Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пропало молоко - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пропало молоко Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 березень 2008 - 14:49

Дівчата, я сьогодні годую малу - вона щось крутиться, я спробувала сцідитись - та де там, якась крапля всього... в мене і раніше були проблеми, бувало що не прибувало молоко, але щоб аж так... що робити???? Я прикладаю часто малу до грудей, але поки щось не дуже допомагає
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 15:07

Спробуй купити чай для годуючих матерів (він там, де і дитячі чайки). Мені в аптеці казали, що його треба пити при проблемах з лактацією, при втраті молока. частіше прикладай маля. щасти тобі
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 16:22

Юлія, заспокойся, все нормально, кількість молока не можна перевірити цідінням.
Зараз ти висипаєшся?
Що робити? Спати разом, носити на руках максимально, бажано шкіра до шкіри, тепло в квартирі? одягнись, ноги в тепло, піди в теплий душ, погрійся, чаї - добре, але, як на мене, компот ефективніше, а головне заспокойся, попроси чоловіка, щоб зробив масаж спини, особливо район лопаток, повір молочко прийде, ВСІ через це проходять.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 16:34

Юля в тебе звичайна лактаційна криза. Не бійся молочко повернеться. Зараз ще повний місяць на нього завжди молока менше. Тим більше вже буде важче зцідити молочко ніж раніше, лактація по троху встановлюється в тебе. Пий більше їж більше, теплий душ,зціджуйся в пляшечку і цим догодовуй. Все буде гаразд.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 16:56

Юлія, , ти й справді намагайся менше нервувати і пий компоти з сухофруктів. Мені ще в пологовому радили цим компотом замінити усі чаї. Ти спробуй і, дай Бог, тобі допоможе. Доброго прибуття молочка тобі!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 18:53

Перегляд повідомленняЯблучко (21.3.2008, 16:34) писав:

....зціджуйся в пляшечку і цим догодовуй....

Яблучко, а цідитись навіщо? тим більше навіщо пляшку дитині пропонувати? :flag_of_truce:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 20:55

Перегляд повідомленняViktoriya (21.3.2008, 18:53) писав:

Яблучко, а цідитись навіщо? тим більше навіщо пляшку дитині пропонувати? :flag_of_truce:

чим быльше зцідиш тим більше молока прибуде. Мене це врятувало свого часу. коли в неї вже не було сил смоктати і починала кричати давала молочко націджене коли вона спала. Щодо пляшечки, то тут ти права ватро з ложечки давати. Моя просто брала однаково гарно і пляшечку і груди, проблем з цим ніколи не було.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 21:55

Щодо того, що чим більше зціжуєш, тим більше молока прибуває - це правда. Моя мама за свого часу зціжувала і коли мене годувала і коли брата, то проблем у неї з молоком не було, ба, навіть навпаки, приходилось постійно зціжувати, бо досить ми нагодовані, так ще й молоко так текло, що приходилось цілі хстини підкладати, а то вся блуза мокра була.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 22:01

Перегляд повідомленняЯблучко (21.3.2008, 20:55) писав:

чим быльше зцідиш тим більше молока прибуде. Мене це врятувало свого часу. коли в неї вже не було сил смоктати і починала кричати давала молочко націджене коли вона спала. Щодо пляшечки, то тут ти права ватро з ложечки давати. Моя просто брала однаково гарно і пляшечку і груди, проблем з цим ніколи не було.

У мене також після зціджування молоко прибуває (я навіть спеціальний апарат купила, щоб легше було і швидше), хоча я зціджую лише тоді, коли потрібно залишити комусь малечу - він в мене також і пляшечку, і груди бере.
Ще мені дуже допомагає чай для лактації від Hipp, халва, гарбузове насіння і тепла ванна або сауна - молока тоді цілі ріки :36_3_16:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 21 березень 2008 - 23:07

Перегляд повідомленняЯблучко (21.3.2008, 16:34) писав:

Юля в тебе звичайна лактаційна криза. Не бійся молочко повернеться.

Юля, я погоджуюся з "Яблучко", що у Вас лактаційна криза. В мене була такаж ситуація. Дууууже не хотіла штучного догодування для доні, і в мене таки вийшло повернути молочко, головне не панікуйте! я не цідилася, а просто дуже часто давала груди, обов"язково вночі!! (близько 3-х разів) пила компоти із сухофруктів, чай з молоком, чай з кропу, ("Hipp" для лактації мені не підійшов), масувала груди, віджималася від підвіконника кілька разів, можна прикладати тепле листя капусти на груди. а також НЕ нервуйтеся; старайтеся по можливості по-більше спати, вірте і у Вас обов"язково все вийде. :36_3_16: В мене це все тривало 4 чи 5 днів
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 23:41

Перегляд повідомленняGolka (21.3.2008, 23:07) писав:

Юля, я погоджуюся з "Яблучко", що у Вас лактаційна криза. В мене була такаж ситуація. Дууууже не хотіла штучного догодування для доні, і в мене таки вийшло повернути молочко, головне не панікуйте! я не цідилася, а просто дуже часто давала груди, обов"язково вночі!! (близько 3-х разів) пила компоти із сухофруктів, чай з молоком, чай з кропу, ("Hipp" для лактації мені не підійшов), масувала груди, віджималася від підвіконника кілька разів, можна прикладати тепле листя капусти на груди. а також НЕ нервуйтеся; старайтеся по можливості по-більше спати, вірте і у Вас обов"язково все вийде. :36_3_16: В мене це все тривало 4 чи 5 днів

На рахунок ночі це дійсно дуже важливо. Вночі активізується гормон пролактин, який відповідає за кількість молока в грудях. Цей гормон забезпечує стабільну лактацію. Якщо маля смокче вночі, нервові закінчення на соску посилають сигнал у головний мозок, звідки йде команда на вироблення молока.
І взагалі в грудному годуванні діє дуже простий принцип: скільки дитинка смокче - стільки молока і прибуде.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 23:57

Юля, я прєднуюсь до всіх порад, бо кожен знаходить щось своє для достатньої к-сті молока.
Головне нівякому разі не панікуй, щоб не було. Спи разом з крихіткою - не намагайся все вспіти по дому, на початку це важко. Багато їж. Я 2 місяці пила молоко з чаєм (1л-2л молока в день), родзинки і мочне.
Просто заспокойся і все буде добре!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Туся 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 березень 2008 - 13:20

У мене теж були проблеми з молоком. Начну з того що мама мене годувала менше місяця, тож я не дуже надіялась на успішну лактацію, оскільки цула що кількість молока залежить багато в чому від генетики. Перші три дні в роддомі я Артемку годувала сумішшю, оскільки молока не було, воно зявилося тільки на четвертий день. Спочатку вдома проблем не було, оскільки малюк виїдав мало. Коли ж потреби виросли почалися проблеми 1-2 рази на день догодовувала сумішшю, особливо спочатку молока було мало вранці. Такі кризи були на 1му, 2му та 3му місяці. Коли в останнє догодовували сумішшю,то маленький після годування просто зригнув на мене всю порцію. Я вирішила що досить! Буду намагатись обходитись без суміші. Почала активніше прикладувати до грудей, пити лактаційні чайки, більше відпочивати, менше нервувати. Мені гарно допомогають молочна рисова каша, лактаційний чай, а ще допомагає кохання, після сексу завжди молочка більше!
Крім того якщо розрив між годуваннями не більше , 1,5-2 годин пропоную дитині одну й ту ж грудь(тобто чередую груди через кожні 3-4години), за цей час в іншій груді молоко гарно прибува. В результаті ми вже 3.5 міс не знаємо що таке суміш! :36_3_16: Тільки мамина грудь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 20:53

Дівчата, спасибі велике. Я спробувала просто пройтись погуляти на дві години, потім прикладала через кожні півгодини до грудей Віку, потроху почало прибувати молочко, так що годую тепер малу набагато частіше, інколи навіть сонну годую. наче вже прибуває молоко... так страшно навіть подумати, що не буде чим годувати...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 01:21

Перегляд повідомленняЮлія (23.3.2008, 20:53) писав:

так страшно навіть подумати, що не буде чим годувати...

Обов"язково буде!!!!!! у Вас все вийде!!!!!!! :girl_flag_of_truce:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 07:57

Перегляд повідомленняЮлія (23.3.2008, 20:53) писав:

Дівчата, спасибі велике. Я спробувала просто пройтись погуляти на дві години, потім прикладала через кожні півгодини до грудей Віку, потроху почало прибувати молочко, так що годую тепер малу набагато частіше, інколи навіть сонну годую. наче вже прибуває молоко... так страшно навіть подумати, що не буде чим годувати...

Якщо всеж таки дитинці не вистачатиме молока, то: на літр води заваріть 2 столових ложки тмину, коли питимете в шклянку добавти дольку лимона. Літр такого напою -потрібно випити протягом доби, але найкраще щоб наніч. Ефективність стовідсоткова!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 08:22

Перегляд повідомленняТуся (22.3.2008, 13:20) писав:

У мене теж були проблеми з молоком. Начну з того що мама мене годувала менше місяця, тож я не дуже надіялась на успішну лактацію, оскільки цула що кількість молока залежить багато в чому від генетики. Перші три дні в роддомі я Артемку годувала сумішшю, оскільки молока не було, воно зявилося тільки на четвертий день. Спочатку вдома проблем не було, оскільки малюк виїдав мало. Коли ж потреби виросли почалися проблеми 1-2 рази на день догодовувала сумішшю, особливо спочатку молока було мало вранці. Такі кризи були на 1му, 2му та 3му місяці. Коли в останнє догодовували сумішшю,то маленький після годування просто зригнув на мене всю порцію. Я вирішила що досить! Буду намагатись обходитись без суміші. Почала активніше прикладувати до грудей, пити лактаційні чайки, більше відпочивати, менше нервувати. Мені гарно допомогають молочна рисова каша, лактаційний чай, а ще допомагає кохання, після сексу завжди молочка більше!
Крім того якщо розрив між годуваннями не більше , 1,5-2 годин пропоную дитині одну й ту ж грудь(тобто чередую груди через кожні 3-4години), за цей час в іншій груді молоко гарно прибува. В результаті ми вже 3.5 міс не знаємо що таке суміш! :girl_flag_of_truce: Тільки мамина грудь.

Підкажіть, які чаї ви пили?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 березень 2008 - 09:26

Красунечка! Запитання було не до мене, але я також чаї пила для лактації, і вони дуже добре гнали молоко. Я пила такий:
1 ч.л. насіння кмину, 1 ч.л. насіння фенхелю, 1 ч.л. насіння анісу. Все це залити 350 мл.води, закип'ятити і настояти хвилин 30.
Ще дуже добре помагав гомеопатичний препарат "Мамогран". Він є у гомеопатичній аптеці, що біля пам"ятника Міцкевичу. Під час годування чи перед годуванням треба смоктати 5-6 гранул (там тобі точно скажуть.)
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Туся 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 09:48

Перегляд повідомленняКрасунечка (24.3.2008, 8:22) писав:

Підкажіть, які чаї ви пили?

Я пила Hipp, humana, bebivita. undefined Тут важливо вирішувати проблему в комплексі, тобто вживати й інші заходи щодо підвищення молочка. Можна дещо знайти тут:
Прихований текст

Важливий настрій на виключне грудне вигодовування. Потрібно забути що є таке поняття як штучні суміші. В мене є одна знайома в якої двоє дівчат по 7місяців і яких вона досі годує сама. Думаєтє в неї не було проблем з молоком? Сумніваюсь! Просто було терпіння та сила волі. В мене й досі іноді складається враження що молочка не достатньо, але той факт,ща синочок часто засинає під груддю та набір ваги в середньому по 850 грам на місяць говорить сам за себе.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 11:55

Перегляд повідомленняЯблучко (21.3.2008, 20:55) писав:

чим быльше зцідиш тим більше молока прибуде....

Перегляд повідомленняoksanocka (21.3.2008, 21:55) писав:

Щодо того, що чим більше зціжуєш, тим більше молока прибуває - це правда. Моя мама за свого часу зціжувала і коли мене годувала і коли брата, то проблем у неї з молоком не було, ба, навіть навпаки, приходилось постійно зціжувати, бо досить ми нагодовані, так ще й молоко так текло, що приходилось цілі хстини підкладати, а то вся блуза мокра була.

Ой, про сціджування не можу погодитись. Якби все було так просто "чим більше сцідилась - тим більше молока", то всі матусі, що зціджуються повинні годувати легко і довго.
Окситоциновий рефлекс, що відповідає за утворення та виділення молока, залежить від психологічного стану матері, механічне подразнення соска викликає виділення молока, але роздратування, біль від зціджування, стрес, втома (замість того, щоб відпочити, сидиш і цідиш, "до останньої краплі"), хвилювання ...і т.і., все це діє з точністю навпаки.
І ще такий момент, як описала oksanocka, чи багато матусь згодні на довге ГВ в такому режимі?
Одним словом про зціджування (при умові здорової мами та здорового малюка) потрібно забути взагалі і не псувати собі груди.

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (24.3.2008, 7:57) писав:

Якщо всеж таки дитинці не вистачатиме молока, то.... Ефективність стовідсоткова!

Щасливий татусь, Ви, перевіряли? ;)
Не можна говорити про 100% ефективність, те що підійшло вашій дружині, може зовсім не підійти іншій годувальниці.
Можна спробувати вести харчовий щоденник і записувати які продукти (напої), як впливають на кількість молока.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему