Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дитяче харчування в баночках. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 29 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дитяче харчування в баночках. Так чи ні Оцінка: ***** 1 Голосів

Опитування: Дитяче харчування в баночках. (599 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Чи варто годувати дитину харчуванням в баночках

1. так, їмо тільки таке (24 голосів [4.44%])

Відсоток голосів: 4.44%

2. ні, взагалі не даю (135 голосів [24.95%])

Відсоток голосів: 24.95%

3. іноді даю (221 голосів [40.85%])

Відсоток голосів: 40.85%

4. даю лише коли не сезон на натуральне (134 голосів [24.77%])

Відсоток голосів: 24.77%

5. свій варіант (27 голосів [4.99%])

Відсоток голосів: 4.99%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 березень 2008 - 09:52

Чи годуєте ви свою дитину харчуванням з баночок, чи є у них щось корисне? Чи варто взагалі дитині давати таке харчування, чи в ньому більше користі ніж в хімікатних овочах та фруктах з магазину? А може ми просто жертви реклами. Давайте обговоримо.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 10:55

Хвала цівілізації і великий поклон холодильникові і соковижималці! Наші батьки живут на селах, а відтак передають нам всякі яблучка, грушечки, виногради, малинки, смородинки, вишеньки, полунички... і багато різного. Коли то всьо росте, то їмо багато, але незабуваємо ї на зиму в морозильну камеру того всього накласти. Розморожені і свіжі взимку також мають досить пристойний смак! В таких продуктах практично немає хімікатів.
Гірше тому, хто не має бабусь з дідусями.
Щодо користі баночної їжі, то безперечно там є певний відсоток корисності для дітей. Тільки для більшого смаку в таку продукції можуть кидати різну гидоту.

Як от наприклад як у корм для котів і собак! То для нех страшенно нездорова їжа, особливо сухі корма, а там накидають якоїсь вігні, що кіт після такого корму домашньої їжі уже практично нічого не хоче їсти.
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 10:59

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (12.3.2008, 10:55) писав:

Тільки для більшого смаку в таку продукції можуть кидати різну гидоту.

Як от наприклад як у корм для котів і собак! То для нех страшенно нездорова їжа, особливо сухі корма, а там накидають якоїсь вігні, що кіт після такого корму домашньої їжі уже практично нічого не хоче їсти.

Це Ви, звичайно, вже загнули :nyam2:
Порівняння якесь цілком некоректне, тим більше тема не про корм для котів :child_ 00:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 березень 2008 - 11:08

Ну взагалі ще бажано читати етикетку на баночці. І якщо там у складі крохмаль, сіль і т.п., то просто варто пошукати харчування іншого виробника. Звичайно, воно буде дорожчим. Я вже у одній темі писала, що вважаю баночки доречними, коли прикорм припав на неовочевий сезон. Виходу немає тоді. Щоправда можна заморозити на зиму в сезон, і це, як на мене оптимальний вихід. Я починала прикорм з баночок, бо чомусь не подумала завчасно. З другою дитиною такої помилки не допущу і наготую морожених овочів влітку-восени. Коли прийшла пора городніх овочів, від банок відмовились і перейшли на домашні пюре. Проте, чесно кажучи, 1-2 баночки я в холодильнику тримала на екстра-випадки, коли через якісь непередбачувані обставини не встигала приготувати, ну і під час подорожей використовувала. До речі, перехід від баночок на домашні страви відбувся без проблем.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 11:36

Перегляд повідомленняSonya (12.3.2008, 10:59) писав:

Це Ви, звичайно, вже загнули :nyam2:
Порівняння якесь цілком некоректне, тим більше тема не про корм для котів :child_ 00:

Тема може і не про котів, а таки про наших дітей, але факт залишається фактом, що фальсифікат і недоброякісні продукти харчування роблять як для дітей так і для собак з кішками. взяти наприклад хоаб іграшки для дітей, які на 80 відсотків із шкідливими домішками!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 11:39

Я хотіла купувати малечі м'яско готове. Попробували різних фірм. Так воно таке гидотне, що в нього відразу рвотний рефлекс після нього. Пробували ми різну кролятинку і телятинку. Навіть мені не хотілось за ним доїдати. Тож купую м'яско в Арсені або на ринку і сама готую.

А різні фруктові і овочеві пюре навіть не думала давати. Ми всю зиму їмо свої яблучка. З овочами теж проблем нема. На наступний рік вже налаштувались наморозити усього можливого. Цього року спробували тільки вишні і дуже задоволені, постійно маєм свіжий компотик.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 12:45

У нас був період, тривав він десь місяць-півтора, коли я раз на день, а інколи й два, давала харчування з баночки. Це співпало з тим часом, коли я багато працювала, і у мене не завжди був час готувати щось своє і свіженьке, або мене просто не було вдома. Також я тоді чомусь думала, що це корисно для дитини (жертва реклами, мабуть). Потім у мене з"явилося більше часу і в голові "розпогодилося", і тепер ми не їмо з баночок, готую своє.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   julianna 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 березень 2008 - 13:18

З баночок ми пробували м'ясні, але малій вони не сподобалися, один раз попробувала і більше :child_ 00: . Але фруктові пбрешки ми їли їз задоволенням! Я чомусь до овочевих пюре маю негативне ставлення.Але знаю мамочок, які тільки таке харчування своїм дітям і давали.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 13:21

Я даю іжу з баночки, коли не сезон на свіжі овочі і фрукти.
Якщо купувати продукцію відомих виробників і при цьому старанно читати написи на етикетках - можна купити щось більш-менш нормальне.
Я не думаю, що в яблуці, купленому в березні і невідомо звідки привезеному, невудомо як збереженому, більше користі, ніж у хорошому баночному пюре.
Звичайно, одбре, якщо є можливість заморозити фрукти і овочі. Я заморозила трохи више, смородини, малини полуниці і готую компоти, додаю до сиру. Але ж я неможу загрузити всю морозилку цим, інші продукти не буде куди покласти.
Ще вихід - купувати овочеві суміші, я стараюся купувати тільки українського виробництва. Готую супи, для всієї сім"ї.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Соломія 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 12:24

мы начали прикорм с баночного пюре. тьфу-тьфу - ничего, а вот на свою свареную морковку - нас посыпало.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 13:13

І я думаю, що коли бабуся-дідусь на власному городі виростили овочі, а мама не працює і має більше часу, то краще самій приготувати. А коли купуєш на базарі чи в магазині, то нема ніякої гарантії, що продукція не "перегодована" нітратами чи гербіцидами. Тоді вже краще давати харчування з баночок.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 23 березень 2008 - 14:26

Ми теж починали прикорм з пюре в бавночках - нічого, дякувати богу все гаразд!!! Я і зараз іноді даю діткам його, вони в мене особливо полюбляють пяре з творогом або сметанкою.
Я взагаліто заморожую домашні овочі і фрукти у морозильнику, але і на такий крок іноді доводиться погодитись. Не думаю, що в цему є щось дуже страшне :36_3_16:
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 15:12

Перегляд повідомленняSonya (12.3.2008, 10:59) писав:

Це Ви, звичайно, вже загнули :36_3_16:
Порівняння якесь цілком некоректне, тим більше тема не про корм для котів :36_3_16:

Не скажіть!!!Я теж ніякої різниці не бачу!Що віскас,що "Индюшачьи тефтельки" для дитини :D Єдине оправдання для їжі з баночок,тобто просто консервів,є перебування в дорозі чи на природі,в умовах,де не можна приготувати свіжу їжу дитині,а брати із собою домашню ризиковано.Отже,в поїзді я б годувала дитя пюрешками з баночок,але вдома-ніколи!
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 15:43

Я ніколи не давала дітям харчі з баночок. :36_3_16: Можливо тому що не було у цьому потреби, тому що все маємо своє з грядки. Кролики у нас також свої, самі вирощуємо для дітей :36_3_16: , бо ні я ні чоловік кролятини не любимо. А у кого нема своєї грядки, то можна купити і заготовитись на зиму.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 16:30

Перегляд повідомленняОленка (23.3.2008, 15:43) писав:

А у кого нема своєї грядки, то можна купити і заготовитись на зиму.

А хто може гарантувати, що куплені овочі та фрукти не мають у собі нітратів і не вирощувались з гербіцидами ? :36_3_16:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 17:35

Перегляд повідомленняSonya (23.3.2008, 16:30) писав:

А хто може гарантувати, що куплені овочі та фрукти не мають у собі нітратів і не вирощувались з гербіцидами ? :36_3_16:

а де гарантія,що на баночках правду пишуть?
якщо всього боятись(нітратів,гербіцидів,пестицидів,генетичномодифікованих продуктів),то треба переходити на сонячну енергію :D
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 23 березень 2008 - 19:03

Головне, що ці баночки пройшли хоч якийсь контроль, а овочі з ринку невідомо взагалі звідки привозять і де вони лежали. Але я вважаю, що ні в тому ні в другому нічого нема поганого, тобто їсти можна, просто слідкувати, щоб було свіже:)
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 01:18

Перегляд повідомленняТетянка (23.3.2008, 15:12) писав:

Не скажіть!!!Я теж ніякої різниці не бачу!Що віскас,що "Индюшачьи тефтельки" для дитини :D Єдине оправдання для їжі з баночок,тобто просто консервів,є перебування в дорозі чи на природі,в умовах,де не можна приготувати свіжу їжу дитині,а брати із собою домашню ризиковано.Отже,в поїзді я б годувала дитя пюрешками з баночок,але вдома-ніколи!

Абсолютно згодна!!!! Не треба дитинку пічкати різними консервами з баночки!!! Матусі, не лінуйтеся готувати свіженьку їжу дитинці! я Своїй НІКОЛИ "такого" НЕ давала! :girl_flag_of_truce: :shok: :shok:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 08:02

Перегляд повідомленняSonya (23.3.2008, 16:30) писав:

А хто може гарантувати, що куплені овочі та фрукти не мають у собі нітратів і не вирощувались з гербіцидами ? :girl_flag_of_truce:

В наш час й дихати шкідливо! Нині, ніхто не може гарантувати якість продкуції, бо нині вона відносно якісна.
Ви ж дитині купуєте банани чи апельсини? А ви впевнені, що вони вирощені без отієї всієї зарази? І ми ні, але ж купуємо! Щоправда закордоном в більшій мірі використовують хімікати, ніж у нас!
Просто треба купувати певні овочі і фрукти, коли настає час їх дозрівання загального, а не ранні плоди!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2008 - 11:42

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (24.3.2008, 8:02) писав:

В наш час й дихати шкідливо! Нині, ніхто не може гарантувати якість продкуції, бо нині вона відносно якісна.
Ви ж дитині купуєте банани чи апельсини? А ви впевнені, що вони вирощені без отієї всієї зарази? І ми ні, але ж купуємо! Щоправда закордоном в більшій мірі використовують хімікати, ніж у нас!
Просто треба купувати певні овочі і фрукти, коли настає час їх дозрівання загального, а не ранні плоди!

Я нікого не переконую, що харчування з баночок для дітей краще і єдиний правильний вибір. Питання завжди повинно, насамперед, вирішуватись за допомогою здорового глузду, і наявних альтернатив.
Є поруч бабусі з дідусями з городами, які поможуть забезпечити здоровими продуктами підростаюче покоління - чудово. Є у молодої мами чи няні час та натхнення готувати дитині свіжу їжу - чудово. Але якщо у батьків немає ні того, ні іншого, або умови чи обставини не дозволяють харчуватись щойнозготованою їжею з екологічно чистих продуктів, проте є фінанси купувати ЯКІСНІ та БЕЗПЕЧНІ (які є доволі дорогими) вже готові страви для діток, то, можливо, це краща альтернатива, чим купувати овочі на ринку не відомого від кого і чим кроплені.
Бо їжа для дитини з таких продуктів може бути хіба що ІЛЮЗІЄЮ здорової їжі, і заспокоєнням для когось з батьків ("от який я добрий, готую дитині сам пюре, а те що овочі з хімікатами, ну що зробити, всі такі навколо" ). Повторюсь, готове дитяче харчування також є різної якості. Серед всього розмаїття баночок є і такі, фрукти і овочі для яких вирощуються на окремих полях без застосування жодних хімікатів, і потім проходять дуже делікатну обробку.

Щодо того чи я купую дитині банани і апельсини. У нас поки що немає дітей, але зараз я фактично повністю обмежила в раціоні вживання всіх таких апельсинів та бананів, тобто не вживаю їх взагалі. Також ми свідомо вже котрий рік не вживаємо у їжу не сезонні овочі та фрукти (наприклад, помідори чи полуницю взимку), хоча можемо фінансово це собі дозволити. Чоловік от на днях через знайомих знайшов якусь бабусю за 200 км від Києва і привіз від неї мішок яблук та моркви - тепер щоранку поїть мене свіжовитисненим соком :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 29 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему