Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мамині помічники - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мамині помічники Яку посильну роботу можуть виконувати малятка? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ляночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 листопад 2009 - 11:48

Те що діток треба привчати до праці, виховувати бажання допомогти, знають всі. Розбіжності виникають в питаннях Коли починати?, і Як?
От у мене і виникло питання, як у ваших сім"ях, родинах відносяться до маленьких помічників? Чи заохочуєте ви своїх діток до праці? Яку роботу вони можуть виконувати і чи є в них певні обов"язки дома?

Користувач подумав і додав через 24 хв.:
Почну про себе. З недавньої пори мій малюк почав не тільки цікавитись моїми справами, а й намагається приймати в них активну участь :D . Напевно ця його жага до діяльності прокинулась тоді, коли він став впевнено стояти на ніжках і робити перші кроки. Спочатку він "допомагав" мені застеляти ліжко, збивав подушки. Тепер синочок ходить, а отже справ в нього побільшало. Він викидає у сміття свій використаний підгузник (я його акуратно скручую, щоб малюку було зручно), несе на місце газету, насильно взуває татка в тапочки :D , а зараз помагає мені друкувати :good:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   STAR 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 12:15

Моя доця вміє принести те що я її попрошу, але перед цим треба показати пальцем на ту річ, інколи сама складає свої іграшки. І ще коли застеляю ліжко вона чемно подає мені подушки і покривало. :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 12:29

О! Це такі милі миті! У нас теж помічник такий. Коли займаюсь пранням, він одежу в пральну машину сам складає, поїв -відразу ж посуд відносить до умивальника, разом виносимо сміття, а якщо вчасно не сховаю віника, то замітатиме підлогу наново (видно я погано це діло роблю :) ), пилососимо разом, ліжко збираємо теж. ОХ багато чого ще згадаю - допишу))))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 12:56

татко нам недавно купив дитячу кухоньку то тепер ми разои і картоплю чистимо, і супчик варимо кожен в своїй кастрюльці, а також застеляємо ліжко, подаємо одяг для сушки, приносимо що попрошу.То така помічниця росте :D
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 13:27

у мене дома вже великий помічник! взагалі я йому ніколи не забороняла і не відбирала ініціативи в чомусь допомогти матусі :)
Змалечку постійно крутиться зі мною на кухні. Моркву потерти, цибульку почистити, посуд помити (вірніше поталяпатися в водичці :) ) - це якраз для мого пустунчика. Та звичайно його на довго не вистачає, такі заняття швидко набридають, і малюк знову повертається до своїх іграшок.
Тому раджу батькам не сварити дитину коли в неї щось не получиться, і дозволяти завжди допомагати мамі звичайно тільки під наглядом.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 листопад 2009 - 22:29

Цитата

одяг для сушки, приносимо що попрошу.То така помічниця росте

моя речі брудні і чисті в машинку пральну запихає, я деколи не бачу і думаю що машинка пуста, а потім з білими речима витягаю темну шкарпетку :D
ще на сушку(ту що в хаті) вона все любить вивішувати чи на батареї.
і гупкою порох витирає, але обов'язково губку треба намочити в воді, бо інакше скандал :crazy:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 листопад 2009 - 00:02

Ой! Моя суперпомічниця. Все допомагає. І замітати і мити, і сміття сама збирає виносить. Правда розкидає ше більше :D . А зара улюблена забавка закидати іграшки за диван, ліжко, тумбочку...
Готуємо також все разом. Чистим бульбочку, вона подає, показує де яку каку вирізати тре, потім забирає почищену, уважно оглядає, чи я чого не пропустила, якщо шось знайде - повертає, не знайде кладе в воду. Готує яєшню, я тільки допомагаю. Подає яйця я розбиваю, командує, що тре молока, наливаємо, солимо, сама збиває, мені лишаєця тільки посмажити :) . Миє крупу на кашу, помагає салати робити, таткові каву варим. Та і не дивно, вона ж цілий день ні на крок від мене не відходить, доводиться допомагати, самій гратись нудно.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ляночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2009 - 22:43

Не так ти, мамо, речі в пральну машину складаєш....

Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 листопад 2009 - 22:49

А в мене теж помічник великий. І прибирає, і миє, і їсти готувати допомагає........я раніше як читала статті, про різні розвиваючі ігри, а можливості купляти не було........от і розвивались ми разом з мамою на кухні і по господарству.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лянчик09 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 листопад 2009 - 23:44

А в мене ну дуже все "складати" любить. Тільки щось побачить на дивані, кріслі і т.д, зразу все скидує на підлогу. Мол, чого стоїть не на свому місці. А що не подобається - зразу у смітник кидає. Вчора там зубну пасту знайшла :D
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 грудень 2009 - 00:26

Лянчик09, зубну пасту ще нічого...а мій гроші витягує з мого кошелька, мне і тоді у смітник..чого мол папірчики мають валятися... :hi:
то я грубі гроші у кошельку стараюсь не тримати.... :hi:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Раїник Талія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 грудень 2009 - 12:15

у нас так склалось, що доця останній місяць дуже багато часу проводила наодинці з татком і виявилось що у побуті вона орієнтується значно краще ніж він - показувала де її речі лежать і що й коли потрібно одягати, також знаходила татові речі які він забув де поклав, говорила татові коли потрібно йти гуляти і що зі собою брати, теж саме і сну стосувалось. А от головна її територія - це кухня, там вона справжня господиня, знає усе до дрібничок - сама дає татові кохлю, щоб зупу набрав, миску в якій їй ту зупку підігріти потрібно, ложку сама собі бере і завжди витирає стіл перед тим як за нього сідати, якщо під час трапези щось розлиється, також одразу біжить за шматкою щоб витерти:) а ще за собою посуд миє і пере свої дрібні речі - трусики, носові хустинки. Найприємніше що робить вона це все з власною ініціативи і дуже тішиться зі своєї самостійності. А мені з цього велика вигода, бо можу не переживати якщо прийдуть гості в час моєї відсутності - адже вдома залишилась моя помічничка і все буде під контролем:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мія 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 04 грудень 2009 - 15:10

забороняти 100% не можна. а відколи... коли зацікавиться, то й не треба забороняти. так і виростуть помічники :)
а замажеться то замажеться... головне щоб за ніж не хапалося))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nadeжда 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2009 - 19:05

Моя доця дуже любить одягнутись зі мною у фартушок і ліпити вареники,а також поливати вазонки,і якщо я витираю пиль на меблях,то вона тоже вимагає свою тряпочку,щоб допомогти.Я її ніколи не відганяю,бо це для нас можливість провести час разом,так як я працюю,а доця в садочку.
My Signature
Донечці-помічниці Вікторії 5 рочків 10 місців.Нашій сім"ї 7 років 4 місяці
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 грудень 2009 - 16:38

ми тепер ще в одному мамі дуже помагаєм.Колия перед НАстиним ДН підлоги мила-вона теж активно вишитою салфеткою помагала.
Тепер нема права чимось на підлогу в кухні капнути-зразу по тряпку-і витирати
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   rayvera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2009 - 14:12

моя донечка дуже любить простинки застеляти, пил витирати, за віника постійно береться))) правда, прибирає вона навпаки - скоріше, розбирає, але каже,що "наводить порядок")
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natali@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2010 - 18:48

Хі-хі, так весело, прочитала і в кожному дописі знайшла щось знайоме)))) В мене теж така помічниця))) Найбільше любить зауваженя робити, навіть мені)))) Раїник Талія писала, що дитина орінтується краще ніж чоловік, то в мене теж так само))) Одного разу були з татом дома, то вона і кавусю сама зробила (командуючи, що де лежить) і канапки, а вже коли поїли то нагадала, що вже друга година, а ти мене ще не поклав спати. А вже на додаток проаналізувала: напевно ти нечемний))) Така вже доросла... коли встигла????? :wacko3:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2010 - 19:54

У мене те саме,правда.моя помічниця вже має 4рочки,тому я без неї нічого не можу зробити.Все вириває з рук,все хоче попробувати,ми їй накупили іграшкових побутових приладів:пилосос,праску,кухню,міксер,а вона ніяк не хоче каже,що треба мінятися нам з нею.А як приїжджає до бабусі то та їй все дозволяє "допомагати" то вони вже обоє відриваються.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   withouthead 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2010 - 16:46

Моя ліжко застеляє, пилососить, пилюку витирає і підлогу. а також може часом поскладати іграшки.
бережаночка, у нас теж кожну крапельку витирає, крихточки піднімає і несе в смітничок!
My Signature
Зображення

The word "impossible" is not in my dictionary
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dansegirl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 07:58

Моя доця сама може дістати пилосос слласти його і влючити, любить мити посуд,підлогу.
А зауваження теж любить робити.
Копіює все!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »