Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Папілома вірус людини (ПВЛ) - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Папілома вірус людини (ПВЛ) лікування, вплив на можливість завагітніти і перебіг вагітності Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ri4ka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 05 листопад 2009 - 11:05

Всім привіт!
Вважається, що вірус папіломи людини є майже у 70 % здорових людей :nea: . Однак високоонкогенні його типи МОЖУТЬ ВИКЛИКАТИ РАК ШИЙКИ МАТКИ :nea:
Рік тому у мене виявили цей вірус високоонкогенних типів (45, 66, 16). Тривале лікування результату не дало.
Лікуючий лікар рекомендує прививку Цервариксом. Але ця вакцина захищає лише від 16 та 18 типів.
При цьому знаходили й інші супутні інфекції:
уреаплазму-пролікувала,
підозра на хламідії (лише в одній лабораторії) - в інших лабораторіях не підтвердилась.
До речі, там де підозрюють хламідії, ставили діагноз важка дисплазія. :shok: Однак при кольпоцитологічному огляді ніяких пошкоджень епітелію не спостерігається :nyam2:

Дорогі форумчанки, будь-ласка, прошу поділіться своїм досвідом боротьби з ПВЛ :nea:
Чи не став цей вірус на заваді материнства? :gv:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Alexa+Alex 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2009 - 20:50

В мене виявили ПВЛ тип 16 , сказали, що геть страшна зараза, але лише на ракові клітини і їх розвиток впливає, але не на здатність вагітніти. Крім того важливо при виявленні цієї інфи зробити гістологію клітин шийки матки. Я зараз до речі прохожу лікування - протифлазіт, епіген. Лікар каже, що немає страху в тому , щоб вагітніти навіть із цим вірусом, головне, щоб дитина не схопила його під час пологів.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2009 - 15:48

В Інтернеті знайшла інформацію про те, що коли немає клінічних проявів ПВЛ (папілом, кондилом) лікувати його не варто :yahoo: потрібен лише регулярний контроль у лікарів (цитологія, кольпоскопія принаймі 1-2 рази в рік).
Складається враження, що в сучасній медицині лікарі (гінеколои) грішать залякуванням своїх паціентів та непотрібним лікуванням :cray:
Рік назад мій похід в приватну клініку для попереднього огляду перед плануванням вагітності ледве не закінчився непотрібною чисткою, бо ... у когось там до мене виявися запущений рак :crazy: ТАКОГО я не бажаю почути нікому. :cray:
Підставою для страшного вердикту стали результати біопсії кондиломи шийки матки (у тій клініці поставили д-з: важка дисплазія). Кольпоцитологія крім цієї кониломки ніяких інших пошкоджень епітелію не показувала. на УЗД теж не було ніяких відхилень від норми.
Богу дякувати :cray: , я не прийшла в назначений день на операцію. Проконсультувавшись з іншими лікарями, поздаваши купу аналізів, перепровіривши матеріал біопсії (підтвердилася помірна дисплазія і то тільки тому, що тіло кондиломи якраз і складалось з нетипових клітин), пройшла курс лікування разом із нареченим: панавір, імуномакс, епіген, віферон, лаферон.
В результаті - гарні результати цитології уже на протязі півроку. здорова - НЯКОЇ ДИСПЛАЗІЇ!!!!
Аналізи на інфекції - негативні. ось тільки ПВЛ ніде не дівся :unknw:
і ми не вагітні :search:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЯНУСЯ 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 листопад 2009 - 17:25

У мене також дисплазія шийки матки. Два роки тому була 2 ступеня, мені заморожували азотом і висікали. От не знаю чи це не впливає на можливість завагітніти, бо чомусь ніяк не получається :cray: . А цього року мені знову ставлять діагноз - рецедивуюча дисплазія І ступеня, потрібно знову висікати і заморожувати.
У мене питання: звідки можна підчепити цей папілома вірус? І де гарантія, що після повторних терпінь знову не відновиться?
Це так страшно жити і знати, що 3 стадія - це вже рак. А далі що? Видалять шийку у мої 26р.? Дітей немає, а тоді тим більше не буде, як їх виносити? Я навіть відмовляю чоловікові, бо мене болить, а так сімю не зберегти :cray: . Я це пишу, а саму душать сльози. Скільки і як ще боротись проти цієї зарази?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 листопад 2009 - 19:08

Враховуючи спільність морфологічних змін, які виникають в епітелії шийки матки при дисплазії і початкових формах РШМ, було запропоновано відносити їх до цервікальної інтраепітеліальної неоплазії (ЦІН) ( в англійській транскрипції СIN - Cervical Intraepithelial Neoplasia) [48], з виділенням ЦІН різного ступеню вираженості - легку, помірну, тяжку. Весь спектр цитологічних змін при диспластичних процесах епітелію шийки матки згідно з системою Бетезда вкладається у чотири типи цитологічних заключень: 1 - атипія невизначеного типу, яка не має відношення до онкологічної патології; 2 - низький ступінь інтраепітеліальних змін - дисплазія епітелію з койлоцитарною атипією; 3 - високий ступінь інтраепітеліальних змін - тяжка дисплазія; 4 - плоскоклітинний рак шийки матки [54].
Це цитата з медичного сайту. Нажаль, я теж 2 роки тому стикнулася з діанозом дисплазії. Подивившись мене в кольпоскоп, мені скаали що є невеличка ділянка із змінами, мазок взяли і направили в Онколабораторію. там на мазку поставили цифру 3 і написали легка дисплазія???тепер я щось не розумію що то за класифікація, якщо 3 - то мала б бути важка...Я дуже тоді була перелякана!!!
Мені зробили кріо азотом. через 2 міс здала повторні мазки-вже писало1,2. Сказали, що можу бути спокійна!!!Здала кров по методу ДНК на 16,18 тип ПВР. Цих штамів, слава Богу, не виявило. Але ж є і інші онкогенні штами цього вірусу. Ми з чоловіком ходили на консультацію до імунолога - він нам прописав противірусні препарати, гомеопатичні, вітаміни, що підвищують імунітет... Ми їх пропили.
Через пів року після кріо - я завагітніла і народила свою донечку. В жіночій консультації мені постійно при огляді казали, що шийка чудова!Я радувалася, але що вони там на око можуть бачити?!. Родила я природньо, але шийка трохи важко відкривалася, тому трохи стимулювали. Але обійшлося без розривів, тільки маленка внутрішня тріщинка.
Буквально на днях я знову ходила до лікаря, що робив мені кріо(Мартин Тарас Юліанович на Русових) - дивився в кольпоскоп, скажав що шийка виглядає безпечно. Але є незначна ерозія, але поскільки я годую груддю і пройшло мало часу після родів, - то це не показник, бо можуть бути горональні зміни... Здала мазок на цитологію, там намалювали цифру 2. Лікар сказав, що я здорова жінка і переживати мені нічого. Треба просто раз на рік здавати цитологічний аналіз!Сподіваюся, він має рацію, бо то дуже хороший лікар!!!
Колись Пропонував мені зробити вакцинацію Церваріксом, але на мою думку вона може і ефективна, але для дівчаток які не жили статево, а таким жінкам, як ми, що вже мають якісь штами цього вірусу - це може навіть нашкодити і усугубити ситуацію.
Дівчата тримайтеся!!!Розберіться з тими циферками, бо щось я тої класифікації не розумію... Забула написати, що при цьому всьому я себе чудово почуваю, і дискомфорту ніякого не відчуваю. Бажаю вам легко завагітніти і народити здоровихдіточок!!!!
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Shkvaro4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 листопад 2009 - 22:16

А в мене виявили кондиломи:( Ну я й злюча була на коханого за такий "подарунок", з розуму зходила. Картинок страшнючих надивилася в неті.Тут ще й той грип, довелося відкласти походи в лікарню і лікування. В когось таке було? Видаляли? Боляче?
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2009 - 11:52

Перегляд повідомленняShkvaro4ka (21.11.2009, 22:16) писав:

А в мене виявили кондиломи:( Ну я й злюча була на коханого за такий "подарунок", з розуму зходила. Картинок страшнючих надивилася в неті.Тут ще й той грип, довелося відкласти походи в лікарню і лікування. В когось таке було? Видаляли? Боляче?

А Ви впевнені, що раніше у Вас не було ПВЛ? Можливо, поява кондилом відбулася на фоні пониження імунітету і коханий тут ні при чому? :) це я до того, що треба налаштовуватися лише на ПОЗИТИВ!!!!! і тоді всякі віруси здадуть свої позицій ;)

Кондтломки необхідно видаляти, однозначно. Звичайно краще, щоб видаляли спеціалісти.
Зовсім малі - обробляють розчином солкодерму - вони біліють і відпадають через декілька днів.
Великі кондиломи видаляють лазером, радіохвилями (сургитрон, фотек). Кажуть, що швидко і не боляче.

У мене знайшли лише одну кондилому на шийці матки і її видалив лікар для біопсії. Було неприємно, але не страшно.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ :) :give_rose:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Shkvaro4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2009 - 20:14

ri4ka, нажаль тут нема кнопки ДЯКУЮ! :). Величезне спасибі!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЛесяZT 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 грудень 2009 - 21:55

Перегляд повідомленняri4ka (17.11.2009, 15:48) писав:

В Інтернеті знайшла інформацію про те, що коли немає клінічних проявів ПВЛ (папілом, кондилом) лікувати його не варто :yahoo: потрібен лише регулярний контроль у лікарів (цитологія, кольпоскопія принаймі 1-2 рази в рік).
Складається враження, що в сучасній медицині лікарі (гінеколои) грішать залякуванням своїх паціентів та непотрібним лікуванням :sarcastic:
Рік назад мій похід в приватну клініку для попереднього огляду перед плануванням вагітності ледве не закінчився непотрібною чисткою, бо ... у когось там до мене виявися запущений рак :crazy: ТАКОГО я не бажаю почути нікому. :cray:
Підставою для страшного вердикту стали результати біопсії кондиломи шийки матки (у тій клініці поставили д-з: важка дисплазія). Кольпоцитологія крім цієї кониломки ніяких інших пошкоджень епітелію не показувала. на УЗД теж не було ніяких відхилень від норми.
Богу дякувати :sarcastic: , я не прийшла в назначений день на операцію. Проконсультувавшись з іншими лікарями, поздаваши купу аналізів, перепровіривши матеріал біопсії (підтвердилася помірна дисплазія і то тільки тому, що тіло кондиломи якраз і складалось з нетипових клітин), пройшла курс лікування разом із нареченим: панавір, імуномакс, епіген, віферон, лаферон.
В результаті - гарні результати цитології уже на протязі півроку. здорова - НЯКОЇ ДИСПЛАЗІЇ!!!!
Аналізи на інфекції - негативні. ось тільки ПВЛ ніде не дівся :unknw:
і ми не вагітні :search:

В мене також дисплазія,повторно діагностована! В березні виявили в приватній клініці,не повіривши аналізам ( цитологію здавала 2 міс.до того і все було чистенько) перездала аналізи в іншій клініці - діагнос то й же :cray: Лікувала протифлазітом у травні перездала і все ОК :yahoo: Почали планувати ляльку..і тут звову... ВОНА.. дисплазія. Лікування ще не призначенно, оскільки лікар каже що необхідно взяти ще біопсію, а вже потім....лікування ...і місяць без статевих стосунків. Читаю ви лікувались панавіром, лікарша про нього не раз згадувала, казала, що дуже-дуже ефективний, втім вартує він 1300 грн за 1 ампулу :wacko:
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2009 - 09:50

ЛесяZT, розумію Ваші переживання... :kiss: Курс лікування Панавіром я проходила на початку цього року. Тоді за упаковку з 5 ампул заплатила десь 900 грн. Точно не пам"ятаю, але те, що тоді цей препарат коштував менше тисячі - 100%
Крім уколів лікар прописала тампони з маззю Панавір (тоді було близько 35 грн за тюбик).
Перевагу цьому препарату надали тому що, як переконують, він на травках і менш агресивно діє на інші органи.

Швидкого одужання :sneeze:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2009 - 10:07

Мене засмучує не так вартість лікування, як те, що цю гидоту я вилікувала ( у травні!). Не розумію звідки вона знову вилізла :kiss: І вам здоров"ячка і :sneeze:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЯНУСЯ 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2009 - 20:34

Перегляд повідомленняЛесяZT (4.12.2009, 11:07) писав:

Мене засмучує не так вартість лікування, як те, що цю гидоту я вилікувала ( у травні!). Не розумію звідки вона знову вилізла :cray: І вам здоров"ячка і :help:

У мене теж ПВЛ :cray: . Вчора я зустріла одну хорошу лікарку і питала її чому відновлюється дисплазія, яку провокує цей вірус? Вона пояснила, що ПВЛ практично вивести з організму не можна, він завжди тепер буде, просто він може бути певний час не активним, а потім проявляється. А відновлюється він і швидко розвивається коли паде імунітет, переживаєте стрес і т.д. Особливо скоро регресує коли жінка вагітна.
Його можна тільки підліковувати, тому і лікарі радять часто проходити обстеження, щоб контролювати як він поводить себе.
До речі, він впливає на здатність завагітніти та виносити дитинку :help: .

Користувач подумав і додав через 12 хв.:

Перегляд повідомленняСЯНУСЯ (4.12.2009, 21:34) писав:

У мене теж ПВЛ :cray: . Вчора я зустріла одну хорошу лікарку і питала її чому відновлюється дисплазія, яку провокує цей вірус? Вона пояснила, що ПВЛ практично вивести з організму не можна, він завжди тепер буде, просто він може бути певний час не активним, а потім проявляється. А відновлюється він і швидко розвивається коли паде імунітет, переживаєте стрес і т.д. Особливо скоро регресує коли жінка вагітна.
Його можна тільки підліковувати, тому і лікарі радять часто проходити обстеження, щоб контролювати як він поводить себе.
До речі, він впливає на здатність завагітніти та виносити дитинку :cray: .

Я завжди думала, що мене підзаражає чоловік ПВЛ, після лікування. Але це не правда, бо він вже є і нікуди не дівається :cray:
Я вже писала, що мені робили кріо і конізацію, бо була дисплазія 2 ступеня (2007р), а тепер вона знов відновилась :cray: :cray: :cray:
Ця лікарка сказала, що не можна більше робити кріо і щось подібне, а краще лікувати, бо я не народжувала. Скажіть а як можна лікувати? Напишіть будь-ласка схеми, якщо вам щось призначали лікарі.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 грудень 2009 - 21:34

Рилася в талмудах своїх мед.документів Найшла лікування, яке мені приписали в березні ГРОПРИНОЗИН та свічки Виферон, хоча ці припарати я тоді не приймала( так як на той момент я цій лікарші не довіряла), до того ж приймаючи ці припарати не можна було вагітніти, а я не хотіла гаяти час :cray: пішла до іншого лікаря, та мені понарозказувала, що все те не страшно, і причипилося то до мене, бо перехворіла простудою,мовляв ослаблений імунітет... і "все такое" і саме головне - дозволила з лікуванням планувати далі.Прописала мені протефлазіт, я його по чесному пропила, тампончини з його розчину ставила. Сьогодні лікарша,яка мені з початку не сподобалась, для мене авторитет і буду робити і приймати ВСЕ, що призначить. Поки що нового лікування я не маю, ще не зробили біопсію
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кішка25 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2009 - 12:30

Привіт всім!)
в мене також виявили папілома вірус, але коли мені його діагностували,то разом з ним і уреаплазмоз(біда сама не приходить :96: ), і мазок був такий, що вже нічого не хотілось, і сказали провіритись на сифіліс((( слава богу,сифіліс не підтвердився :96: слава богу що хоч на дисплазію матки хороший результат-1-й тип))

спочатку пролікувала уреаплазмоз і лікарка прописала пити протефлазід, кожного місяця ставлю свічки генферон і ще почала приймати щомісяця гропринозин.

за ці 3 місяці лікування мої кондиломи то майже зникали, то їх кількість збільшувалась втричі. коли лікарка додала гропринозин-вони почали зменшуватись і шкіра на місці кондилом стала гладенькою, раніше лишались борозни, що дає надію. :96:

після того,як начиталась різного в неті про вірус,думала що то вже діагноз на все життя((( :96: :96:
лікарка каже, що вірус можна вивести з організму, що він не вбудовується в клітини, він місцевий, саме тому у багатьох людей він проходить безслідно і сам зникає, а у деяких проявляється через слабкий імунітет.
цього місяця закінчую приймати всі ліки і йду на огляд,чи треба буде припалювати кондиломи.потім через 2-3 міс знову робити аналіз на наявність вірусу.якшо все ок, то каже,що для впевненості краще зробити щеплення.я готова на все, аби тіки позбутись тої зарази :96:

після діанозу ми з хлопцем тепер завжди використовуємо презерватив,в нього все було чудово, а зараз ні з того ні з сього появились прищики-дуже боюсь, щоб ще і його то не зачепило((( в когось щось було подібне з чоловіками??
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mas'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2009 - 16:57

Наскільки я знаю, то папіломавірус інфікує епідерміс та слизові оболонки і якраз вбудовується в геном людини, проте він може довгий час залишатись неактивним або й елімінуватись звідти. Чинниками, які його активують може бути багато що, зокрема, це певні зміни в імунітеті (стрес, простуда і т.д.). Зазвичай коли доки вірус не експресується - то і симптомів ніяких не викликає. Інколи він не виявляється в "зішкрябах", тоді призначають біопсію. Деякі типи можуть мати онкогенну дію, ну, і призводити до виникнення дисплазії і т.д. Як і всі віруси він є дуже нечутливим до лікування, і відповідно, немає 100% ефективних мед препаратів. Проте, його вірусне походження має і переваги - 1) є багато типів/серотипів цього вірусу і необовязково, що тип, який є у вас має онкогенну дію; 2)не обовязково, що він буде спричиняти якийсь негатив в організмі протягом вашого життя, навіть, якщо ви будете носієм; 3) він може бути подоланий самим організмом.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кішка25 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2009 - 18:08

ой, з вбудовуванням я переплутала :crazy: але факт,що він виводиться з організму, принаймі, мені так казали :crazy:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Alexa+Alex 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 16:14

Дівчата хочу поділитися позитивним досвідом, у мене виявили цей вірус тип 16, і призначили лікування, щоправда не агресивне, адже так само була та епідемія, боялись імунітет не посадити. Пила протифлазіт, тампони і промилави цервікальний канал протифлазітом, попшикала тиждень епігеном і зараз ходила на перездачу аналізу, і все добре, принаймі зараз вірусу і слід простив, тому чогось я впевнена , що все залежить від імунітету))))))))))))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 16:48

На протязі життя 90% жінок стикається з ПВЛ. З моменту зараження і на протязі 1 року більшість із них при нормальному стані імунної системи "переборюють" його самостійно, навіть не здогадуючись про те,що цей вірус у них був.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ludochka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 16:51

і я також боролася з цим вірусом. Пішла перший раз до гінеколога, і тут така біда. В мене виявили папілому типу 16 і 18, і помірну дисплазію. Спочатку кололи мені уколи в матку кожний день, 10 днів. Не памятаю вже як наз. уколи, дуже дорогі і від них піднімалась температура. Але це не допомогло.
А потім мене почало обкидувати бородавками. Вибачте за подробиці, позпочалось все з полових губ перейшло на ноги. Я тоді так з ними вимучилась. Почалась активна боротьба з цією гидотою. Що вже я тільки не приймала, і таблетки пила і мазі якісь, лікар сказала, що потрібно вилікувати сам вірус, тоді все це пропаде. В той момент мені випалювали дисплазію азотом, потім свічі якісь, вітаміни... але все поступово зникло....бородавки ставали меншими і меншими, а потім самі зникли... Також дуже переживала, що після випалювання не зможу завагітніти, не виходило 1, 5 року, але Бог подарував мені це щастя!!! Дівчатка, головне не бійтеся нічого, на лікування потрібно багато сил і нервів, але це лікується!!!
My Signature
ЗображенняЗображення

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 грудень 2009 - 17:05

У мене ця зараза з"явилась на 4-му місяці вагітності. Тоді ще й як на зло мали підшивати мене (була загроза викидню). З"явились кондиломи, врачі сказали що треба спочатку їх вилікувати, а тоді вже підшивати.
Загалом у нашому пологовому зробили мені аналіз на чутливість кондиломи до певних препаратів (вибачаюсь якщо дещо неграмотно пояснюю - не пам"ятаю як точно ця процедура називається). Виявилось що можна вилікувати клотримазолом.
Два тижні я його приймала. Вилікувала.
Щодо впливу на перебіг вагітності - це ж все таки інфекція й вона через шийку матки може перейти до малюка. Так мені лікар мій пояснив.
Мій ПВЛ проявився після поїздки на море як додаток до молочниці :(

Повідомлення відредаговано oksanocka: 12 грудень 2009 - 17:06

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »