Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: як привчити дитинча спати в своєму ліжечку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

як привчити дитинча спати в своєму ліжечку Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 05 березень 2008 - 18:37

Нашому синочку скоро буде 1 місяць, і він досі спить зі мною.А татко наш весь цей час постить, бо місця на нього ну ніяк не вистарчає :( Хотілося б наш Олекса спав окремо в своєму ліжечку. Але от як його привчитидо нового місця я не знаю. Він засинає тільки коли я поряд :child_ 06: А коли його переносимо, то одразу просинається!
Може хтось поділиться досвідом , як це можна зробити?!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 18:49

Перегляд повідомленняchemna (5.3.2008, 18:37) писав:

Нашому синочку скоро буде 1 місяць, і він досі спить зі мною.А татко наш весь цей час постить, бо місця на нього ну ніяк не вистарчає :( Хотілося б наш Олекса спав окремо в своєму ліжечку. Але от як його привчитидо нового місця я не знаю. Він засинає тільки коли я поряд :child_ 06: А коли його переносимо, то одразу просинається!
Може хтось поділиться досвідом , як це можна зробити?!

аналогічна ситуація -малий не хоче спати окремо і приходиться коханому спати в іншому ліжку. Так я от що придумала: ложу Захарчика вдень у його ліжечко і ввечері, а вночі ще спить зі мною. чоловікові правда зараз непереливки, але думаю моя хитрість вдасться і скоро він переселиться до мене.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 18:53

Перегляд повідомленняoksanocka (5.3.2008, 20:49) писав:

аналогічна ситуація -малий не хоче спати окремо і приходиться коханому спати в іншому ліжку. Так я от що придумала: ложу Захарчика вдень у його ліжечко і ввечері, а вночі ще спить зі мною. чоловікові правда зараз непереливки, але думаю моя хитрість вдасться і скоро він переселиться до мене.

А наш синулька навпаки вдень ніяк не хоче в своєму ліжечку спати. А вночі ми правда ще не пробували його переносити. Сьогодні спробую та буду повторювати кожної ночі, може якось привчиться :child_ 06:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 19:24

Звичайно,якщо годуєте грудьми, то важко привчити малятко спати окремо. Ми совє ангелятко ложили спатки у ліжечко з першого дня.так були проблеми, плачі і т.д., але потроху все владналось. Тепер, коли я кладу його у ліжечко він майже зразу закриває оченятка і засинає. :child_ 06:
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 19:42

Перегляд повідомленняdenysko (5.3.2008, 21:24) писав:

Звичайно,якщо годуєте грудьми, то важко привчити малятко спати окремо. Ми совє ангелятко ложили спатки у ліжечко з першого дня.так були проблеми, плачі і т.д., але потроху все владналось. Тепер, коли я кладу його у ліжечко він майже зразу закриває оченятка і засинає. :child_ 06:

А у скільки місяців ваша дитинка привикла до ліжечка?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 19:46

Приблизно у 2,5-3 місяці. Але ми ще й досі,іноді, пестимо його по вечорах на ручках. :child_ 06:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 05 березень 2008 - 19:47

У нас такої проблеми не виникло, тому що ми з малюком спали разом лише перші дні в пологовому.
Одне що було намагались відучити - це засинати на руках. Навіть коли дрімав на руках і відчував що його ставлять в ліжечку зразу пробуджувався. Та ми всеодно клали, щоб він знав своє ліжечко. Тепер він як хоче спати то вигинається і крутиться на руках - ми ставим його в ліжечко і до 3 хв він засинає.
Знаєю що головне щоб дитинка знала що в ліжечку саме спати треба, а не гратись.
Пробуйте ставити, навіть якщо трошки малятка явно цього не хочуть. Ви потрошки так привчайте. Діточки не мають боятись ліжечка.
Бажаю Вам успіхів! У Вас все вийде лише пробуйте і все буде добре!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малишка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 березень 2008 - 23:24

У нас також не було з цим проблем. Ми навіть у пологовому спали окремо. Дома вона також спала окремо. Вночі, коли вставала їсти, я її годувала :gv: і знову в ліжечко ложила. Були такі дні(частенько), що вона могла вдень заснути на дивані, але вночі спала в своєму ліжечку :4_8_4v: . І тепер, коли їй 1,3р. коли донечка хоче спати, то йде до ліжечка і стоїть чекає, коли її туди положу. ;)
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 березень 2008 - 00:16

У мене Юлька з народження у ліжечку спала. Могла інколи удень на дивані заснути, але на ніч - тільки у ліжечко. Зараз також, коли спати лягати треба йде до свого ліжечка, щоб її туди поклали.))))
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 08:18

А мої дітки довго не хотіли у своє ліжечко. Зараз молодшого заколисую біля себе, а потім переносимо в ліжечко. :4_8_4v: Коли зубки ріжуться, :gv: то він взагалі спить зі мною.
Старший теж части засинає зі мною, бо ми перед сном читаємо. А наш папа потім усіх розносить по місцях.
Хоча для нас це не проблема. У нас ліжко широке, у ширину майже таке, як у довжину. Я такі "сімейні ліжка" люблю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 08:49

Мій синулька сьогодні спав сам у своєму ліжечку. Тож вважаю це за перемогу у такій нелегкій для мене справі -привчання його до чогось. А на день всеодно засинає на руках, а тоді у ліжко. Але потрошки і від цього відівчу, бо приходиться цілий день носити його. Я вже навіть посуд навчилась мити однією рукою.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 09:16

То дуже психологічний момент - спати в своєму ліжечку, маленькому дуже-дуже потрібна мама, потрібно постійно відчувати що вона поруч, що його не покинула... йому просто необхідно, щоб вона була поруч - тоді він буде почуватися безпечно і буде добре спати. Про це багато психологів говорять, що спершу маля має спати з мамою... а вже потім зазвичай після року дітки самі просяться в своє ліжко. В нас спершу малий спав з нами на "сімейному" великому ліжку, мамаПашіЖені, , я теж такі дуже люблю, всі вміщаються))) Десь в 6 міс йому стало спокійніше в своєму ліжечку спатки, зараз також спить в своєму ліжку, але тільки першу половину ночі - потім все одно проситься до нас, в нього зараз лізуть зубки і о 12 приблизно найболючіший час, зазвичай..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 14:24

Перегляд повідомленняPaNtera (6.3.2008, 9:16) писав:

То дуже психологічний момент - спати в своєму ліжечку, маленькому дуже-дуже потрібна мама, потрібно постійно відчувати що вона поруч, що його не покинула... йому просто необхідно, щоб вона була поруч - тоді він буде почуватися безпечно і буде добре спати. Про це багато психологів говорять, що спершу маля має спати з мамою... а вже потім зазвичай після року дітки самі просяться в своє ліжко. В нас спершу малий спав з нами на "сімейному" великому ліжку, мамаПашіЖені, , я теж такі дуже люблю, всі вміщаються))) Десь в 6 міс йому стало спокійніше в своєму ліжечку спатки, зараз також спить в своєму ліжку, але тільки першу половину ночі - потім все одно проситься до нас, в нього зараз лізуть зубки і о 12 приблизно найболючіший час, зазвичай..

То виходить, що цілий рік ніяких ласк від чоловіка, бо поряд весь час малеча? Чи весь час ховатись, як молодожони? Хіба не піде тоді сімейне життя під "откос".
Я розумію, ви зараз почнете казати, що оловік повинен зрозуміти, що дитинка головніша від усіляких ласк. Але й якесь влане життя, інтимне, має бути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 14:52

Перегляд повідомленняoksanocka (6.3.2008, 14:24) писав:

То виходить, що цілий рік ніяких ласк від чоловіка, бо поряд весь час малеча? Чи весь час ховатись, як молодожони? Хіба не піде тоді сімейне життя під "откос".
Я розумію, ви зараз почнете казати, що оловік повинен зрозуміти, що дитинка головніша від усіляких ласк. Але й якесь влане життя, інтимне, має бути.

Чесно кажучи, у нас за 1 рік і 4 місяці таких проблем не було. Інтим був, є і, дай Боже. буде! :D :acute: Дитина завжди спала з нами, десь з 8 місяців ми присунули ліжечко до великого ліжка і спимо так до сьогодні. У нас, правда, 2 кімнати, то можна піти у вітальню на диван... або просто заколисати малу на ніч у візочку, а забрати до себе пізніше. Головне -бажання, тоді все можна чудово поєднати, чого і вам бажаю. Бо маленьким маськам так потрібна мама! І великим таткам теж!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 14:57

наш синулька сьогодні також навіть 2 -3 годинки поспав в своєму ліжечку- перше нашке досягнення:) Правда будемо й надалі над тим працювати!

А що це за життя, коли чоловік окремо спить :acute: Таким чином ми віддаляємось від своїх чоловіків, а так також неможна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 20:20

Перегляд повідомленняchemna (5.3.2008, 18:37) писав:

Нашому синочку скоро буде 1 місяць, і він досі спить зі мною...

А коли мому було стільки, то я не хотіла його окремо класти. Біля себе було спокійніше. Прокинулась в ночі, подивилась, що все добре і далі спатки. Але ліжко у нас широке і ми всі троє поміщались. Зараз манюсіку 10 місяців, але він досі деколи спить знами. При потребі його можна перекладати, але деколи ми засинаєм швидше ніж він і вже нема сил вставати і перекладати :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Степ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 22:13

Наш Вітюша теж спить з нами в ліжку. Намагались привчати до свого, але він так кричить, що мої нерви не витримують. Багато читала, що так дитині психологічо комфортніше, але згодна, що про чоловіка теж не варто забувати. Зараз ми намагаємось перекладати малюка в ліжко, коли він засинає. А коли прокидається серед ночі знову забираємо до себе.
А зараз, коли він не спить, то в ліжко його взагалі не можливо покласти, бо він вже навчився вставати і весь час падається і набиває собі гулі і синці. :smile:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2008 - 09:17

Вчора в нас була кумедна ситуація: лягли ми всі разом спати, мала крутиться - вертиться, ніяк не може вмоститись, я її питаю "- Хочеш до себе в ліжечко?" вона як підскочила, зраділа, каже "та-та"і показує на своє ліжечко.
Ось таке й буває - ми хочемо з дітьми спати, а діти з нами вже ні :dance2: велика вона вже така... :36_3_18:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2008 - 09:51

oksanocka, я нікого ні до чого не спонукаю, що ви))... я говорила про психологію малюка, який пізнає світ. Про те, як для нього краще і зручніше, от і все. Він поки що дуже маленький, щоб зрозуміти, що в квартирі не лише одна кімната і що люди, які виходять у двері - ідуть не на завжди. Почитайте книжок... не радять психологи таким маленьким діткам спати окремо від батьків. Я вважаю сумісний сон не "новою модою", а цілком обгрунтованим фактом - малечі необхідна мама, її запах, биття її серця.
І головне в цьому - мати бажання. Поставити на перший план переживання маленького + намагатись зробити зручно для себе. Поєднати з інтимом можна запросто. Обома руками підтримую zajka
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2008 - 23:29

Свою доцю я старалася класти в ліжечко з перших днів. Коли була зовсім маленькою, то була така ж ситуація: на руках спить, а кладеш в ліжко - плаче :shok: і будиться! Все одно намагалася ловити моменти, щоб таки вкласти дитинча у ліжечко. Правда в роддомі Вона спала зі мною, було і є багато ночей, коли ми спимо втрьох. Зараз спимо разом, коли "лізуть" зуби.
Зараз маємо іншу проблему - як привчити дитину засипати самостійно??:i_am_so_happy: Бо моя Настунька засипає лише на руках або в машині
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів