Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Втягнуті соски - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Втягнуті соски Як виправити Оцінка: -----

Користувач поза мережею   saniaw 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 08 листопад 2009 - 19:19

У моєї подруги та родички втягнуті соски. Прешого синочка вона годувала сумішшю- не вистачило сил та терпіння боротись з станом речей, та й не виявилось поруч людини, яка б допомогла. Тепер вона на третьому місяці. Дуже хоче налагодити ГВ. Тому я і визвалась допомогти- попитати у мам, які мали такі ж проблеми і змогли подолати їх. Знаю, що це питання обговорювали в консульт. відділі, але їй хотілося б не просто поради фахівця, а про досвід мам дізнатися. Матусі, допоможете?
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 10:32

Дівчатка, невже ніхто порадити нічого не може, чи у всіх усе добре було? Допоможіть.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   An_ya 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 09 листопад 2009 - 12:02

Спочатку я використовувала спеціальні насадки для сосків, дуже зручно - дитина смокче молоко через насадку, а потім їх знімаєш і дитина так смокче. Користувались декілька раз тому що дитина і так смоктала.
Потім як дитина призвичаїлась до "втягнутих" сосків (ну вона трохи витянула їх) то ці насадки не використовувала. Дуже хороша річ, купувала в аптекі.
Іще вони незамінні коли з"являлись тріщини, то через насадку не так боляче було.
Зображення
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   *НАТУСЯ* 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 12:31

Я також в свій час стикнулася з проблемою втягнутих сосків.
Малий не міг захватити грудь, медсестрички казали, що годувати я не зможу, нехай рідні передають суміш :morning1:
Мені порадили накладки на соски. Це дуже полегшило годування.
І ніяких проблем з тріщинками і т.п. в мене не було. :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Maryann 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 листопад 2009 - 12:39

В мене теж були втягнуті соски. Пам"ятаю як я і доця намучились в першу ніч після пологів.Можливо інша мама вже би перейшла на суміш, але я набралась терпіння і часто прикладала малявку. Десь через місяць проблема зникла. Зараз годую синочка без проблем!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 12:53

Дякую, дівчата за допомогу. Я так розумію, головне- це наполегливість і терпіння, саме цього їй і бракувало. А до пологів ніхто розтягувати не пробував, чула, що є такі вправи.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 13:18

В мене була така халепа.Ще в родзалі акушерка сказала,що я матиму проблеми.Порадила купити вафельний рушничок,мочити його,і вологим витягувати соски.признаюсь,я цього не робила,тому й намучилась.Через пару днів появились тріщинки,і вони ніяк не заживали,чим я тільки не мастила.Кожне годування було тортурою,але про суміш я не думала.Через 3 тижні чоловік мені купив накладки canpol baby(я їх не купувала,бо консультант з центру свідомого батьківства категорично не радила,але я думаю,що якби вона сама пройшла те пекло,то не була б такою категоричною.)З того часу все почало налагоджуватись.Тріщини почали заживати,нові не утворювались,соски менше травмувались.Користувалась я ними 2 тижні,а потім все було ок.Годую до цього часу,малій рік і 9.Соски стали великими і уже далеко не втягнуті.До речі в моєї мами та ж проблема,а годувала вона нас з братом по 2 роки.тому,Може хай твоя подружка уже тепер готує соски до годування(процедура з рушничком).Але ,мабуть,слід спитати в спеціаліста чи це можна під час вагітності,бо знаю,що є зв"язок між стимуляцією сосків і скороченням матки.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 13:27

oskin, ну їхні "поради" також фільтрувати потрібно. Це як мені в пологовому лікар заборонила молоковідсосом користуватись, тільки руками. А це було щойно молоко прибуло, а його прибуло стільки, і так погано спершу йшло, що ті ночі цідіння і болі не забуду ніколи. Потім плюнула на "пораду"(до речі, та лікар не мала дітей, тому і не знала, як це легко), і спала собі спокійно після сцідження молоковідсосом. А нарахунок стимулювання сосків і скорочення матки, я вже про те думала. Ось карантин закінчиться, піде вона до лікаря там і скажуть, чи можна. Головне, що вона налаштована на ГВ, бо минулий раз, думаю, винна була сама, рано здалась.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 14:03

saniaw, ,ага,і моя"вчителька"теж бездітна і молода після інституту.Теорія теорією,а практика часто інша...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 14:19

в мене не були втягнуті соски, але приблизно на восьмому місяці вагітності я щовечора ретельно витягувала їх вафельним рушничком і це дало великий плюс. Насадками користувалася перші дні, коли груди були дуже болючі, але тріщин не мала і нічим груди не мазюкала. Хай подружка не полінується і пізніше спробує метод стимуляції рушничком. :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Все буде добре 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 14:22

Я теж стикнулася з такою проблемою Та крім того щей молока було дуже мало. Мала попробувала соску, і груди не зотіла брати навіть з накладками. Якийсь період булти на ЗВ, завдяки молоковідсосу. А потім я здалася, про що зараз дуже і дуже жалію. Соски потрібно обов"язково розтирати жорстким рушником. Якщо не можна під час вагітності, то думаю з 38 неділі така процедура не буде зайвою. Ще потрібно щоб в перші дні хтось завжди був поряд і підтримував, бо моральна підтримка теж деже важлива
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 14:25

втягнуті соски - то не проблеми, то певна трудність, але її легко подолати, просто терпіння і напологлевість. слідкувати щоб дитина правильно прикладалась, широко відкривала ротик і все. я мала втягнутий сосок на лівій груді, а мала ліву грудб не хотіла брати, тому ми експерементували з різеими позами для годування, а потім, з часом, сосок сам витягнувся (тобто з допомогою малого смоктунця :D )
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   boja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 грудень 2009 - 14:02

в мене та ж сама проблема((((
Насадками на соски користуюся з роддому. не знаю як буде дальше, але моя мала вперто не хоче смоктати без насадки... вдень пробую давати груди без насадки, але це стільки криків і плачу.... що вночі я так не ризикую і годую тільки з насадкою... Соски вже трохи витягнулись і я маю велику надію, що з часом я все-таки привчу доню до грудей...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 грудень 2009 - 13:22

boja, ,я в цьому не сумніваюсь,бо мала ту саму ситуацію
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanjushka 

• Ніжність кохання
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 грудень 2009 - 13:27

я теж ще в роддомі змушена була користуватись накладками - інакше малий ніяк не міг захопити сосок. десь ближче до місяця про накладки ми забули. щоправда,як результат, годую зараз малого однією груддю. коли він почав брати ліву грудь без накладки - зрозумів , що без неї лекше, ніж з нею і вже не захотів брати праву з накладкою - а там сосок не стільки втягнутий, скільки плоский, і молока там від початку було менше, а так як від неї малий почав відмовлятись, молока більше так і не прибуло. спочатку наполегливо пробувала малого прикладати до правої, але все закінчувалось плачем, істерикою і доводилось відразу прикладати до лівої, щоб заспокоївся... так і хожу, отака несиметрична - різний розмір грудей, різна форма сосків. але хай би зараз подивилась на нас акушерка з пологового, яка ще в родзалі сказала мені після невдачі прикладання малого до грудей: "а, з того нічого не буде!". нам вже 5,5 місяців, а ми крім маминого молочка ще нічого не пробували :) :shok:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 грудень 2009 - 13:35

tanjushka, ,молодець,що не здалася!А розмір ще налагодиться!Я теж ходила як мутант,бо на одній була суцільна рана,годувала більше іншою.Тепер все нормалізувалось.До речі,моя бабуся свою дитину вигодувала однією груддю,це не рідкість.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 грудень 2009 - 13:45

У мене також втягнуті соски, але я це не вважаю проблемою. Перед пологами хвилювалась, що малюк не зможе гамати, читала про якісь спеціальні насадки які треба носити під час вагітності, але не придала цьому значення.І в нас все добре. Адже дитинка ж не знає які мають бути соски і під час годування не смокче сам сосок, а ще й захоплює ареолу навколо, просто потрібно дитині допомогти, стиснувши ареолу і допомігши малюку захопити її ротиком. У нас так було 1 місяць. Потім, якщо прибуває молоко соски самі вип'ячуватись стали, але малюк настільки звик, що свмостійно хапає.Такщо трішки зусилля і все буде ок.Головне щоб було молоко, а які там соски значення не має, якщо ви будете допомагати дитині!Ще раз наголошою, що дитина при правильному прикладанні не смокче сам сосок, а захоплює ще й ареолу! Такщо побільше терпіння і у Вас все налагодиться!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanjushka 

• Ніжність кохання
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2010 - 22:23

oskin, дякую...дуже сподіваюсь, що потім знову стану симетричною.. а зараз головне, щоб маленький отримував найцінніше мамине молочко.. :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Нічлава 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 січень 2010 - 22:42

В мене такаж була проблема. Спочатку дуже мучилися. А потім все внормувалося. Звичайно було важко, біль пригодування десь до двох місяців. Зараз малому 1.9, а я дося годую. А моя сестра знаючи, що така проблема може бути звернулася до масажиста. Кажуть має допомогти.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bjanko88 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2010 - 23:02

Перегляд повідомленняsaniaw (8.11.2009, 20:19) писав:

У моєї подруги та родички втягнуті соски. Прешого синочка вона годувала сумішшю- не вистачило сил та терпіння боротись з станом речей, та й не виявилось поруч людини, яка б допомогла. Тепер вона на третьому місяці. Дуже хоче налагодити ГВ. Тому я і визвалась допомогти- попитати у мам, які мали такі ж проблеми і змогли подолати їх. Знаю, що це питання обговорювали в консульт. відділі, але їй хотілося б не просто поради фахівця, а про досвід мам дізнатися. Матусі, допоможете?

Я також зіткнулась з цією проблемою! мені в родомі сказали "Соска нема, тому мабуть на штучному будите" в мене був розпач, але прийшла додому сіла в нет і прочитала що мож гудувати просто помагати дитині, більше прикладати і так щоб було зрчно, а родичці порадьтепоки вона вагітна робити вправи на соски , після вани протирати їх машровим або вафельним полотенцем, і по 5 хв на день витягувати їх, масажувати!!! І все получиться головне бажаня та терпіння. І ще читала що від накладок дитина може погано стимулювати лактацію
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему