Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Огляд книжок для нас, дорослих - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 14 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Огляд книжок для нас, дорослих Що порадите прочитати? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 березень 2008 - 08:38

Поділіться своїми враженнями від прочитаних недавно (чи давно) книжок.
Хочу прочитати щось із сучасної української літератури (фантастику і фентезі не люблю), а купувати наобум не хочу. Іноді сучасні книги бувають аж надто "специфічними".
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2008 - 16:27

Спробуйте Оксану Забужко або Юрія Андруховича. до речі, їх можна на "Альдебарані" подивитися, а тоді вже вирішити - купляти чи ні. Або, якщо хочете, можу адресу пари сайтів з українськими книжками скинути - знову ж таки щоб не купляти кота у мішку. А щодо фантастики, то вона дуже різна буває. Дяченки або Олді глибиною думки багато "серйозних" книжок за пояс заткнуть. Але розумію, що на колір і смак товариш не всяк...
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2008 - 18:57

Перегляд повідомленняясочка (15.3.2008, 16:27) писав:

Спробуйте Оксану Забужко або Юрія Андруховича. до речі, їх можна на "Альдебарані" подивитися, а тоді вже вирішити - купляти чи ні. Або, якщо хочете, можу адресу пари сайтів з українськими книжками скинути - знову ж таки щоб не купляти кота у мішку. А щодо фантастики, то вона дуже різна буває. Дяченки або Олді глибиною думки багато "серйозних" книжок за пояс заткнуть. Але розумію, що на колір і смак товариш не всяк...

А що з Дяченків Вас особисто сподобалося? Може, й мені варто прочитати.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2008 - 20:34

Ритуал (дуже своєрідний погляд на тему принцеса - лицар -дракон) і Магам можна все. Найновіше - Мідний король - теж на Альдебарані читала (до паперових книжок зараз доступу не маю). В Олді - Шмагія і Обитель героїв - там стільки літературних алюзій і пародійних натяків, для людини начитаної просто задоволення.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 березень 2008 - 23:08

Перегляд повідомленняясочка (15.3.2008, 20:34) писав:

Ритуал (дуже своєрідний погляд на тему принцеса - лицар -дракон) і Магам можна все. Найновіше - Мідний король - теж на Альдебарані читала (до паперових книжок зараз доступу не маю). В Олді - Шмагія і Обитель героїв - там стільки літературних алюзій і пародійних натяків, для людини начитаної просто задоволення.

Читала Ритуал - дуже сподобалось....а ще вагітною читала останню книгу про Гаррі Поттера в українському перекладі - взагалі подобається переклад Абабигаламаги!
Щодо Забужко і Андруховича - мені якось важко читаються. Багато разів починала, але так і не можу дочитати. А чоловік почав читати книжку Кизьми, як дочитає - напишу відгук!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 08:22

Гарі Потера прочиьала всього. Море позитивних вражень, хоча цекнижка все-таки дитяча. Кузьми прочитала "Я, Побєда та Берлін". Книжка супер. А інша повість сумна, не люблю такого.
А як щодо марії Матіос? Я прочитала "Солодка Даруся". Мушу сказати , що це найкраща річ, яку я прочитала за останні років 10. Може, хтось читав цієї авторки інші твори?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 08:44

Да, чесно кажучи, Забужко, я б не радив... хоча, можете спробувати прочитати, але задоволення від того я не отримав. А принципово прочитав її до кінця.
З сучасних письменників, звичано можна читати Андруховича, хоча він також не всім піде! Дуже багато людей кажуть, що прикольно пише Любко Дереш, але чесно кажучи для мене то заслабенька література, одним словом фігня. Всім би радив прочитати Покальчука, його практично всі книги просто суперові. Можна деякі твори прочитати і Винничука, до речі, мені довелоася з ним працювати практично рік часу. Нічого собі такий дятько, тай деякі його книги також хороші, особливо сексуальної спямованості!

Радив би також прочитати Брема Стокера, особливо його Дракулу, та Проклятя мумії! Можна щепопробувати прочитати іздрика! Гарно пише!
Солодка даруся поза конкуренцією!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 18 березень 2008 - 11:47

А от для мене Брем Стокер заслабенько... Тобто десь читала у підлітковому віці, то сподобалось... і навіть тоді знайшла над чим подумати... А зараз взяла до рук і видався досить спрощеним... а от "Солодка Даруся" вчепила ну дуже сильно. Так само сильно мене чіпали колись Кен Кізі "Польотом над гніздом зозулі" і Джон Стейнбек "Про людей і мишей". А ще також у підлітковому віці перечитувала з насолодою і не раз Оскара Уайльда "Портрет Доріана Грея" і Селінджера "Над прірвою в житі".
До речі, Дьяченки і правда дуже подобаються, хоча ніколи не думала, що фентезі може зачіпити. І дуже сподобався Лук'яненко з його "Вартами", хоча теж ніколи б не подумала, що може сподобатися.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 12:25

Перегляд повідомленняLara! (18.3.2008, 11:47) писав:

А от для мене Брем Стокер заслабенько... Тобто десь читала у підлітковому віці, то сподобалось... і навіть тоді знайшла над чим подумати... А зараз взяла до рук і видався досить спрощеним... а от "Солодка Даруся" вчепила ну дуже сильно. Так само сильно мене чіпали колись Кен Кізі "Польотом над гніздом зозулі" і Джон Стейнбек "Про людей і мишей". А ще також у підлітковому віці перечитувала з насолодою і не раз Оскара Уайльда "Портрет Доріана Грея" і Селінджера "Над прірвою в житі".
До речі, Дьяченки і правда дуже подобаються, хоча ніколи не думала, що фентезі може зачіпити. І дуже сподобався Лук'яненко з його "Вартами", хоча теж ніколи б не подумала, що може сподобатися.

А мене ну дуже сподобалися "Людолови" Зінаїди Тулуб, до речі, хочу собі купити цю книгу в двох томах, та Драйзера трилогія, "Титан" "Оплот" та "Стоїк". Взагалі речі унікальні! Читав ще в 10 класі. Тепер хочу ще раз перечитати!
Портрет Доріана грея - теж надзвичайно сподобалося. Дуже довподоби Собор - Гюго. А загалом тащуся від Бальзака. Його твори мені дуже довподоби. До речі, пізніше в інституті виявилося, що я за соціонікою маю психотип Бальзак. Отаке от!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2008 - 14:21

Взагалі-то, французьких класиків я також дуже люблю. І Драйзер мені подобається, а ще Кронін... Багато всього...
А от зловила себе на думці, що з сучасною українською літературою знайома слабенько... от все не доходять руки до Забужко, наприклад. За день так втомлюєшся, що хочеться ввечері чогось легкого і ненав'язливого... До речі, знайшла вихід, як за бораком часу читати. Просто узяти книжку до рук мені не випадає, бо мала відразу забирає і вимагає їй читати її книжечки. І я почала аудіокниги собі качати. Гуляти йдемо, я - в одне вухо навушничок і слухаю. Думала, що звичка сприймати текст зором не дозволить мені насолоджуватися ним на слух. Помилялася, якщо начитка професійна, то слухати - одне задоволення.
До речі, дівачта, якщо хочеться легкого чтива, рекомендую Владиславу Кучерову (вона ж Лада Лузіна) "Секс в городе Киеве". Нічого сексуально-еротичного у книзі немає, але це така собі жіноча публіцистика. Коли читаєш, мимоволі приміряєш усе написане до себе, своїх подруг... Дуже захоплює... ;)
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 березень 2008 - 23:23

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (18.3.2008, 12:25) писав:

А загалом тащуся від Бальзака. Його твори мені дуже довподоби.

І я вас чудово розумію!
Я завдяки професії перечитала стільки всього! Але для мене класика - це класика. З університету найяскравіший спогад - М.Кундера "Нестерпна легкість буття"
Моя сестра навчається в 10 класі, зараз з укр. літератури проходять О.Кобилянську. Вона не встигає перчитати всього по програмі, я вирішила їй допомогти. Взялася за "Землю". Оце дочитала... Знаєте, я вже давно так не плакала. Може, мене не всі зрозуміють, але настільки вразив твір (хоч читала вже оце третій раз). Мабуть, помінялись погляди на світ, сама стала мамою і тема батьків-дітей "шкребе" тепер по-новому.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 18:16

Мені набагато більше, ніж "Земля" у Кобилянської "Царівна" подобається. У Забужко із задоволенням читала "Хроніки від Фортінбраса" і "Let my ptople go". А з "легкого" читання рекомендую "Егоїст" Марини Гримич, дуже цікавий іронічний погляд на Верховну Раду майже зсередини (автор - дружина депутата кількох скликань Ігоря Осташа).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 березень 2008 - 08:30

мені з останього прочитаного сподобались твори Марії Семенової, особливо "Валькірія".Читала на одному подиху, книжку навіть на кухню брала з собою.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 березень 2008 - 19:51

А я люблю Кіплінга, в підлітковому віці подобався Хаггард з серією пригодницьких романів. Лондона читаю як насіння лузаю особливо сподобалися "Лунная долина", "Белый клык", "До Адама" в нього є купа цікавих оповідань. Недавно прочитала "Поліанну" Елеонор Портер" - була на сьомому небі від щастя - хтось може скаже що це все дитяче, але цьго світлого та доброго необтяжливого мені зараз і хочеться.
Кронін "Звезд смотрят в низ"
Ремарк "Триумфальная арка"
Сенкевич "Камо грядеші"
Марія Матіос пише дууже сильно але то все на голову давить.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 12:30

Зараз почала читати Анджея Сапковського "Меч предназначения". о закінченню поділюся враженнями.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 13:08

Як на мене, то перші дві книжки з серії про відьмака Геральта дуже цікаві, далі - слабші. А ще, думаю, українським поціновувачам Сапковського цікаво буде прочитати "Відьмак Великого Києва" (автор, якщо не помиляюся, Васильєв), де герой-відьмак бореться уже не з лісовою нечистю, а з озвірілими та божевільними машинами. Така собі технофентазі...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2008 - 16:43

Для всіх,а особливо для майбутніх мам,буде,думаю,цікаво прочитати книжку Бернарда Вебера "Империя Ангелов". Я читала " паперову" версію,бо так більше звикла,але сьогодні нарила в інтернеті електронну версію.Дуже рекомендую!!!
Прихований текст

My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 07 квітень 2008 - 18:39

Раз в рік повністю перечитую всі повісті Мопасана. Вони дуже реалістичні і життєві, і для мене ніколи не втратять актуальності... :crazy:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2008 - 23:07

Я признаюсь по професії не мала потреби багато художніх книжок читати і все, що читала (того не так багато :blush: ) читала для задоволення. А от останнім часом переглядала фільм "Клуб лююбителів Джейн Остін" і він надихнув мене перечитати її роман "Гордость и предубеждение", а потім в новому світлі переглянути фільм знятий по цьому роману. От лихо мале чадо не дає читати коли хочеться, а в мене тільки електронна версія :cray:
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2008 - 07:38

Я чомусь не дуже люблю електронні версії, хоча це краще, ніж нічого.
Я люблю потримати книгу в руках, відчу и її запах, роздивитися обкладинку, це ніби знайомство.
А ще навіть ноутбук не дуже понесеш в парк на лавочку, а там в тіні дерев так добре читати влітку! :blush:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 14 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему