Смачно постимо Смачні рецети у піст
Відправлено 10 березень 2008 - 11:07
Відправлено 10 березень 2008 - 14:36
Відправлено 10 березень 2008 - 19:00
Смачно, ситно і малокалорійно.
Буду вдячна також за ваші рецепти пісних страв, якісь овочеві салатики, хто що знає. Піст довгий, і не хочеться перед Паскою падати в обморок.
Відправлено 11 березень 2008 - 18:35
Відправлено 12 березень 2008 - 00:02
Відправлено 12 березень 2008 - 00:08
Відправлено 12 березень 2008 - 08:54
Готувати просто. Обжарити капусту з морквою і цибількою, коли буде м"якенька, додати порізані гриби і чорнослив . Потім я додала трохи води і протушила все до готовності.
Відправлено 12 березень 2008 - 09:56
- жінок, які годують груддю
- дітей віком до 14 років
- хворих, старих, немічних... і т.д.
Так-що не мордуйте себе надурно, ви і так в нас

Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)
There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. (Albert Einstein)
Відправлено 12 березень 2008 - 13:26
Мартин (12.3.2008, 9:56) писав:
Я б не стала ставитися до посту як до мордування. Кожен вправі сам встановити, наскільки буди дотримуавтися посту. Я коли годувала малого, на час посту просто відмовилася від м"ясаі різних солодощів, їла рибу і молочні продукти. Проблем не було ні в мене, ні у дитинки.
Крім того, піст - це не тільки обмеження в їжі, це очищення не тільки тіла, а й душі.
Відправлено 12 березень 2008 - 13:48
Мартин (12.3.2008, 9:56) писав:
Піст це не дієта і ми зовсім не мордуємося :). Це молитва впершу чергу. А уникати певних продуктів потрібно, щоб підкорити тіло духу і бути стійким до інших спокус. А взагалі всі продукти можна замінити на інші без шкоди для здоров'я.
Відправлено 12 березень 2008 - 14:30
Цитата
Цитата
Тут я з вами згодна. Але більшість з нас починають постити саме тому, що вважають, що піст це найпростіша дієта - просто нічого не їсти.
І тому МАРТИН правий не варто себе аж дуже мордувати.

Відправлено 13 березень 2008 - 08:34
Antic (12.3.2008, 19:20) писав:
Ось що написано на офіційному сайті УГКЦ: http://www.ugcc.org....l/article;6317/
Яких приписів стосовно постів ми зобовязані дотримуватися?
Згідно з рішення Єпископського Синоду всіх наших Владик (від 1966 р.), яке потвердив у 1996 році Мирослав Іван кардинал Любачівський, повинні зберігати слідуюючі пости: 1. Здержуватися від м'ясних страв у всі п'ятниці цілого року, за винятком загальниць та празників Господських і Богородичних, що припадають у п'ятницю. 2. Здержуватися від м'ясних і молочних страв у перший день Великого Посту і у Велику П'ятницю. 3. Здержуватися від м'ясних страв (молоко дозволене) та вдовольнятися дворазовою їжею до ситості з додатковими скромними покріпленнями, відповідно до місцевих звичаїв, у такі дні: Навечір’я Різдва Христового, Навечір'я Богоявлення, Воздвиження Чесного Хреста, Усікновення Чесної Голови Івана Хрестителя. До здержаності від м'ясних страв Церква зобов'язує дітей, що закінчили 14 рік життя. До посту від м'ясних і молочних страв (набілу) всіх тих, що закінчили 21-ий рік аж до закінчення 59 року життя. Яйця відносять до набілу, також замість олії дозволено вживати тваринний жир (смалець). Звільнені від посту такі вірні: - недужі фізично і розумово; - вагітні жінки; - матері, які годують дітей; - ті, що харчуються в громадських їдальнях; - подорожуючі; - ті, що живуть з милостині; - тяжко працюючі та хворі, які повертаються до здоров'я. Оскільки порушення посту є гріхом, то після рішення Синоду Єпископів УГКЦ від 1966 року, ті люди, які не можуть з певних причин – здоров'я, роботи або навчання – строго дотримуватися усіх приписів щодо посту, більше не є зобов'язані до цього "під загрозою гріха". Це зовсім не означає, що Церква "скасувала піст": вона виявила більшу довіру та більше розуміння до своїх членів і надала кожному християнинові більшу свободу у вирішенні того, наскільки строго йому постити.

Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)
There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. (Albert Einstein)
Відправлено 13 березень 2008 - 13:06
Відправлено 13 березень 2008 - 13:21
мамаПашіЖені (12.3.2008, 8:54) писав:
Готувати просто. Обжарити капусту з морквою і цибількою, коли буде м"якенька, додати порізані гриби і чорнослив. Потім я додала трохи води і протушила все до готовності.
Я дуже люблю капусту. Хочу сьогодні спробувати в такий спосіб приготувати. Тільки одне питання. Ви так тушите свіжу чи квашену капусту?
Відправлено 13 березень 2008 - 13:44
Я спершу думала, чи мені це їсти, а потім ще й добавку взяла
Відправлено 13 березень 2008 - 16:20
Галочка (13.3.2008, 14:54) писав:
Дивно.
Мені здається, тут справа в дещо різному підході до забороненої в піст їжі у східній і західній традиціях. Якщо не помиляюся, Мартин надав інформацію щодо греко-католицької традиції. Якщо я не права -виправте.

Відправлено 13 березень 2008 - 18:04

Допомога