Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Телегонія чи наука про цноту... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Телегонія чи наука про цноту... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Koxana 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 12 листопад 2009 - 19:23

Недавно дивилась передачу по телеканалі "Інтер" про Телегонію. Раніше я про дану тему чула, але вважала що це щось на кшталт "легенди", але після даної програми вирішила поцікавитись...
Ось що я знайшла у Вікіпендії
Телегонія (від грец. Τηλέ / tēle — вдалину, в далечінь, далеко та грец. γονε, γονος / gonē, gonos— народження, породження; отже — «віддалене народження») — псевдонаукове вчення, яке полягає у тому, що спадкові ознаки першого статевого партнера самиці передаються усім її наступним нащадкам.

Щодо людини, згідно із цією концепцією, якщо до зачаття дитини мали місце статеві стосунки його матері з одним чи більше партнером окрім батька цієї дитини, навіть якщо при цьому використовувались презервативи або інші протизаплідні засоби чи робились аборти після «невдалих» статевих актів, то все одно в результаті у народженої такою жінкою дитини, окрім батька, від якого він успадкував половину хромосомного набору, є ще й декілька батьків за телегонією, від яких він може успадкувати багато чого з зовнішніх і внутрішніх ознак.

Історія

Вперше ідея телегонії виникла наприкінці 19 століття, найбільш відомий випадок був продемонстрований лордом Мортоном та записаний з його слів Чарльзом Дарвіном. Селекціонери-заводчики активно працювали над поліпшенням робочих якостей кінських порід. Було вчинено спробу схрестити свійського коня із витривалою дикою зеброю. Як матерів майбутніх зеброконей дібрали найкращих породистих кобил, а батьків— зебр-жеребців. Пробували і навпаки. Досліди із схрещування повторювали знов і знов, але жодного зачаття в усіх згаданих комбінаціях батьків так і не сталося, адже тодішній науковий світ ще не знав про хромосоми та їхню несумісність у різних видів тварин.

Невдачі відбили у заводчиків охоту до цієї безперспективної справи. Досліди було припинено, і ніхто про них і не згадував. Але через кілька років у одної кобилиці, що спаровувалася з зебрами, серед трьох народжених лошат один нагадував зебру за багатьма ознаками...

Експериментальна перевірка

Спроба відтворити результат Мортона в дослідах селекціонерів Кассара Юарта (1889), а також і. І. Іванова в заповіднику Асканія-Нова, закінчилися невдачею. Наочним прикладом відсутності впливу материнського організму на генетично детерміноване забарвлення потомства служать численні експерименти по трансплантації чистопорідних зародків від самок однієї породи в іншу. Десятки таких експериментів проведені на кроликах, мишах, вівцях тощо. Генетично чорний зародок, що розвивається в організмі білої матері, завжди зростає в чорну особину, а генетично білий зародок, що росте в організмі чорної матері, завжди виявиться істотою білого забарвлення. Все це не залишає явищу телегонії шансів на існування.

Пояснення феномена

За сучасними уявленнями, більшість фактів, що «демонструють явище телегонії» — це поява у потомства ознак, відсутніх у безпосередніх батьків, але що були у дальших предків. Хрестоматійний приклад — виявлення прихованих (рецесивних) ознак в результаті розщеплювання при певних поєднаннях батьківських генотипів, а також атавізми, спонтанні вторинні мутації, оновлюючі генетичну інформацію, змінену первинною мутацією (такі, як поява хвоста у людської дитини).

Телегонія в буденній свідомості

Незважаючи на достатньо давнє і одностайне спростування існування телегонії науковим співтовариством, такі уявлення залишаються живучими в обивательських кругах як марновірства, маючи найбільше поширення серед деяких заводчиків тварин та птахів, особливо собак, коней та голубів, а також серед деяких віруючих і расистів, які використовують телегонію як аргументування неприпустимості дошлюбних статевих зв'язків і/або статевих зв'язків з інородцями.

Як ви вважаєте, що це псевдонаука чи реальність нашого життя про яку нам нічого не відомо...?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 листопад 2009 - 16:51

Десь в мене була ссилка на відео на цю тему. Пошукаю кину.
В мене немає однозначної думки, в це я глибоко не вникала.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 листопад 2009 - 20:16

Ну не знаю,може щось в цьому і є,якщо дослідно це підтверджувалось.Хоча це і межує з фантастикою-дитина народжується ,отримавши від тата певний спадковий матеріал,його днк,і причому тут чоловік,який спав з мамою давним давно,і після якого було ще парочка других ?Особливо протестують проти цієї теорії знайомі чоловіки-кому хочеться,щоб його дитина була схожою на "сусіда",хоча і схожість в основному,як вважається, у характері?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Asta la vista 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2010 - 12:16

Часом не цей документальний фільм бачили?
Прихований текст

Найкраще качати з Скачать архив с Filestore (UA-IX)

Дуже цікаве відео, заставляє задуматись. Може дійсно релігія має рацію,що жінка до одруження повинна бути дівчиною...чи до вибору першого сексуального партнера треба підходити раціонально? Ваші коментарі?

P.S. Вразливим чоловікам показувати не варто.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 січень 2010 - 12:37

думаю це немає ніякого значення. тобто хто у тебе був перший і який він має вплив на дітей від іншого чоловіка.
звичайно що перший чоловік має бути по любові і тільки так! думаю так було у всіх!
айм сорі, але не вірю в це)
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катюша88 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 січень 2010 - 18:42

Просто люди не хочуть у це вірити, бо бояться навіть подумати, якщо це правда, що тоді... Людина-це створіння яке робить і вірить в те, що їй "на руку".
А я вірю. Перший і єдиний у мене мій коханий чоловік.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 18:54

а я не вірю...як на мене маячня!
ця теорія повністю заперечує генетику як науку
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 19:05

Кажуть, що якщо батько дитини був у мами першим, то дитя буде дуже схоже саме на нього. Мабуть тут про те саме.
Однак я остаточно своєї думки про це не сформувала. Треба читати більше ніж 1 статтю, щоб впевнитись так чи ні. Може колись мене це зацікавить і я буду "копати".
My Signature
Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.

Спойлер
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 19:39

Перегляд повідомленняmartynka (28.1.2010, 19:05) писав:

Кажуть, що якщо батько дитини був у мами першим, то дитя буде дуже схоже саме на нього. Мабуть тут про те саме.
Однак я остаточно своєї думки про це не сформувала. Треба читати більше ніж 1 статтю, щоб впевнитись так чи ні. Може колись мене це зацікавить і я буду "копати".

Мій чоловік у мене другий, але синок - повна копія татка, всі кажуть, що синок ніби клон чоловіка. Так що це, мабуть, дурниці.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2010 - 10:35

Я думаю, що це підла провокація чоловіків, які намагаються знову обмежити жінку домом і дітьми.
Мої дівчатка від різних батьків, і кожна - вилитий татусь.

Повідомлення відредаговано Ясна: 29 січень 2010 - 10:42

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Anna Sm 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 29 січень 2010 - 10:42

Думаю, що в цьому щось є. Але це стосується не тільки жінок. Згадували релігію, так кожен з партнерів повинен "бути чистим". Звикли "всіх собак вішати" тільки на жінку. Головне, не переймайтеся. Мені траплялась інформація, що якщо дитя зачате в любові, то цим ніби стирається все, що було в батьків до цього. Але задуматись варто.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2010 - 00:30

читаю і не вірю своїм очам, що в 21 столітті можемо в це ще вірити, притому, що наука таке заперечує, бо можлива згідність з попереднім партнеро може виявитись проявою генної інформаціїї від прапрапрадіда, котрий таку рису мав. Цю теорію дуже добре назвали "телегонія" - від поточного "гонити" - говорити маячню. Ну як в таке можна вірити? а ще в 19 столітті вважалось, що як вагітна подивиться на хворого, паралізованого, то така дитинка народиться, невже нам теж потрібно в це вірити, після того як наука (правдива, а не псеввдодосвіди фанатиків) це все заперечили.
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Asta la vista 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2010 - 00:51

Дорогі дівчата,будь-ласочка,перегляньте фільм,а не лише статтю.

Я матеріаліст,але після побаченого нотки сумніву проскочили. Як кажуть,якщо ти не знаєш чи не розумієш якогось явища,то не означає,що його не існує. Академік з Росії проводив досліди з ДНК і виявилось,що вони здатні випромінювати енергетику (сперматозоїди ж містять хромосоми з ДНК),а організм її зчитує і запам*ятовує.

Причому в дослідах ДНК саму забирали,а лазер ловив на її бувшому місценаходженні випромінювання ще на протязі 40 днів.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natysya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2010 - 08:58

Перегляд повідомленняпопелюшка (28.1.2010, 19:54) писав:

а я не вірю...як на мене маячня!
ця теорія повністю заперечує генетику як науку

згідна на 100%!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катрусик 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2010 - 09:43

По-моєму, це просто повний брєд!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2010 - 16:59

Перегляд повідомленняlysenya (29.1.2010, 23:51) писав:

Дорогі дівчата,будь-ласочка,перегляньте фільм,а не лише статтю.

