Не знайшла подібної темки і вирішила створити.Дуже цікаво почути Ваші думки на рахунок того чи потрібно стерилізувати дятячу посуду,чи просто мити і якими засобами.Що ви використовуєте для стерилізації і до якого віку?
Ой, для мене це також дуже актуальне питання, бо я ще все стерилізую і мисочку, і ложечку, і блендер, і кружечку( або в пароварці, або обливаю кипятком) Хоча я розумію, що ми вже великі і можна прекращать з тим ділом. Посуду мию просто горячою водою, а банячок при потребі мию содою.
Мене ще цікавить чи хтось користується паровим стерилізатором, бачила такий щось за 400 грн, думаю, може купити, бо до того часу все кипяченою водою обливаю, може вже не треба, вагаюсь
ще коли годувала сумішшю, то пляшечку і соску кип'ятила.
А потім повернулась до Гв і мала з тим спокій.
А як почала вводити прикорм, то нічого не стирелізувала.
В дитину був свій посуд, срібна ложечка.
Це все я мила миючими засобами для дітей( ушастий нянь здається)
взагалі вважаю що стерилізувати посуд дитині непотрібно.
Я стерилізую але не кожен день, раз на два тижня а так просто мию гарячою водою деколи з содою.Я теж вважаю що це не є дуже важливе, головне щоб в дитини був свій окремий посуд.
Мій малий теж має окрему посуду і срібну ложечку і навіть окрему мочалку для миття його посуди, але я просто напевне мікробоманьячка чи як там можна назвати. Але після ваших дописів від завтра напевне зав"яжу. А то і чоловік знущається, і на мої пояснення що треба кип"яточом вбити мікробів він регоче і говорить, що я годую дитину мертвими мікробами. А стерилізатор окремо не купляла, бо пароварка прекрасно стерилізує.
у нас є стерилізатор. суперова річ. зараз мінімум раз на день все стерилізую. як були менші - щоразу так робила. завжди обов'язково вимиваю все гарячою водою з крану. у нас бойлер, тому з цим проблем немає.
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
а посуд в доці окремий))) весь
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.
Я никогда не стерилизовала посуду и бутылочку ребенку. Мыла горячей водой, тщательно смывала, не более. Даже не понимаю, зачем?????
От микробов защитить? Тогда нужно всем и в том числе маме маски одеть. Нет, это не для меня.
Конечно, нужно придерживаться чистоты, отдельная посуда - это понятно, но все остальное - это уже слишком! Так навороты, чтобы у молодых мамочек побольше денег выудить на чудо-стерилизаторы!
Мене теж питання стерилізації цікавить... От збираємося в роддом, оскільки більш всього буде кесарево, то припаслась бутилочкою і пустишкою. Зараз збираюсь простерилізувати це все в пароварці. Звідси питання: скільки часу це треба стерилізувати в пароварці? І друге питання: куди його стерилізоване покласти, чи є якісь герметичні пакети і де вони продаються?
а я нічо не стерилізувала і ніякими спеціальними плинами не мила. Просто помила гарячою водою і все. Ми ж не живемо в стерильному приміщенні . Я вважаю що кожний мікроб має право на життя, інакше в дитини не виробиться стійкість до мікробів.
І я ніколи пляшечку не стерилізувала, мила гарячою водою, содою інколи, час від часу ошпарювала кип"ятком. А зараз тим більше не стерилізую- дитина має свою чашку, ложку, тарілку, для яких у мене окрема губка. Вода і сода- ось і всі миючі засоби.
Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
Мамочки не стерилізуйте своїх дітей!!! Дитинка повина адаптуватись до оточуючого середовища і виробляти стійкість проти існуючих мікробів. Я повністю підтримую дівчат в питанні - сода і гаряча вода. Цього достатньо для гігієни посуду.
"Єдиний мужчина за яким я стану бігати - це той, хто крикне мені "мамо, наздоганяй!"