Дитяче харчування в баночках. Так чи ні
Відправлено 12 березень 2008 - 09:52
Відправлено 12 березень 2008 - 10:55
Гірше тому, хто не має бабусь з дідусями.
Щодо користі баночної їжі, то безперечно там є певний відсоток корисності для дітей. Тільки для більшого смаку в таку продукції можуть кидати різну гидоту.
Як от наприклад як у корм для котів і собак! То для нех страшенно нездорова їжа, особливо сухі корма, а там накидають якоїсь вігні, що кіт після такого корму домашньої їжі уже практично нічого не хоче їсти.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 12 березень 2008 - 10:59
Щасливий татусь (12.3.2008, 10:55) писав:
Як от наприклад як у корм для котів і собак! То для нех страшенно нездорова їжа, особливо сухі корма, а там накидають якоїсь вігні, що кіт після такого корму домашньої їжі уже практично нічого не хоче їсти.
Це Ви, звичайно, вже загнули
Порівняння якесь цілком некоректне, тим більше тема не про корм для котів
Відправлено 12 березень 2008 - 11:08
Відправлено 12 березень 2008 - 11:36
Sonya (12.3.2008, 10:59) писав:
Тема може і не про котів, а таки про наших дітей, але факт залишається фактом, що фальсифікат і недоброякісні продукти харчування роблять як для дітей так і для собак з кішками. взяти наприклад хоаб іграшки для дітей, які на 80 відсотків із шкідливими домішками!

Відправлено 12 березень 2008 - 11:39
А різні фруктові і овочеві пюре навіть не думала давати. Ми всю зиму їмо свої яблучка. З овочами теж проблем нема. На наступний рік вже налаштувались наморозити усього можливого. Цього року спробували тільки вишні і дуже задоволені, постійно маєм свіжий компотик.
Відправлено 12 березень 2008 - 12:45

Відправлено 12 березень 2008 - 13:18
Відправлено 12 березень 2008 - 13:21
Якщо купувати продукцію відомих виробників і при цьому старанно читати написи на етикетках - можна купити щось більш-менш нормальне.
Я не думаю, що в яблуці, купленому в березні і невідомо звідки привезеному, невудомо як збереженому, більше користі, ніж у хорошому баночному пюре.
Звичайно, одбре, якщо є можливість заморозити фрукти і овочі. Я заморозила трохи више, смородини, малини полуниці і готую компоти, додаю до сиру. Але ж я неможу загрузити всю морозилку цим, інші продукти не буде куди покласти.
Ще вихід - купувати овочеві суміші, я стараюся купувати тільки українського виробництва. Готую супи, для всієї сім"ї.
Відправлено 23 березень 2008 - 12:24
Відправлено 23 березень 2008 - 13:13
Відправлено 23 березень 2008 - 14:26
Я взагаліто заморожую домашні овочі і фрукти у морозильнику, але і на такий крок іноді доводиться погодитись. Не думаю, що в цему є щось дуже страшне
Відправлено 23 березень 2008 - 15:12
Sonya (12.3.2008, 10:59) писав:
Не скажіть!!!Я теж ніякої різниці не бачу!Що віскас,що "Индюшачьи тефтельки" для дитини :D Єдине оправдання для їжі з баночок,тобто просто консервів,є перебування в дорозі чи на природі,в умовах,де не можна приготувати свіжу їжу дитині,а брати із собою домашню ризиковано.Отже,в поїзді я б годувала дитя пюрешками з баночок,але вдома-ніколи!
Відправлено 23 березень 2008 - 15:43
Відправлено 23 березень 2008 - 17:35
Sonya (23.3.2008, 16:30) писав:
а де гарантія,що на баночках правду пишуть?
якщо всього боятись(нітратів,гербіцидів,пестицидів,генетичномодифікованих продуктів),то треба переходити на сонячну енергію :D
Відправлено 23 березень 2008 - 19:03
Відправлено 24 березень 2008 - 01:18
Тетянка (23.3.2008, 15:12) писав:
Абсолютно згодна!!!! Не треба дитинку пічкати різними консервами з баночки!!! Матусі, не лінуйтеся готувати свіженьку їжу дитинці! я Своїй НІКОЛИ "такого" НЕ давала!
Відправлено 24 березень 2008 - 08:02
Sonya (23.3.2008, 16:30) писав:
В наш час й дихати шкідливо! Нині, ніхто не може гарантувати якість продкуції, бо нині вона відносно якісна.
Ви ж дитині купуєте банани чи апельсини? А ви впевнені, що вони вирощені без отієї всієї зарази? І ми ні, але ж купуємо! Щоправда закордоном в більшій мірі використовують хімікати, ніж у нас!
Просто треба купувати певні овочі і фрукти, коли настає час їх дозрівання загального, а не ранні плоди!

Відправлено 24 березень 2008 - 11:42
Щасливий татусь (24.3.2008, 8:02) писав:
Ви ж дитині купуєте банани чи апельсини? А ви впевнені, що вони вирощені без отієї всієї зарази? І ми ні, але ж купуємо! Щоправда закордоном в більшій мірі використовують хімікати, ніж у нас!
Просто треба купувати певні овочі і фрукти, коли настає час їх дозрівання загального, а не ранні плоди!
Я нікого не переконую, що харчування з баночок для дітей краще і єдиний правильний вибір. Питання завжди повинно, насамперед, вирішуватись за допомогою здорового глузду, і наявних альтернатив.
Є поруч бабусі з дідусями з городами, які поможуть забезпечити здоровими продуктами підростаюче покоління - чудово. Є у молодої мами чи няні час та натхнення готувати дитині свіжу їжу - чудово. Але якщо у батьків немає ні того, ні іншого, або умови чи обставини не дозволяють харчуватись щойнозготованою їжею з екологічно чистих продуктів, проте є фінанси купувати ЯКІСНІ та БЕЗПЕЧНІ (які є доволі дорогими) вже готові страви для діток, то, можливо, це краща альтернатива, чим купувати овочі на ринку не відомого від кого і чим кроплені.
Бо їжа для дитини з таких продуктів може бути хіба що ІЛЮЗІЄЮ здорової їжі, і заспокоєнням для когось з батьків ("от який я добрий, готую дитині сам пюре, а те що овочі з хімікатами, ну що зробити, всі такі навколо" ). Повторюсь, готове дитяче харчування також є різної якості. Серед всього розмаїття баночок є і такі, фрукти і овочі для яких вирощуються на окремих полях без застосування жодних хімікатів, і потім проходять дуже делікатну обробку.
Щодо того чи я купую дитині банани і апельсини. У нас поки що немає дітей, але зараз я фактично повністю обмежила в раціоні вживання всіх таких апельсинів та бананів, тобто не вживаю їх взагалі. Також ми свідомо вже котрий рік не вживаємо у їжу не сезонні овочі та фрукти (наприклад, помідори чи полуницю взимку), хоча можемо фінансово це собі дозволити. Чоловік от на днях через знайомих знайшов якусь бабусю за 200 км від Києва і привіз від неї мішок яблук та моркви - тепер щоранку поїть мене свіжовитисненим соком :)

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках