 9:49) писав:

де у Львові таке добро можна купити за нормальну ціну, нехай навіть вживане, може хтось знає?

На Шуварі нові ковзани 280 та 350 (залежить від моделі)
Ще знаю у Львові дядька, що дає лижі на прокат (50 грн за добу)

А де Ви збираєтесь на лижах кататись?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 10:50

olia14, дуже дивно що у львові не має дитячої лижної школи... Попитайте по спортивних школах, має бути десь така секція.
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даніела 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 11:04

Дитяча гірськолижна школа у Львові є на Казірвальді. Покищо сама збираю інформацію про неї. Щодо ковзанів, ми купували малій кавзани і ролики в одному, просто перекручуються леза.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2010 - 12:39

Оленка2008, 50 грн. зовсім не багато для прокату, та чи має він дитячі? хоча мене це питання вже не цікавить, в гори вже певно не поїдемо :36_17_1: , а біля хати і одних достатньо. ковзани подивлюсь, Ти певно маєш на увазі того дядька на Шуварі, що торгує всяким спортивним інвентарем. Я розумію, що хороші ковзани коштують дуже великих грошей, але і дешеві китайські не хочу, мушу якусь середину знайти, бо це безпека дитини-а це перш за все! Мене дуже спокушають ті, що на 3-4 розміри відразу, а також такий прикол як пише Даніела коньки-ролики, але наскільки вони нормальні, безпечні і чи комфортно дитячій ніжці у них, я нажаль, крім наших старих-добрих шкіряних ковзанів для фігурного катання більше ніяких не пробувала, тому практично не уявляю як кататись в пластмасових :36_1_11:
Тих діток, що бачу в нашому районі, вчора теж зустріла, знову не наважилась докучати питаннями та ще і в ночі, але вони йшли з лісу до туристичного центру, певно там таки відкрили групу і дітки бігають на лижах. Я не дуже хочу в гірськолижну школу, бо вважаю, що їздити на гірських лижах-не велика мудрість, діти під моїм наглядом можуть навчитись, а от їзди на бігових треба вчитись і техніку відточувати, я на це можу не мати часу, а це дуже класно-бігати на лижах і корисно для здоров"я діток. А школи спец. у Львові нема oka :cray: , є тільки у Новояворівську, це дуже далеко від нас, а от найшла список спортивних шкіл України може комусь пригодиться:

Киевская СДЮШОР по пулевой стрельбе и биатлону
г. Киев, ул. Привокзальная, 12Б, стадион "Восход", здание тира.
тел. 566 01 64 (там тренеры по биатлону, все объяснят)
Львовская ДЮСШ "ЯНТАР"
г.Новояворивск, вул.Привокзальна 1, 81054. Тел.: 03256 42131
Сумская КДЮСШ „Динамо”
м. Суми, ФСТ „Динамо”, 40030, вул. Кірова 23, тел. 28-34-45
Тренер – 6, штатних – 3, учнів – 73.
Фінансується з бюджету обласного управління у справах молоді та спорту. Директор – Зеленський Іван Васильович
Сумская СДЮШОР „Гарт”
м. Суми, МОН, 40024 м. Суми, вул. Прокоф’єва 38А, тел. 36-02-81
Тренерів – 8, штатних – 6, учнів – 85.
Фінансується з бюджету обласного управління у справах молоді та спорту.
Директор – Остапенко Олександр Захарович.
Сумская ДЮСШ „Локомотив”
м. Суми, ФСТ „Україна”, 40022 м. Суми, вул. Привокзальна 1, тел. 28-42-89.
Тренерів -10, штатних – 6, учнів – 226.
Фінансується з фонду соціального страхування. Фінансування – 80%.
Директор – Кулак Микола Іванович.
Сумская Міське ДЮСШ з біатлону
м. Суми, ФСТ „Колос”, ФСТ „Колос”, 40030 м. Суми, вул. Жовтнева 13, тел. 21-57-61
Тренерів – 13, штатних – 9, учнів – 340.
Фінансується з фонду соціального страхування. Директор – Літовцева Тетяна Вікторівна.
Сумская Міжгосподарська видова ДЮСШ ім. П. Калнишевського
Роменський район, ФСТ „Колос”, 42000 м. Ромни, вул. Горького 46А, тел. 3-19-60.
Тренерів – 4, штатних – 4, учнів – 116.
Фінансується з районного бюджету та фонду соціального страхування. Директор – Людний Микола Іванович.
Сумская Сумська ШВСМ
г. Суми 40035, проспект Михайла Лушпи, д.15
Тел. 0542 321781
Тернопольская Тернопольская спортивная школа
Тел.: (0352) 52-58-50
Факс: (0352) 52-41-63
Черниговская СДЮШОР з лижного спорту
м. Чернігів, вул. Маліновського 59.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 17:21

Перегляд повідомленняolia14 (26.1.2010, 12:39) писав:

Оленка2008, 50 грн. зовсім не багато для прокату, та чи має він дитячі? хоча мене це питання вже не цікавить, в гори вже певно не поїдемо :diablo: ,

Так має і дитячі!

В Шевченківському гаю (точніше біля нього) є дитяча лижна школа. Там же є гірка (і навіть штучний сніг). Правда з гірки можуть їздити тільки діти. Дорослим спускатись заборонено.
Сама я там зараз не була... Була, ще в дитинстві (коли трохи займалась там же санним спортом)
Але інформація про школу достовірна
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даніела 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 17:36

Дитині в коньках роликах досить комфортно. Сам чобіт добре тримає ногу.Якість досить пристойна. Маю ковзани такоїж фірми, задоволена на всі сто.До того Дитячий чобіт розсувається по розміру.МИ задоволені такою покупкою, використовуються і зимою і літом.
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 19:43

Перегляд повідомленняolia14 (26.1.2010, 12:39) писав:

Я не дуже хочу в гірськолижну школу, бо вважаю, що їздити на гірських лижах-не велика мудрість, діти під моїм наглядом можуть навчитись,

Я би так не сказала. Як по вашому має з'їхати дитина з крутої гори? Її перед тим треба навчити. А на це потрібен не один день. Дорослі вчаться багато років, щоб вміти правильно їхати. Багатьом дітям легше навчитись ніж дорослим, але треба навчити дитину зпускатись технічно правильно, а не будь-як аби з'їхав.
Біля Шевченківського гаю працює лижна школа. Вони займаються цілий рік - літом катаються на роліках, зимою на лижах. Зараз працює бугель(але тільки для школи). Маю моб. телефон до інструктора, кому треба пишіть в приват.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 20:26

Даніела, дуже цікаво де ви купували їх, скільки приблизно коштують і що за фірма?
Shura, а зі скількох рочків беруть діток до тої школи?
А на рахунок того, що дуже довго і важко вчитись, не можу погодитись, якби ви бачили, що можуть робити дітки 3 років, ви б так не говорили, в мене між малими 2 роки різниці, старша пробувала вже минулого року, але то шо виробляла мала карапузка треба було бачити-старшій далеко до неї, вона вже має трохи страху і все ж теж непогано, пригадаю, коли ставила своїх одногрупників на лижі, було значно важче і ті викривлені спини і той страх в очах, ніколи не забуду, як ми з них насміялись. А поруч катався 3 річний карапуз, він просто прямесенько з гори спускався вниз-повертати йому не було потреби, проблемкою було як падав, тоді він фізично встати сам не міг, підїздив його татко, за капюшон, підняв і малий далі попрямував вниз-от вже десь козак виріс-тоді нашому здивуванню меж не було.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelena 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2010 - 21:10

olia14, якщо вас цікавить саме школа бігових лиж, то попитайтеся в інституті фізкультури. Зараз це вже університет. Там є кафедра зимових видів спорту. Вона знаходиться, здається, на Майорівці. Там вчать студентів техніки бігу на лижах. Це я точно знаю. Можливо, вони займаються і з дітьми, бо ж гімнастикою з маленькими займаються на Дудаєва.
My Signature
Зображення
Якщо ви когось осуджуєте, у вас не залишається часу, щоб його любити. (Мати Тереза)
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 10:07

Ну от, геть про них забула :blush: , не раз наші тренування на Скіфі(стадіон інфізу на Майорівці) з ними перетинались і хоч маю великий сумнів, що там хтось бавиться з дітьми, але передзвоню і обов"язково скажу про результат. Дякую!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2010 - 13:31

Перегляд повідомленняolia14 (27.1.2010, 20:26) писав:

Shura, а зі скількох рочків беруть діток до тої школи?
А на рахунок того, що дуже довго і важко вчитись, не можу погодитись, якби ви бачили, що можуть робити дітки 3 років, ви б так не говорили, в мене між малими 2 роки різниці, старша пробувала вже минулого року, але то шо виробляла мала карапузка треба було бачити-старшій далеко до неї, вона вже має трохи страху і все ж теж непогано, пригадаю, коли ставила своїх одногрупників на лижі, було значно важче і ті викривлені спини і той страх в очах, ніколи не забуду, як ми з них насміялись. А поруч катався 3 річний карапуз, він просто прямесенько з гори спускався вниз-повертати йому не було потреби, проблемкою було як падав, тоді він фізично встати сам не міг, підїздив його татко, за капюшон, підняв і малий далі попрямував вниз-от вже десь козак виріс-тоді нашому здивуванню меж не було.

З 4 беруть точно, чи беруть молодших - не знаю.
Я згідна з Вами, що в дітей немає страху, вони ще не розуміють наслідків, тому і їдуть прямо і швидко. Мені здається, що ми з Вами говоримо про різні речі. Поставили на ліжі можна і в 2 роки, але дитина не буде виконувати потібні для навчання вправи, не буде повертати. Можливо я забагато хочу від свого 4-х річного сина, але я заставляю його не просто прямо їхати (це в нього виходить дуже добре) а ще вміти повертати і зупинятись. Ми вчили кататись на пологих трасах, але і на них існують досить круті (як для дитини) ділянки. Якщо їхати прямо (без поворотів) розвивається велика швидкість, думаю не треба пояснювати, що може статись якщо впасти на швидкості на крутій горі. Я за безпеку, тому і хочу щоб моя дитина вміла правильно і безпечно кататись. А без відпрацювання вправ цього не буде.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів