обожнюю салати з майонезом, але через ту всю хімію давно перестали їх купувати. Через літо забула про нього, а настали холода і так захотілося зимових салатів типу олів"є або шуби....

Ну але та хімія в майонезах.....

Тому я вирішила робити майонез сама. Спочатку пробувала робити з жовтка і повільного вкраплення олії, але в мене нічого не получилося. Тому я добре пошукала і знайшла просто приголомшливий рецепт майонезу швидкого в приготуванні. Я була шокована, що він так швидко готується і такий смачний. Тепер салат навіть малому даю.
Майте на увазі, що високу калорійність ніхто не відміняв.
Майонез "Провансаль"
0,5 л. олії
2 яйця
1 ст. л. оцту 9%
1ч.л солі
1ч.л.цукру
1ч.л. гірчичного порошку ( я давала просто гірчицю)
В високу чашу блендера налийте олію, вбийте яйця, додайте оцет, гірчицю, сіль і цукор і
не мішаючи нічого поставте блендер на саме дно. (блендер має бути погружний, не вінчики). Потім не відриваючи блендер від дна збивати доти, поки біла маса не дістане верху олії. Потім можна порухати вверх-вниз, щоб збити решту олії. Вуаля, готово!!!! (займає десь 5 хв. часу)
Майонез виходить дуже густим, тому можна ( а навіть треба долити трохи кип"яченої водички) до бажаної консистенції. Пробувати на смак, можна додати оцту за бажанням. Мені, особисто було трохи замало, бо я люблю гостреньке. Я роблю тільки на половину порції.
Відеоурок
Прихований текст
термін зберігання - не більше 3-х діб.