Основні державні програми дошкільного виховання Що Ви обираєте? Ваша думка?
Відправлено 16 березень 2008 - 01:32
Відправлено 16 березень 2008 - 07:31
Але, на мою думку, важливіше хороший педагог. Якщо людина працює певний час у садочку, у неї є всої напрацювання, свої методики, які вона застосовує часто навіть інтуїтивно. Тому я б не стала абсолютизувати вплив певної програми чи методики на розвиток конкретної дитини. Це лише свого роду орієнтир.
Відправлено 16 березень 2008 - 20:29
мамаПашіЖені (16.3.2008, 7:31) писав:
Але, на мою думку, важливіше хороший педагог. Якщо людина працює певний час у садочку, у неї є всої напрацювання, свої методики, які вона застосовує часто навіть інтуїтивно. Тому я б не стала абсолютизувати вплив певної програми чи методики на розвиток конкретної дитини. Це лише свого роду орієнтир.
Хороший педагог, это, конечно, очень важно. Это призвание. Естественно, что такого рода госпрограммы, в системе образования, и создаються - именно для ориентира. Представте только, что бы было с системой образования, если бы не утверждались программы? Если бы педагоги действовали по своим наработкам, а тем более, применяли интуитивно свои методики? О том я и пишу, что беда такая: во многих детских садах, воспитатели даже не знакомы с программами дошкольного воспитания! Именно преподаватели с большим стажем. И многие так и работают - по своим методам! А у такого явления есть свойство - устаревание...
Відправлено 19 березень 2008 - 19:28
Настёна (16.3.2008, 20:29) писав:
Думаю, що мало хто з батьків обирає садочок по програмі, може , якщо і обирають, то між садочком Монтесорі чи Вальфдорським чи ще якимись "новомодними" методиками, те що ви перелічили, мало хто знає, доречі де ви ці всі програми знайшли? я чула тільки про декілька
Справді, програма, це навіть не другорядне, головне, щоб комфортно було вам та дитині.
Відправлено 19 березень 2008 - 20:33
Відправлено 19 березень 2008 - 23:43
Ви знайшли садок, у якому працюють за іншими програмами?
Відправлено 20 березень 2008 - 13:26
Тарасовамама (19.3.2008, 23:43) писав:
ППКС
Відправлено 20 березень 2008 - 16:49
Viktoriya (20.3.2008, 13:26) писав:
ППКС
Вік, я сама задавала собі таке питання. Думаю, що справа у тім, що наш район - район приватних будинків, всі один одного знають, і виховательки - сусідки батьків. Мабуть, тому не хочуть скаржитися. Хоча, мені їхнє сусідство, м'яко кажучи, в носі. Ні сваритися не буду, ні дитину до них віддавати. Знайшла садочок не у нашому районі, але мені по дорозі до роботи. Відгуки про нього прекрасні, і про заняття, і про догляд.
Відправлено 20 березень 2008 - 21:01
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про дошкільну освіту ,
согласно которому, есть дополнение
Щодо використання Переліків програм, навчально-методичних посібників, підручників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України
В основном, учреждения дошкольного воспитания работаю по таким программам:
• Зернятко. Програма розвитку, навчання дитини раннього віку / За редакцією О. Л. Кононко. — К: Кобза. — 188 с.;
• Маляточко. Програма розвитку, навчання дитини раннього віку. — 2-ге вид. — Запоріжжя: ТОВ «ЛІПС» ЛТД, 2004. — С. 6–62;
• Малятко. Програма виховання дітей дошкільного віку. — К.: ТОВ «Холс», 1999. — 286 с.;
• Дитина. Програма виховання та навчання дітей 3-го року життя / за редакцією О. В. Проскури, В. І. Кузьменко — К.: КМПУ ім. Б. Грінченка, 2001. — 76 с.;
• Дитина. Програма виховання і навчання дітей від 3 до 7 років. — К. «Богдана», 2003. — 327 с.;
• Дитина в дошкільні роки. Програма розвитку, навчання та виховання дітей. Запоріжжя: ЛІПС. Лтд, 2000 — 268 с.
Думаю, мне будет накладно описывать каждую, даже, если очень коротко. Я думаю, что, ориентировочно по возрастным категориям, вы можете сами сделать выводы. Например, если, в детсаду, старшая группа идет по программе "Малятко", а не "Дитина" - дети не изучают алфавит, азы фонетики, счет и т.п. А такой садик у нас в городе есть...
Потом, в 6 лет, ребёнок идет в школу и идет требование начальных знаний. Вобщем, идиотизма много...
Не знаю, может есть уже какие - то изменения.
Вот, может "стане в пригоді" еще такая информация:
Умови прийому дітей до дошкільного навчального закладу
Прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.
Для прийому дітей до дошкільного навчального закладу (групи) компенсуючого типу (спеціальні і санаторні) додатково подається висновок психолого-медико-педагогічної консультації, територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру, направлення місцевого органу управління освітою.
Під час прийому дитини до дошкільного навчального закладу, керівник зобов'язаний ознайомити батьків або осіб, що їх замінюють, із статутом дошкільного закладу, іншими документами, що регламентують його діяльність.
Групи у дошкільному навчальному закладі комплектуються за віковими (одновіковими, різновіковими), сімейними (родинними) ознаками.
За дитиною зберігається місце в дошкільному навчальному закладі державної та комунальної форм власності у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній оздоровчий період (75 днів).
Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу державної та комунальної форми власності може здійснюватись:
за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;
на підставі медичного висновку про стан здоров'я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у дошкільному навчальному закладі даного типу;
у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців.
Адміністрація дошкільного навчального закладу зобов'язана письмово повідомити батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів.
Забороняється безпідставне відрахування дитини з дошкільного навчального закладу.
Порядок прийому, відрахування та збереження за дитиною місця у дошкільному навчальному закладі приватної форми власності визначається засновником (власником).
Відправлено 21 березень 2008 - 12:00
Настёна (20.3.2008, 21:01) писав:
Потом, в 6 лет, ребёнок идет в школу и идет требование начальных знаний. Вобщем, идиотизма много......
Настёна, потрібно запитувати не назву програми, а що саме діти вміють та знають по закінченню садочка. Офіційно садок може "займатись" по Малятко, а знання давати на належному рівні
Прийшли до того, з чого почали, шукати потрібно вихователя, а не програму
Відправлено 04 червень 2008 - 12:26
Програма, за якою працює заклад - «Малятко».
Відправлено 27 вересень 2008 - 09:49
Настёна (16.3.2008, 21:29) писав:
все госпрограммы пишутся для системы образования....нормальный педагог никогда не будет четко ей следовать.
хороший умный педагог ознакомится со всеми программами и направлениями и из каждой выберет лучшее.....и только так обучение пойдет вперед.
говорю это по личному опыту....пишу в журнале и плане одно а учу другому....
смотрю на детей и их развитие и подстраиваюсь под них...выбираю для них удобную систему... интересную программу
Відправлено 27 вересень 2008 - 12:56
irma-arina (27.9.2008, 10:49) писав:
смотрю на детей и их развитие и подстраиваюсь под них...выбираю для них удобную систему... интересную программу
о, колего, перевірок не боїтесь? ;)
Відправлено 21 жовтень 2008 - 14:34
Може хтось поділиться враженням про цю програму.
Відправлено 11 листопад 2008 - 04:21
Відправлено 11 листопад 2008 - 09:13
Відправлено 14 грудень 2008 - 23:43
На мою думку треба дивитись чим і як займаються з дітками.

Допомога