Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Основні державні програми дошкільного виховання - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Основні державні програми дошкільного виховання Що Ви обираєте? Ваша думка? Оцінка: -----

Опитування: Що Ви обираєте? Ваша думка? (17 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Яку програму, для своїх діточок, обираєте Ви?

1. Програма виховання дітей дошкільного віку “Малятко” (5 голосів [33.33%])

Відсоток голосів: 33.33%

2. Програма розвитку та виховання дитини раннього віку “Зернятко” (3 голосів [20.00%])

Відсоток голосів: 20.00%

3. Програма виховання і навчання дітей дошкільного віку “Дитина” (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

4. Програма виховання та навчання дітей в дошкільному віці “Українське дошкілля” (4 голосів [26.67%])

Відсоток голосів: 26.67%

5. Програма виховання і навчання дітей дошкільного віку "Дитина в дошкільні роки" (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

6. Інше (3 голосів [20.00%])

Відсоток голосів: 20.00%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Настёна 

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 березень 2008 - 01:32

Задаю я вопрос по детским садам нашего города, по какой программе идет ориентир, по каким возрастным группам ? Смотрят на меня долго... :hi: Заведующая, одного из садиков, мною исследованных, заявила : "А ми з кожної потроху!" Вот такие пироги... :hi: Как обстоят дела в детских садах в вашей местности?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2008 - 07:31

У нашому садочку працювали по програмі, по-моєму, "Дошкільнятко", але я не впевнена. Всі діти уміли читати, рахувати в межах 10, знали сусідні числа. Ще з дітками займалися загальним розвитком, читали книжки, вивчали явища природи тощо.
Але, на мою думку, важливіше хороший педагог. Якщо людина працює певний час у садочку, у неї є всої напрацювання, свої методики, які вона застосовує часто навіть інтуїтивно. Тому я б не стала абсолютизувати вплив певної програми чи методики на розвиток конкретної дитини. Це лише свого роду орієнтир.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2008 - 20:29

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (16.3.2008, 7:31) писав:

У нашому садочку працювали по програмі, по-моєму, "Дошкільнятко", але я не впевнена. Всі діти уміли читати, рахувати в межах 10, знали сусідні числа. Ще з дітками займалися загальним розвитком, читали книжки, вивчали явища природи тощо.
Але, на мою думку, важливіше хороший педагог. Якщо людина працює певний час у садочку, у неї є всої напрацювання, свої методики, які вона застосовує часто навіть інтуїтивно. Тому я б не стала абсолютизувати вплив певної програми чи методики на розвиток конкретної дитини. Це лише свого роду орієнтир.

Хороший педагог, это, конечно, очень важно. Это призвание. Естественно, что такого рода госпрограммы, в системе образования, и создаються - именно для ориентира. Представте только, что бы было с системой образования, если бы не утверждались программы? Если бы педагоги действовали по своим наработкам, а тем более, применяли интуитивно свои методики? О том я и пишу, что беда такая: во многих детских садах, воспитатели даже не знакомы с программами дошкольного воспитания! Именно преподаватели с большим стажем. И многие так и работают - по своим методам! А у такого явления есть свойство - устаревание...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 19:28

Перегляд повідомленняНастёна (16.3.2008, 20:29) писав:

Хороший педагог, это, конечно, очень важно. Это призвание. Естественно, что такого рода госпрограммы, в системе образования, и создаються - именно для ориентира. Представте только, что бы было с системой образования, если бы не утверждались программы? Если бы педагоги действовали по своим наработкам, а тем более, применяли интуитивно свои методики? О том я и пишу, что беда такая: во многих детских садах, воспитатели даже не знакомы с программами дошкольного воспитания! Именно преподаватели с большим стажем. И многие так и работают - по своим методам! А у такого явления есть свойство - устаревание...

Думаю, що мало хто з батьків обирає садочок по програмі, може , якщо і обирають, то між садочком Монтесорі чи Вальфдорським чи ще якимись "новомодними" методиками, те що ви перелічили, мало хто знає, доречі де ви ці всі програми знайшли? я чула тільки про декілька :15_1_55:
Справді, програма, це навіть не другорядне, головне, щоб комфортно було вам та дитині.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 19 березень 2008 - 20:33

Вікторіє, я думаю, що у першу чергу садочок має бути дійсно комфортним для дитини, тобто мікроклімат повинен бути якнайтеплішим і якнайпозитивнішим. Проте, маю приклад із садочком, котрий знаходиться перед моїми вікнами і котрий відвідують двоє діточок сусідів. Ну про те, що дітки не гуляють від жовтня і до квітня на вулиці взагалі (бо не хочуть витрачати час на одягання-роздягання), то я вже й не згадую. Так попри те, за 2 роки діточки не вивчили жодного віршика, пісеньки, букви, тощо. Хоча на мікроклімат і ставлення вихователів до дітей батьки ніби й не жаліються, але й результату від відвідин такого садочка немає. Це виходить щось на зразок наглядання за іграми і годуванням дітей за відсутності батьків, а користь від садочка лише у близькості від дому і можливості зранку зручно відтранспортувати маля. Мені, наприклад, таке не підходить.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тарасовамама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 березень 2008 - 23:43

Настена, а суть цих програм, ну хоча б коротенько, викласти можете? Я чула лише про "Зернятко".
Ви знайшли садок, у якому працюють за іншими програмами?
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 13:26

Lara!, говорячи про комфорт, я мала на увазі, що з дитиною займаються, а не просто наглядають, про прогулянки мовчу, це недопустимо, тільки незрозуміло, чому батьки мовчать? чому не скаржаться?

Перегляд повідомленняТарасовамама (19.3.2008, 23:43) писав:

Настена, а суть цих програм, ну хоча б коротенько, викласти можете? ...

ППКС
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тарасовамама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 16:32

Цитата

ППКС

це ви про що? висловлюйтеся простіше
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 16:49

Перегляд повідомленняТарасовамама (20.3.2008, 16:32) писав:

це ви про що? висловлюйтеся простіше

ППКС- підпишусь під кожним словом :) Простіше не виходить, сила звички :flag_of_truce:
Прихований текст

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 20 березень 2008 - 16:49

Перегляд повідомленняViktoriya (20.3.2008, 13:26) писав:

Lara!, говорячи про комфорт, я мала на увазі, що з дитиною займаються, а не просто наглядають, про прогулянки мовчу, це недопустимо, тільки незрозуміло, чому батьки мовчать? чому не скаржаться?

ППКС

Вік, я сама задавала собі таке питання. Думаю, що справа у тім, що наш район - район приватних будинків, всі один одного знають, і виховательки - сусідки батьків. Мабуть, тому не хочуть скаржитися. Хоча, мені їхнє сусідство, м'яко кажучи, в носі. Ні сваритися не буду, ні дитину до них віддавати. Знайшла садочок не у нашому районі, але мені по дорозі до роботи. Відгуки про нього прекрасні, і про заняття, і про догляд.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 21:01

Привет! Девочки, есть такой
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про дошкільну освіту ,
согласно которому, есть дополнение

Щодо використання Переліків програм, навчально-методичних посібників, підручників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України

В основном, учреждения дошкольного воспитания работаю по таким программам:

• Зернятко. Програма розвитку, навчання дитини раннього віку / За редакцією О. Л. Кононко. — К: Кобза. — 188 с.;

• Маляточко. Програма розвитку, навчання дитини раннього віку. — 2-ге вид. — Запоріжжя: ТОВ «ЛІПС» ЛТД, 2004. — С. 6–62;

• Малятко. Програма виховання дітей дошкільного віку. — К.: ТОВ «Холс», 1999. — 286 с.;

• Дитина. Програма виховання та навчання дітей 3-го року життя / за редакцією О. В. Проскури, В. І. Кузьменко — К.: КМПУ ім. Б. Грінченка, 2001. — 76 с.;

• Дитина. Програма виховання і навчання дітей від 3 до 7 років. — К. «Богдана», 2003. — 327 с.;

• Дитина в дошкільні роки. Програма розвитку, навчання та виховання дітей. Запоріжжя: ЛІПС. Лтд, 2000 — 268 с.

Думаю, мне будет накладно описывать каждую, даже, если очень коротко. Я думаю, что, ориентировочно по возрастным категориям, вы можете сами сделать выводы. Например, если, в детсаду, старшая группа идет по программе "Малятко", а не "Дитина" - дети не изучают алфавит, азы фонетики, счет и т.п. А такой садик у нас в городе есть... :flag_of_truce:
Потом, в 6 лет, ребёнок идет в школу и идет требование начальных знаний. Вобщем, идиотизма много...

Не знаю, может есть уже какие - то изменения.

Вот, может "стане в пригоді" еще такая информация:

Умови прийому дітей до дошкільного навчального закладу

Прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.

Для прийому дітей до дошкільного навчального закладу (групи) компенсуючого типу (спеціальні і санаторні) додатково подається висновок психолого-медико-педагогічної консультації, територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру, направлення місцевого органу управління освітою.

Під час прийому дитини до дошкільного навчального закладу, керівник зобов'язаний ознайомити батьків або осіб, що їх замінюють, із статутом дошкільного закладу, іншими документами, що регламентують його діяльність.

Групи у дошкільному навчальному закладі комплектуються за віковими (одновіковими, різновіковими), сімейними (родинними) ознаками.

За дитиною зберігається місце в дошкільному навчальному закладі державної та комунальної форм власності у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній оздоровчий період (75 днів).

Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу державної та комунальної форми власності може здійснюватись:
за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;
на підставі медичного висновку про стан здоров'я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у дошкільному навчальному закладі даного типу;
у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців.

Адміністрація дошкільного навчального закладу зобов'язана письмово повідомити батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів.

Забороняється безпідставне відрахування дитини з дошкільного навчального закладу.

Порядок прийому, відрахування та збереження за дитиною місця у дошкільному навчальному закладі приватної форми власності визначається засновником (власником).
  • 0
  • Back To Top

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 21:05

Перегляд повідомленняViktoriya (20.3.2008, 16:49) писав:

ППКС- підпишусь під кожним словом :) Простіше не виходить, сила звички :flag_of_truce:
Прихований текст

Без ОФФТОПОВ, пожалуйста!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2008 - 12:00

Перегляд повідомленняНастёна (20.3.2008, 21:01) писав:

....Думаю, мне будет накладно описывать каждую, даже, если очень коротко. Я думаю, что, ориентировочно по возрастным категориям, вы можете сами сделать выводы. Например, если, в детсаду, старшая группа идет по программе "Малятко", а не "Дитина" - дети не изучают алфавит, азы фонетики, счет и т.п....
Потом, в 6 лет, ребёнок идет в школу и идет требование начальных знаний. Вобщем, идиотизма много......

Настёна, потрібно запитувати не назву програми, а що саме діти вміють та знають по закінченню садочка. Офіційно садок може "займатись" по Малятко, а знання давати на належному рівні :flag_of_truce: і навпаки :(
Прийшли до того, з чого почали, шукати потрібно вихователя, а не програму :unknown:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 04 червень 2008 - 12:26

Я відразу прочитала дану тему і ... соромно зізнатись виявилось не знаю за якою програмою вчаться мої дівчатка :wacko3: Аж нещодавно знайшла в неті сторіночку нашого садочка.
Програма, за якою працює заклад - «Малятко». :flag_of_truce:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irma-arina 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 27 вересень 2008 - 09:49

Перегляд повідомленняНастёна (16.3.2008, 21:29) писав:

все госпрограммы пишутся для системы образования....нормальный педагог никогда не будет четко ей следовать.
хороший умный педагог ознакомится со всеми программами и направлениями и из каждой выберет лучшее.....и только так обучение пойдет вперед.
говорю это по личному опыту....пишу в журнале и плане одно а учу другому....
смотрю на детей и их развитие и подстраиваюсь под них...выбираю для них удобную систему... интересную программу
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 вересень 2008 - 12:56

Татіка, нема з чого радіти, "малятко" - то відстой :(

Перегляд повідомленняirma-arina (27.9.2008, 10:49) писав:

.... говорю это по личному опыту....пишу в журнале и плане одно а учу другому....
смотрю на детей и их развитие и подстраиваюсь под них...выбираю для них удобную систему... интересную программу

о, колего, перевірок не боїтесь? ;)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2008 - 14:34

Катруся ходить у садочок і їх група працює по програмі "Зернятко" Я не дуже в курсі цієї програми, але заняттями задоволена.
Може хтось поділиться враженням про цю програму.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zolotko 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2008 - 04:21

Дуже багато несе відповідальності вихователь, що займається з дітьми, а не програма. Бо якщо вихователь прагне навчити, розвинути, виховати дітей то так і буде, а найголовніше ви самі побачите результат, а якщо вихователь такий собі...лиш би відсидіти робочий день, то яка б програма не була, а знання діти отримають тільки від вас. Я проходжу практику в дит.садку і скажу, правду, що вихователі є різні, і я ще жодного не бачила, який би дотримувався основних вимог - навчати, розвивати, виховувати. А звчасто щось одне, в кращому випадку два завдання(вимоги), а в гіршому... Хоча всі програми які існують мають ці завдання і мету!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2008 - 09:13

Головне у дитячому садочку не навчання, а вихавання. А дитячий садок для того і придуманий, щоб батьки могли дітей залишати там на час своєї відсутності. То згодом вже почали придумувати програми, підготовку до школи і т.д. А я з власного життєвого досвіду знаю, що навчальні Програми хоч у школі, хоч у дит. садку є, м"яко кажучи, недосконалими. Навчальну програму укладає "фахівець" з Міністерства науки та освіти України, який дуже давно бачив дитячий садок чи школу, є "відірваним" від спілкування з дітьми. Цей "фахівець" має гроші, щоб заплатити за прийняття програми без якихось проблем. Програму утверджують, а далі... Тому і дозволяють вчителям та вихователям коригувати заняття, щоб дітям, у першу чергу, було цікаво.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 грудень 2008 - 23:43

На скільки я знаю, названі програми є рекомендованими. Тобто навчальний заклад вибирає сам. В нашому садочку, наприклад, використовують і нові методики, такі як Домана, Монтесорі,тощо; так і ці рекомендовані, як каже наш вихователь з усіх потроху. Результат особисто мені подобається. В чотири роки вільно рахуємо до 20, знаємо всі букви, деякі дітки починають читати, кожен місяць нова тема - тваринний світ, рослини лісу, овочі-фрукти, кожен тиждень новий віршик, кожень день "уроки" творчості - виставка в холі дитачих робіт, то аплікація, то малювання, то ліпка.
На мою думку треба дивитись чим і як займаються з дітками.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн