Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Біржа праці - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Біржа праці Порадьте як зробити Оцінка: -----

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 жовтень 2009 - 23:32

:) Скажіть будьте добрі скільки би я одержувала на біржі праці, якщо дитина інвалід дитинства( дитина одержує пенсію). Чи є якісь пільги чи компенсації? Скільки часу я могла би там перебувати? Що для цього потрібно. На даний час я у відпустці по догляду до трьох років. Після виповнення дитині трьох років буду писати заяву на звільнення. Що краще і як краще зробити в даній ситуації? Якими документами я можу керуватися?
Я в тих питаннях не компетентна :blush: . Порадьте будь-ласка. Дякую.:)

Повідомлення відредаговано smaili: 23 жовтень 2009 - 23:34

My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 жовтень 2009 - 00:26

Я увольнялась сразу после декрета. Но вот когда ребенок-инвалид, такую ситуацию не знаю. Я уволилась и встала на биржу. Подала документы, с бухгалтерии справку о зарплате, какая у меня была до декрета. Тут все зависит от стажа и от формы увольнения. Т.е., если будешь писать заявление по собственному желанию, то получать 3 месяца ничего не будешь. Если "за згодою сторін" - то выплаты на 8 день.
10 лет стажа - 70% зарплаты. Выплаты 1 год и постепенно уменьшаются. Часто ходить отмечаться. Есть нюанс по зарплате твоей. Если за три года твоя ставка выросла, то в справке нужно указывать теперешнюю. Если что, спрашивай в приват. :blush:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2009 - 12:59

1. відповідно до норм законодавства, виплата допомоги по безробіттю призначається з 8 дня постановки на облік у службі зайнятості і можлива ( саме з 8 дня)лише при звільненні за п. 1 ст. 40 КЗпПУ з і ніціативи власника( скорочення,реорганізаці,ліквідація) або у випадку,якщо громадянин втратив роботу внаслідок нещасного випадку,профзахворювання і т п. ( ст. 26 ЗУ "Про зайнятість населення").В усіх ін. випадках звільнення виплата почнеться через 3 місяці після постановки на облік.
Згідно із трудовим законодавством, матері,які виховують дітей-інвалідів мають право на :
-право на частково оплачувану відпустку за рахунок власних коштів під-приємства, установи, організації та відпустку без збереження за¬робітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості, право на відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визна¬ченою у медичному висновку, якщо дитина потребує домашньо¬го догляду, але не більш як до досягнення дитиною шестирічно¬го віку, а також право працювати на умовах неповного робочого часу або вдома у період перебування у відпустці для догляду за дитиною.( ст.186-1 КЗпПУ)
Додаткові пільги встановлено для одиноких матерів,які виховують дитину-інваліда: після закінчення строкового трудового договору і звільнення за ними зберігається тримісячна з.плата. Але є умова- ОДИНОКІ матері.
Постановка на облік у службі зайнятості матерям,які виховують дитину-інваліда здійснюється на загальних підставах ( яу у першому абзаці зазначено), а от додатковою пільгою є те,що такі матері входять у категорію осіб,для яких встановлюється5% броня на підприємствах при прийомі на роботу ( тобто матерів дітей -інвалідів через службу зайнятості працевлаштовують на рівних підставах з інвалідами).
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natjk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 лютий 2010 - 12:10

Підскажіть будь-ласка! З минулої роботи звільнилась з 01.01.2009, вже другий рік працюю на іншій фірмі, де мене так і не оформляють а все обіцяють. От тепер збираючись в декрет думаю чи можу я стати на біржу праці і отримувати хоч якусь допомогу, оскільки коли піду у декретну відпустку то нічого не отримаю, фірма платить тільки за відпрацьовані години. Дякую

Користувач подумав і додав через 10 хв.:
і ще коли краще звертатись до біржі праці, якщо я зараз працюю неофіційно, і чи в мене буде шанс отримати дородові і т.п. виплати? Дякую
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2010 - 22:50

Я думаю, що вам краще звернутися в ваш районний соцзабез. Там вам дадуть повну і точну інформацію по вашому питанню.

Користувач подумав і додав через 9 хв.:
На біржу праці в такому випадку не поставлять.А що стосується мого питання, то саме в соцзабезі мені все розклали по поличках, що потрібно:
- трудова книжка з записом про звільнення(оригінал і ксерокс):
-довідка з фонду зайнятості, що я там не перебуваю на обліку;
-довідка про склад сім"ї з жеку;
-довідка про те, що мама дійсно не працює(згідно тудової книжки) і доглядає дитину-інваліда(згідно медичного висновку);
-довідка з відділу реєстрації підприємців(по вул. Валовій,2), що я не є приватним підприємцем;
Саме від соцзабезу я буду получати доплату. При чому стаж мені йде, не переривається.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natjk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 15:03

Дівчата підскажіть, можливо і не по темі пишу, куди мені звернутися щоб стаж йшов поки я буду в декретній відпустці, оскільки я зараз працюю офіційно не оформлена...
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Enigma 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2011 - 19:12

Привіт! Дівчата підскажіть, будь-ласка, зараз перебуваю у декреті по догляду до 3 років. Перспектив на роботі минулій не бачу, прийдеться звільнятися. Як стати на біржу, яку довідку про доходи брати??. І ще чула, що можна оформити на через біржу ПП, якісь виплати надаються для власного бізнесу, але думаю яку довідку з роботи брати - трьохрічної давності??? Пишіть
My Signature
Зображення Зображення
не порушуйте правила підписів!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Подоляночка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2011 - 19:46

Якщо ви стали на облік і хочете оформитися ПП,то потрібно скласти свій бізнес-план по темі діяльності,якою ви будете займатися.Через три місяці вам повинні виплатити всю суму допомоги одноразово за весь період.А потім треба буде зареєструватися ПП в держадміністрації.вибрати систему оподаткування,ну і хоча б рік пробути ПП і закритися.Адовідку про доходи беруть за останніх 6 місяців.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   agalinka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2011 - 22:55

Дівчата, підкажіть чи може приватний підприємець (який зупинив свою справу) стати на біржу?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Василинка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 13:33

Перегляд повідомленняtusij (24.10.2009, 0:26) писав:

Я увольнялась сразу после декрета. Но вот когда ребенок-инвалид, такую ситуацию не знаю. Я уволилась и встала на биржу. Подала документы, с бухгалтерии справку о зарплате, какая у меня была до декрета. Тут все зависит от стажа и от формы увольнения. Т.е., если будешь писать заявление по собственному желанию, то получать 3 месяца ничего не будешь. Если "за згодою сторін" - то выплаты на 8 день.
10 лет стажа - 70% зарплаты. Выплаты 1 год и постепенно уменьшаются. Часто ходить отмечаться. Есть нюанс по зарплате твоей. Если за три года твоя ставка выросл[s]а, то в справке нужно указывать теперешнюю. Если что, спрашивай в приват. :bye:

Підкажіть будь-ласка,якщо мене звільнено за власним бажанням(я вже місяць стою на біржі),скільки місяців я буду отримувати допомогу,9 місяців чи рік?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меїн 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 13:39

За власним бажанням і за згодою сторін - 9 місяців.
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   kuzіra 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 13:51

Перегляд повідомленняВасилинка (1.2.2011, 13:33) писав:

Підкажіть будь-ласка,якщо мене звільнено за власним бажанням(я вже місяць стою на біржі),скільки місяців я буду отримувати допомогу,9 місяців чи рік?

Якщо особа звільнена з попереднього місця праці за ст.38 КЗПУ без поважний причин, то виплата допомоги з безробіття буде призначена на 360 к.д., але враховуючи статтю звільнення відбудеться її скорочення на перших 90 к.д.
Але це Вам мав розповісти Ваш спеціаліст з працевлаштування.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняМеїн (1.2.2011, 13:39) писав:

За власним бажанням і за згодою сторін - 9 місяців.

хочу добавити, що за згодою сторін виплата розпочинається з першого дня статусу безробітного(тобто на 8 день, бо до того передує пошуковий період), але на 271 день скорочується.

Користувач подумав і додав через 7 хв.:

Перегляд повідомленняagalinka (31.1.2011, 22:55) писав:

Дівчата, підкажіть чи може приватний підприємець (який зупинив свою справу) стати на біржу?

Може. При умові, що подасть документи які засвідчують припинення діяльності. А саме, копію свідоцтва про державну реєстрацію з печаткою реєстратора, на якій вказана дата припинення. Оскільки у центрі зайнятості є база ФОП, то у випадку, якщо людина приховує факт зайняття підприємницькою діяльністю, це все рівно стане відомо.

Користувач подумав і додав через 14 хв.:

Перегляд повідомленняМАМА БОГДАНА (31.1.2011, 19:46) писав:

Якщо ви стали на облік і хочете оформитися ПП,то потрібно скласти свій бізнес-план по темі діяльності,якою ви будете займатися.Через три місяці вам повинні виплатити всю суму допомоги одноразово за весь період.А потім треба буде зареєструватися ПП в держадміністрації.вибрати систему оподаткування,ну і хоча б рік пробути ПП і закритися.Адовідку про доходи беруть за останніх 6 місяців.

Якщо протягом одного місяця особі служба зайнятості не може запропонувати підходящу роботу та особа виявила бажання зайнятися підприємницькою діяльністю, може розглядатися питання надання одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування підприємницької діяльності. Тобто, тобто сума яка має виплачуватись протягом певного періоду, виплачується разово., згідно поданої довідки за останні 6 місяців. Для цього потрібно пройти відповідне навчання з "Основ підприємницької діяльності"та скласти бізнес-план за обраною діяльністю.
На рахунок закриття, це складне питання. Центр зайнятості сьогодні не контролює терміни, але сама процедура важка.

Користувач подумав і додав через 18 хв.:

Перегляд повідомленняEnigma (30.1.2011, 19:12) писав:

Привіт! Дівчата підскажіть, будь-ласка, зараз перебуваю у декреті по догляду до 3 років. Перспектив на роботі минулій не бачу, прийдеться звільнятися. Як стати на біржу, яку довідку про доходи брати??. І ще чула, що можна оформити на через біржу ПП, якісь виплати надаються для власного бізнесу, але думаю яку довідку з роботи брати - трьохрічної давності??? Пишіть

Довідку все рівно можна подавати, в ній буде вказано, що ви перебували у відпустці по догляду за дитиною, вказано № наказу, та період перебування, а для розрахунку буде братися Ваша ставка, яка за Вами зберігалась ці три роки.
My Signature
Зображення

Homo sum, et humani nihil a me alienum puto
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюня_ТЬОМА---- 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 15:43

Підкажіть будь ласка, якщо я не прописана у Львові, чи зможу я стати на біржу?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   agalinka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 16:56

kuzіra, Дуже дякую!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 21:01

Перегляд повідомленняКсюня_ТЬОМА---- (1.2.2011, 15:43) писав:

Підкажіть будь ласка, якщо я не прописана у Львові, чи зможу я стати на біржу?

Реєстрація в центрі зайнятості особи, яка шукає роботу, проводиться виключно за місцем реєстрації(прописки)

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Задавайте запитання, постараюсь всім відповісти, оскільки працюю начальником відділу центру зайнятості, а зараз перебуваю у відпустці по догляду за дитиною. Пишіть тут, щоб не дублювати у приват відповіді на одинакові запитання.
My Signature
Зображення

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Жменька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 21:20

Якщо розрахували за згодою сторін, то яку саме суму буду отримувати, якщо стати на біржу і скільки часу?
І якщо розрахуватись за власним бажанням, то скільки будуть платить і який час?
My Signature
ЗображенняЗображення
Говорят,что смех продливает жизнь… Это что же получается?..Я буду жить вечно?
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   lizzulia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 21:44

kuzіra Маю питання!Я ніде офіційно не працювала і не є ПП.Маю трудову книжку,але стаж давно перерваний.Зараз в декретній відпустці.Чи можу я стати на біржу праці.Наскільки швидко мені можні буде знайти роботу?Чи можливі якісь виплати мені?Чи можна туди вставати до досягнення дитини 3 років?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2011 - 21:49

Привіт! цікавить таке запитання: при звільненні за згодою сторін ( п.1. ст.36) я, так розумію, при зверненні до центру зайнятості подаються наступні документи: паспорт, заява, трудова книжка та довідка про середню з\пл. А як проводиться розрахунок та з якого дня починається виплата допомоги , якщо довідку про з\пл не можливо подати на час звернення до центру? Чи у такому випадку узагалі відмовляють у прийнятті заяви? В який максимальний строк можна долучити довідку? У самій довідці про середню з\пл є графа "нарахована з\пл, з кої сплачувалися страхові внески за розрахунковий період"- для розрахунку беруться календарні дні ? ( Для прикладу: особа працювала зі сталою ставкою у 1200 грн без ін. доходів. При цьому жодного дня не була відсутня ні у відпустці ні на лікарняному. В останньому місяці звільнилася 25 числа- тобто, відпрацювала не повний місяць. За 5 місяців, я так розумію береться для розрахунку з\ пл у 1200 грн, а за 6-тий- з\ пл з розрахунку за 25 днів ? Як вона розраховується:1200 :31 кален. д.х 25 днів чи ні?Як у такому випадку у графі довідки вказуються страхові внески за цей останній місяць- з фактичної з\пл за 25 днів ?) дякую.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Enigma 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2011 - 12:30

Довідку все рівно можна подавати, в ній буде вказано, що ви перебували у відпустці по догляду за дитиною, вказано № наказу, та період перебування, а для розрахунку буде братися Ваша ставка, яка за Вами зберігалась ці три роки.
[/quote]

А якщо нема вже такою посади. Тобто в декрет я ішла по одній посаді і з одним посадавим окладом. А через деякий час фірма змінила свою юридичну назву. Посади такої нема.
My Signature
Зображення Зображення
не порушуйте правила підписів!
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2011 - 12:42

Перегляд повідомленняЖменька (1.2.2011, 21:20) писав:

Якщо розрахували за згодою сторін, то яку саме суму буду отримувати, якщо стати на біржу і скільки часу?
І якщо розрахуватись за власним бажанням, то скільки будуть платить і який час?

Якщо ви звільнені за ст. 36 п.1 КЗПУ, то виплата допомоги з безробіття призначається на 360 к.д., але з 271 к.д. скорочується. Тобто, виплачувачись буде 270 к.д. А розмір допомоги з безробіття буде залежати від вашого страхового стажу(тобто стажу, коли працювали і з заробітної плати йшли внески у фонд безробіття) і довідки про середню з/пл. з останнього місця роботи за 6 місяців. Якщо з моменту вашого звільнення пройшло більше чим піврроку, до того як ви звернулись і центр зайнятості, то вплата буде здійснюватись у мінімальному розмірі, який існує для застрахованих осіб(тих що працювали.
Якщо звільнення було за ст.38 КЗПУ без поважних причин(власне бажання) то виплата буде скорочена на перших 90 к.д, отримувати буде 270 наступних к.д. А принцип розрахунку, той самий що я описала у попередньому випадку.

Користувач подумав і додав через 12 хв.:

Перегляд повідомленняlizzulia (1.2.2011, 21:44) писав:

kuzіra Маю питання!Я ніде офіційно не працювала і не є ПП.Маю трудову книжку,але стаж давно перерваний.Зараз в декретній відпустці.Чи можу я стати на біржу праці.Наскільки швидко мені можні буде знайти роботу?Чи можливі якісь виплати мені?Чи можна туди вставати до досягнення дитини 3 років?

Згідно чинного законодавства, підходящою роботою для осіб, котрі ніде не працювали, або мають велику перерву у трудовій діяльності, вважається робота яка не потребує кваліфікації.
У Вашому випадку, звернувшись у центр зайнятості, буде насамперід запропонована робота на заброньовані робочі місця. Тобто, згідно рішення міської ради, центри зайнятості на підприєствах та організаціях бронюють робочі місця для соціально незахищених верств населенння, до яких належать і жінки, котрі мають дітей до 6 років. Переважно це некваліфікована робота. Відмовити у принятті на такі посади підприєство не має права.
На рахунок виплат, то це досить складне питання, так як виплати призначаються за умови неможливості працевлаштування, а вашому випадку, пропозиції робочих місць є.
Поки дитині немає 3 років, ви маєте право звернутися у пошуках роботи, але для цього потрібно знятися з обліку у відділі соцзахисту і подати необхідні документи, про те що не отримуєте там доходів.
Як на мене, не бачу змісту зараз у цьому.

Користувач подумав і додав через 24 хв.:

Перегляд повідомленняюля77 (1.2.2011, 21:49) писав:

Привіт! цікавить таке запитання: при звільненні за згодою сторін ( п.1. ст.36) я, так розумію, при зверненні до центру зайнятості подаються наступні документи: паспорт, заява, трудова книжка та довідка про середню з\пл. А як проводиться розрахунок та з якого дня починається виплата допомоги , якщо довідку про з\пл не можливо подати на час звернення до центру? Чи у такому випадку узагалі відмовляють у прийнятті заяви? В який максимальний строк можна долучити довідку? У самій довідці про середню з\пл є графа "нарахована з\пл, з кої сплачувалися страхові внески за розрахунковий період"- для розрахунку беруться календарні дні ? ( Для прикладу: особа працювала зі сталою ставкою у 1200 грн без ін. доходів. При цьому жодного дня не була відсутня ні у відпустці ні на лікарняному. В останньому місяці звільнилася 25 числа- тобто, відпрацювала не повний місяць. За 5 місяців, я так розумію береться для розрахунку з\ пл у 1200 грн, а за 6-тий- з\ пл з розрахунку за 25 днів ? Як вона розраховується:1200 :31 кален. д.х 25 днів чи ні?Як у такому випадку у графі довідки вказуються страхові внески за цей останній місяць- з фактичної з\пл за 25 днів ?) дякую.

Так, в ідеалі, мають бути всі документи що Ви вказали. Але як показує практика, довідку дуже рідко хто має, а особливо правильно виповнену. Взагалі довідку про седню з/пл особа може подати протягом 6 місяців з моменту надання статусу безробітного і відповідно до неї буде здіснено перерахунок від самого першого дня. Чому відразу вимагають довідку? Щоб офіційно зафіксувати Вашу з/пл та не пропонувати, або мати обгрунтування Вашої відмови від роботи, якщо там з/пл менша за Вашу попередню з/пл. Бо як розумієте, кожна відмова від роботи, має мати своє пояснення(офіційне)
На рахунок вже самої довідки. Якщо особа, наприклад звільнена 25 числа, то останній місяць, який вказується в довідці буде попередній(щоб були повні місяці). Тобто, звільнена 25 грудня, довідка буде по листопад, 25 листопада-по жовтень і.т.д. А щодо виведення середньоденної з/пл плати то тут дуже просто, а особливо, якщо не було лікарняних. Наприклад 1200*6 і ділимо на к-ть днів у шести розрахункових місяцях.

Користувач подумав і додав через 25 хв.:

Перегляд повідомленняEnigma (2.2.2011, 12:30) писав:

А якщо нема вже такою посади. Тобто в декрет я ішла по одній посаді і з одним посадавим окладом. А через деякий час фірма змінила свою юридичну назву. Посади такої нема.

Ви ж все рівно десь рахуєтесь, кудись вас перевели ж на якусь посаду.
My Signature
Зображення

• 3
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему