Як нас розводять на гроші
Відправлено 17 березень 2008 - 17:23
Спочатку опишемо найбільш популярні способи, яким чином Ви можете позбутися власних грошей, поза Інтернетом:
300 грн.
Опис ситуації: на мобільний телефон з номером оператора Київстар надходить СМС повідомлення, що Ви виграли музичний центр, а для отримання призу вам необхідно поповнити рахунок на 300 грн. В даному СМС також наведено контактний номер, на який Ви можете зателефонувати - на іншому боці приємний жіночий голос вас запевнить, що ви дійсно виграли музичний центр і він буде доставлений вам до дому після того, як ви поповните рахунок на 300 грн. От тільки не уточнюється одна деталь - рахунок ви поповнюєте не собі, а злочинцям - шляхом використання послуги "переказ коштів". Самі того не підозрюючи, ви набираєте певну комбінацію букв (насправді цифр), номер поповнення, після чого підтверджуєте дане поповнення ... на інший номер. Все це описано вустами злочинців набагато гарніше. Не вірите? Зателефонуйте оператору Київстар - вас переконають, що компанія Київстар не проводить розіграшів мобільних центрів для своїх абонентів - тим більше у такий спосіб.
1000-1500 грн.
Декілька років тому був популярний вид лохотрону "Вітаємо, ви виграли..." - в якості виграшу пропонувалися телевізор, телефон, інша побутова техніка від щойно відкритого магазину. Для отримання даної техніки потрібно було лише придбати безпрограшний лотерейний квиток. Звичайно, прийшовши за своїм призом, магазину за вказаною адресою знайти було неможливо. А тепер даний вид "розводу" переріс у інший - приємна дівчина чи хлопець, представник туристичної агенції, перехоплює вас на вулиці та повідомляє, що ви натрапили на акцію - шалену знижку на подорож до найкращого курорту в світі, показує чудові проспекти з 5-зірковими готелями, чистим морем та інше... В результаті вам потрібно сплатити 1000-1500 грн. за відпочинок, який коштує від 5000 доларів. Звичайно, щасливі володарі путівок залишаються врешті решт вдома - в день від'їзду туристична агенція зникає назавжди.
поповнення буде згодом...
А тепер - види "лохотронів" в мережі Інтернет:
Весь залишок коштів на мобільному телефоні
Вам в ICQ приходить повідомлення приблизно такого змісту:
Цитата
Помогите!
Здравствуйте,
Если не трудно, пожалуйста, разошли это сообщение по контакт-листу. Срочно
для ребенка нужен донор крови 4 отрицательной. На станциях найти не удалось,
нигде нет. Спасите ребёнка! в деньгах проблемы нет,отблагодарю. Украина.
+3 8097 8787 398 Иван
В жодному разі не дзвоніть за вказаним номером телефону в такому повідомленні. На даний номер активована послуга "Платні вхідні дзвінки". Подзвонивши з благими намірами ви втратите весь залишок коштів на вашому рахунку, оскільки вартість з'єднання та дзвінка як правило надзвичайно великі. Якщо ви бажаєте дійсно допомогти - що вам заважає у будь-яку вільну хвилину навідати станцію переливання крові?
500 грн.
Повідомлення можуть бути різні, але суть одна - подвійне поповнення або картки поповнення за 50% знижкою. Одна дрібничка - мінімальна сума замовлення - 500 грн. Прагнучи заробити чи зекономити люди платять ці кошти невідомо кому і куди і чекають... чекають... одним словом довго чекають на своє замовлення, а кур'єр так і не приходить.
розповідайте хто ще знає які способи розводів.
Відправлено 17 березень 2008 - 17:30
А ще мама у мене начальник відділу звязку то до них листи схожі приходять. Каже спасу від них нема. І є люди що вірять в ті небилиці і намагаються інших переконати
Відправлено 17 березень 2008 - 17:41
Телевікторни що йдуть по телевізору, певно самі не раз бачили перемикаючи канали, дівчина пропонує простий ребус і ...ось диво ніхто не телефонує. Ви біжите дзвонити і щось не можете дозвонитися. А потім приходить рахунок на круглу суму. Там знімаються гроші якщо ви "не дозвонювалися" більше 6 секунд. У бігучому рядку написано, що це ви реєструєтесь так і вам подзвонять якщо компьютер вас вибере, звичайно вас ніхто не вибере. А строку ту прочитати іноді просто не можливо.
Відправлено 17 березень 2008 - 17:43
Відправлено 17 березень 2008 - 17:48
Відправлено 17 березень 2008 - 18:24
Поки є довірливі люди, поки такі нечесні будуть процвітати.
Відправлено 17 березень 2008 - 18:41
Зараз по телевізору часто рекламують нові мобільні мелодії типу "геть лохотрон!". Так от вона вирішила заказати ту мелодію, і не просту, а МР3, але не розібралась який у неї телефон (а там прості МІDI), ну і звичайно знеї здерли гроші, а мелодію вона до сих пір чекає. І все бідкається, от якби був новіший телефон, то мелодія б прийшла.
От так вони й наживаються на таких людях, які не читають отих "бегущих" строк.

Відправлено 17 березень 2008 - 18:49
Відправлено 17 березень 2008 - 18:55
А мій чоловік до усіх цих "бевозмездних" подарунків так агресивно настроєний. Весь час їх критикує, причому не підбираючи виразів.

Відправлено 17 березень 2008 - 23:15
От я відіслала і чекаю . Через деякий час приходить конверт на моє імя. Я відкриваю а про пластир і не згадується там. Там пишуть що компютер визначив мене як переможця у якійсь там акції
У конверті ще був каталог товарів. І умова, що свій виграш я отримаю, коли замовлю товари на суму не менше 149 грн
Ось така історія,
Доречі я адреску ту досі памятаю, там А/С "ПОСТ ШОПИНГ"
Відправлено 17 березень 2008 - 23:56
Яблучко (17.3.2008, 17:23) писав:
Мені до болю знайома ця ситуація. Я рік тому деякий час працювала оператором Київстар і з цього приводу було надзвичайно багато дзвінків. І то добре, якщо абоненти дзвонили ще до того, як переказали кошти на інший номер, і питали чи це акція від компанії, чи брехня. Але ж було і багато таких, які спочатку переказували гроші, а потім дзвонили з претензіями до нас і питали, де їхні подарунки. Я просто дивуюсь, які в нас наївні люди і як їх багато...
Відправлено 18 березень 2008 - 08:22
Хочете подарунка, читайте найдрібніший шрифт, на будь якому носії інформації про акціїю, бо для вас найцінніша інформація саме там! Окрім того потрібно з кимось радитися, бо на хвилі емоційного піднесення, можна такого накоїти...
Я особисто в такі лохотрони не вірю.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 18 березень 2008 - 09:20
Якщо вам набридли лохотронні смс-розіграші, надішліть нам смс на номер 855 з текстом "я не лох". І чим більше смс ви надішлете, тим більше ви не лох.
Мені теж часто приходять листи, що я "чудом" виграла 30000 грн, вже тої макулатури стосик назбирався б. Я дуже дивувалася, звідки знають всі дані про мене, поки не побачила по "Інтері" в новинах, що на ринку можна придбати диски з конфіденційною інформацією про наших громадян. Там все: телефони, адреси, номери машин, місце роботи...
Відправлено 18 березень 2008 - 11:17
_Напевне, всі пам"ятають той період, коли на вулиці повно ходило "представників канадських торгових компаній" і пропонували якийсь мотлох і ще купу подарунків, які, коли людина приходила додому, виявлялись дешевими китайськими товарами, що можна придбати на базарі за копійки, а людина заплатила за них зовсім немаленьку суму. Тепер спосіб обману став більш вищуканим. Вас перехоплюють десь у публічному місці або навіть дзвонять у двері, починають розмовляти ламаною польською мовою, і розповідають, що у них вкрали документи/гроші, і що вони зовсім за безцінь готові продати круту відео або фотокамеру, бо їм дуже потрібні гроші на дорогу. Людина спокушається і за 300-400 гривень купує камеру, якап нібито в магазині коштує 1000 доларів. Потім виявляється що це гарна китайська іграшка, вартість якої не більше ніж гривень 30-50.
_Наступний спосіб шахрайства більш агресивний і небезпечний. Перед вами у підземному переході підкидують тугий гаманець. Ви думаєте, що його хтось загубив і піднімаєте. В цей момент з"являється ще один перехожий, який бачив як ви підняли гаманець, і пропонує поділитись грошима. Коли ви відкриваєте гаманець, то тут раптом з"вляється нібито справжній "власник" його і вимагає повернути втрату. Ви віддаєте гаманець йому в руки, він перевіряє його вміст і заявляє, що там не вистачає грошей. "Власник" змушує вас вивернути кишені. Ви під враженням всієї ситуації вивертаєте кишені, показуєте свій гаманець і в цей момент погрожуючи вас змушують повернути гроші, що нібито "зникли". Якщо людина не прийшла до тями і не розуміє, що відбувається, то вона віддає гроші спільникам, які одразу ж втікають. Не піднімайте ніколи таких гаманців на дорозі !
_Ще один популярний спосіб шахрайства, який був дуже розповсюджений в Києві років 7-8 тому, але й тепер я час від часу зустрічаю на вулиці ( в парку Шевченка зокрема) таких осіб. До вас підходить молодий хлопець чи дівчина і пропонує відповісти на декілька запитань для дослідження. Запитання наступного плану: чи їздите ви відпочивати за кордон, скільки разів на рік, чи літаєте літаком, чи є у вас автомобіль і т.д. Після цього вам дають корінець і кажуть, що ви стали учасником лотареї і якщо ви щось виграєте, вам зателефонують. Будьте впевнені, якщо ви відповіли ствердно на всі запитання або їх більшість, вам зателефонують в цей же чи наступний день (можливо за тиждень), скажуть що ви переможець і запросять на презентацію, де має відбутись розиграш конкретного призу (мобільний телефон, побутова техніка чи автомобіль). На цій презентації присутні багато людей і тут всім починають втюхувати ідею дешевого відпочинку за кордоном на різних умовах(можливі варіації) . Якщо ви на це купуєтесь, то маєте шанси втратити одноразово від 1000 гривень до 5000 доларів (в залежності від вашого достатку). Потмі виявляється що і відпочинок , і призи повна фікція
Відправлено 09 квітень 2008 - 13:07
І друга історія. Було це пару років тому, одні мої знайомі замовили засіб для зхуднення по рекламному оголошенню в журналі. При чому чим більше замовляєш, тим більшу знижку отримуєш. Вони замовили 2 упаковки, бо вважали, що засіб був необхідний їм обом. Гроші вислали наперед. "Чудо-засіб" вони отримали, але не пігулки, а... ложку з діркою. Ось так!

Відправлено 09 квітень 2008 - 13:14
syliko (9.4.2008, 14:07) писав:

О, перший випадок нагадує дуже історію про фотоапарат чи відеокамеру, яку я описувала в своєму коментарі. З серії "голі, босі і додому далеко" :D
А друга історія смішна, як на мене і в той же час повчальна :) Бо, здається, вже всім очевидно, що немає в світі жодного чудесного засобу для схуднення, якщо просто не контролюєш своє харчування :)
Відправлено 09 квітень 2008 - 13:27
От коза, а якби я повелась.....
Відправлено 16 травень 2008 - 00:55
А восени зіткнувся зтаким - на парковці біля базару парковщик пропонує помити авто ще й відполірувати з класним воском. На питання скільки за це хоче відповідає 50 .Жертва думає що грн а він з великим обуренням вимагає 50$ і"професійно" мотивує звісно ж після виконання помивки . Якщо чесно - на пропозицію відправитися в пішу прогулянку з еротичним нахилом реагує позитивно якщо в тебе злий та вневнений вигляд або ти ще й неодин в іншому випадку підходять "напарники" і допомагають отримати "зарплатню"
Відправлено 16 травень 2008 - 09:49
ROMZES, в Джинсе вообще приходили смс, что выиграми автомобиль...
Відправлено 17 травень 2008 - 09:55

Допомога

-