Пропало молоко
Відправлено 21 березень 2008 - 14:49
Відправлено 21 березень 2008 - 15:07
Відправлено 21 березень 2008 - 16:22
Зараз ти висипаєшся?
Що робити? Спати разом, носити на руках максимально, бажано шкіра до шкіри, тепло в квартирі? одягнись, ноги в тепло, піди в теплий душ, погрійся, чаї - добре, але, як на мене, компот ефективніше, а головне заспокойся, попроси чоловіка, щоб зробив масаж спини, особливо район лопаток, повір молочко прийде, ВСІ через це проходять.

Здоров'я вам та вашим малюкам!
Відправлено 21 березень 2008 - 16:34
Відправлено 21 березень 2008 - 16:56

Відправлено 21 березень 2008 - 20:55
Viktoriya (21.3.2008, 18:53) писав:
чим быльше зцідиш тим більше молока прибуде. Мене це врятувало свого часу. коли в неї вже не було сил смоктати і починала кричати давала молочко націджене коли вона спала. Щодо пляшечки, то тут ти права ватро з ложечки давати. Моя просто брала однаково гарно і пляшечку і груди, проблем з цим ніколи не було.
Відправлено 21 березень 2008 - 21:55

Відправлено 21 березень 2008 - 22:01
Яблучко (21.3.2008, 20:55) писав:
У мене також після зціджування молоко прибуває (я навіть спеціальний апарат купила, щоб легше було і швидше), хоча я зціджую лише тоді, коли потрібно залишити комусь малечу - він в мене також і пляшечку, і груди бере.
Ще мені дуже допомагає чай для лактації від Hipp, халва, гарбузове насіння і тепла ванна або сауна - молока тоді цілі ріки
Відправлено 21 березень 2008 - 23:07
Яблучко (21.3.2008, 16:34) писав:
Юля, я погоджуюся з "Яблучко", що у Вас лактаційна криза. В мене була такаж ситуація. Дууууже не хотіла штучного догодування для доні, і в мене таки вийшло повернути молочко, головне не панікуйте! я не цідилася, а просто дуже часто давала груди, обов"язково вночі!! (близько 3-х разів) пила компоти із сухофруктів, чай з молоком, чай з кропу, ("Hipp" для лактації мені не підійшов), масувала груди, віджималася від підвіконника кілька разів, можна прикладати тепле листя капусти на груди. а також НЕ нервуйтеся; старайтеся по можливості по-більше спати, вірте і у Вас обов"язково все вийде.
Відправлено 21 березень 2008 - 23:41
Golka (21.3.2008, 23:07) писав:
На рахунок ночі це дійсно дуже важливо. Вночі активізується гормон пролактин, який відповідає за кількість молока в грудях. Цей гормон забезпечує стабільну лактацію. Якщо маля смокче вночі, нервові закінчення на соску посилають сигнал у головний мозок, звідки йде команда на вироблення молока.
І взагалі в грудному годуванні діє дуже простий принцип: скільки дитинка смокче - стільки молока і прибуде.
Відправлено 21 березень 2008 - 23:57
Головне нівякому разі не панікуй, щоб не було. Спи разом з крихіткою - не намагайся все вспіти по дому, на початку це важко. Багато їж. Я 2 місяці пила молоко з чаєм (1л-2л молока в день), родзинки і мочне.
Просто заспокойся і все буде добре!
Відправлено 22 березень 2008 - 13:20
Крім того якщо розрив між годуваннями не більше , 1,5-2 годин пропоную дитині одну й ту ж грудь(тобто чередую груди через кожні 3-4години), за цей час в іншій груді молоко гарно прибува. В результаті ми вже 3.5 міс не знаємо що таке суміш!
Відправлено 23 березень 2008 - 20:53
Відправлено 24 березень 2008 - 07:57
Юлія (23.3.2008, 20:53) писав:
Якщо всеж таки дитинці не вистачатиме молока, то: на літр води заваріть 2 столових ложки тмину, коли питимете в шклянку добавти дольку лимона. Літр такого напою -потрібно випити протягом доби, але найкраще щоб наніч. Ефективність стовідсоткова!

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 24 березень 2008 - 08:22
Туся (22.3.2008, 13:20) писав:
Крім того якщо розрив між годуваннями не більше , 1,5-2 годин пропоную дитині одну й ту ж грудь(тобто чередую груди через кожні 3-4години), за цей час в іншій груді молоко гарно прибува. В результаті ми вже 3.5 міс не знаємо що таке суміш!
Підкажіть, які чаї ви пили?

Відправлено 24 березень 2008 - 09:26
1 ч.л. насіння кмину, 1 ч.л. насіння фенхелю, 1 ч.л. насіння анісу. Все це залити 350 мл.води, закип'ятити і настояти хвилин 30.
Ще дуже добре помагав гомеопатичний препарат "Мамогран". Він є у гомеопатичній аптеці, що біля пам"ятника Міцкевичу. Під час годування чи перед годуванням треба смоктати 5-6 гранул (там тобі точно скажуть.)
Відправлено 24 березень 2008 - 09:48
Красунечка (24.3.2008, 8:22) писав:
Я пила Hipp, humana, bebivita. undefined Тут важливо вирішувати проблему в комплексі, тобто вживати й інші заходи щодо підвищення молочка. Можна дещо знайти тут:
Важливий настрій на виключне грудне вигодовування. Потрібно забути що є таке поняття як штучні суміші. В мене є одна знайома в якої двоє дівчат по 7місяців і яких вона досі годує сама. Думаєтє в неї не було проблем з молоком? Сумніваюсь! Просто було терпіння та сила волі. В мене й досі іноді складається враження що молочка не достатньо, але той факт,ща синочок часто засинає під груддю та набір ваги в середньому по 850 грам на місяць говорить сам за себе.
Відправлено 24 березень 2008 - 11:55
Яблучко (21.3.2008, 20:55) писав:
oksanocka (21.3.2008, 21:55) писав:
Ой, про сціджування не можу погодитись. Якби все було так просто "чим більше сцідилась - тим більше молока", то всі матусі, що зціджуються повинні годувати легко і довго.
Окситоциновий рефлекс, що відповідає за утворення та виділення молока, залежить від психологічного стану матері, механічне подразнення соска викликає виділення молока, але роздратування, біль від зціджування, стрес, втома (замість того, щоб відпочити, сидиш і цідиш, "до останньої краплі"), хвилювання ...і т.і., все це діє з точністю навпаки.
І ще такий момент, як описала oksanocka, чи багато матусь згодні на довге ГВ в такому режимі?
Одним словом про зціджування (при умові здорової мами та здорового малюка) потрібно забути взагалі і не псувати собі груди.
Щасливий татусь (24.3.2008, 7:57) писав:
Щасливий татусь, Ви, перевіряли? ;)
Не можна говорити про 100% ефективність, те що підійшло вашій дружині, може зовсім не підійти іншій годувальниці.
Можна спробувати вести харчовий щоденник і записувати які продукти (напої), як впливають на кількість молока.

Здоров'я вам та вашим малюкам!

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках