Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: дитина і музичні інструменти - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

дитина і музичні інструменти як навчити дитину 1-3-х років грати на фортепіано чи іншому муз. інстр Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Koshemana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 жовтень 2009 - 11:01

Привіт усім! Хотілося щоб мій синочок ріс ввічливим, чуйним, емоційним, добрим, творчим... як і кожна мама. І знаю, що один із способів розвинути позитивні якості - гра на музичному інструменті. Сама граю на фортепіано, бандурі і мандоліні, по-аматорськи на гітарі. Але як учити конкретно дитину не знаю. Може хтось пробував, чи знає як? Або хоча б практичну літературу порадить. Буду вдячна :sorry:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 жовтень 2009 - 13:27

Перегляд повідомленняKoshemana (24.10.2009, 12:01) писав:

Привіт усім! Хотілося щоб мій синочок ріс ввічливим, чуйним, емоційним, добрим, творчим... як і кожна мама. І знаю, що один із способів розвинути позитивні якості - гра на музичному інструменті. Сама граю на фортепіано, бандурі і мандоліні, по-аматорськи на гітарі. Але як учити конкретно дитину не знаю. Може хтось пробував, чи знає як? Або хоча б практичну літературу порадить. Буду вдячна :smile:

Світлана Садовенко
2008-11-15
Розвиток музичних здібностей засобами українського фольклору
Немає сумніву, що музика позитивно впливає на роботу мозку, змінює емоційний стан людини, активізує енергетичні процеси організму і направляє їх на його фізичне оздоровлення. Відомо, в давнину за допомогою музики люди лікували нервові та серцево-судинні хвороби.

Більше того, музикою можна навіть змінювати ріст клітин мозку: прискорюючи ріст клітин, які відповідають за людський інтелект, підвищується інтелектуальний розвиток особистості, а підвищуючи активність інших клітин мозку, можна підвищити загальний розумовий розвиток!

Мабуть недаремно заняття з математики в школі Піфагора проходили тільки під музичний супровід. А давньогрецький філософ Платон стверджував, що музика є головним засобом формування відчуттів і сприйняття, від яких залежить рівень пізнання навколишньої дійсності і є чудовим впливом на виховання характеру. Якщо говорити про пізнання життя, формування активного спілкування, емоційного прояву, виховання характеру та цілісного погляду на оточуючий світ, то це особливо важливо для дітей раннього й дошкільного віку. Саме музика, емоційно впливаючи на підсвідомому рівні, допомагає малюкам розібратися з великим колом таких різних і таких дуже важливих для маленьких шукачів питань. Тому необхідність впливу на розвиток дитини з самого народження засобами музики є очевидною.

Мимовільно постає питання: а яка саме музика найкраще допоможе пізнати маленькій людині навколишнє життя і себе в ньому? Відповідь з’являється сама собою і одразу – це ті пісні, які співає мама при заколисуванні немовляти, татусь – при забавляннях з малюком, чукиканні та іграх з ним, бабуся чи дідусь при розповіді онучаті казочки та приспівуванні пісеньки Колобка, Івасика-Телесика чи Лисички-сестрички з цієї казки. Це і є дитячий музичний фольклор, що виконують дорослі для дітей.

Дитячі пісеньки, ігри, пісні-казки, виконувані дорослими для малят, відіграють вирішальну морально-виховну роль у майбутньому житті дитини. Особлива мова дитячого музичного фольклору несе в собі багатий світ почуттів, переживань, настроїв, думок людини, відбиває моральні ідеали, народну мудрість і є духовною пам’яттю культури народу. Нам, дорослим, варто завжди пам’ятати, що раннє й дошкільне дитинство – це той період, коли формується емоційний та розумовий розвиток, мовленнєва та музична інтонаційна лексика дитини.
Малюкам від самісінького народження для всебічного розвитку замало тільки людської мови. Їм необхідна музика у всіх її проявах. Музика передовсім впливає на емоційну сферу дитини. Емоції ж є енергетичною базою розуму. Емоційний стан загострює, робить більш яскравим сприйняття дитиною оточуючого світу і самого себе.
Розвиток музичних здібностей впливає на формування емоційної та інтелектуальної сфер, естетичних смаків, духовний світ, становлення інтересів та ранній розумовий розвиток дитини.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   serg2005 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 березень 2010 - 00:28

в Киеве есть замечательная преподаватель, занимающаяся с детками от 8 мес.
Она даже музыкальные занятия с беременными проводит. Может, в других городах есть что-то подобное.
Моему ребенку 4 года, ходим уже 2 года на занятия.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana HP 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2010 - 11:22

Я теж хотіла навчити грати свою доньку на фортепіано, але всі вчителі до яких ми зверталися відмовлялися казали що до 4-х - 5-ти років не варто, дуже маланькі пальчики. То ми грали на іграшкових інструментах, слухали музику на магнітофоні, співали. Зараз донька ходить на уроки фортепіано (тільки почали). Подобається, вони вчать ноти, як правильно руки ставити, також співають. Думаю краще не поспішати вчити дитину грі на інструменті. Це повинен робити досвіднений вчитель, а то неправильно "поставите" руки потім важко буде все виправити. Але займатися музичним розвитком треба.
My Signature
Зображення

– Как довести девушку до сумасшествия? – Дать ей кучу денег и закрыть все магазины!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мягенька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 березень 2010 - 14:20

В нас татко музикант.... барабанщик, якщо бути точнішими... дає приватні уроки (тепер вже й має свій офіційний державний гурток))))) на уроки ходили всі разом і мала з півроку вже тримала палочки.... правда ще не знаючи як і для чого, але от те що ними треба стукати - то знала чітко... чоловік почав займатися не нав'язливо з нею.... стукав по станочку її руками.... потім вона сама пробувала... казав що удар в неї кращий і правельніший, аніж у мами))))) до 1,5 року барабанні палички були улюбленою іграшкою, та змушені були заховати їх від неї, бо стукала по всьому що бачила.... навіть по людях)))) інколи засипала з палочками в руках))))) та зараз бої продовжуються.... згадала вона про своє захоплення і знову стукає олівцями - ручками та всім що має видовжену форму та ще й підспівує.... чоловік сказав, якщо й надалі проявлятиме інтерес то буде з нею серйозно займатися...
доречі слух у неї відмінний.... тільки навчилася стояти - витанцьовувала по повній та й не просто так, а в ритм кожної пісні.... думаю гени візьмуть своє))))

ось так у 8 місяців ми музикували)))

Зображення

а це за татовою кухнею на репетиційній базі))) (фото темне так як це підвальне приміщення і освітлення зовсім ніяке....)

Зображення

також в нас шалена любов до пультів для налаштування звуку і навушників, де грає музичка))))
Зображення

Зображення

дивіться до чого дитина тягнеться і займайтесь цим із нею ;) а раптом виросте ще один геній в музичному світі?!!!!
My Signature
Зображення

... А посмішка рветься від п'яток і до серця!!!! І хочеться сміятися, бо в мене це вдається!!!... ("ФлайzZza")
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 30 березень 2010 - 14:45

коли доня була маленька купили їй синтезатор, тільки не дитячий, а професійний тільки маленький за розміром. Воня спочатку просто на ньому гралася, а зараз із задоволенням вчиться грати у музичній школі.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тальянка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 березень 2010 - 17:12

Розповім як ми вчимо малечу грати на піаніно. По-перше ми даємо слухати класичну музику, по-друге я сама граю синочкові вже з 2-3 місяців, а тепер, коли йому 1 рік і 5 місяців він не витримує і біжить грати сам, навіть не хоче на колінах, а самостійно на кріселку "грає" вже двума руками, так як мама :acute: . А спочатку десь коли йому було 6 місяців то тицяв чужим пальцем або одним своїм. але ніколи ми не змушуємо його до цього, як тільки я бачу, що він не хоче, закриваю інструмент і чекаю поки він сам не попросить відкрити. якщо забуває про нього сама сідаю і далі я вже описала, що відбувається.

Що вийде в майбутньому не знаю, але на пальчики впливає дуже добре, а це, як відомо, запорука успішного інтелектуального розвитку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2010 - 00:38

Дуже дякую, що відгукнулися. А тепер по порядку.
serg2005, на жаль у Львові не знаю вчителів музики, які б займалися з дитиною хоча б від 1 року.

Svitlana HP, в тому то й справа, що немає у нас вчителів, які б навчали таких маленьких діток гри на муз. інстр., як от наприклад японець вчитель Сузукі, котрий вчить гри на скрипці. Дітки у нього в 3 роки вже грають мелодії. Просто цікаво яка у нього метода. Яким чином він допомагає діткам освоїти інструмент.

мягенька, у вас прекрасна донечка. Як не дивно у нас теж татко барабанщик і синулько очевидно пішов у нього. Теж барабанить по всьому і дуже ритмічно танцює.

oka, у нас немає поки потреби в синтезаторі, бо і місця немає, зате є фортепіано, гітара і бандура, а в чоловікових батьків ще деякі інструменти.

Тальянка, мушу зізнатися, що і я так робила. І ефект вийшов схожий. Спочатку сама грала, деколи з Северчиком на руках, а тепер він залюбки грає на фортепіано сам свої "оригінальні твори". Блямкає на бандурі і гітарі (правда частенько полюбляє по деці побарабанити).

У мене є одна теорія, але я не пробувала її втілити, принаймні поки що. Не просто грати і включати музику (ідеться не тільки про класику), але робити це цілеспрямовано. На основі методики Глена Домана. Грати і співати ноти трьох простеньких пісеньок типу "диби-диби", "я лисичка, я сестричка" і ін., і самі ці пісеньки систематично, принаймні двічі, чи тричі на день, а потім, через тиждень першу пісеньку викидати, а натомість додавати нову. Звісно ж треба зважати на настрій дитини, самому треба бути в доброму гуморі, і всякі інші індивідуальні моменти.
Можна залучати фішки інших методик, або якісь власні винаходи.
Оце висловила, тепер доведеться спробувати що з того вийде.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana HP 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2010 - 10:42

Koshemana
Цікава теорія. Обов'язково спробуйте, і напишіть як ваші успіхи.
My Signature
Зображення

– Как довести девушку до сумасшествия? – Дать ей кучу денег и закрыть все магазины!
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2010 - 10:48

Хоч я не прихильниця методики Домана, мяко кажучи, але як буде результат напишіть.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2010 - 10:51

Читаю і сміюсь...Як можна у віці 1-3 років дитину навчити грати на музичних інструментах..Дівчата,я сама граю на фортеп"яно,ну таку дитину нереально навчити грати. Таку дитинку треба заохочувати слухати гарну музику.Розповідати про звуки,які видають різні інструменти,звірята,пташки...Треба розвивати гарний смак в дитини,це зараз саме основне,а не навчити грати на музичному інструменті. Звичайно в цілях викачування грошей,і 8 місячну дитинку візьмуть вчити музики,але що вона вивчить...А ще перед тим як віддавати дитину вчитись музиці,співу,танцям,малюванню,то спочатку поцікавтесь в діток своїх,чи їм самим буде це цікавим,бо багато батьків дають дітей,тому що ВОНИ самі цього хочуть,а діти вже мусять ходити.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2010 - 21:33

Цитата

Читаю і сміюсь...Як можна у віці 1-3 років дитину навчити грати на музичних інструментах..
Дівчата,я сама граю на фортеп"яно,ну таку дитину нереально навчити грати.

Два роки тому і я так думала. Сьогодні впевнена в протилежному. Треба вірити в своїх дітей і допомагати їм пізнавати світ різними способами. Гра на музичному інструменті - один із варіантів. Це мені близьке, тому й намагаюсь з'ясувати методику.

Цитата

Таку дитинку треба заохочувати слухати гарну музику.Розповідати про звуки,які видають різні інструменти,звірята,пташки...Треба розвивати гарний смак в дитини

Ніхто і не каже, що не треба розвивати смак, але моя тема не про це.

Цитата

Вчити грати на музичному інструменті. Звичайно в цілях викачування грошей,і 8 місячну дитинку візьмуть вчити музики,але що вона вивчить...

Якщо ви читали інші дописи в цій темі, то, напевне, прочитали, що немає у нас вчителів, які б навчали таких малят.

Цитата

А ще перед тим як віддавати дитину вчитись музиці,співу,танцям,малюванню,то спочатку поцікавтесь в діток своїх,чи їм самим буде це цікавим,бо багато батьків дають дітей,тому що ВОНИ самі цього хочуть,а діти вже мусять ходити.

А мені цікаво, як ви думаєте з'ясувати у такої малечі, що саме їй цікаво
Діткам в такому віці цікаво все, а завдання батьків викликати інтерес до речей, які вони самі вважають вартісними. Головне – дати дитині усі можливості, а потім вона чи він сам таки вибере, що його цікавить, а що ні. Бо свій вибір дитина здатна зробити приблизно в 3 роки, але не в 1 рік.

Ось позиція Масару Ібука з його праці "После трех уже поздно", з якою я погоджуюсь і на яку орієнтуюсь:

Текст, що розкривається
2. ВОСПИТАНИЕ ХАРАКТЕРА В МЛАДЕНЧЕСТВЕ
Музыкальная гармония лучше всего усваивается в раннем детстве

В фильмах часто показывают, как семья или группа друзей, увлеченные совместным пением, организуют свой досуг. Простые сельские жители, не имеющие образования, с удовольствием поют хором, и их голоса звучат удивительно мелодично и стройно. Слушая такое исполнение, ребенок обучается музыкальной грамоте не с отдельных нот, а сразу с целых созвучий. Это помогает ему понять разницу между звуками при их сопоставлении. Ребенку легче понять то, что имеет определенную структуру. Комбинации звуков помогают ему интуитивно почувствовать взаимоотношения звуков и индивидуальные качества каждого звука. Совершенный слух нельзя выработать у взрослого, но можно у маленького ребенка, если дать ему правильное музыкальное образование.
Обучение игре на скрипке развивает способность к концентрации внимания

В 1970 году на ярмарке в Осаке состоялся концерт маленьких скрипачей в честь Дня ООН. Он, начался в 11 утра, но уже в 8 утра большинство детей, в том числе трех- и четырехлетние, уже стояли на площади, несмотря на холод, репетируя и настраивая свои скрипки. Я был поражен целеустремленностью детей.

Конечно, ребенок должен оставаться ребенком, живым и любопытным. Но живость и неусидчивость — это не одно и то же. Последнее качество весьма нежелательно у взрослого человека. Тот, кто не способен долго сосредоточиваться на чем-то одном, тратит впустую массу времени и энергии на каждое задание.

Тот, кто выработал в себе высокую степень концентрации внимания, обладает огромными преимуществами. Считается, что ученики музыкальных школ дисциплинированны и хорошо воспитаны. Вы можете подумать, что родители держат этих детей в строгости и это может сделать их скучными и серьезными с самого детства. Ничего подобного! Они хорошо себя ведут не потому, что на уроках присутствуют родители, а потому, что они способны к высокой степени концентрации внимания без всяких особых усилий. Учеба дается им легко, и они успевают сделать больше других детей за то же время. Таким образом, у них остается больше свободного времени.

Все родители, чьи дети посещали скрипичный класс доктора Сузуки, утверждали, что их дети никогда не мучались, готовясь к экзаменам, что они без напряжения хорошо учились, хотя проводили много времени, играя с детьми во дворе. Этот опрос выявил совершенно новый тип ребенка-интеллектуала: жизнерадостный, смышленый и совсем не похожий на общепринятый стереотип бледного худого очкарика.

Известно изречение Конфуция «в гармонии с музыкой». Имеется в виду, что музыка смягчает душу и улучшает характер. Музыкальные занятия требуют регулярных тренировок, которые в свою очередь воспитывают способность к концентрации внимания. Таким образом, музыка также способствует правильному формированию характера.
Скрипичные занятия развивают характер лидера

Способность руководить другими людьми считается исключительно взрослой чертой, и поэтому это качество воспитывается в более позднем возрасте. На самом деле качества лидера начинают развиваться гораздо раньше, чем многие думают. Замечено, что в любой группе детей кто-то обязательно начинает играть роль лидера. В своей книге «Детская психология» доктор Ямашита говорит, что потенциальный лидер всегда остается сосредоточенным на своих мыслях и действиях, даже если вокруг него полно других детей. В игре или других занятиях он всегда пытается создать что-то новое и первый берется за воплощение своих идей.

Эти же качества воспитываются и занятиями на скрипке. Поэтому нет ничего удивительного в том, что ученики доктора Сузуки — это жизнерадостные, энергичные дети со склонностью к лидерству, а вовсе не бледные гении. Эти дети со временем станут лидерами в обществе, которое всегда нуждается в таких людях.

Многие ученики доктора Сузуки заняли ведущие посты в самых прославленных оркестрах мира.
Музыкальное образование в раннем возрасте отражается даже на внешности ребенка

Считается, что внешность человека целиком зависит от наследственности. И все же вы наверняка не раз замечали, как меняется внешность человека в зависимости от того, как складывается его жизнь. Конечно, изменить кардинально форму глаз или носа можно только с помощью пластической операции, но внешность в целом и манера поведения очень заметно меняются в зависимости от жизненных обстоятельств. Особенно наглядно эти изменения можно наблюдать у детей. Так, например, внешний облик ребенка, который слушает музыку или берет уроки музыки, безусловно, меняется под влиянием этих занятий. Мы провели эксперимент в Ассоциации раннего развития с группой младенцев, которые вначале, когда матери впервые собрали их вместе, ничем друг от друга не отличались. Затем произвольно отобрали из этой группы часть детей и давали им слушать «Маленькую ночную серенаду» Моцарта. Через четыре месяца эти дети существенно отличались от остальных: они были живее и их глазки блестели ярче.

Известный японский музыкальный критик Маруо писал мне в письме: «Звуки оказывают огромное воздействие на человека. Внимательные матери, вероятно, заметили, как изменились дети со времени второй мировой войны. Это произошло по трем причинам: 1) вырос культурный уровень самих матерей; 2) улучшилось питание, 3) усилилось воздействие звуков на детей.

Маруо уверен, что музыка меняет выражение лица. Он замечал этот интересный феномен неоднократно. Поэтому он пользуется методом «погружения человека в музыку», в полной уверенности, что музыка делает человека красивым. Он считает, что уже месячному ребенку недостаточно слушать только речь, он, безусловно, слышит и музыку, которая звучит по радио, телевидению, с магнитофонных записей.

Повідомлення відредаговано Koshemana: 01 квітень 2010 - 21:36

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2010 - 14:52

Головне не перестаратись, щоб зовсім не відбити бажання. Грати твори, покрайній мірі на піаніно дитина ще не буде, оскільки пальчики ще малюнькі та й увага ще не розвинена на стільки.Ще кілька місяців і Ви побачите, що дитина вже зможе обирати, чим вона хоче займатись, головне не пропустити і почути.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 21:38

Не перестаратись - головне правило Г.Домана,
Не те щоб мені не терпиться почути як Северин грає на фортепіано, просто якщо є можливості, бажання і стимули, то чому б не спробувати. А от методики немає, тому і створила цю темку.
А дитина завжди хоче займатись цікавими речами і як я вже здається казала, що завдання батьків зробити цікавим те, що дитині йде на користь. А музика і музикування - по-моєму це прекрасно!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julianka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2010 - 21:17

Я цілком підтримую, що вже з пелюшок треба слухати музику (класичну). саме вона, як писалося више, має ті властивості, які сприяють розумовому розвитку. Світ різноманітних звуків, музичних інструментів, танець, спів - все це треба вміти гармонійно поєднати і так, щоб приносити дитині естетичне задоволення. Є дуже багато методик (Вальфдорська школа, методика Орфа і т.д), які це розробили.
Але я категорично проти, щоб починати вчити діток гри на інструменті в 3 річному віці. Сама закінчила спеціалізовану музичну школи і знаю, як "готуються таланти" і це не правда, що вони мають багато вільного часу. Вони його взагалі не мають. А щодо китайців, які мучать маленьких діток.... ну що ж ... на Олімпіаді врни теж були першими. Музика трактується там як спорт :(

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняJulianka (24.4.2010, 21:17) писав:

Я цілком підтримую, що вже з пелюшок треба слухати музику (класичну). саме вона, як писалося више, має ті властивості, які сприяють розумовому розвитку. Світ різноманітних звуків, музичних інструментів, танець, спів - все це треба вміти гармонійно поєднати і так, щоб приносити дитині естетичне задоволення. Є дуже багато методик (Вальфдорська школа, методика Орфа і т.д), які це розробили.
Але я категорично проти, щоб починати вчити діток гри на інструменті в 3 річному віці. Сама закінчила спеціалізовану музичну школи і знаю, як "готуються таланти" і це не правда, що вони мають багато вільного часу. Вони його взагалі не мають. А щодо китайців, які мучать маленьких діток.... ну що ж ... на Олімпіаді врни теж були першими. Музика трактується там як спорт :(

Пізнавальний проект «Як робиться Музика!?»

Для діток і дорослих!

24 квітня о 16:00 у Львіській Філармонії академічний оркестр «Вітруози Львова» спільно з магазином дитячих розвиваючих іграшок «Знайка» проводить другий концерт проекту «Як робиться Музика!?» для слухачів віком від 2-ох років.

Музиканти оркестру в адаптованій для дітей формі презентуватимуть можливості музичних інструментів та відкриють секрети поєднання їхнього різноголосся в єдину мелодію. Слухачі матимуть можливість не просто дізнатись хто і як створює музику, а й стати учасниками цього чарівного процесу – усі бажаючі діти отримають музичні інструменти та разом з оркестром виконають «Дитячу симфонію» Йозефа Гайдна.

Досвід першого концерту проекту показав, що практично усі, присутні у залі, діти легко влились у склад оркестру «Віртуози Львова» та радісно приєдналися до процесу творіння музики під керівництвом чарівної палички диригента Сергія Бурка.

Унікальність проекту полягає у методиці його реалізації, що розроблена працівниками магазину «Знайка» для забезпечення ефективного сприйняття інформації дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. Скористайтесь можливістю показати красу цього світу дітям, поки вони дивляться на нього широко відкритими очима!

Отже, запрошуємо усіх любителів музики 24 квітня о 16:00 у Львівську Філармонію /вул. Чайковського, 7/ на проект оркестру «Віртуози Львова» та магазину дитячих розвиваючих іграшок «Знайка» - «Як робиться Музика!?».

Детальна інформація та запис на участь у проекті - магазин «Знайка», вул. Шевська, 1 /бічна від пл. Ринок/, тел. 032 255 04 52
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irinkad 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2010 - 10:32

Ми старшого сина возимо до музичної студії з 5 років, якось були присутні на занятті з донею ій 2,5, то вона виявила досить жвавий інтерес. Так що думаю сенс є займатися з малечею, але методика мусить бути обовязково.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн