Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Соняшникове та гарбузове насіння для малят - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Соняшникове та гарбузове насіння для малят Можна чи ні? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Зорянка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 грудень 2009 - 15:50

От купила пачечку соняшникового насіння і думаю, а малечі можна його дати?:)
Те саме стосується і гарбузового насіння. Знаю, що його дають від глистів. Значить, можна його давати дитині і просто так поласувати? Давати підсушене чи злегка прожарене?;)
Матусі, поділіться досвід

Трішки про соняшникове насіння
Текст, що розкривається
Насіння соняшника містить 24% білка з дуже цінними амінокислотами. До речі, білкам, які містяться в інших рослинах, бракує 2-3 і навіть більше амінокислот або вони бувають у малій кількості. У соняшниковому насінні, за винятком лізину, набір амінокислот повний. Соняшникове насіння є джерелом простагландину, який є стійким протектором слизової оболонки шлунка й кишківника та оберігає їх від виразок. Синтезований простагландин у нирковій тканині запобігає підвищенню артеріального тиску, сприяє виведенню нирками надмірної кількості солей, посилює кровообіг судин.
У соняшнику близько 30 мг на 100 г вітаміну Е (токоферолу). Є тут і розчинні в оліях вітаміни, такі, як А і навіть D, та вітаміни групи В. Дуже багатий соняшник і на макро- та мікроелементи, а надто на кальцій, залізо, цинк і калій. Заліза в ньому вдвічі більше, ніж у родзинках, які вважаються багатим джерелом цього елемента.
Вважають, що калій підтримує життя людини, як вода зрізані квіти, без якої вони в’януть. Без калію стають кволими наші м’язи (зокрема серцевий м’яз). У 100 г соняшникових зерен міститься 97,98 мг калію, тоді як у тій самій кількості апельсина його 8,7 мг, а в бананах – 23 мг.
Насіння соняшника належить до найповніших джерел вітаміну В6. У 100 г насіння його вміст становить 1250 мг. Навіть пшеничні проростки, багаті на піридоксин, мають його значно менше — 150 мг. Цей вітамін запобігає появі прищів на обличчі у підлітків у період дозрівання. Ендокринологи стверджують, що вітамін В6 може бути профілактичним засобом проти захворювання на цукровий діабет. І це, до речі, єдиний порятунок для тих, хто потерпає від ожиріння і кому не допомагає ні спеціальна дієта, ні фізичні навантаження, ні розвантажувальні (голодні) дні.
Найкорисніше, звісно, свіже насіння в сирому вигляді. Тоді його краще засвоює організм. Соняшникові зерна особливо корисні, якщо їх проростити, щоб з них вийшли молоденькі паростки (кільця). Свіже насіння соняшника рекомендується вживати для лікування алергійної кропивниці, бронхіту, нервових недуг.
[/hide]
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ляночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 16:13

Гарбузове насіння я почала давати своєму малюку десь після 1.2міс. Нам дали гарбуз, я його порізала на заморозку, а насіння поставила сушити на батарею. малюк тими насінинами дуже зацікавився, ось тоді я йому почистила і дала спробувати. Йому дууууже засмакувало. Тепер їмо щодня. Купляю не смажене, а підсушене. Є сорти гарбузів в насінні яких майже нема шкірки, їх їмо не чистячи (в шкірці теж є корисні речовини).
Про користь гарбузового насіння від глистів - знаю, але здається тоді насіння треба настоювати на молоці :girl_angel:
Соняшникового ще не давала, а коли даватиму - то підсушене. Я й для себе соняшник смажу дома - виходить набагато смачніше.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 грудень 2009 - 17:10

ми даємо Іринці, більше гарбузове насіння.
Але я завжди той гострий хвостик відгризаю, бо боюсь,щоб вона ним не поранилась.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 17:12

а ми тільки недавно почали ласувати насінням, тепер ходить і кричить щоб дати йому сєму.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 17:21

Я дала своїй доні попробувати зернятко соняшника - сподобалось, хотіла ще ;) Потрібно буде купити гарбузового насіння :)
Я і сама не проти таким поласувати ;) :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 17:45

Гарбузове насіння давала доці кілька разів, але воно їй не сподобалось, не хоче їсти.
А соняшникове дуже полюбляє, як і я. Так що, коли собі купляю, то їм, щоб ніхто не бачив - інакше не забереш потім, якщо вже добереться малеча.
До речі, по телевізору показували, як якийсь лікар розповідав, що насіння дітям можна давати лише перемелене, інакше воно зовсім не має для них користі, просто не засвоюється.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 17:47

Можливо воно ікраще перемелене насіння, більше вітамінів та корисних елементів засвоїться ;) Але якщо дитина вже має зубки, то вона його сама погризяє?! ;) :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 18:13

Зорянка,
Ну, щоб зубками так перемолоти насіння, то треба раз 50-100 пережувати одну насінину :mocking:
Я коли ще вагітна була, то за день з`їдала по 2-3 великі упаковки насіння (я і зараз пишу і їм його :mocking: )
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 18:18

Вітуля), не повірите, но я теж пишу їм насіння ;)
Треба буде попробувати перемолоти і до кашки малій дати :) чи так з ложечки погодуватии;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 18:21

Текст, що розкривається
Із всіх горіхів і насіння, гарбузове містить найбільше заліза ( в 6 раз більше, ніж говядина (!)), що дуже корисно для кліти крові. Але вітамфну Е, кальцію, фолієвой кислоти менше, ніж інше насіння.

My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 18:26

Моя Настя теж дуже любиьт насіня.Соняшникове даю їй рідко, оскільки не знаю де як і чми його обробляли.Ще не рекомендують давати куплене готове очищене насіння.
Гарбузці даю часто, оскільки є свої гарбузики і за якість я впевнена.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Премудрість 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 18:35

Я хочу попробувати дати старшому соняшникове насіння з медом,має бути смачно і корисно.Ще туди можна добавити ізюм і горіхи. Тільки це нагрузка на печінку,тому напевно давати потроху.
My Signature
Ісус Христос дарує спасіння кожному, хто увірує у Нього і прийме Його своїм Господом і Спасителем!
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2009 - 23:04

Як це так, мама і тато лузає на вулиці, особливо влітку, а мені... Зображення ... а якщо серйозно давала біля рочку, як соняшникове, так і гарбузове... поганого нічого не бачу дати дитині декілька зерняток... я точнісінько те саме роблю і робила як Ірина І, мамине чуття... щоб не поранилась і не застряло в горлишку....
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 грудень 2009 - 23:10

Аналогічно , як і дівчатка, давала насіннячко , але соняшникове. Спочатку сама чистила, а потім малий сам захотів..........правда відходів у нього виходило більше положеного, але нічого.
Під час вагітності , при дикому токсикозі, насіннячко поїдала "тоннами".
Я його ще жартома називаю "моє заспокійливе".....;)
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квітка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2010 - 18:24

Даю і соняшникове, і гарбузове! Доня страшенно любить, навіть буває сама просить! Це ж профілактика глистів!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2010 - 18:47

І ми залюбки їмо "сє" - так доня називає сємкі :96: Даю по кілька зерняток і вона собі ласує. Гарбузове ше не пробувала давати, бо не купую, завжди беру соняшникове.
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2010 - 19:13

Перегляд повідомленнямашеня (10.12.2009, 18:26) писав:

не рекомендують давати куплене готове очищене насіння.

А чому?
Я частенько купую його. Додаю у вівсяну кашу разом з яблуками. Насінинки дуже смачними виходять, коли пропаряться хвилинку. Перемелюю блендером і даю Цвітанці.
Або додаю у хлібопічку.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
До речі, пристосувалася смажити насіння у мікрохвильовці: хвилину, потім перемішати і ще хвилину.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2010 - 19:24

по телевізору чула що очищене насіння-це сорт такий,де виростає на соняшнику зразу біленьке-без шкірки чорної,тому всі ті шкідливі речовини які звичайне насіння вбирає в шкарлупу прониккають в насінину
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 1
  • Back To Top

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2010 - 20:47

Можно ли давать семечки детям?

Семечки, и тыквенные, и подсолнечные в небольшом количестве ребёнку от полутора лет - полезны. Обычно их подсушивают, измельчают в кофемолке и посыпают ими различные блюда: каши, пюре. Есть семечки в цельном виде, как это делают взрослые, детям до трех лет опасно: они могут ими подавиться, вдохнуть, поранить горло. Любые семечки достаточно аллергичны, поэтому следите за реакцией ребенка. Дети дошкольного возраста точно не могут лузгать семечки горстями, это нагружает печень и почки. Семечки должны быть обязательно хорошо промыты и следите, чтобы ребенок не поглощал их второпях вместе с кожурой: все мы еще с советского детства помним, что – не семечки, но кожура семечек, принятая внутрь, вызывает воспаление аппендикса.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2010 - 23:29

Что я, что мой Даня - страшные фанаты подсолн. семечек. Эх, у меня уже зависимость!! В Арсене продают такие в бело-прозрачной пачке!! Ням-ням!!!! Едим, но ребенку не даю много, а самммммаааа, Ай, ай!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему