Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як нас розводять на гроші - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як нас розводять на гроші Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 березень 2008 - 17:23

Останнім часом стали ще більш частішими так звані "лохотрони". В реальному житті прості українські люди віддають гроші в обмін на "халяву" та навіть не роблять спроб задуматись над тим, звідки взявся цей подарунок, за чий рахунок він придбаний, кому і в чому користь давати щось "просто так".

Спочатку опишемо найбільш популярні способи, яким чином Ви можете позбутися власних грошей, поза Інтернетом:

300 грн.

Опис ситуації: на мобільний телефон з номером оператора Київстар надходить СМС повідомлення, що Ви виграли музичний центр, а для отримання призу вам необхідно поповнити рахунок на 300 грн. В даному СМС також наведено контактний номер, на який Ви можете зателефонувати - на іншому боці приємний жіночий голос вас запевнить, що ви дійсно виграли музичний центр і він буде доставлений вам до дому після того, як ви поповните рахунок на 300 грн. От тільки не уточнюється одна деталь - рахунок ви поповнюєте не собі, а злочинцям - шляхом використання послуги "переказ коштів". Самі того не підозрюючи, ви набираєте певну комбінацію букв (насправді цифр), номер поповнення, після чого підтверджуєте дане поповнення ... на інший номер. Все це описано вустами злочинців набагато гарніше. Не вірите? Зателефонуйте оператору Київстар - вас переконають, що компанія Київстар не проводить розіграшів мобільних центрів для своїх абонентів - тим більше у такий спосіб.

1000-1500 грн.

Декілька років тому був популярний вид лохотрону "Вітаємо, ви виграли..." - в якості виграшу пропонувалися телевізор, телефон, інша побутова техніка від щойно відкритого магазину. Для отримання даної техніки потрібно було лише придбати безпрограшний лотерейний квиток. Звичайно, прийшовши за своїм призом, магазину за вказаною адресою знайти було неможливо. А тепер даний вид "розводу" переріс у інший - приємна дівчина чи хлопець, представник туристичної агенції, перехоплює вас на вулиці та повідомляє, що ви натрапили на акцію - шалену знижку на подорож до найкращого курорту в світі, показує чудові проспекти з 5-зірковими готелями, чистим морем та інше... В результаті вам потрібно сплатити 1000-1500 грн. за відпочинок, який коштує від 5000 доларів. Звичайно, щасливі володарі путівок залишаються врешті решт вдома - в день від'їзду туристична агенція зникає назавжди.

поповнення буде згодом...

А тепер - види "лохотронів" в мережі Інтернет:

Весь залишок коштів на мобільному телефоні

Вам в ICQ приходить повідомлення приблизно такого змісту:

Цитата
Помогите!
Здравствуйте,
Если не трудно, пожалуйста, разошли это сообщение по контакт-листу. Срочно
для ребенка нужен донор крови 4 отрицательной. На станциях найти не удалось,
нигде нет. Спасите ребёнка! в деньгах проблемы нет,отблагодарю. Украина.
+3 8097 8787 398 Иван

В жодному разі не дзвоніть за вказаним номером телефону в такому повідомленні. На даний номер активована послуга "Платні вхідні дзвінки". Подзвонивши з благими намірами ви втратите весь залишок коштів на вашому рахунку, оскільки вартість з'єднання та дзвінка як правило надзвичайно великі. Якщо ви бажаєте дійсно допомогти - що вам заважає у будь-яку вільну хвилину навідати станцію переливання крові?

500 грн.

Повідомлення можуть бути різні, але суть одна - подвійне поповнення або картки поповнення за 50% знижкою. Одна дрібничка - мінімальна сума замовлення - 500 грн. Прагнучи заробити чи зекономити люди платять ці кошти невідомо кому і куди і чекають... чекають... одним словом довго чекають на своє замовлення, а кур'єр так і не приходить.

розповідайте хто ще знає які способи розводів.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 17 березень 2008 - 17:30

Жах! Нам теж приходили такі повідомлення і не одноразово. Добре, що ми не дзвонили. Просто чули про схожу ситуацію від знайомих. З них теж збрило кругленьку сумму.
А ще мама у мене начальник відділу звязку то до них листи схожі приходять. Каже спасу від них нема. І є люди що вірять в ті небилиці і намагаються інших переконати
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 17:41

ще вчора у новинах показували, та і багато хто розповідав.
Телевікторни що йдуть по телевізору, певно самі не раз бачили перемикаючи канали, дівчина пропонує простий ребус і ...ось диво ніхто не телефонує. Ви біжите дзвонити і щось не можете дозвонитися. А потім приходить рахунок на круглу суму. Там знімаються гроші якщо ви "не дозвонювалися" більше 6 секунд. У бігучому рядку написано, що це ви реєструєтесь так і вам подзвонять якщо компьютер вас вибере, звичайно вас ніхто не вибере. А строку ту прочитати іноді просто не можливо.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 17:43

В мене також було таке, прийшла смс, що я щось там виграла, і це була велика помилка цих людей, в той же день їхній номер перестали обслуговувати і у відділ боротьби з шахрайством моб. оператора моє чудо повідомив про цей випадок... так їм і треба, а насправді нічого ніколи ніхто нікому просто так не дає, тому вірити у всі ці лохотрони типу австралійської лотереї, а я вже мільярдерша і в мене купа рідні мені спадок лишили... таких людей я розвожу на контакти у вигляді телефонів і ставимо на флуд, після чого вони не можуть користуватись своїми телефонами... таких лохотронщиків треба карати
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 17:48

Та така пародія з сторокою в куточку екрана в усіх акціях присутня. Як таке тільки допускає рекламний контроль. І не найдеться на це хамство ніякого закону :hi:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 18:24

Поки на цьому хтось дабре заробляє, важко з цим боротися. Єдине, що ми можемо, не купуватися на це самі і розповідати якмога бльшій кількості людей.
Поки є довірливі люди, поки такі нечесні будуть процвітати. :hi:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 18:41

У моєї свекрухи була досить прикольна ситуація, якщо так можна сказати.
Зараз по телевізору часто рекламують нові мобільні мелодії типу "геть лохотрон!". Так от вона вирішила заказати ту мелодію, і не просту, а МР3, але не розібралась який у неї телефон (а там прості МІDI), ну і звичайно знеї здерли гроші, а мелодію вона до сих пір чекає. І все бідкається, от якби був новіший телефон, то мелодія б прийшла.
От так вони й наживаються на таких людях, які не читають отих "бегущих" строк.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 18:49

Ти права Оксаночка. та ще хочу додати, що ту бігущу строку з лупаю необхадно бігти і ловити. Бо іначеж не прочитаєш
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 18:55

От це то точно. Вона ще й так швидко пролітає.
А мій чоловік до усіх цих "бевозмездних" подарунків так агресивно настроєний. Весь час їх критикує, причому не підбираючи виразів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 23:15

Я одного разу у якомусь журналі натрапила на чудо пластир, який клеєш собі на тіло і худнеш. Там писало що виславши цей купон ви отримаєте пластир безкоштовно. Я подумала, що якщо безкоштовно, то чому б і ні.
От я відіслала і чекаю . Через деякий час приходить конверт на моє імя. Я відкриваю а про пластир і не згадується там. Там пишуть що компютер визначив мене як переможця у якійсь там акції :bye2: і я виграла... 30 000 гривень. :hi: Я спочатку у шоці читаю лист, ніяк не можу поврити у щасливий шанс. :good: Там ще пише, що потрібно стерти монеткою покривний шар . Я стираю а там.. :hi: :hi: . ви виграли подвійний приз, тобто 60 000 грн.
У конверті ще був каталог товарів. І умова, що свій виграш я отримаю, коли замовлю товари на суму не менше 149 грн :hi: . От прочитавши це я все зрозуміла. ЛОХОТРОН ПОВНИЙ, :87:
Ось така історія,
Доречі я адреску ту досі памятаю, там А/С "ПОСТ ШОПИНГ"
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2008 - 23:56

Перегляд повідомленняЯблучко (17.3.2008, 17:23) писав:

Опис ситуації: на мобільний телефон з номером оператора Київстар надходить СМС повідомлення, що Ви виграли музичний центр, а для отримання призу вам необхідно поповнити рахунок на 300 грн. В даному СМС також наведено контактний номер, на який Ви можете зателефонувати - на іншому боці приємний жіночий голос вас запевнить, що ви дійсно виграли музичний центр і він буде доставлений вам до дому після того, як ви поповните рахунок на 300 грн. От тільки не уточнюється одна деталь - рахунок ви поповнюєте не собі, а злочинцям - шляхом використання послуги "переказ коштів". Самі того не підозрюючи, ви набираєте певну комбінацію букв (насправді цифр), номер поповнення, після чого підтверджуєте дане поповнення ... на інший номер. Все це описано вустами злочинців набагато гарніше. Не вірите? Зателефонуйте оператору Київстар - вас переконають, що компанія Київстар не проводить розіграшів мобільних центрів для своїх абонентів - тим більше у такий спосіб.

Мені до болю знайома ця ситуація. Я рік тому деякий час працювала оператором Київстар і з цього приводу було надзвичайно багато дзвінків. І то добре, якщо абоненти дзвонили ще до того, як переказали кошти на інший номер, і питали чи це акція від компанії, чи брехня. Але ж було і багато таких, які спочатку переказували гроші, а потім дзвонили з претензіями до нас і питали, де їхні подарунки. Я просто дивуюсь, які в нас наївні люди і як їх багато...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 08:22

Закон економіки: попит породжує пропозицію, іншими словами якщо є лохи, то чому б їх не розводити? Просто треба собі затямити, що в нашому капіталістичному світі, нічого просто так не буває, ба навіть більше скажу: інколи сусід не хоче тобі позичити 100 гривень! А ви кажете подарунки!
Хочете подарунка, читайте найдрібніший шрифт, на будь якому носії інформації про акціїю, бо для вас найцінніша інформація саме там! Окрім того потрібно з кимось радитися, бо на хвилі емоційного піднесення, можна такого накоїти...
Я особисто в такі лохотрони не вірю.
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 09:20

Є такий анекдот:
Якщо вам набридли лохотронні смс-розіграші, надішліть нам смс на номер 855 з текстом "я не лох". І чим більше смс ви надішлете, тим більше ви не лох.
Мені теж часто приходять листи, що я "чудом" виграла 30000 грн, вже тої макулатури стосик назбирався б. Я дуже дивувалася, звідки знають всі дані про мене, поки не побачила по "Інтері" в новинах, що на ринку можна придбати диски з конфіденційною інформацією про наших громадян. Там все: телефони, адреси, номери машин, місце роботи...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 11:17

Розповім те, що згадалось насамперед.

_Напевне, всі пам"ятають той період, коли на вулиці повно ходило "представників канадських торгових компаній" і пропонували якийсь мотлох і ще купу подарунків, які, коли людина приходила додому, виявлялись дешевими китайськими товарами, що можна придбати на базарі за копійки, а людина заплатила за них зовсім немаленьку суму. Тепер спосіб обману став більш вищуканим. Вас перехоплюють десь у публічному місці або навіть дзвонять у двері, починають розмовляти ламаною польською мовою, і розповідають, що у них вкрали документи/гроші, і що вони зовсім за безцінь готові продати круту відео або фотокамеру, бо їм дуже потрібні гроші на дорогу. Людина спокушається і за 300-400 гривень купує камеру, якап нібито в магазині коштує 1000 доларів. Потім виявляється що це гарна китайська іграшка, вартість якої не більше ніж гривень 30-50.

_Наступний спосіб шахрайства більш агресивний і небезпечний. Перед вами у підземному переході підкидують тугий гаманець. Ви думаєте, що його хтось загубив і піднімаєте. В цей момент з"являється ще один перехожий, який бачив як ви підняли гаманець, і пропонує поділитись грошима. Коли ви відкриваєте гаманець, то тут раптом з"вляється нібито справжній "власник" його і вимагає повернути втрату. Ви віддаєте гаманець йому в руки, він перевіряє його вміст і заявляє, що там не вистачає грошей. "Власник" змушує вас вивернути кишені. Ви під враженням всієї ситуації вивертаєте кишені, показуєте свій гаманець і в цей момент погрожуючи вас змушують повернути гроші, що нібито "зникли". Якщо людина не прийшла до тями і не розуміє, що відбувається, то вона віддає гроші спільникам, які одразу ж втікають. Не піднімайте ніколи таких гаманців на дорозі !

_Ще один популярний спосіб шахрайства, який був дуже розповсюджений в Києві років 7-8 тому, але й тепер я час від часу зустрічаю на вулиці ( в парку Шевченка зокрема) таких осіб. До вас підходить молодий хлопець чи дівчина і пропонує відповісти на декілька запитань для дослідження. Запитання наступного плану: чи їздите ви відпочивати за кордон, скільки разів на рік, чи літаєте літаком, чи є у вас автомобіль і т.д. Після цього вам дають корінець і кажуть, що ви стали учасником лотареї і якщо ви щось виграєте, вам зателефонують. Будьте впевнені, якщо ви відповіли ствердно на всі запитання або їх більшість, вам зателефонують в цей же чи наступний день (можливо за тиждень), скажуть що ви переможець і запросять на презентацію, де має відбутись розиграш конкретного призу (мобільний телефон, побутова техніка чи автомобіль). На цій презентації присутні багато людей і тут всім починають втюхувати ідею дешевого відпочинку за кордоном на різних умовах(можливі варіації) . Якщо ви на це купуєтесь, то маєте шанси втратити одноразово від 1000 гривень до 5000 доларів (в залежності від вашого достатку). Потмі виявляється що і відпочинок , і призи повна фікція :36_19_2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   syliko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2008 - 13:07

Розповім про таке: іхали ми з чоловіком на авто, і раптом на трасі, активно розмахуючи руками просить нас зупинитися якийсь молодик. Ми зупиняємось. На ломаній російській чорнявий добродій розповідає що їде з Румунії, і що у нього зікінчився бензин. І тут хочеться проявити свою гостинність і допомогти мандрівнику. Чоловік пропонує йому свій бензин безкоштовно, але виявляється тому не підходить марка бензину, натомість пропонує купити в нього "золоті" прикраси-масивну печатку і ланцюжок. Хоча кому він буде в лісі платити гроші за бензин не ясно. Ми на трюк не купились, розкланялись і поїхали далі. А незабаром приходить наш сусід і хвалиться що за смішні гроші придбав "золоту" печатку на дорозі в якогось араба, бо тому конче треба був бензин, при чому його ніскільки не знітило, що заправок в радіусі 15 км. немає. Звісно річ виявилась не золота. Стались ці дві події не на одній дорозі, тому можна припустити, що бізнес цей налагоджений і розгалужений. Тому будьте пильні.
І друга історія. Було це пару років тому, одні мої знайомі замовили засіб для зхуднення по рекламному оголошенню в журналі. При чому чим більше замовляєш, тим більшу знижку отримуєш. Вони замовили 2 упаковки, бо вважали, що засіб був необхідний їм обом. Гроші вислали наперед. "Чудо-засіб" вони отримали, але не пігулки, а... ложку з діркою. Ось так!
Зображення
Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення
Життя іде, і все без коректур
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2008 - 13:14

Перегляд повідомленняsyliko (9.4.2008, 14:07) писав:

Розповім про таке: іхали ми з чоловіком на авто, і раптом на трасі, активно розмахуючи руками просить нас зупинитися якийсь молодик. Ми зупиняємось. На ломаній російській чорнявий добродій розповідає що їде з Румунії, і що у нього зікінчився бензин. І тут хочеться проявити свою гостинність і допомогти мандрівнику. Чоловік пропонує йому свій бензин безкоштовно, але виявляється тому не підходить марка бензину, натомість пропонує купити в нього "золоті" прикраси-масивну печатку і ланцюжок. Хоча кому він буде в лісі платити гроші за бензин не ясно. Ми на трюк не купились, розкланялись і поїхали далі. А незабаром приходить наш сусід і хвалиться що за смішні гроші придбав "золоту" печатку на дорозі в якогось араба, бо тому конче треба був бензин, при чому його ніскільки не знітило, що заправок в радіусі 15 км. немає. Звісно річ виявилась не золота. Стались ці дві події не на одній дорозі, тому можна припустити, що бізнес цей налагоджений і розгалужений. Тому будьте пильні.
Зображення
Зображення

О, перший випадок нагадує дуже історію про фотоапарат чи відеокамеру, яку я описувала в своєму коментарі. З серії "голі, босі і додому далеко" :D

А друга історія смішна, як на мене і в той же час повчальна :) Бо, здається, вже всім очевидно, що немає в світі жодного чудесного засобу для схуднення, якщо просто не контролюєш своє харчування :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 квітень 2008 - 13:27

Недавно я йшла собі :girl_angel: через ринок здавати ранішні аналізи і до мене підбігла молоденька дівчина та й каже "Слухай, допоможи мені! Он дивись, там є обмін валют, я повинна їм віднести гроші, але там недалеко стоїть моя мама і я не хочу щоб вона мене бачила. Віднеси будь-ласка їм ті гроші" (і показуючи гроші так жалібно кліпає очками). :acute: Я зразу поняла, що то якийсь лохотрон і пішла собі далі. Думаю то щось на зразок того гаманця на дорозі.
От коза, а якби я повелась..... :36_3_2: Мені ж не можна нервуватись, а животика тоді ще видно не було....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 00:55

В мережі білайн надходить смс про переказ вам 9 грн причому підпис в цього смс якийсь смішний на зразок mobilochka@mobilochka через пару годин нова смс - вибачте я помилково перевела вам 9 грн поверніть будь ласка і подробна інформація як це зробити. На кого розраховують ?
А восени зіткнувся зтаким - на парковці біля базару парковщик пропонує помити авто ще й відполірувати з класним воском. На питання скільки за це хоче відповідає 50 .Жертва думає що грн а він з великим обуренням вимагає 50$ і"професійно" мотивує звісно ж після виконання помивки . Якщо чесно - на пропозицію відправитися в пішу прогулянку з еротичним нахилом реагує позитивно якщо в тебе злий та вневнений вигляд або ти ще й неодин в іншому випадку підходять "напарники" і допомагають отримати "зарплатню"
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 09:49

Настюша, а кто-то ж таки ведется на это...:(
ROMZES, в Джинсе вообще приходили смс, что выиграми автомобиль...
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 травень 2008 - 09:55

Дуже багато розводів на гроші було в той час, коли євро тільки-тільки появилось на ринку. Наші люди ще не зовсім досконало знали, як ці купюри виглядають. От і підсовували (при купівлі якихось товарів з рук, чи на вулиці) їм замість дорогих євро австралійські долари, які вартували тоді приблизно 1 австр. дол.= 1 еврокопійка.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему