Вечір добрий. Я майбутній тато (залишилось менше 4 місяців). Переглянувши даний форум, злякався за пологи дружини. Тут розповіли стільки жахіть, що я вирішив пошукати в інтернеті додаткову інформацію щодо пологових будинків. І ось що я знайшов:
Оскільки це иой перше повідомлення, то посилання на сам сайт подати не можу. Хоча, тимчасово адресу надаю в моєму підписі в кінці повідомлення і прошу адміністраторів не сварити мене за це.
Наказ МОЗ України за №620 від 29.12.2003р, який стосується якраз пологових будинків, пребування жінок і них, пологів, тощо.
Ось деякі, на мою думку, важливі положення з нього:
Додаток 1
1.12. Під час госпіталізації пацієнтки до лікувально-профілактичного закладу лікар приймального відділення, а у вихідні, святкові дні та нічний час - черговий лікар здійснює огляд та обстеження пацієнтки, інформує про її права та обов'язки щодо стану здоров'я, попередній діагноз, обсяг необхідних діагностичних та лікувальних заходів, прогнозні та можливі наслідки розвитку хвороби, а також отримує від неї інформацію щодо загального стану здоров'я, перебігу хвороби/вагітності.
1.17. Напередодні виконання планової операції хвора оглядається анестезіологом із заповненням листа первинного огляду анестезіолога (ф. 003-3/о), завідувачем відділення та керівником клініки (у клінічному закладі). При цьому визначається передбачуваний обсяг хірургічного втручання, в медичній карті стаціонарного хворого записується передопераційний епікриз, у якому фіксується згода пацієнтки на оперативне втручання у вигляді особистого підпису, заповнюється відповідним чином лист одержання інформованої згоди на медичне втручання.
2.12. Новонароджена дитина одразу після народження показується лікарем-акушером-гінекологом або акушеркою матері та особам, які супроводжують роділлю в пологах.
2.13. Порядок допуску останніх до пологового відділення, а також порядок відвідувань породіль та новонароджених під час перебування їх у післяпологовому відділенні родичами або близькими особами встановлюється адміністрацією лікувально-профілактичного закладу. Основними умовами для цього мають бути бажання породіллі, відповідна підготовка зазначених осіб, відсутність у них інфекційних захворювань.
4.7. Стан пацієнтки контролюється лікуючим лікарем щоденно з письмовим відображенням у медичній карті стаціонарного хворого у вигляді щоденника. Зміни в плані обстеження та лікування фіксуються в медичній карті стаціонарного хворого, в листі призначень та листі одержання інформованої згоди на медичне втручання (додаток 1). У разі тяжкого стану хворої терміни огляду визначаються її станом із відповідним записом у медичній карті стаціонарного хворого результатів кожного огляду.
Сторінка 1 з 1
Наказ N 620 від 29.12.2003 ВАЖЛИВО!!!
Відправлено 09 грудень 2009 - 01:33
Повідомлення від модератора martka
tadej, прочитайте будь-ласка УВАЖНО Правила Форуму!!!
Відправлено 03 липень 2010 - 21:41
Ми живемо в Україні.Закони пишуть тому,що мають відпрацьовувати свою зарплату.Пекар отримує зарплату за випічку,дояр-за надої молока, а писакипишуть закони та їх ніхто не виконує(майже).Ви знаєте багато випадків,коли лікарі програвали суд пацієнту?Не заморочуйтесь.Або їдьте народжувати за кордон.там закони пишуть,щоб їх дотримуватись
Поділитися темою:
Сторінка 1 з 1

Допомога