Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Починаємо підгодовування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Починаємо підгодовування для тих хто на штучному вигодовуванні Оцінка: -----

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 березень 2008 - 13:57

А наш малий вже третій день, як не бере пляшечки до рота. Їсть все, окрім суміші, тому увесь час я стою на кухні готуючи йому гамку. жодної суміші він не хоче. Пробували, майже, половину тих сумішей, що стоять в магазинах на полиці. :sarcastic:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 березень 2008 - 17:12

Перегляд повідомленняdenysko (13.3.2008, 13:57) писав:

А наш малий вже третій день, як не бере пляшечки до рота. Їсть все, окрім суміші, тому увесь час я стою на кухні готуючи йому гамку. жодної суміші він не хоче. Пробували, майже, половину тих сумішей, що стоять в магазинах на полиці.

А що ж ви такому мацьопу варите? Що він їсть? Зазвичай, дітки у такому віці, і то не всі, лише якийсь один вид кашки або овочів пробували, ну максимум два. Та й то ціле годування рідко кому у 5 місяців вдалося замінити. Основна їжа до року - це молоко, ну для вашого малятка - суміш. Спробуйте і правда кисломолочну суміш. У мене Юлька пила її поперемінно з молочною із величезним задоволенням.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2008 - 13:33

Перегляд повідомленняLara! (13.3.2008, 17:12) писав:

А що ж ви такому мацьопу варите? Що він їсть? Зазвичай, дітки у такому віці, і то не всі, лише якийсь один вид кашки або овочів пробували, ну максимум два. Та й то ціле годування рідко кому у 5 місяців вдалося замінити. Основна їжа до року - це молоко, ну для вашого малятка - суміш. Спробуйте і правда кисломолочну суміш. У мене Юлька пила її поперемінно з молочною із величезним задоволенням.

Наша мацьопа їсть практично все-сніданок-каші(кукурудзяна, гречана,вівсяна,рисова),далі пюре картопляне з кефіром, сир(сама готую), яблучка печені, морквяне пюре з яблучком, зупка - і все це з ложечки. Про пляшечку мрію,напевне, тільки я. От сьогодні проснувся о 4:00-голодний(в животику жабки квакають) приготувала йому кашку спочатку нутрілон-не хоче, потім зварила малиш вівсяний-не хоче, потім детолакт-те саме, нарешті 5:30 нагодувала зупкою і він заснув. З питтям у нас також проблеми, з пляшечки не п*є нічого, а з ложечки лише сік яблучно-грушевий та морквяний. Я вже валюсь з ніг,цілий день біля газової плитки, з ложкою. :greeting:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ul@senko 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 березень 2008 - 13:43

:greeting: і що, педіатри згодні з таким харчуванням?
це раціон місяців на 8...
чашки-поїлки теж не признає?
спробуйте різні соски, у нас, наприклад, Артур признавав тільки НУК, Іванка - авент.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2008 - 13:47

Перегляд повідомленняUl@senko (14.3.2008, 13:43) писав:

:greeting: і що, педіатри згодні з таким харчуванням?
це раціон місяців на 8...
чашки-поїлки теж не признає?
спробуйте різні соски, у нас, наприклад, Артур признавав тільки НУК, Іванка - авент.

Так педіатри згодні і причому всі, кого я не питала. а щодо чашок- поїлок, то ми ще не пробували, я просто не додумалась.Соски змінювала, але малюк ніяк не хотів їсти.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2008 - 15:12

denysko! Чесно, ви мене просто дуже здивували. А з якого віку ви почали докорм? Стільки всього... І головне, що ті лікарі, котрі вам порадили такий ранній прикорм виглядають на фоні сучасних рекомендацій ВОЗ і МОЗ України виглядають по меншій мірі дивно. По ідеї, вашій лялі, як штучнику тільки тепер пасувало б починати прикорм, а можна було б ще тижні 2 почекати. Мабуть, і від молочка дитина відмовилась через такий багатющий раціон. А не мав би ще ваш малюк сумішами нехтувати, шлуночок у нього ще такий, що сприймає найкраще якраз тільки молочко. Ви спробуйте, по-перше, різні соски. Направду різні. Як не вийде є ложечка фірми Медела, нею краще вам суміш давати буде. А щоб зменшити поки докорм, спробуйте давати, наприклад, пюре овочеве, сумішшю розведене. Щоразу робіть пюре рідше, збільшуючи кількість суміші. І не міняйте суміші, а давайте лише одну, ту, котру малюк гамав, поки все гаразд було.
А взагалі, знайдіть грамотного дитячого гастроентеролога.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світлячок 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 15:07

Перегляд повідомленняdenysko (14.3.2008, 13:33) писав:

Наша мацьопа їсть практично все-сніданок-каші(кукурудзяна, гречана,вівсяна,рисова),далі пюре картопляне з кефіром, сир(сама готую), яблучка печені, морквяне пюре з яблучком, зупка - і все це з ложечки. Про пляшечку мрію,напевне, тільки я. От сьогодні проснувся о 4:00-голодний(в животику жабки квакають) приготувала йому кашку спочатку нутрілон-не хоче, потім зварила малиш вівсяний-не хоче, потім детолакт-те саме, нарешті 5:30 нагодувала зупкою і він заснув. З питтям у нас також проблеми, з пляшечки не п*є нічого, а з ложечки лише сік яблучно-грушевий та морквяний. Я вже валюсь з ніг,цілий день біля газової плитки, з ложкою. :smile:

????????Це щось очевидне-неймовірне! Це раціон дійсно для 8 -місячної дитинки.Чому ви так рано почали давати дитині таку їжу? Це ж велике навантаження для дитячого шлунка та травної системи. Що ж ви тоді запропонуєте йому в 10 місяців, в рік?
А те, що не пьє з пляшечки... в мене старший теж не пив з пляшечки, а мені необхідно було його залишати час від часу на день-два, і їхати в інше місто до наукового керівника, то Стасик ніякої суміші і ні з яких пляшечок не хотів. Годували з чашки-непроливайки, їв тільки "Малиш" з рисовим борошном, ні НАН, ні Нутрілон, ні інші іноземні суміші чомусь не хотів. В знайомих не хотів синок їсти ні з пляшки, ні з чашки, ні з ложки. Поплакав, побув трохи голодний і почав їсти з чашечки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ul@senko 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 15:30

спробуйте поїлки, може сподобається.
і знайдіть толкового педіатра, бо лікар, який погоджується з таким харчуванням :acute: , як на мене, не має права мати справи з дітьми :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 15:36

Чому вас дивує такий раціон годування? Якщо у дитини немає розладів травлення та проявів алергії, на мою думку, введення раннього прикорму і перехід на тверду їжу можна починати і в такому віці.
Ще півстоліття тому вважалось, що пюре або каші слід пропонувати дитині на другому році життя.Ви згідні з таким твердження? Наприклад,відомий американський педіатр та педагог рекомендує вводити в раціон малюка тверду їжу з 3-ох місяців, ну звичайно враховуючи особливості дитячого організму.
Доречі наша мацьопка знову почала їсти кашку з пляшечки(нан кисломолочний, малиш-рисовий, вівсяний). :smile:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 15:51

denysko! Я з вами погоджуюсь у твердженні, що прикорм у такому віці МОЖНА ПОЧИНАТИ, але про перехыд на тверду їжу ще рано думати... І порадьтеся з лікарем щодо того, чи можна змішувати суміші Нан і Малиш. Зазвичай, не рекомендують змішувати суміші різних виробників. Справа у тому, що різні виробники мають різні рецептури (а вже "Малиш" і "Нан" ну дуже сильно за складом різняться). Так от, різні суміші містять різну кількість вітамінів, мікроелементів, тощо.... Коли змішуєте, то може статись, що так, що котрогось елементу буде у надлишку, а котрогось бракуватиме...
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 15:57

Перегляд повідомленняdenysko (13.3.2008, 13:57) писав:

А наш малий вже третій день, як не бере пляшечки до рота. Їсть все, окрім суміші, тому увесь час я стою на кухні готуючи йому гамку. жодної суміші він не хоче. Пробували, майже, половину тих сумішей, що стоять в магазинах на полиці. :smile:

Я почала догодовувати синочка сумішшю "Бона" від Нестле. Вона не солодка, нейтральна. Пробували? Може і справді маля не хоче солодкої суміші?
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 16:04

Перегляд повідомленняdenysko (20.3.2008, 15:36) писав:

Чому вас дивує такий раціон годування? Якщо у дитини немає розладів травлення та проявів алергії, на мою думку, введення раннього прикорму і перехід на тверду їжу можна починати і в такому віці.
Ще півстоліття тому вважалось, що пюре або каші слід пропонувати дитині на другому році життя.Ви згідні з таким твердження? Наприклад,відомий американський педіатр та педагог рекомендує вводити в раціон малюка тверду їжу з 3-ох місяців, ну звичайно враховуючи особливості дитячого організму.
Доречі наша мацьопка знову почала їсти кашку з пляшечки(нан кисломолочний, малиш-рисовий, вівсяний). :smile:

Про ранній прикорм. Я спитала мою бабусю, як вони раніше годували діток. Так от: перші 2 місяці їли мамину цицю, а далі починали давати все просто потерте або "пережоване"))))))) А я думала, що раніше діток цицею годували до року не менше без прикорму.
Ми також вже по троху вводимо прикорм, аби зменшити кількість суміші, якою догодовую синочка(ми на змішаному годуванні вже 2 місяці)
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 19:02

Перегляд повідомленняLara! (20.3.2008, 15:51) писав:

denysko! Я з вами погоджуюсь у твердженні, що прикорм у такому віці МОЖНА ПОЧИНАТИ, але про перехыд на тверду їжу ще рано думати... І порадьтеся з лікарем щодо того, чи можна змішувати суміші Нан і Малиш. Зазвичай, не рекомендують змішувати суміші різних виробників. Справа у тому, що різні виробники мають різні рецептури (а вже "Малиш" і "Нан" ну дуже сильно за складом різняться). Так от, різні суміші містять різну кількість вітамінів, мікроелементів, тощо.... Коли змішуєте, то може статись, що так, що котрогось елементу буде у надлишку, а котрогось бракуватиме...

Але якщо ж Ви пропонуєте малюку якусь нову страву,наприклад фрукти, ви ж не вираховуєте ті, чи інші вітаміни чи мікроелементи, щоб запобігти їхньому надлишку?
Суміш НАН я використовую для приготування густих каш, а от Малиш дитина їсть зранку та ввечері. :flag_of_truce:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 20:28

Перегляд повідомленняdenysko (20.3.2008, 19:02) писав:

Але якщо ж Ви пропонуєте малюку якусь нову страву,наприклад фрукти, ви ж не вираховуєте ті, чи інші вітаміни чи мікроелементи, щоб запобігти їхньому надлишку?
Суміш НАН я використовую для приготування густих каш, а от Малиш дитина їсть зранку та ввечері.

Я вам написала те, про що читала, крім того там у моєму пості написано "НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ". У будь-якому випадку усі лікарі завжди рекомендують, а вирішувати лише вам. І щодо прикормів, і щодо сумішей.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 10:10

Перегляд повідомленняLara! (20.3.2008, 20:28) писав:

Я вам написала те, про що читала, крім того там у моєму пості написано "НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ". У будь-якому випадку усі лікарі завжди рекомендують, а вирішувати лише вам. І щодо прикормів, і щодо сумішей.

Поділіться, будь-ласка, своїм досвідом ;) .Як Ви готуєте кашку, а якщо з пакетів, то чим розводите(лікар рекомендував НАН)?А Малиш він із задоволенням їсть :flag_of_truce: , жодної суміші більше не хоче.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 11:51

Ну мої теперешні кулінарні старання, вам ще ні до чого. :flag_of_truce: І розчинні кашки, і Нан у моєї Юльки вже історія.

Коли було 5 місяців дитині, то кашки ми ще взагалі не пробували, починали ми з капусти цвітної, а потім яблучко додали. Десь із 6 місяців кашку їли, і їли аж до року розчинні. Ну ніяк не хотіла дитина звичайних каш, навіть дрібно розмелених. А от після року із задоволенням їсть звичайні каші, варені на молоці уже (молоко також з року 2,5% жирності). Поки їла дитина розчинні кашки, то розводила я їх Наном молочним. Суміші давала почергово Нан молочний (1, а після 6 місяців 2) і кисломолочний. Після року замість Нану почала пити розчинне молочко Нестле з біфідобактеріями, воно якраз для діток від 1 року.(п'є і до сьогодні зранку).

denysko! Ви не ображайтесь, вас ніхто тут не намагається повчати і демонструвати, які тут всі аси в дитячому харчуванні. Я розумію, що ви радитесь з лікарем і слухаєте його порад. Я сама пам'ятаю, як мені лікар сказала, що у моєї 4-місячної дитини рахіт, бо має ззаду лисинку витерту від лежання. Добре, що почитала, що ознак рахіту є цілий список, а не ця одна і не стала дитину відпоювати вітаміном "Д" в дозах для маленьких мамонтів, а не дітей. Так от, щодо вашого лікаря, із ним із задоволенням поговорили б багато матусь, наприклад, з цього форуму. Дивні у нього поради, то годування 5-місячної дитини як 8-ми місячної, то змішування різних сумішей молочних... Таке враження, що сучасних статей той лікар не читає і на курси просто не їздить...
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 12:08

... Наприклад,відомий американський педіатр та педагог рекомендує вводити в раціон малюка тверду їжу з 3-ох місяців, ну звичайно враховуючи особливості дитячого організму....

Це ви про Спока???

...Ще півстоліття тому вважалось, що пюре або каші слід пропонувати дитині на другому році життя.Ви згідні з таким твердження?...

Мені таке твердження набагато ближче, ніж на другому місяці, як рекомендували нашим матусям нас годувати :)
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:04

Перегляд повідомленняІннуся (18.9.2008, 13:36) писав:

А ми попробували в 2 місяця морквяний сочок-несподобався,алергійка була,запорчик,і плачі... через пару днів сочок з яблучка-нормально!

А зачем?
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 13:22

Перегляд повідомленняІннуся (18.9.2008, 13:40) писав:

коли лікарка наша сказала в 2 місяці яблучко давайте то я аж розгубилася!як?! :scratch_one-s_head: дуже боялася реакції,але ТТТ все нормально.

а лікарка хоч попередила, що якщо на такому ранньому терміні починати пригодовувати, то починати не з сирого фрукту, а печеного яблука? Хоча, Сеструлька права,для чого?
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Андрусева мамуся 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2008 - 14:14

Хотіла б запитати конкретної поради!
Нам зараз 6,5 вже їмо кабачок і трохи цвітну капусту, капусту не дуже любимо...(але циця залишається самим основним) Що давати далі? В якій кількості приблизно ?
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »