Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Літо чи зима? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Літо чи зима? Планування народження дитини і пора року Оцінка: -----

Користувач поза мережею   aangl 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 листопад 2009 - 09:58

Моя мама педіатр... і все своє життя я чула, що діти, народжені весною завжди здоровіші і мають кращий імунітет. Зараз планую вагітність. Але виходить дилема - якщо планувати народження на весну, то більша частина вагітності припадає на осінь, зиму... А це одвічні інфекції, застуди, грип (я до цього дуже схильна). Що ви думаєте по цьому питанню?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Irys'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 10:06

Ой ти знаєш. вже аж так думати і планувати. Так чи інакше на шляху вагітності є купа перопон і треба бути обережною як за себе так і за дитину. А грип і застуди можуть бути як осінню так і весною. Я наприклад літом ларингітом таким можу захворіти, що місяць не говорю, а хриплю. Якщо зараз плануєш вагітність, то моя тобі порада дуже не відкладай. Так буде краще.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 19 листопад 2009 - 10:06

На мою думку краще відходити здоровою вагітність, а дитину потім можна закаляти і виробляти імунітет. Ми не плануємо пору року народження дитини, коли Бог дасть тоді буде.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 10:07

aangl, я народжувала в березні і це було досить зручно, тому що перші місяці після народження ми змогли пережити без простуд, а вже майже восени підхватили якийсь вірус, але легко справилися.
Ми гуляли цілими днями влітку на сонечку, отримували природний вітамін Д.
Вагітній навпаки мені здається зручніше на зиму з найбільшим пузіком - все йде під широку куртку, декретні місяці припадають на холодний період, можна трохи вдома сидіти, трохи прогулюватися неспіша. Особисто я не простужувалася - їла для профілактики цибульку, лимони, вроді особливо не береглася. А влітку - що жара, потієш, загаряти не можна, довго гуляти не можеш - виснажуєшся на останніх місяцях і народжувати на зиму - це просидіти після пологовий період майже цілий вдома - так і до депресії не далеко. Це моя думка.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Atem des Lebens 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 10:17

Я родила в листопаді майже у кінці місяця. Декрет осінню вдома, літо із пузіком і в серпні мала простуду (сопельки, кашель) тут невгадаєш. Нескажу, що моя дитина хвороблива, коліжанки із квітня більше хворіє. А якщо так заглиблюватися, то весь час буде не підходящий, бо наприклад діточки із кінця листопада чи грудня, як іти до школи, коли вже буде на 7 рік іти чи на на 6 рік. Отож Ви головне просіть у Бога щоб усе було добре і чи це буде зимою чи це буде літом. :)
My Signature
Зображення
Зображення
Ознака доброти - радість за інших...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лукерія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 10:43

Я знаю,що найкраще вагітніти весною,а народжувати на початку зими,тоді дитина найздоровіша,тому що вагітність проходить в період,коли багато сонця,вітамінів,а зимою коли народжується закалєється і потім все життя має сильний імунітет.Мені здається ,що народжувати весною,не саме краще,тому що останні місяці випадають на зиму,коли нема вітамінів,на вулиці слизько(треба дуууууже обережно ходити),важко взувати чоботи з великим пузаном і т.д.Але я однаково буду рада,незалежно коли Бог подарує мені дитинку :aggressive: ,тому над таким питанням особливо не заморочуюсь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 11:20

http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...st&p=177304 ось тут можете почитати, мій пост "Коли краще вагітніти?"
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jolia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 11:46

Перегляд повідомленняЛукерія (19.11.2009, 10:43) писав:

Я знаю,що найкраще вагітніти весною,а народжувати на початку зими,тоді дитина найздоровіша,тому що вагітність проходить в період,коли багато сонця,вітамінів,а зимою коли народжується закалєється і потім все життя має сильний імунітет.

я також так була переконана, ще й по теліку передача на цю тему була, то я поставила собі за ціль завагітніти в квітні і народити в січні, для мене дуже символічною була дата 01 місяць 2010 рік..початок всього нового, але.... не так сталось як гадалось, і початок небажаних місячних для мене був депресією і сльозами. Пройшло аж 6 місяців поки настала довгоочікувана вагітність. Отже моя порада, не ставте собі за ціль завагітніти в певному місяці, бо в одиниць виходить з першого разу, загляньте хоча б в темку тих хто планує лялю, і скільки там здорових пар які довго не можуть завагітніти.
Як кажуть, хочеш насмішити Бога- розкажи про свої плани.От так і в нас вийшло, була нав"язлива ідея родити взимку, а будем влітку :D , хоча для мене це вже не є суттєвим бо вже дуже хочу дитину і байдуже яка це пора року буде)

Повідомлення відредаговано Jolia: 19 листопад 2009 - 11:51

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   aangl 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 12:08

Дякую всім :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   obaldenka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 12:12

Цілком підтримую Jolia. Дай Бог аби у вас вийшло завагітніти в той місяць і відразу. Я наприклад чекала результату 3 місяці. Спочатку і плакала над місячними, а коли "відпустила" все і вирішила - буде коли Бог дасть - то якось відразу і вийшло. Свої + і - можна знайти в любій порі року. Я наприклад завжди хотіла ходити з пузіком в теплі місяці, щоб одягати гарнющі сарафанчики і платтячка, а вийшло так що будемо одягати пузік як капусточку :D Не зациклюйтесь на тому в який місяць має родитись маля - головне просто чекайте на нього :pardon:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galina111 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 12:20

А ми не зовсім планували але вийшло як хотілось . Чоловік робився зимою в січні і доня також в січні, я народилась в червні тобто літом і синочок літом тільки в серпні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Irys'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 12:29

Ми планували тільки весілля -рік наперед і той час для мене дуже довго йшов. а оскільки ми довго готувались до цієї події, то я не хотіла з великим животиком гуляти в себе на весіллі. Та й ми з коханим завжди думали, що трошки для себе поживемо, бо їдемо окремо жити, а потім.... І я собі якось увляла вагітність літом, бо вже й пару гарних блузочок маю, які б на вагітність дуже гарні були. Але так сталось, що ми перед весіллям перестали охоронятись і нам вийшло з першого разу!!! Яка я була щаслива!!! І зовсім в голову вже не приходило чи літо, чи зима. А так буде весна, дай Бог!!!, і будемо собі гуляти. Може вже наступні рази і будемо планувати, але при першому разі бажаю думати про щось інше.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 12:42

Другу дитину будемо планувати на літо! Все-таки сонце, можна погуляти! :15_2_126:
My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 листопад 2009 - 13:02

Ну якщо на літо.......це звичайно зручніше. Можна з малявою багато гуляти.
А я сама ,особисто, зимова. Така і в житті, що мені мороз, що холодна вода, босяком завжди по дому хожу, майже не хворію, .........мама правда зимою зі мною гуляла, не тримала дома до весни, як дехто любить.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 13:12

В мене одна дитина народилась в листопаді інша в березні. Як на мене то на зиму краще тому, що вагітність проходить коли є багато свіжих овочів і фруктів, зимою і так тяжко вже ходити через животик а щей одягаєш на себе зимовий одяг (літом легеньке плаття і все) В мене був великий живіт другий раз я вже в жодну теплу куртку невлазилась. А ще маленькі дітки ще немаєть свого теплообміну. Зимою в ковдру мож замотати і все гаразд. А літом незнати як одягнути і щоб незамерзло і щоб незіпріло.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 13:52

а я планувала собі малюка так,щоб він народився навесні. І виявилося,що при цьому масса плюсів: під час вагітності організм мами ще повний вітамінів за літо та початок осені+ відпочивший; під теплим одягом животика не видно; нема спеки і відповідно легше дихати,і ниркам легше ( мінусом є зима з її сезонними орз);
Настала пізня весна,усі пороздягалися і ти уже без животика,можеш одягнути каблуки та гарний одяг; дитинку винести на вулицю одразу після виписки і гуляти з нею цілими теплими днями аж до пізньої осені.Ну і до нової зимової пори дитинка вже буде більшенькою і більш адаптованою,ніж новонароджена.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЮляЛя 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 листопад 2009 - 15:01

Першу вагітність я не планувала-получилось на початок червня. Тепер з досвіду +- цього другу хотілаб запланувати в майбутньому на кінець зими-початок весни. Мене впринципі не так хвилює сама вагітність коли,як потім коли краще з малечою..Поки маленька можна і на балконі ставити в колясці спати,а так коли вже підросте-то буде цікавіше літом, можна довго гуляти. Ще одне,то як дитині виповниться 6місяців і треба прикорм вводити-то кінець літа-початок осені найбільше овочів..З першою півроку було зимою, була проблема(я не сторонник баночок),добре хоть наморозила зосені кабачків,капусти цвітної і такого іншого-алеж краще свіже..і явно не хімічне з супермаркетів..А захворіти можна як літом так і зимою..а можна і не захворіти..то не прогнозовано. Така моя думка :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 15:38

навіть про таке ніколи не задумувалась, так глобально планувати у мене би не вийшло. думаю, що в кожній порі можна знайти і переваги і купу недоліків. :shok:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   HOPE 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2009 - 14:05

У мене донечка липнева, друге маля теж має бути липневе. Я хотіла літніх діточок, щоб в майбутньому їм було приємно святкувати своє день народження. Адже літо прекрасна пора. Правда мала трохи мороки літом з набряками, але що кілька місяців в порівнянні з цілим життям. А ще важко було відмовитись під час годування груддю від великої кількості свіжих фруктів в серпні. Для мене це було проблемою, так хотілося кавунів, винограду і.д. :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2009 - 22:47

Сонях, погоджуюсь з твоїми слова... я навіть і ніколи б не задумалась, коли, як і т.д. На все воля БОЖА, кому коли дано народити, ростити дитя.... і всіляких хвороб вистачає цілий рік і в теплу, і в холодну пори року.... для мене особисто, головне, добре виносити дитя і народити ЗДОРОВУ дитину....
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »