Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Діти та комп'ютер - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Діти та комп'ютер Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 08 березень 2008 - 22:13

У нас на компі, :i_am_so_happy: багато мультиків записано, відео з утриніків та звіснож ігри, це все дитину більше цікавить ніж телевізор. Тому вона завжди готова до таких посиденьок і розваг. Та я боюсь вже за її зір, бо такі пустощі стають постійними.
Розкажіть скільки ви дозволяєте своїм діткам сидіти за комьпютером? І чи дозволяєте взагалі? :shok:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 березень 2008 - 15:39

Перегляд повідомленнятатіка (8.3.2008, 22:13) писав:

У нас на компі, :child_ 04: багато мультиків записано, відео з утриніків та звіснож ігри, це все дитину більше цікавить ніж телевізор. Тому вона завжди готова до таких посиденьок і розваг. Та я боюсь вже за її зір, бо такі пустощі стають постійними.
Розкажіть скільки ви дозволяєте своїм діткам сидіти за комьпютером? І чи дозволяєте взагалі? :36_1_73:

Говорять, що дітям до 3 років краще взагалі телевізора не бачити, а комп*ютера тим паче! Подбайте про здоров*я дітей...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2008 - 16:58

Перегляд повідомленнятатіка (8.3.2008, 22:13) писав:

У нас на компі, :child_ 04: багато мультиків записано, відео з утриніків та звіснож ігри, це все дитину більше цікавить ніж телевізор. Тому вона завжди готова до таких посиденьок і розваг. Та я боюсь вже за її зір, бо такі пустощі стають постійними.
Розкажіть скільки ви дозволяєте своїм діткам сидіти за комьпютером? І чи дозволяєте взагалі? :36_1_73:

В нас це була велика проблема, малий попробував побавитись в гру і все... ввійшов в азарт. Потім дитину було неможливо відірвати від компа, він став злим і не хотів ні з ким спілкуватися :36_13_6: Тепер ми зробили на комп"ютер ПОВНУ заборону!!! :36_1_33:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 березень 2008 - 10:52

Перегляд повідомленняНастюша (9.3.2008, 16:58) писав:

В нас це була велика проблема, малий попробував побавитись в гру і все... ввійшов в азарт. Потім дитину було неможливо відірвати від компа, він став злим і не хотів ні з ким спілкуватися :blink: Тепер ми зробили на комп"ютер ПОВНУ заборону!!! :nea:

Мда-а-а... але це ж не вихід. Потрібно дитину вчити культури роботи за компютером. Вона повинна з перших років знати, що є робота, а є розваги, а розважатись потрібно, коли на це "заслужив" :)
ИМХО звичайно заборонити легше, ніж навчити себе обмежувати.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 11:00

Перегляд повідомленняViktoriya (11.3.2008, 10:52) писав:

Мда-а-а... але це ж не вихід. Потрібно дитину вчити культури роботи за компютером. Вона повинна з перших років знати, що є робота, а є розваги, а розважатись потрібно, коли на це "заслужив" :)

Знаєте, не такі ми вже і ізверги, пробували і по-трошки дозволяти, але дитину "затягує" в комп"ютер як наркотик :blink: , і він просить ще і ще. Тому ми вирішили повністю заборонити це діло. Знаю, це крайня міра, але від того всім стало набагато краще.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 11:05

Настюша, де ви про ізвергів прочитали?
Звичайно так легше, сама часто так роблю :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2008 - 16:53

Перегляд повідомленняViktoriya (11.3.2008, 10:52) писав:

Звісно, дитину треба вчити роботі за комп"ютером, але не такого маленького. Я думаю, що років хоча б до 4-5 дитинв прекрасно проживе без компа. :3_8_13: Психіка дитини не така стійка, як у дорослого. Хто знає, чим для дитин скінчиться така наука.
Взагалі, я прихильник того, що в перші роки для дитини важливіше свіже повітря, постійний рух :blink: і спілкування з мамою і татом. :blink: Помалювати, :nea: почитати книжку, :3_3_5v: поліпити, покопатися в пісочку. Якщо дитинка буде здоровою, то наука краще йтиме в голову. :3_3_21: :nea:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   aramine 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 березень 2008 - 09:52

А у нас семья компьютерщиков. Телевизора как отдельного аттрибута в доме нет. Компьютер - это рабочее место. Если никто не работает, то, конечно, мы и мультики смотрим и презентации. Я категорично не согласна с тем, что компьютер отрицательно влияет на психику ребенка. Значит вы не то показываете или не можете контролировать собственного ребенка. В моей семье старший сын владеет компьютером на уровне пользователя. Именно благодаря ему он начал правильно говорить, через презентации мы изучаем стихи.
И у нас нет зависимости. Признаюсь было время, когда ребенок пытался меня сгонять, чтоб посмотреть. Но категоричный отказ и все входит в норму...
А вот младший ребенок у меня не тянется к технике. Только иногда смотрит мультики и то предпочитает поиграться игрушками. Так что родители подумайте над фразой "Запретный плод сладкий". Главное никакой агрессии на мониторе:child_ 00:

А по поводу вреда для глаз. Каждые 15 минут перерыва, ЖК монитор и следите за ребенком, всегда видно если он устал-засмотрелся.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2008 - 13:37

Ми заборонили САМЕ БАВЛЕННЯ у комп"ютерні ігри самому. На рахунок мультику чи ще чогось цікавенького з мамою або з татом - будь ласка. Просто для нас в один момент це стало справжньою проблемою, коли окрім ігор дитина нічого не хотіла робити і бачити, доходило до того, що до комп"ютора він нікого не хотів допускати і влаштовував істерики. У вихідні дні синок ставав зранку, біг до компа, сам його включав, включав сам собі гру і бавився забуваючи про все. Це дійсно була залежність, бо діти дуже легко їй піддаються, особливо побачивши красиву цікаву гру, яка втягує. От тоді ми вже прийняли крайню міру. Тепер комп"ютер його практично не цікавить:)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 18:52

Настюша, напишіть будь-ласка назву гри, думаю це багатьом буде цікаво.
Нам дали гру Гарфільда, ніби розвиваюча, щось там вчить... читати, рахувати, але не можу пояснити, ніби відкритої агресії в ній немає, але роздратовує вона і на діток якось дивно впливає, видалила її і край, пояснивши, що недобра ця "ігрушка". В гостях побачили якусь стрілялку, це взагалі жах....:(
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 19:07

My Little Pony та Пеппи Длинныйчулок це улюблені ігри моє Настьони. Та найбільше вона полюбляє дивитись свої ранки з садочка, як і Ліза теж...
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ОльгаUkr 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2008 - 23:32

У нас компьютер в виде поощрения за хорошее поведение. Или запрет на компьютерніе игрі, если поведение хромает.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   leopolisa 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 серпень 2008 - 17:34

У діток до 6 років розвивається та встановлюється зір. Важливо стежити, щоб малюк менше часу проводив за монітором комп'ютера чи біля телевізора. У моєї знайомої донька, якій 5 років, так вона справді залежна від комп'ютера: цілий день проводить біля нього. А батьки не реагують ніяк. В такому випадку слід бити на сполох! Мій друг у дитинстві після щоденного перебування за ігровою приставкою зараз розплачується сколіозом... Мабуть не лише сколіоз можна одержати у випадках надмірного проводження часу біля монітора.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MAECTP0 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 28 серпень 2008 - 18:47

в нас малий з пiвтора рочку дивився га компi/телеку мультики. Вiдекарта була вiдео виходом до котрого я пiдключив телек. Тому коли комп був зайнятий мною я йому пускпв на телек мульти, а якщо комп був вiльний то прямо на ньому. В 2роки ми залишили малого з дiдусем. Коли прийшли то дiд розповiдав як його внук присоромив.
Данило просив мультики а дiд не знав як ввiмкнути. Малий ввiмкнув й подовжувач (червона кнопка) й системний й монiтор, й колонки. Вибрав свiй профiль, там в автозапуску буп плейлист. Коли надивились, дiд пробував вимкнути й не дав ради з системником (АТХ - треба кнопку тримати пару секунд) то Данило помiг :-)))
В 2.5 ми знали всi лiтери й поступово втрачали до них цiкавiсть й починали забувати, тодi я ввмикав йому ВордПад, великий червоний шрифт (улюблений колiр - татове авто) й вiн шукав лiтеру на клавi й тицяв, потiм дуже радiв що така ж вискакувала на монiторi. Коли я грав для нього то було як мультики. Зараз вже рiк як не бiльше ганяйе на Revolt, GTA, NFSCarbon. Треба щось рощвиваюче пошукати.
довше години ми не дайем сидiти й то як заслуга за гарну поведiнку. В роки3-3.5 мали проблеми з поясненнями що довго не можна але то думаю нлрмпльно. Для дитини комп як iграшка й важко зрозумiти чому з iншими iграшками можна хоч спати (часто пiд подусьою гаражик) а з компом якесь обмеження. Але тверде слово й пошук альтернатив дали свойе.
My Signature
Зображення
.
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irma-arina 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 27 вересень 2008 - 09:26

Перегляд повідомленняMAECTP0 (28.8.2008, 19:47) писав:

Данило просив мультики а дiд не знав як ввiмкнути. Малий ввiмкнув й подовжувач (червона кнопка) й системний й монiтор, й колонки. Вибрав свiй профiль, там в автозапуску буп плейлист. Коли надивились, дiд пробував вимкнути й не дав ради з системником (АТХ - треба кнопку тримати пару секунд) то Данило помiг :-)))

у меня ребенок знаком с компютером с 5 месяцев, мы учили буквы и предметы( это по каким то ранним методикам, только мы картинки не на бумаге а на компе искали это гораздо проще чем вырезать из книг и клеить на бумагу)
с 2 лет пошли развивающие игры типа: английский с клифордом, баба яга учится читать....
к 3 он знал как включить свой диск, знал несколько сайтов с играми и мультиками онлайн...
пока я утром спала в выходной день...он тихонько включал и играл.
я не вижу ничиго плахого в знании компютера, другое дело что надо немного вводить ограничения по времени , а торебенок может весь день провести за монитором.
не знаю смогла б я в его голову вложить столько информации без компютера.....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   anis8 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 листопад 2008 - 14:32

У мене донька почала грати на компютері з 3-х років, у розвиваючі ігри. Зір завжди був гарний. Почав падати у 3-му класі. Але я впевнена, що це від нагрузок у школі, а не від компа.
Коли я була такою як вона, в мене теж почав погіршуватись зір, хоча тоді компьютера в нас не було.
Неможливо в наш час заборонити компьютер. Таке життя. Але огранічити час - потрібно.
Коли ми працюємо і не вистачає часу погратися з дитиною, ми дозволяємо їй зайве сидіти за телевізором, чи за компьютером. А такого не повинні робити. Тоді дитина і не розуміє, чого одного разу можна і довше, а іншого - неможна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Eremia 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 11 листопад 2008 - 17:29

У нас теж є проблеми зкомп"ютером,дитя тіки продерло очі і вже біжить до компа включає і запускає іграшку Lyxor, або починає створювати ярлики і копії папок що на робочому столі. Мультики не хоче дивитись, і дуже сердиться коли його забирають. Хоч і сидить не довго, але дуже близько до монітора,навіть коли відсуваєм стілець, то син всеодно ставить його так, як сам хоче.Йому 2 роки і синок гарно запам"ятовує що мама і папа роблять на комп"ютері і повторює ці дії.Хотілося щоб хвилини проведені за комп"ютером приносили корись. Можливо, хтось підкаже де знайти якісь озвиваючі ігри, або цікаві матеріали.Буду вдячна :shout:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2008 - 17:45

Ми гуляючи в неділю всією сім"єю забрели на ринок, з вітрини побачили іграшку ...шось типу дитячий розвиваючий англ.-укр., укр.-англ. комп"ютер для дітей віку від 3-ьох до 6-ти років..., ціна 120 грн., з вигляду так нічого.... подумала треба буде купити для своєї, а потім подумала всеодно до нашого ноута буде її тягнути... побачимо ще... поки наша ще виросте... буде видно по поведінці... як буде сприймати ПК
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2008 - 17:59

Перегляд повідомленняMoon (11.11.2008, 17:45) писав:

Ми гуляючи в неділю всією сім"єю забрели на ринок, з вітрини побачили іграшку ...шось типу дитячий розвиваючий англ.-укр., укр.-англ. комп"ютер для дітей віку від 3-ьох до 6-ти років..., ціна 120 грн., з вигляду так нічого.... подумала треба буде купити для своєї, а потім подумала всеодно до нашого ноута буде її тягнути... побачимо ще... поки наша ще виросте... буде видно по поведінці... як буде сприймати ПК

Не варо поспішати, поки ваша принцеса виросте придумають іграшки поцікавіше :)
Я вже десь писала, що у нас дитячий ноутбук і в порівняння нейде з дорослими грашками.
А хтось бачив у продажу ведмедика з дисплеем на пузіку? ми в журналі побачили, тепер мама тримайся :prapor:
Зображення
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 11 листопад 2008 - 18:26

я теж б хотіла купити сину іграшковий ноут. але він вже має іграшковий мобільний телефон, і все рівно мій кращий, хоча він на відміну від іграшкового не грає і не світиться. думаю з ноутом буде так само :(
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів