Починаємо підгодовування для тих хто на штучному вигодовуванні
Відправлено 13 березень 2008 - 13:57
Відправлено 13 березень 2008 - 17:12
denysko (13.3.2008, 13:57) писав:
А що ж ви такому мацьопу варите? Що він їсть? Зазвичай, дітки у такому віці, і то не всі, лише якийсь один вид кашки або овочів пробували, ну максимум два. Та й то ціле годування рідко кому у 5 місяців вдалося замінити. Основна їжа до року - це молоко, ну для вашого малятка - суміш. Спробуйте і правда кисломолочну суміш. У мене Юлька пила її поперемінно з молочною із величезним задоволенням.
Відправлено 14 березень 2008 - 13:33
Lara! (13.3.2008, 17:12) писав:
Наша мацьопа їсть практично все-сніданок-каші(кукурудзяна, гречана,вівсяна,рисова),далі пюре картопляне з кефіром, сир(сама готую), яблучка печені, морквяне пюре з яблучком, зупка - і все це з ложечки. Про пляшечку мрію,напевне, тільки я. От сьогодні проснувся о 4:00-голодний(в животику жабки квакають) приготувала йому кашку спочатку нутрілон-не хоче, потім зварила малиш вівсяний-не хоче, потім детолакт-те саме, нарешті 5:30 нагодувала зупкою і він заснув. З питтям у нас також проблеми, з пляшечки не п*є нічого, а з ложечки лише сік яблучно-грушевий та морквяний. Я вже валюсь з ніг,цілий день біля газової плитки, з ложкою.
Відправлено 14 березень 2008 - 13:43
це раціон місяців на 8...
чашки-поїлки теж не признає?
спробуйте різні соски, у нас, наприклад, Артур признавав тільки НУК, Іванка - авент.
Відправлено 14 березень 2008 - 13:47
Ul@senko (14.3.2008, 13:43) писав:
це раціон місяців на 8...
чашки-поїлки теж не признає?
спробуйте різні соски, у нас, наприклад, Артур признавав тільки НУК, Іванка - авент.
Так педіатри згодні і причому всі, кого я не питала. а щодо чашок- поїлок, то ми ще не пробували, я просто не додумалась.Соски змінювала, але малюк ніяк не хотів їсти.
Відправлено 14 березень 2008 - 15:12
А взагалі, знайдіть грамотного дитячого гастроентеролога.
Відправлено 20 березень 2008 - 15:07
denysko (14.3.2008, 13:33) писав:
????????Це щось очевидне-неймовірне! Це раціон дійсно для 8 -місячної дитинки.Чому ви так рано почали давати дитині таку їжу? Це ж велике навантаження для дитячого шлунка та травної системи. Що ж ви тоді запропонуєте йому в 10 місяців, в рік?
А те, що не пьє з пляшечки... в мене старший теж не пив з пляшечки, а мені необхідно було його залишати час від часу на день-два, і їхати в інше місто до наукового керівника, то Стасик ніякої суміші і ні з яких пляшечок не хотів. Годували з чашки-непроливайки, їв тільки "Малиш" з рисовим борошном, ні НАН, ні Нутрілон, ні інші іноземні суміші чомусь не хотів. В знайомих не хотів синок їсти ні з пляшки, ні з чашки, ні з ложки. Поплакав, побув трохи голодний і почав їсти з чашечки.
Відправлено 20 березень 2008 - 15:30
і знайдіть толкового педіатра, бо лікар, який погоджується з таким харчуванням
Відправлено 20 березень 2008 - 15:36
Ще півстоліття тому вважалось, що пюре або каші слід пропонувати дитині на другому році життя.Ви згідні з таким твердження? Наприклад,відомий американський педіатр та педагог рекомендує вводити в раціон малюка тверду їжу з 3-ох місяців, ну звичайно враховуючи особливості дитячого організму.
Доречі наша мацьопка знову почала їсти кашку з пляшечки(нан кисломолочний, малиш-рисовий, вівсяний).
Відправлено 20 березень 2008 - 15:51
Відправлено 20 березень 2008 - 15:57
denysko (13.3.2008, 13:57) писав:
Я почала догодовувати синочка сумішшю "Бона" від Нестле. Вона не солодка, нейтральна. Пробували? Може і справді маля не хоче солодкої суміші?
Відправлено 20 березень 2008 - 16:04
denysko (20.3.2008, 15:36) писав:
Ще півстоліття тому вважалось, що пюре або каші слід пропонувати дитині на другому році життя.Ви згідні з таким твердження? Наприклад,відомий американський педіатр та педагог рекомендує вводити в раціон малюка тверду їжу з 3-ох місяців, ну звичайно враховуючи особливості дитячого організму.
Доречі наша мацьопка знову почала їсти кашку з пляшечки(нан кисломолочний, малиш-рисовий, вівсяний).
Про ранній прикорм. Я спитала мою бабусю, як вони раніше годували діток. Так от: перші 2 місяці їли мамину цицю, а далі починали давати все просто потерте або "пережоване"))))))) А я думала, що раніше діток цицею годували до року не менше без прикорму.
Ми також вже по троху вводимо прикорм, аби зменшити кількість суміші, якою догодовую синочка(ми на змішаному годуванні вже 2 місяці)
Відправлено 20 березень 2008 - 19:02
Lara! (20.3.2008, 15:51) писав:
Але якщо ж Ви пропонуєте малюку якусь нову страву,наприклад фрукти, ви ж не вираховуєте ті, чи інші вітаміни чи мікроелементи, щоб запобігти їхньому надлишку?
Суміш НАН я використовую для приготування густих каш, а от Малиш дитина їсть зранку та ввечері.
Відправлено 20 березень 2008 - 20:28
denysko (20.3.2008, 19:02) писав:
Суміш НАН я використовую для приготування густих каш, а от Малиш дитина їсть зранку та ввечері.
Я вам написала те, про що читала, крім того там у моєму пості написано "НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ". У будь-якому випадку усі лікарі завжди рекомендують, а вирішувати лише вам. І щодо прикормів, і щодо сумішей.
Відправлено 21 березень 2008 - 10:10
Lara! (20.3.2008, 20:28) писав:
Поділіться, будь-ласка, своїм досвідом ;) .Як Ви готуєте кашку, а якщо з пакетів, то чим розводите(лікар рекомендував НАН)?А Малиш він із задоволенням їсть
Відправлено 21 березень 2008 - 11:51
Коли було 5 місяців дитині, то кашки ми ще взагалі не пробували, починали ми з капусти цвітної, а потім яблучко додали. Десь із 6 місяців кашку їли, і їли аж до року розчинні. Ну ніяк не хотіла дитина звичайних каш, навіть дрібно розмелених. А от після року із задоволенням їсть звичайні каші, варені на молоці уже (молоко також з року 2,5% жирності). Поки їла дитина розчинні кашки, то розводила я їх Наном молочним. Суміші давала почергово Нан молочний (1, а після 6 місяців 2) і кисломолочний. Після року замість Нану почала пити розчинне молочко Нестле з біфідобактеріями, воно якраз для діток від 1 року.(п'є і до сьогодні зранку).
denysko! Ви не ображайтесь, вас ніхто тут не намагається повчати і демонструвати, які тут всі аси в дитячому харчуванні. Я розумію, що ви радитесь з лікарем і слухаєте його порад. Я сама пам'ятаю, як мені лікар сказала, що у моєї 4-місячної дитини рахіт, бо має ззаду лисинку витерту від лежання. Добре, що почитала, що ознак рахіту є цілий список, а не ця одна і не стала дитину відпоювати вітаміном "Д" в дозах для маленьких мамонтів, а не дітей. Так от, щодо вашого лікаря, із ним із задоволенням поговорили б багато матусь, наприклад, з цього форуму. Дивні у нього поради, то годування 5-місячної дитини як 8-ми місячної, то змішування різних сумішей молочних... Таке враження, що сучасних статей той лікар не читає і на курси просто не їздить...
Відправлено 21 березень 2008 - 12:08
Це ви про Спока???
Мені таке твердження набагато ближче, ніж на другому місяці, як рекомендували нашим матусям нас годувати :)
Відправлено 18 вересень 2008 - 13:22
Іннуся (18.9.2008, 13:40) писав:
а лікарка хоч попередила, що якщо на такому ранньому терміні починати пригодовувати, то починати не з сирого фрукту, а печеного яблука? Хоча, Сеструлька права,для чого?

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 18 вересень 2008 - 14:14
Нам зараз 6,5 вже їмо кабачок і трохи цвітну капусту, капусту не дуже любимо...(але циця залишається самим основним) Що давати далі? В якій кількості приблизно ?

Допомога

-