Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: збільшені лімфо-вузли - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

збільшені лімфо-вузли Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 листопад 2009 - 23:36

нажаль незнайшла такої теми ,тому створила нову.
Може хтось стикався з такою проблемою як збільшені лімфотичні вузли?Що це таке і як лікувати ?
Узд ми зробили по пораді лікарки і виявилось що дійсно збільшені ,нам прописали ліки Лімфоміозот ,але ми колись їх вже приймали для того щоб вітамін Д засвоювався,але раз вони нічого не дали - то чи дадуть на цей раз ? Може хтось має якусь інформацію і може щось підказати ?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2009 - 00:41

У моего Дани увеличено два. За ухом и на шее прям гуля! Доктора, которые осматривали, щупали, говорили, что не болезненные, знач нормально. Меня это тоже беспокоит, но знаю, что категорически нельзя накладывать никаких компрессов, греть и т.д. Поэтому просто слежу за динамикой. Замечаю, что они уменьшаются, когда он долгое время здоровый и сразу увеличиваются если заболевает простудой. У нас аденоиды, то доктор готоворит что это еще с этим может быть связано. В гомеопатию не верю!!!!!!! Эффекта - ноль. Поэтому ничего не принимаем.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Кстати, началась эта бяка приблизительно в год с копейками...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2009 - 00:58

Якщо у дитини збільшені - то панікувати варто, але не сильно.Так дитячий організм бореться з інфекціями.Але при умові-якщо немає запальної температури тіла 37і РОЄ в №
Взагалі гарна діагностика в Медінституті і на Броньовій.Я думаю вам не відмовлять ,якщо ви прийдете на огляд.
Наведу приклад: коли у мене збільшились лім-вузли то я 2 рази обійшла всіх лікарів у поліклініці і ніхто мені толком нічого не сказав-всі розводили руками і посилали до іншого спеціаліста.Поки я не звернулася на Броньову.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lenmart 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2009 - 23:54

В нашого похресника пару місяців тому збільшилися лімфовузли підчелюсні, пахові і підмишечні здається. Так вони пройшли по колу хірург-гематолог-інфекціоніст не один раз. Здавали аналізи на торч інфекції, на вірус Епштейн-Бара, цитомегаловірус, їх тестували на лейкоз здається, шукали пухлину ока і ще купу всякого (прям серіал про доктора Хауза). В результаті запхнули їх в інфекційну і лікували антибіотиками від цитомегаловірусу, який трошки по показниках зашкалив. Не могли лікарі конкретно сказати, що стало причиною такої повідінки лімфлвузлів, але зараз дитина в нормі і лімфовузли зменшилися.

У моєї малої лімфовузол за вушком виліз після укуса комара. Здали кров по формулі - все в нормі. Ходили до хірурга, де нам призначили на наш вібір електрофорез з йодом або компреси з маззю вишневського (на ніч). Що одне, що друге не реально здійснити, бо якраз зуби лізуть (памперс одягнути не дає, не те що компреси...) Коротше кажучи я робила йодну сіточку на вузлик і все. Лімфовузол трохи зменшився, але все одно прощупується. От і почуваємо себе, як на пороховій бочці, бо куму прогнали по всіх лікарях і вони хоча би точно знають чого в них немає, а нас ні.... А самостійно прийняти рішення здавати аналізи на торч (з вени) якось не наважуюсь. Зараз пройшло десь місяці 2, то найближчим часом здамо знову кров з пальця по формулі для контролю.
My Signature
Зображення

Я свяжу тебе жизнь из веселой меланжевой пряжи,
Я свяжу тебе жизнь и потом от души подарю.
Где я нитки беру? Никому никогда не признаюсь,
Чтоб связать тебе жизнь, я тайком распускаю свою
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2009 - 15:22

В моєї малої збільшились лімфовузли після появи проблем з мигдаликами і аденоїдами (висіяли стафілокок). Нічого особливого не робила, тільки спостерігала і ще полоскали горло. Коли почали лікуватись у Н.Земної, лімфовузли почали зменшуватись. Лімфоміозот приймали курсами. Думаю, що в першу чергу потрібно здати загальний аналіз крові і мазки з носа і горла на стафілокок. Лімфовузли - реакція організму на якусь інфекцію.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   italiana2005 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 листопад 2009 - 19:43

Перегляд повідомленняНаташа М (16.11.2009, 15:22) писав:

В моєї малої збільшились лімфовузли після появи проблем з мигдаликами і аденоїдами (висіяли стафілокок). Нічого особливого не робила, тільки спостерігала і ще полоскали горло. Коли почали лікуватись у Н.Земної, лімфовузли почали зменшуватись. Лімфоміозот приймали курсами. Думаю, що в першу чергу потрібно здати загальний аналіз крові і мазки з носа і горла на стафілокок. Лімфовузли - реакція організму на якусь інфекцію.

А чим лыкували в Земної? Ми також лімфоміазоту 2-гший курс пємо.Також горло полоскали,, промивали у ЛОРа.Поки нічого. Також збільшені завушні та підщелепний лімфовузли - діагноз хр тонзиліт та температура більше півроку 37,2-37,5, золотистий стафілокок в горлі.Поки ходимо по лікарях - і результату нуль.Температура тримається.Вузли і далі збільшені:(
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zirka2009 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2009 - 22:51

В моєї старшої доці також був лімфовузл за правим вухом,розміром як сливка і температура була 38.Дільничий лікар приписав сумамед .але нічого не змінилося,правда температури спала.Звернулися лік.на дністровській ,здали купу аналізів ,робили УЗД"лімфовузла".Показники крові були трохи збільшені,але УЗД показало що то не був один лімфовузол,а їх було декілька -маленьких ,для нас це було ліпше.Лікувалися антибіотиками, ще раз
робили УЗД.Ічерез місяць лімфовузл почав зменшеватись :36_1_32v: Так що дівчата щоб не переживати зробіть УЗД. А якщо Ви лікуєтесь ,а толку ніякого то Вам потрібно проконсультуватись в іншого лікара.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 листопад 2009 - 23:40

Дуже часто, коли годую малечу помічаю за вушком вузлик, розмір його змінюється час від часу, але я не панікую, лімфовузли це як смітнички в організмі, тому там час від часу назбирується, нічого дивного. Тут знайшла хорошу статейку для ознайомлення і заспокоєння, почитайте, як будете мати коли:
Прихований текст

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюн4ик 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2009 - 10:05

tusij,, якщо збільшені лімфовузли не болючі, то це погано, бо це може бути симптомом серйозного захворювання, а якщо болючий, то це швидше за все запалення лімфовузла
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 15:52

Перегляд повідомленняitaliana2005 (17.11.2009, 20:43) писав:

А чим лыкували в Земної? Ми також лімфоміазоту 2-гший курс пємо.Також горло полоскали,, промивали у ЛОРа.Поки нічого. Також збільшені завушні та підщелепний лімфовузли - діагноз хр тонзиліт та температура більше півроку 37,2-37,5, золотистий стафілокок в горлі.Поки ходимо по лікарях - і результату нуль.Температура тримається.Вузли і далі збільшені:(

Ми приймали лімфогран, гемосан, мигдалик і ще інші (точно не памятаю). Нам призначали курсами разом з лімфоміозотом. Нещодавно двома курсами по 7 днів змазувала горло маслом чайного дерева (у нас також хр. тонзиліт і стафілокок).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галинка_я 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 17:55

у мого молодшого сина на шиї зправа є кілька збільшених лімфовузлів. Виявили в три місця на черговому огляді хірурга. Сказали слідкувати за динамікою. Лімфовузол ріс разом із дитиною. Обходили усіх можливих лікарів, включаючи онкогематолога. Дехто взагалі відмахувався як від незначної проблеми, дехто казав - нічого не робити, слідкувати. До трьох років у нього вже утворилась цепочка із 4 лімфовузлів вд найбільшого розміром з кісточку сливки до найменшого з перець-горошок. Нарешті нам вдалось попасти до поважного і справді розумного професора із медінституту, який оглянувши дитину цілком (чого ніхто з лікарів не робив) виявив збільшені ліфовузли всюди, де тільки можливо. Він сказав, що останнім часом це поширене явище серед дітей. Він їздить на всілякі практичні конференції лікарів-практиків, тому знає, що це є всюди по світі. Він навіть записав у карточку діагноз цього і підкреслив червоним рекомендаці - нічого не призначати і не втручатися! Сказав, що зазвичай, діти до 5-ти річного віку переростають це захворювання. Також, як правило, такі дітки відрізняються надмірною хворобливістю - схильністю до ГРЗ.
Тож раджу по можливості сходити по лікарям, але якщо аналізи "чисті", то не накручувати себе. Можливо, таким чином організми дітей пристосовуються до змін оточуючого середовища?
Я чекаю 5-ти років і далі, якщо не буде змін, буду знову іти до того професора і питати, що тоді робити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 грудень 2009 - 10:15

намацала щойно в малої збільшиний лімфавузлик з правого боку.
з лівого теж є така гулька але менша.
відкрила рот, насильно пордивилась зуби(бо інакше не дає) а в неї верхній останній росте(кутний)
але завтра всеодно повезу до лікаря, бо темп. була два дні 37, сьогодні поки немає.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Perlunka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 червень 2010 - 21:21

Всім привіт. Бачу ніхто сюди вже давно не заходить. Напевно Ваші проблеми з лімф.вузлами вирішились. А в нас навпаки почались.
Ми вже десь з пів року хворіємо на різні види ангін. Просто кожен раз нам пишуть інший діагноз. Я вже замучилась від того лікування. Але цього разу відбулось щось дивне. В дитини як завжди піднялась температура, правда до 37,8 більше не піднімалась. Набрякли мигдалики, носик перестав дихати, і з'явився великий набряк з лівого боку шиї (біля самого вушка). І саме основне, що та пухлинка не є дуже болючою, бо дитина дозволяє її рухати.
Лікар сказала лікувати горло і носик і воно само собою пропаде.
Але я начитавшись в інтернеті різних випадків, знов почала переживати.
Може хтось стикався з цим? А якщо серед нас є лікар, дайте будь-ласка пораду, що робити далі. Буду дуже вдячна. Дитині 3 рочки (дівчинка).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 червень 2010 - 22:07

Перегляд повідомленняPerlunka (28.6.2010, 22:21) писав:

Всім привіт. Бачу ніхто сюди вже давно не заходить. Напевно Ваші проблеми з лімф.вузлами вирішились. А в нас навпаки почались.
Ми вже десь з пів року хворіємо на різні види ангін. Просто кожен раз нам пишуть інший діагноз. Я вже замучилась від того лікування. Але цього разу відбулось щось дивне. В дитини як завжди піднялась температура, правда до 37,8 більше не піднімалась. Набрякли мигдалики, носик перестав дихати, і з'явився великий набряк з лівого боку шиї (біля самого вушка). І саме основне, що та пухлинка не є дуже болючою, бо дитина дозволяє її рухати.
Лікар сказала лікувати горло і носик і воно само собою пропаде.
Але я начитавшись в інтернеті різних випадків, знов почала переживати.
Може хтось стикався з цим? А якщо серед нас є лікар, дайте будь-ласка пораду, що робити далі. Буду дуже вдячна. Дитині 3 рочки (дівчинка).

В моєї малої часто після перенесених хвороб збільшувалися лімвовузли за вушками, ми зразу перевіряли вуха (бо часто вони у нас боліли), зуби (чи часом де дирки не має, гною - бо зуби в нас швидко попсувалися), здавали аналізи, але нічого не було, а через деякий час все проходило, а згадала ще пили Лімфоміазот за призначенням лікаря.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Perlunka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2010 - 21:49

Перегляд повідомленняIra+kola (28.6.2010, 23:07) писав:

Дякую за відповідь. Ми також почали приймати лімфоміазот. Але поки що вузли ще припухші. А ви часом не пам'ятаєте скільки часу ви приймали це лікарство. Бо дехто каже, що його потрібно тривалий час приймати, хоча б з 2 місяці.
Ще раз дякую.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2010 - 21:59

лімфоміозот пьють не менше місяця,буває періодами ,тобто 2-3-4 рази на рік,це якщо постійно збільшені лімфовузли,має лікар за тим дивитись і призначати курс лікування.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 15:45

Два місяці кашель був страшенний, то пропадав на недільку, а потім знову починався. Я думала, що це вже не закінчиться ніколи, ну добре, що хоч без антибіотиків обійшлися. Як наслідок нашої затяжної хвороби - аденоїди, розовате горло і збільшений лімфовузол на шиї з правої сторони.
Пємо лімфоміозот та ИОВ Малыш. Будемо сподіватися на скоріше виздоровлення.

Повідомлення відредаговано Маруся: 13 липень 2010 - 15:46

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksana709 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 січень 2011 - 14:49

в мене теж аналогічна проблема.виявили ми гульку за вушком в синочка,коли йому було 1,3міс.на другий день поїхали на Орлика.там сказали робити операцію,вирізати.гріти горілкою дома,ніби об перевірити.якщо зменшиться -значить нічого страшного,якщо почнеться температура і почервоніє-операція.я була в шоці від такого"професіоналізму".показала нашому педіатру,толкова жіночка,вже на пенсії.сказала що бачила таке мільйон разів.попити лімфоміозот.він нам нічого не дав.2рази були в хірурга-сказали шо то таке буває-поробити компреси з лікарства(непамятаю назви),потім направив до гематолога.подивилася,зробили розширений аналіз крові-сказали все в нормі.зараз минув рік.малий зараз хворий і гулька збільшилася.але на серці мені не спокійно.я і прививки йому не роблю.не хочу перегружати імунну систему.тому як виздоровіє хочу знову здати аналізи і зробити узд лімфоузла.не розумію чому нам не призначили його раніше.
дівчата!хто раніше писав в цій темі,напишіть як тепер у вас справи?дякую
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Anna Sm 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2011 - 15:13

У пологовому зробили БЦЖ, у 3,5 місяці під цією рукою лімфовузол не просто збільшився, а став розміром зі сливку. Здали аналізи, нічого страшного не виявили. Сказали, що це не ускладнення на прививку, а така реакція на неї, що моя дитина просто схильна до алергії (хоча ні до ні після жодних алергічних реакцій ні на що не спостерігалось). Як такого лікування не призначили: тільки ванни з морською сіллю і після них сіточка з йоду, потім 5 аплікацій димексиду. Вузлик зменшився до розміру маленької вишеньки за 2 тижні, і залишається такого ж розміру й донині. Досі дякую Богу за те, що за тиждень до цього категорично відмовилась від прививки АКДС, на яку мене наполегливо відправляли. Відправляли, незважаючи на те, що я повідомила про те, що всі домашні хворі на ГРВІ. Сказали, що я "просто морально не налаштувалась". Ціною легковажності могло б бути життя.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   чувіха 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 січень 2011 - 16:16

У нас почали збільшуватись лімфовузли, коли прорізались кутні зуби (лише на шийці). Лікарка призначила пити лімфоміозот, допомогло.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів