Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: А хто на лижі в Карпати збирається? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

А хто на лижі в Карпати збирається? на новорічний вікенд або так, коли сніг випаде Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 04 грудень 2009 - 23:51

Я дуже люблю на лижах покататись, але вже майже 5 років цього не робила нормально, було якось і вагітною, було минулого року з донечкою, але то були одноденні поїздки, що дуже вимотували. От вирішили таки заночувати, хоч 2 ночі, тільки проблемка де?

Для батьків з дітьми, маленькими, умови мають велике значення (студентами ми про це навіть не думали), а саме: хатинка має бути біля гірки, бо з дітьми далеко не походиш, та і не поїздиш, зрозуміло-тепла вода, туалет в котеджі, а не на дворі, кухня, де б самі готували, до самої гірки вимоги -на Тростян не хочу, бо 2 діток будемо ще вчити, Політехнік певно замало екстримальний, але може б і погодилась, та надивилась, як там в Славську ті хатки стоять усі на купу, навіть гір не видно...Тому, може спробувати десь глибше в гори, де і лижі не будуть тобі відтоптувати, і якось спокійніше у всьому. В Тисовець можемо і не заїхати, хоча може снігу і не буде так багато на Новий рік (може його взагалі не буде :blush: ) Знайшла хатинку у Верховинському районі, Франківської області, усе влаштувало, тільки її місяць як забили на 1-15 січня, а мені треба десь 1-4, новорічна ніч не обов"язково, хоча було б добре, а ще нас збереться до 10 чоловік(діток не рахую). А ще хочу, ну це взагалі фантастика ;) , щоб ціни не кусались :blush:

Ну от, хто порадить таку або близьку до такої хатку? а де ви взагалі бували? Може є якісь певні правила виживання з дітлахами на лижних курортах, я це не про загально прийняте - спихнути їх на персонального інструктора, я нікому не довірю своїх карапузів, може є якісь моменти, про які навіть сама не здогадуюсь, буду вдячна за усі відповіді!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 04 грудень 2009 - 23:56

Такою величенькою компанією зараз знайти щось пристойне на Новорічні канікули ( а вихідних в Україні рекомедовано аж 10 днів) в цей час уже буде важкувато. А на Верховині в той час направду дуже класно. Але ми замовляли тоді ще на поч. листопада.А минулоріч господарі самі дзвонили десь у кін. жовтня і питали про наші плани, бо багато замовлень.Але удачі вам у пошуку.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 00:49

Тиждень пройшов не даремно, хатинку таки знайшли, можна сказати хатинку мрії, навіть завдаток уже занесли, нам натомість копію паспорта...Турбує трохи, бо гроші немалі, а от ще потім за 10 днів до заїзду повна проплата, а що нам натомість мають дати? може щось і дадуть, так просто цікаво. Хатинка на самій горі, с. Рожанка, якщо завалить снігом, прийдеться на гелікоптері туди їхати :8_2_102: , до гірки досить далеко, тому може і не покатаємось вволю(ну так, по дорозі туди і по дорозі назад), але думаю нам дуже сподобається, а, ну і числа, так і не вийде до 15 січня попасти записались на 15-17, ну що вже зробиш, треба було раніше рухатись, зато в нас є каміни, аж 2 і сауна в котеджі.

От такі справи... Втопчемо собі сніг на гірці під хаткою замість ретраків, та і будемо кататись на санчатах, а самі відважні будуть на гірських лижах цілину випробовувати, городи рівняти, а назад пішки-купа калорій піде, трохи на бігових чи прогулянкових лижах може ще покатаємось по тих засніжених дорогах, тільки б вони були засніженими, а то я щось в плані відпочинку не враховувала такої оказії, в моїй уяві воно там усе біле-біле :cray:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jolia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 09:15

і ми плануємо на новий рік в карпати! вже квитки і за місця домовлено. яекаю-не дочекаюсь, бо раніше ніколи взимку в карпатах не була) :8_2_102:

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
olia14, ви пишете що були в карпатах за вагітності, а на якому терміні і чи ви катались на санчатах чи лижах? бо мене всі відмовляли їхати, мовляв ризиковано, то те що поїду я вирішила однозначно, але на рахунок катання ще не впевнена.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 10:35

Jolia, а це вже як себе будете почувати і наскільки впевнено катаєтесь.
Я каталась на 5-6 місяці вагітності на лижах, було дуже класно, просто просила тих мужиків на кріселках, щоб знімали акуратно, ну і була проблемка в туалет сходити, вибачайте за деталі, але вагітним то питання надто часто виникає, так от був такий глибокий сніг, зайшли з коліжанкою в ліс, тільки злізли з лиж і по пояс у сніг, оце було найважче-вилізти з тої кучугури та ще й пузік витягти :36_11_8: , а так день відкатала без проблем, не падала, та і падати в такі снігові замети було зовсім не страшно, ноги майже не боліли, а я така нічого, важкенька була..., і хоч про погане не варто думати, я і не думала, але вже при другій вагітності розуму і страху було трохи більше, підчас першої вагітності здавалось, що от-от у мене заберуть свободу, тому, мабуть така ненормальна була, бо ще на 8 му місяці вагітності каталась на Медику-оце справжнє божевілля, бо там всяке могло статись, ну і на лід падати це не в сніг, але за вагітність не впала ні разу ні там ні там, впала перед кімнатою в роддомі, лежала там перед родами, оце вам доля, хоча може і не варто її випробовувати, проте, якщо добре катаєтесь і це принесе вам з дитинкою задоволення і приємні спогади, то чому ні?
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MILLA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 грудень 2009 - 17:38

Ми теж плануємо на свята в Карпати тільки нам простіше не треба шукати житла бо у нас у карпатах живе пра-бабуся тільки сісти в машину і до їхати
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gladness. 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2009 - 19:17

Перегляд повідомленняJolia (12.12.2009, 9:15) писав:

і ми плануємо на новий рік в карпати! вже квитки і за місця домовлено. яекаю-не дочекаюсь, бо раніше ніколи взимку в карпатах не була) :cray:

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
olia14, ви пишете що були в карпатах за вагітності, а на якому терміні і чи ви катались на санчатах чи лижах? бо мене всі відмовляли їхати, мовляв ризиковано, то те що поїду я вирішила однозначно, але на рахунок катання ще не впевнена.

мене це ж саме питання турбує, маємо їхати на Різдво у Карпати, і для мене це вперше зимові Карпати, незнаю, що робити кататись чи ні :cray:
десь мені в одній книжці попадалось,що вагітним на лижах кататись можна лише на маленьких горках .
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2009 - 21:26

gladness., на маленьких, щоб ризик падіння знизити, от і все. а якщо ви нормально катаєтесь, то вам все одно, тільки щоб великого скупчення народу не було, а то ті, що поруч не завжди можуть вправно розминутись, тоді небезпечно дуже. А ще дуже добре їхати на гірку з кріселками, щоб ноги трохи встигали перепочити, бо м"язи вагітних дуже чутливі і слабенькі, щоб потім нічкою від корчів не мучитись...Мені сподобалось на Тисовці-гірка така невелика(це там на самій горі) і на кріселку до гори їдеш, ті 2 інші бугільні-це було важко і спина і ноги після них здавали...
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мері 13 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 грудень 2009 - 19:40

Ви так класно заговорили про гори, що я вже так захтіла, хоч завтра б їхала. Правда погода трохи спортилась. Отож буду чекати снігу нового і їхати
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 грудень 2009 - 19:48

Я збираюся, але не в Карпати, а на місцеву гірку (так на 300 метрів)... Вона хоч і не велика, проте один день в тиждень мені вистарчає. 15 хвилин їзди від дому.
Але може виберуся на щось серйозніше після нового року.
Любімося!

Повідомлення відредаговано Parybok: 24 грудень 2009 - 21:26

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юляшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 грудень 2009 - 20:30

І я тааакзахотіла в Карпати. Ми з татом кілька років в Буковель їздили. Нам недалеко, то ми зраненька виїжджали, цілий день каталися, а на вечір додому. Тато мене з сестрою на лижі поставив, а коли зявився в нього зять - то і його. Минулого року мене вагітну не брали, хоч я і не падаю, але не брали. Цього року дуууже хочу на лижі. Тато абонементів накупив. Тепер тільки треба придумати як з малим бути - ми ще цицю гамаєм. Чи брати з собою його і маму, чи залишати на цілий день з мамою моєю вдома. не знаю ще...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   крихітkа 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2009 - 10:44

Привіт дівчатка. Можливо хтось легкий на підйом хоче у Карпати на свято? Ми з чоловіком планували їхати, але на жаль обставини склалися так, що нам це не вдається. Але ми забронювали гарні місця у садибі в Яблунівці (Яремчанський район) місця заброньовані на 31-4 січня. Вартість проживання з людини на добу 230 грн з дворазовим харчуванням. Сподваюся модератори не розцінять це як рекламу, бо це зовсім не так, просто не хочеться підводити власників тої садиби, дуже хороші люди. Якщо когось зацікавить - звертайтеся у приват.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Фіалка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2010 - 00:14

Дівчатка, дууууже потрібна ваша допомога!!!! :yahoo:
В мене родичка зі своїми дітками хочуть поїхати у Карпати відпочити (вони самі з Дніпропетровська) і мене просить знайти для неї бази, так щоб ціни були не кусючі, а умови людськими та щоб недалечко були гірки невелики, бо вона з дітками. Може хтось відпочивав з дітьми або має інформацію про такі бази, пишіть! Дуже чекаю!!!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 січень 2010 - 20:03

Ну а ми сьогодні приїхали з Карпат. Перш за все, що хочу сказати для тих людей, що їдуть на лижі з дітками, треба набратись багато терпіння, а батькам дуже маленьких діточок ще більше терпіння. Я зовсім не вважаю, що мама маленької дитинки має сидіти вдома і няньчити її до 3 років, навпаки мами повинні подорожувати з дітками, показувати їм світ, коли є нагода, навіть самим малесеньким, але щоб такі думки вам не приходили в голову на гірці, заздалегідь потрібно усе продумати. Я побачила гірку Плай у селі Плав"є і закохалась. Доглянута гірка, сучасний крісельний підйомник на 4 людини-при великому напливі людей, черг практично нема, є і бугельний підйомник тільки до середини гірки, якраз дуже добре для батьків з малечою, а ще мій подив-у підніжжя гори перед рестораном(невеличка інфраструктура вже є) є маленький майданчик для діток, пару гірок(меньша і більша) у вигляді машинок, качельки і моє найбільше здивування така типу каруселька (схожа на бугільний підйомник), де дитинка може вчепитись на лижах і кататись по колу і таким чином відчути як це підніматись на бугелі-це дуже важливо, а ще як їдуть лижі, для особливо боязких. І ще відпочинок на лижах задоволення не з дешевих, триденний-коштує при дуже скромних підрахунках чи не більше аніж тиждень на морі в літку, тому час там дуже дорогий, перед самою поїздкою, якщо дитя не стояло на лижах, не полінуйтесь візьміть їх на прокат у себе в місті і почніть вчити дитину з гірок у вашій місцевості, потім побачите, наскільки зєкономите свій час там. Пізніше напишу пару слів про хатинку де ми були, вона дуже гарна, але від неї до Плаю хвилин 40 їзди, тому для тих, хто їде суто покататись-не раджу, а так відпочити від суєти те, що треба, а ще та хатика стоїть на середині гори, тому, якщо не сильно лінуєтесь, можна спробувати кататись там, тільки за принципом "любиш кататись, умій і саночки возити", зато безплатно і купа калорій піде :wacko1: :search:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2011 - 17:44

Підготувала звіт про наш вікенд цьогорічний в Карпатах, може кому стане в пригоді :give_rose:

Люблю в гори з дітьми і з кожним роком більше і більше, і це правда!!! Цьогорічна подорож була легкою і приємною, за винятком кількох нюансів, що так і не змогли зіпсувати настрою.

Важливо: Дітлахи люблять вередувати і з цим треба змиритись, навчитись дещо втихомирювати і переключати, інколи це складно, бо на голові на виїзді не одні дітлахи..)))

Цього року пробували от цю садибу, були першопроходцями, так як будиночку всього 1,5 роки і відпочивальників ще не приймав, "на ліцо" усі плюси і мінуси(кому цікаво, пишіть в приват розкажу, а може і тут викладу, як буду мати хвильку часу..):
Прихований текст

Ціна була дуже хороша, проживати було досить комфортно і зручно, а дітлахи з радістю гонили по хаті, було де..
Тепер про гірку, були на Орявчику, який не дуже подобався мені до того як я стала мамою, але дуже сподобався зараз в ролі мами. Для дітлахів-це саме те, що треба, висота, пологість, трохи не зручний підйомник, але це не надто велика проблема, при позитивному настрої, непогані дядьки, що виручають-помагають, хоча одного незадоволеного життям таки зустріли.., але це деталі..
Погода була просто чудесна і навіть снігопад, який безперстанку летів на наші голови останнього дня, не зіпсував нам відпочинку, бо після нього з"явилось сонечко і відчуття зимової казки не покидало ні на мить.
Отож підсумки:
наші витрати за 3 дні: 1200 грн.
це включало наше проживання в котеджі, досить комфортне проживаня 500 грн+харчування 400(готували самі, сніданок включений в проживання)+підйомник і дорога 300 грн.
тепер в емоціях: дітки покатались на справжній гірці, татко теж трошки відпочив, навіть я кілька раз, правда з малечею (якось материнство вбиває самолюбство і хочеться максимум приділити дитині, тепер її емоції твоє щастя і своїми емоціями можна пожертвувати..), але все-таки спустилась з гірки. Таки витягли ми кількох друзів-знайомих з дому і ще пару дітлахів і дорослих спробували стати на лижі, усім дуже сподобалось і дуже рада за них також.
ну і пам"ять в фото, кілька таки встигла зробити:
Дитяча гірка і підйомник:
Зображення
Зображення
і таке було:
Текст, що розкривається
Зображення
вид з вікна, чомусь гори завжди вранці були в тумані:
Зображення
втомились добряче, спали довго..)))
Зображення
з гірки до хатинки їхали на лижах:
Зображення
старшенька показує куди ми поїдемо наступного року:
Зображення
ніби все...

My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2011 - 11:41

Дівчатка, в Карпати збираєтесь? Може, хтось підкаже гарну садибу в Ясіні? ;)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксенька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 грудень 2011 - 12:37

Дівчатка, я ну дуууужехочу в Карпати. Плануємо після нового року, десь ближче до лютого поїхати. Але інформацію уже збираю. Хочемо зупинитися у приватному секторі, щоб не дорого і щоб було не дуже далеко від Буковеля, чи Ворохти - коротше кажучи щоб було на що подивитись і десь побувати. Може хтось може поділитися досвідом власного відпочинку, буду дуже-дуже вдячна.
My Signature
Зображення

Мріє, не зрадь! Я так довго до тебе тужила,
Стільки безрадісних днів, стільки безсонних ночей.
А тепера я в тебе остатню надію вложила.
О, не згасни ти, світло безсонних очей!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kleoolya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 грудень 2011 - 15:56

Ми їдемо на Новий Рік на три дні в Карпати, беремо з собою донечку. Дуже хочеться покататися на лижах ще й навчити малу. Не знаю ще як це буде виглядати, адже ні я, ні чоловік нормально кататися не вміємо, однак колись треба починати...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 грудень 2011 - 19:18

Дівчата ,може хто має інформацію про Тисовець?Як там зараз погодка?які ціни,і чи варто їхати посеред тижня чи на вихідні можна,дуже ціни відрізняються?
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Iam 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 25 грудень 2011 - 19:01

Суворе попередження від модератора Нічлава
Реклама на сайті без згоди адміністрації суворо заборонена!!!! Ознайомтеся з правилами форуму!!!

• 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн