Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: До якого віку варто давати пустушку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 19 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

До якого віку варто давати пустушку Оцінка: -----

Опитування: До якого віку варто давати пустушку (479 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

До якого віку варто давати пустушку

1. не давати взагалі (135 голосів [31.54%])

Відсоток голосів: 31.54%

2. 6 міс (30 голосів [7.01%])

Відсоток голосів: 7.01%

3. 1 рік (94 голосів [21.96%])

Відсоток голосів: 21.96%

4. 1.5 роки (81 голосів [18.93%])

Відсоток голосів: 18.93%

5. 2 роки (56 голосів [13.08%])

Відсоток голосів: 13.08%

6. 2.5 роки (4 голосів [0.93%])

Відсоток голосів: 0.93%

7. 3 роки (4 голосів [0.93%])

Відсоток голосів: 0.93%

8. більше 3 років (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

9. інше (24 голосів [5.61%])

Відсоток голосів: 5.61%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 березень 2008 - 18:21

А як ви вважаєте.?
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 18:34

Я написала не давати взагалі. Але є дітки неспокійні, які не можуть заснути без пустушки, тому тут можливі варіанти.
Мої діти росли без пустушки. Я пробувала їм давати, але обидва відмовилися. Я не була настирною. Зате неміє потреби відучувати від пустушки. :blink:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 19:55

Я думаю, що не варто давати пустушку, але сама даю дитині, бо вона дуже вже неспокійна
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 20:15

ми пробували давати нашому Олексі пустушку, але він не бере. А давали не тому, що неспокійний, а лиш з тої причини,що він використовував часами мене як пустишку. Поїсть і потім цямкає груди і неможливо від нього відійти. Як відівчити від цього дитину й сама незнаю. Надіялась, що пустушка мене врятує, але тепер й сама незнаю...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 00:04

Я думаю, що пустушку варто давати, якщо дитина її потребує. Просто малятко має вроджений рефлекс смоктати, а мама не може цілий день тримати цицю біля мацьопи. Тому нехай смокче пустушку і почуває себе комфортно та в безпеці. :child_ 00:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ольг@ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 березень 2008 - 00:16

Я теж даю своїй малій, але тільки як вкладаю спатоньки, інакше вкласти майже не можливо, в інший час вона про неї і не згадує. Вважаю що відучити треба десь у рік, можливо трішечкі пізніше (сама ще правда не уявляю як :child_ 00: ) мабудь так як про цицю пишуть, - проявити настирність та терплячість.
Моя подруга, наприклад розповідала, що в перший день народження донечкі, вона просто ій показала як викинула пустушку та пляшечку, звичайно мала трохи поплакала, але швидко про все забула. Ось так.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 09:48

В нас була пустушка, бо без неї неможливо було, особливо в наших мандрах по лікарнях, коли не можна було їсти... втім не дочекавшись і 3 місяців Андрій сам викинув її на сміттєзвалище і сказав що мама також туди полетить якщо ще хоч раз спробує запхати ту гидоту в його маНеНький ротик :D :D :D
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 09:59

Перегляд повідомленняchemna (11.3.2008, 20:15) писав:

ми пробували давати нашому Олексі пустушку, але він не бере. А давали не тому, що неспокійний, а лиш з тої причини,що він використовував часами мене як пустишку. Поїсть і потім цямкає груди і неможливо від нього відійти. Як відівчити від цього дитину й сама незнаю. Надіялась, що пустушка мене врятує, але тепер й сама незнаю...

з тією ж ціллю і я впихнула малому до рота пустушку. Він спочатку не хотів, але я проявила настирність. Може хтось скаже, що не правильно зробила, але... Ну не можу я цілий день носити його на руках. Потрібно і їсти наварити, навіть у душ сходити і то не мала як. Весь час вимагає,щоб була коло нього. А тепер і спить довше, пустушка в роті малого заспокоює.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 12:56

Я теж написала "зовсім не давати", бо так і робила: боялась,щоб потім не відмовилась мала від грудей. Перші місяці вона дійсно дууже багато часу проводила біля циці, але поступово виробився якийсь ...режим чи що. В 4 місяці я купила пустишку, але тоді вже вона від неї відмовилася. Зате зараз хоча б з цим немає проблеми, як відівчити від пустушки. :child_ 00:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   julianna 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 12:58

Ми також спочатку "спасалися" пустушкою, а тепер без неї ні кроку. Хоча я розумію, що вже варто було б і без неї. :child_ 00:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 13:40

Перегляд повідомленняchemna (11.3.2008, 20:15) писав:

Не варто, на мою думку, давати пустушку тільки для того, щоб дитина менше була біля циці. Дитині, особливо маленькій, потрібен контакт з мамою, це як заспокійливе. Часто діти просять цицю не для того, щоб поїсти, а щоб побути з мамою, біля її тепла, її запаху. А ми раз - і їм до рота цю каку.
Хочу заспокоїти молодих мам, дитина перестане часто просити їсти десь після трьох місяців. Потім вона спокійно може витримати без циці години три. Хоча на ручки проситиметься й далі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 18:53

до народження дитини я не дуже задумувалась над цим питанням. але малюк народився маленький 2850 г, не міг взяти добре цицю. спочатку мучишся, щоб він її зловив, а він потяне 2 рази і пустить - все починай спочатку. я і сама пробувала, і лікар - той самий результат. дитина вимучиться, вже і їсти не хоче. за 2,5 дня схуд до 2540 г, нас навіть виписувати не хотіли через це. тоді я купила пустушку, дала на ніч (для тренування) і зранку він почав краще смоктати. зато тепер вже важить 4300 :dance2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2008 - 16:32

А я вже можу похвалитись.Настя про пустушку навіть не згадує.Не можу сказати що це було легко відучити але накінець я цього добилась. :yahoo:
Місяць тому пустушка почала від Насті пропадати,спочатку я казала ,що мишка вкрала,потім вона сама казала всім що мишка вкрала.Але всеж деколи вона мене впрошувала.Одного разу віднесла пустушку маленьким песикам,бо вони плакали ,але коли лягала спати відправляла мене забрати в песиків назад.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2008 - 19:55

Наша медсестра називає пустушку "мачухою" :) дуже точно замічено, стоматологи кажуть, що від неї потрібно відмовлятись з появаю перших зубів - прикус псується, звичайно краще і не починати,ніж потім відлучати, але дітки різні та і мами теж, якщо без крайнощів, то головне, щоб обом було зручно.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2008 - 18:45

у мене донечки смоктали пустушку десь приблизно до року , і виключно, коли лягали спатки і на вулицю, щоб ротик не відкривався.. а потім я її забирала і просто більше не давала. малеча спочатку трохи плакала, але не довго. а потім забули її і все
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світлячок 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2008 - 13:27

Вважаю, що не потрібно дітям давати пустушку, але молодшому дала в 1,5 місяці - бо був дуже неспокійний (ВЧД), практично не спав вдень, теж нічого зробити не могла, тільки з ним на руках. Не можу сказати, що йому дуже хотілось її смоктати, а я і не змушувала. Зараз не даю, бо він відмовляється, випльовує. Старшому не давала пустушку, зате тепер він в молодшого відбирає і з хитрими оченятами гризе - мовляв, я теж маленький, мене теж треба на ручки, як Владика.
Згідна, це легше тим, що відвикати від пустушки дітям, а мені відучувати їх, не доведеться. В мене старший і без пляшечки з соскою виріс - чомусь не пив з неї, боявся, плакав, різні пляшки перепробували - пив в результаті з чашки - непроливайки з 5 місяців.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   наденька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2008 - 18:06

Вважаю що не треба давати, особливо в тому випадку якщо мама хоче зберегти довше грудне годування.Ми теж Софійці дали пустушку десь в 2 місяці бо мені здавалось що я не можу відійти від неї ні на крок-не відпускає, в результаті в 5 місяців вона мене відпустила так, що мало не показалось-груди брати не хотіла, засипати хотіла не біля грудей а з пустушкою, тобто ми заробили відмову від грудей, а оскільки я була налаштована годувати її явно не до 5 місяців а набагато довше, пустушку ми викинули і 5 днів плакали двоє - вона за пустушкою-я від жаху що не зможу привчити її назад, але все минулось і тепер я з легкістю про це згадую :), пустушку більше не давали ніколи, так само як і пляшечок. Другій дитині пустушку не дам.вважаю що можнва пристосуватись і обійтись без неї, тим більше що для себе визначила що користі від неї менше аніж шкоди.
My Signature
Зображення Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vikvik84 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2008 - 12:02

Мы давали соску с самого рождения. И до сих пор сосет (уже год и три). Не представляю, как теперь отучать.. Может кто знает?
По возможности пытаюсь не давать, но иногда без нее просто не успокаивается
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2008 - 13:57

Я тоже в принципе против нее, мама все время мне говорила,чтоб я попробовала,даже сама ему пихала ее,но он отказывался на отрез. В 4 месяца начались зубы, так сильно кричал,что вызывали скорую, потом несколько дней с рук не слазил,ни днем ни ночью не спал нигде кроме моих рук и тогда я дала таки соску. Потом он ее сосал,но только если его кто-то кроме меня спать ложил, или иногда приходилось укачивать с соской,если не засыпал с грудью. Ближе к году ей пользовались совсем редко, как-то она у нас упала за диван и мы о ней просто забыли. Вспомнила я про нее через несколько дней. но давать ее нужды уже никакой не было.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 26 березень 2008 - 14:08

Наша Юлька пустушку не визнавала ніколи, пробовули різні матеріали, форми і фірми. Щодо відучування, то думаю, що від року до 1,5 вже можна потихеньку відучувати. Розкажу, як у нас було з пляшечкою. Дитина засинала тільки з нею і я страшенно боялась, що так смоктати ще довго буде. Але вийшло усе природньо і без напруження. Спочатку відмовилася в обідній сон, сама, заснула без свого компотику. Наступного разу трошки посмоктала і не захотіла, заснути ще не встигла і я почала гладити її по спинці і наспівувати. І так поступово замість пляшечки у нас наспівування і поглажування. Потім так само поступово відмовилися від пляшки перед нічним сном. Все дитина засинає сама, досить біля неї посидіти, інколи поспівати і погладити, а соски не вимагає.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 19 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »