Народ і держава - одне ціле чи два антагоніста?
Відправлено 02 грудень 2009 - 20:36
І поки я вважали себе стрункою, моє тіло набрало ще кілька кілограмів.
Дуже важко було сказати собі: це зображення у дзеркалі – це я. Я сьогоднішня.
До чого такі інтимні подробиці?
До того, що розум нашого народу, його інтелігенція, розумні освічені люди, точно так як і я, повторюють на сотні ладів: держава – це не я! Влада – це не я!
Я хороший, національно свідомий, люблю і вболіваю за Україну, а то все – не я.
Народ – це організм. Ми з вами, від останнього алкоголіка та злочинця до видатного науковця чи митця, є клітинами цього великого єдиного організму. Хто раковими, а хто імунними... А держава – це лише зовнішня оболонка, тілесна субстанція народу.
Може варто прийняти правду про себе, що наша влада – це наше обличчя. Якщо хворий організм – то і обличчя буде жовте й прищаве. Ну замінимо ми одну владу на іншу, вдавимо прищі і накладемо маску. Надовго?
Говорячи про антинародну владу, робимо злочин, тому що відокремлюючи наслідок від причини, ми не даємо змогу поглянути на себе об’єктивно й прийняти засоби відповідно до проблеми.
І маємо результат: організм гниє, а на обличчя накладають дорогу косметику, щоб це приховати.
До того ж, наш злочин, як провідників цієї думки, ще й в тому, що ми насаджуємо чужинський, не властивий нашій ментальності, погляд на владу. Це в Росії споконвіку цар-батюшка хороший, а міністри погані, бо дурять його. Приберемо міністрів, і цар-батюшка прозріє.
Вам це не нагадує сучасну тенденцію: замінимо Кучму, Януковичя, Ющенка...
Може час змінювати себе самих?
Майже пів століття тому Ханлайн сказав: „ Кожен народ заслуговує на свого правителя”.
Будь яка влада є звичайним середнім арифметичним свого народу.
Влада ніколи не веде за собою народ! Влада підтримує та узаконює соціальні процеси, що відбуваються в народі.
Не так давно довелося мати суперечку із своїми земляками гуляйпільцями. Збираються цілі організації, щоб боротися проти влади. Замінили владу. Тепер борються проти іншої. Я запропонувала зібратися й очистити від сміття дитячий майданчик, пройтися по людях, зібрати хоча б по гривні(у нас часто практикується це, коли хтось помирає чи сильно хворіє) на пару гойдалок, а там і влада підключиться.
Ви що! Нашими чистими (мабуть від роботи) руками мітлою махати? Сміття хай влада прибирає, а ми будемо хаяти або хвалити її.
Це маленьке провінційне місто, то що ж тоді говорити про великі міста.
Лише своєю діяльністю, направленою не на боротьбу з владою, а на конкретне діло ми зможемо змінити і свій народ і свою Державу.
Проілюструвати хочу прикладом.
На початку дев’яностих, на Хортиці проводилися розкопки святилищ, яким за 4000 років. Камінці викопали, склали купкою і кинули. Влада від історичної пам’яті відмовилася. Зібралися кілька громад рідновірів і за схемами власноручно відновили прадавню святиню. Зараз це пам’ятка, яка охороняється законом і обслуговується заповідником служить численним громадам як рідновірів так і іншим.
Саме конкретне діло конкретних людей змусило Владу прийняти конкретні законодавчі рішення і провадити згідно до них свою подальшу роботу.
Давайте жити за принципом: собаки гавкають, а караван іде. Чим швидше ми із собак станемо громадянами, тим швидше прийдемо до своєї мети.
Повертаючись до своєї історії скажу, що я схудла. Довго, важко, але я знову струнка і вродлива.
Відправлено 04 грудень 2009 - 23:20
повністю підтримую.
Просто захоплює Ваша здатність проникати в суть речей. Багатьом нашим співвітчизникам бракує здатності отак аналізувати ситуацію.. Вірять тільки тому що по ящику передають. Трохи подумати - лінь
Відправлено 05 грудень 2009 - 00:02

Ісус Христос дарує спасіння кожному, хто увірує у Нього і прийме Його своїм Господом і Спасителем!
Відправлено 05 грудень 2009 - 16:28
МИ - це один організм, а ви відділяєте себе від нього, в результаті втрачаєте можливість впливати на цей оргінізм позитивно.
і так більшість народу.
коли частина організму відділяється від основного - у медицині - це параліч.
якраз це ми і бачимо у нашому суспільстві
Ви скажіть собі - влвда саме така, яку я створюю своїми думками діями, своїм світоглядом, візьміть відповідальність на себе
Тоді і влада почне мінятися, ви обернете її своїми духовними зусиллями іншим боком
То це влада відділяється від людей. Чим? Охороно, шикарними маєтками, дорогими авто, костюмами від Версачє, недоторканністю, пільгами і багато ще чим.
ви своєї вини в цьому не бачите?
Тіло - це народ, зовнішній вигляд - це влада.
Візьмемо жінку середнього віку, середнього достатку
У неї, як правило, кілька хронічних хвороб, зайва вага, синці під очима, не свіжа шкіра, поганий запах з рота, що робить ця жінка для того, щоб змінити ситуацію?
Замазує синці тональним кремом чи пудрою (ціни на них вам відомі?) витрачається ще на силу силенну інших косметичних засобів, щоб вийти із дому в повній красі , запах з рота забиває жуйкою, зайву вагу приховує під одягом, на який теж витрачаються не малі гроші,
візьміть ще манікюри – педікюри, просто для прикрашання свого тіла, хвороби теж забиваються не дешевими ліками.
Як ви думаєте, скільки часу і грошей середньостатична жінка витрачає дійсно на підтримання свого здоров"я, на власне, життєдіяльність свого тіла? на здорове харчування, на гімнастичний зал, на турпоходи?
Та ніскільки.
і таких жінок та і чоловіків у нас мільйони - все разом - це ментальне тіло, Яке і проектує нашу владу
ми - ніби маленький кадрик на плівці, але влада - це той же кадрик, тільки на великому екрані , тому і витрачається влада на охорону та машини, а не на освіту та екологію, бо всі ми витрачаємося на косметику шмотки, а не на спортзал та йогу.
Існують в організмі і імунні клітини, які забезпечують функціонування цього організму.
от ви кинули пити, ведете здоровий споміб життя - ви перейшли в розрід цих імунних клітин, відповідно, ви вже впливаєте на ментальне тіло народу, і десь це обов"язково проявиться на завнішньому вигляді – владі. якщо ви перестанити її весь час ганити, то зможете відслідкувати ці зміни
Тут важливо зрозуміти, що саме ви- центр всесвіту, і саме від вас залежить все, що ви бачите навколо себе, саме ви несете відповідальність, за все що відбувається.
Це ваше життя і тільки ви можете його змінювати
Повідомлення відредаговано Ясна: 05 грудень 2009 - 16:30
Відправлено 15 січень 2010 - 01:43
Немає окремо держави і народу. Народ - це і є держава.
Все починається з малого...
Історія з життя. До Різдвяних свят прибирають місто,мерія закупила електрогирлянди для прикрашання вулиць. Співробітниця моєї мами хвалиться в колективі:"син-молодець,видали їм гирлянди розвісити по стовпах,то вони з хлопцями аж по три штуки додому забрали!" На питання: "Навіщо вуличні великі гирлянди в квартирі?" (більшість колективу кидає здивовані погляди на запитуючого) відповідь:"Так треба хоч щось з роботи принести!".
Відправлено 24 січень 2010 - 17:40

Зміни буденну тривіалістику на примарну ілюзію. .все так гарно, правда? Але ж це лише сон. .
ні...це лише життя. .
хоч яка нафіг різниця?
Відправлено 13 лютий 2010 - 02:34
Ясна (5.12.2009, 17:28) писав:
У неї, як правило, кілька хронічних хвороб, зайва вага, синці під очима, не свіжа шкіра, поганий запах з рота, що робить ця жінка для того, щоб змінити ситуацію?
Замазує синці тональним кремом чи пудрою (ціни на них вам відомі?) витрачається ще на силу силенну інших косметичних засобів, щоб вийти із дому в повній красі , запах з рота забиває жуйкою, зайву вагу приховує під одягом, на який теж витрачаються не малі гроші,
візьміть ще манікюри – педікюри, просто для прикрашання свого тіла, хвороби теж забиваються не дешевими ліками.
Як ви думаєте, скільки часу і грошей середньостатична жінка витрачає дійсно на підтримання свого здоров"я, на власне, життєдіяльність свого тіла? на здорове харчування, на гімнастичний зал, на турпоходи?
Та ніскільки.
Більшість моїх подруг і знайомих стрункі, хто ходить на аеробіку, хто в басейн, сауну, хто бігом займається. І ті у кого є зайва вага теж ведуть активний і достойний спосіб життя і заслуговують на повагу
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:03
Повідомлення відредаговано Cvit Lana: 13 лютий 2010 - 13:47
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:13
Ясна (5.12.2009, 17:28) писав:
Та ніскільки.
Скажіть будь-ласка яка зарплата,пенсія у середньостатистичної жінки?
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:36
Zorik (13.2.2010, 10:13) писав:
Підтримую це реторичне запитання.
Написано звісно гарно, але в більшості це просто демагогія... На жаль..
Середньостатистична українська жінка в першу чергу турбується за свою сім"ю, за здоров"я своїх дітей, за те, щоб вони ходили не голі і не босі, а вдягнуті і добре нагодовані. Думає за їх майбутню освіту яка в нашій країні дуже дорога ( а розумниками народжуються на жаль не всі, аби навчатися на державному).
Про який басейн чи спортзал йде мова????
Середньостатистична жінка йде на роботу на 8 і повертається в 18-19.
І робить вона це не через те, що їй так сильно того хочеться, а через те, що вона СЕРЕДНЬОСТАТИСТИЧНА і зарплата в неї не мед і думає вона, як справжня жінка - берегиня домашнього вогнища, не лише за себе.
Розумію, що перший пост- це така собі метафора, і я трохи відхилилася від теми.
Вибачте, просто трохи зачепило..

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 13 лютий 2010 - 10:57
Мораль допису така: робити треба не для когось, а впершу чергу для себе, і не чекати, що тобі за це будуть низько вклонятися і дякувати. Хочеш жити як людина - вперед. Є мінімум, який ми взмозі зробити.
Відправлено 13 лютий 2010 - 11:18
Повідомлення відредаговано Cvit Lana: 13 лютий 2010 - 11:58
Відправлено 13 лютий 2010 - 12:08
Cvit Lana (13.2.2010, 12:18) писав:
+1
Відправлено 13 лютий 2010 - 14:38
То що ви пропонуєте? "Забити болт" на все і чекати "з моря погоди"?
Відправлено 13 лютий 2010 - 14:48
Це сукупність таких як і ми,людей.
І від того,наскільки сумлінно кожен відноситься до своїх обовязків і залежить життя в державі...
Чому один вчитель (лікар, службовець ін.) віддається роботі безкорисно,а другого потрібно "підгодовувати"?
Забезпечуєте власним коштом робоче місце,бо у керівництва є "більш суттєві" проблеми...
ІМХО Хто хоче робити -шукає шляхи,хто не хоче робити -шукає причини...
Повідомлення відредаговано Asta la vista: 13 лютий 2010 - 15:07
Відправлено 13 лютий 2010 - 15:23
Кожен з них, думає лише за свою попу, за те, якби йому тою попою всидіти подовше в своєму м"якенькому кріселку і накрасти побільше грошиків, зак ніхто інший не прийшов і те кріселко в нього не відібрав.
Так, є порядні і чесні люди в тих верхах, але їх така мізерна кількість, що вони хоч кричи, хоч кулаками махай, нічого без підтримки більшості не зроблять..

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 13 лютий 2010 - 15:57
Відразу пригадалась проповідь священника, який роздумував про хабарі і казав, що неважливо що і скільки, але ж якщо ви берете з роботи те, що вам не належить, то це вже гріх і воно потім повертається і так циркулює у тому світі(стояла і згадувала, та мій чоловік не бере ніяких хабарів, здається все добре, але потім згадала, а кульки поліетиленові з роботи приносив(люди не подумайте пусті, просто нові), але ж було..
І чомусь дуже сподобалась теза Asta la vistaХто хоче робити -шукає шляхи,хто не хоче робити -шукає причини...От в цьому і істина, з цього і треба починати.

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 13 лютий 2010 - 16:38
Asta la vista (13.2.2010, 15:48) писав:
Це сукупність таких як і ми,людей.
І від того,наскільки сумлінно кожен відноситься до своїх обовязків і залежить життя в державі...
Чому один вчитель (лікар, службовець ін.) віддається роботі безкорисно,а другого потрібно "підгодовувати"?
Забезпечуєте власним коштом робоче місце,бо у керівництва є "більш суттєві" проблеми...
ІМХО Хто хоче робити -шукає шляхи,хто не хоче робити -шукає причини...
Я обома руками за те, щоб робити і шукати шляхи. Я згідна з тим, що для того щоб наше життя було кращим треба починати з себе, робити, а не чекати, що хтось це зробить за тебе. Але я не вірю, що це хоч якось змінить владу і державу. Країну, наше життя – так, а владу і державу – ні.
Asta la vista а де ви зараз бачили вчителів, які б не отримували конвертики на день народження, на день вчителя, на 8 березня… хтось відмовляється? Особисто я допомагаю вчителям і лікарям щиро, бо як можна вчити і лікувати наших дітей за таку зарплату? А влада?
Відносно робочого місця, не знаю як ви, а я кілька вазонів з дому винесла на роботу :D абсолютно з власної ініціативи і зовсім не для того, щоб хтось мені вклонився. Мені дуже подобається вислів Чехова (здається) : «Если бы каждый человек на куске своей земли сделал все, что он может, как прекрасна была бы наша земля» (може не дослівно, вибачте) я намагаюся жити за цим принципом. Але щось влада від цього кращою не стає.
Відправлено 13 лютий 2010 - 17:23
Приклад з життя. Була в нас на фірмі чудова дівчинка - сонечко. Завжди привітна, ніколи нікому не відмовляла, дуже старанна, обов"язкова і наполеглива. Її наполегливість і старанність відмітили і зробили керівником. Вона ДУЖЕ сильно змінилась таке враження, що від людей дуже швидко відірвалась. Швидко забулось, що таке їздити в маршрутках, що таке, коли не вистачає з/п і т.д. Просто стала іншою людиною. Навчилась обманювати, не дотримуватись обіцянок і т.д І це буквально за рік.
А наша влада давно відірвалась від людей. Чого їй дивуваись.
Наше завдання виростити нове покоління кращим ніж теперішнє. Своїм прикладом заохочувати інших і в першу чергу своїх дітей. Бути чесними, справедливими, вести здоровий спосіб життя. Щоб діти бачили альтернативу тому бруду що пропагують на екранах, тому що навколо нас нас.
Ви, дівчата, говорите, що робите все як треба, а влада не міняється. Просто таких мало. Якщо весь організм хворий, а здорове тільки серце, то людину здоровою не назвеш. Просто якби було і серце хворе, то тоді б взагалі померла.
Тому я вважаю, що для того, щоб була чиста совість, тре не голосувати "проти всіх" а бути такою, якою хочеш бачити свою владу.
Відправлено 13 лютий 2010 - 17:42
Cvit Lana (13.2.2010, 16:38) писав:
Cvit Lana, дуже Вас поважаю,але не погоджуюсь з принципом "допомоги" через низьку зарплату. ІМХО віддячитись допустимо за послугу,що не відноситься до виконання функціональних обовязків (індивідуальний візит лікаря додому,репетиторство,надання певної послуги "поза правилами").
Cvit Lana (13.2.2010, 16:38) писав:
ІМХО Значить вибираємо у владу не тих людей...або не витримують наші обранці спокуси владою. Як кажуть:навіщо така влада,якою не можна скористатись...
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Дуже сподобався допис zyabka,ніби мої думки виложила. Дякую!!!

Допомога