Я матеріаліст,але після побаченого нотки сумніву проскочили. Як кажуть,якщо ти не знаєш чи не розумієш якогось явища,то не означає,що його не існує. Академік з Росії проводив досліди з ДНК і виявилось,що вони здатні випромінювати енергетику (сперматозоїди ж містять хромосоми з ДНК),а організм її зчитує і запам*ятовує.

Причому в дослідах ДНК саму забирали,а лазер ловив на її бувшому місценаходженні випромінювання ще на протязі 40 днів.

Спроба відтворити результат Мортона в дослідах селекціонерів Кассара Юарта (1889), а також і. І. Іванова в заповіднику Асканія-Нова, закінчилися невдачею. Наочним прикладом відсутності впливу материнського організму на генетично детерміноване забарвлення потомства служать численні експерименти по трансплантації чистопорідних зародків від самок однієї породи в іншу. Десятки таких експериментів проведені на кроликах, мишах, вівцях тощо. Генетично чорний зародок, що розвивається в організмі білої матері, завжди зростає в чорну особину, а генетично білий зародок, що росте в організмі чорної матері, завжди виявиться істотою білого забарвлення. [2]. Все це не залишає явищу телегонії шансів на існування.

Це лише одне повідомлення про спростування цієї теорії, а такої інформації в наукових джерелах повно. Теорія виникла через неправильну вибіркку під час першого експерименту (пригадаю, він на тваринах одного стада був зроблений, а всі ми добре знаємо, що стадо має зовсім інші правила сексуальної поведінки ніж людина, кровні зв"язки в стаді не є перешкодою до сексуальних відносин, а тому подібність рис очевидна). Певні угрупування націоналістичного та расистського напрямку затушовують цю помилку і шукають паранаукових доказів на правильність теорії бо вона їм пасує. І Гітлер дуже любив цю теорію і багато грошей давав на псевдо-наукові досліди, котрі ніби її підтверджували. Офіційна наука, давним давно теорію заперечила і всі новітні досліди вкотре її заперечують, а телебачення буде показувати все, аби лише це викликало сенсацію і підвищила оглядальність. Не піддавайтесь на ці провокації!! Будьте мудрими.

Повідомлення відредаговано Наталюсик: 30 січень 2010 - 17:06

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   рибка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 21:17

В нас цьому явищу в універі була присвячена ціла лекція з філософії. Було багато суперечок. Кожен ставиться до цього як йому зручно. Придивіться до своїх дітей, навряд чи хтось знайде в них риси свого "першого". А може є такі? То наважтесь про це розповісти, тоді, може, хтось і повірить в це. Мені здається, що телегонія - це один зі способів церкви "напоумити" легковажних дівчат, але спосіб справді непоганий.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   АмІнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 03:46

не вірю я в це... та навіть якби то було правдою, мені боятися нічого, бо мій чоловік у мене перший і єдиний.. а взагалі тут таке виникло питання: у статті написано, що немає різниці чи статевий акт був без презерватива, чи з ним.. тоді виходить, що і немає значення, чи попала на жінку (чи в жінку) сперма - майбутні діти все рівно вже отримали "інформацію" від її партнера.. а з чим тоді ця інформація передається? доторком? слиною під час поцілунку? :air_kiss:
My Signature
ЗображенняЗображення
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Донна Педра 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 лютий 2010 - 07:26

Телегониво швидше :) Шоб кожен дядько міг сказати: "Мій син урод не того, шо я його не виховував, а тому шо жінка на першому курсі з гопником переспала".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тоська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 17:18

Дівчата, я думаю, що головне, щоб дитина була здорова!!! А на кого вона схожа, то можна придумувати і пов"язувати. У моєї знайомої було нацять чоловіків, що вона всіх і не пригадає відразу. А діти у неї схожі тільки на неї.
Доречі, стосовно теми статевих звязків, то в школі у нас був предмет релігієзнавство. Так от розповідали, під час акту зливаються не тільки тіла, а й душі, тобто з двох виходить одна, а якщо хтось із цих двох мав ще когось то відповідно він до цієї кучи долучається, і відповідно всі решта хто в кого був. Просто капець, що на виході получається, цілий венігрет. Суть в тому, що з цим злиттям ми збираємо проблеми наших віртуальних партнерів. Я то це розказую як казочку, а нам з фактами і дуже переконливо... Так воно чи ні, навіть думати не хочеться.
Як підсумок хочу сказати, що щасливі ті у кого чоловік один, єдиний і найкращий. Але не завжди так складається, тому залишається надіятися, що Боженько передасть хорошу дитинку, навіть якщо очкі чи вушка будуть не такі як у її татка ))))
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему