Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Затримка розвитку мовлення - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Затримка розвитку мовлення Порушення мови в особливих дітей Оцінка: -----

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 жовтень 2009 - 16:24

Привіт! Сьогодні на занятті логопед сказала, що скоріше всього нам поставлять ще діагноз дизартрія. Я здивована не була, бо і так велика купа діагнозів вже є. Багато переглянула інформації про такий діагноз. Є ймовірність того, що дитина взагалі не буде говорити, буде говорити, але пізно. Хтось з форумчанок з таким стикався? Дійсно все так погано? Яка роль логопеда в тому?
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 жовтень 2009 - 12:25

Дякую за створення теми, для нас це теж актуально, бо у нас "виражена затримка мовленевого розвитку".
Роль логопеда мабуть велика, але не завжди. У моїх знайомих хлопчик до трьох років зовсім нічого не говорив, мовчав як партизан. Та батьки цим не переймалися. А після трьох почав говорити відразу реченнями (і без логопеда). А ось моя дуже хороша подруга, яку я знаю майже все життя, має особливу дитинку, якій зараз уже 10 років. До логопеда ходять постійно з двох років, і за ці 8 років логопед вичавила з неї лише «ам» і «ма». Хоча дівчинка все розуміє, а говорити не може. Зараз до них ходить педагог, яка вчить її мові глухих, то вона все дуже швидко схвачує, краще за маму, бо мамі теж приходиться цьому вчитися. :db:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olena) 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 08 листопад 2009 - 10:30

Перегляд повідомленняsmaili (15.10.2009, 16:24) писав:

Привіт! Сьогодні на занятті логопед сказала, що скоріше всього нам поставлять ще діагноз дизартрія. Я здивована не була, бо і так велика купа діагнозів вже є. Багато переглянула інформації про такий діагноз. Є ймовірність того, що дитина взагалі не буде говорити, буде говорити, але пізно. Хтось з форумчанок з таким стикався? Дійсно все так погано? Яка роль логопеда в тому?

спробую відповісти. Сприймайте дизартрію не як діагноз а як стратегію допомоги. Дітки з дизартрією можуть досягаюти досить високого рівня розвитку мови. Роль логопеда значима, особливо в маленької дитинки. При чому не так в заняттях як при порадах для вас: як налагодити харчування( жування, ковтання), як розвивати розуміння мови та налагодити спілкування. :)
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 листопад 2009 - 20:19

Нічого страшного в діагнозі дизартрія не бачу. Тим більше, що поставили його досить рано і можна раніше почати лікування. Хоча мене трохи здивувало, чому так рано - і вже дизартрія? Як правило, з цим чекають, треба дати час дитині заговорити правильно.
Паші теж ставили цей діягноз у 5 років, займалися з логопедом. Зараз коли спішить чи хвилюється, може сплутати деякі звуки чи неправильно сказати складне слово. В цілому все зараз добре.
Вчиться в школі досить непогано, хоча з письмом є проблеми.
Шукайте хорошого логопеда і займайтеся вдома з дитиною. Все буде добре.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 листопад 2009 - 22:22

Нам дизартрію ще не поставили, а поставлять. Але мене все одно то турбує. Ми займаємося з логопедом і масажі логопедичні і заняття на розумовий розвиток, але щось туго йде. А як проходили ваші заняття? На що вони були спрямовані? Якщо такий діагноз, то є ймовірність того, що дитина не буде говорити взагалі. Ви про таке чули?

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняolena) (8.11.2009, 11:30) писав:

спробую відповісти. Сприймайте дизартрію не як діагноз а як стратегію допомоги. Дітки з дизартрією можуть досягаюти досить високого рівня розвитку мови. Роль логопеда значима, особливо в маленької дитинки. При чому не так в заняттях як при порадах для вас: як налагодити харчування( жування, ковтання), як розвивати розуміння мови та налагодити спілкування. :)

З ковтання в малого проблем немає, а з жуванням і кусанням тяжко. Він не розуміє, що від нього хочуть коли вчимо кусати. А логопед може того навчити чи принаймі показати? Як зрозуміти вираз" розвивати розуміння мови". Поясніть на хлопський розум.

Повідомлення відредаговано smaili: 08 листопад 2009 - 22:26

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 листопад 2009 - 23:56

Якщо у вас проблеми з жуванням їх також допоможе подолати логопед, адже тренуються ті ж м язи. Масаж це дуже добре, однак свідоме використання своїх можливостей ( а відкусити ж треба свідомо) значно ліпше. До того ж їсти треба декілька разів у день. Що до того чи буде дитина говорити, то повна анартрія (найважча ступінь дизартрії) зустрічається досить рідко.
Описати заняття досить складно, бо для різних діток вони різні, але обовязково є навчальні обіди, ритміка, голосові та дихальні вправи. Коли я говорила про розуміння мови, я мала на увазі, що дитина повинна сприймати та розуміти мову, звернену до неї якомога ліпше. не надто спрощену. Як правило більше загострюють увагу на тому, що дитина вимовляє. Однак до тієї пори коли зміцніють та розвинуться мязи артикуляції "внутрішня" мова повинна постійно розвиватися.
  • 3
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 13:57

Олена якщо, не секрет хто ви по спеціальності. У вас класна обізнаність у багатьох питаннях. Цікаво з вами поспілкуватися. А звідки ви? Нам логопед робить масаж личка і відповідно своїми жилізними щтучками в ротику, плюс розвиваючі ігри з дитининою. Ми це робимо десять занять в місяць. Ви рахуєте цього достатньо раз в місяць чи потрібно частіше?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 22:25

Я думаю що занять достатньо при умові, що ви вдома багато спілкуєтеся та займаєтеся з дитиною. А іще я б порадила при першій нагоді знайти для малюка дитячий колектив чи в садку чи в Центрі розвитку. За фахом я якраз логопед та корекційний педагог, хоча на теперішній момент намагаюсь займатися трішки іншим підходом до розвитку діток . При існуючій "кабінетній" системі дуже складно розвивати дитину вцілому а не окремі її риси.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 23:59

Перегляд повідомленняolena) (9.11.2009, 23:25) писав:

Я думаю що занять достатньо при умові, що ви вдома багато спілкуєтеся та займаєтеся з дитиною. А іще я б порадила при першій нагоді знайти для малюка дитячий колектив чи в садку чи в Центрі розвитку. За фахом я якраз логопед та корекційний педагог, хоча на теперішній момент намагаюсь займатися трішки іншим підходом до розвитку діток . При існуючій "кабінетній" системі дуже складно розвивати дитину вцілому а не окремі її риси.

Порадьте як правильно займатися . А про садочок ми думаємо, але є ще багато "но" по яких нас не візьмуть. Малий не вміє сам їсти, ще себе не обслуговує, тому ми ще в процесі... А центр розвитку де знайти у Львові?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 листопад 2009 - 20:11

smaili. Чи були ви в "Джерелі"? Щоб щось підказати про заняття з малюком я мушу уявляти його стан. скиньте мені в приват що він вміє. :36_3_11:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2009 - 08:39

Можливо, я не зовсім в тему, але потрібна порада. В нас незначна затримка мов. розвитку, логопед каже, що заг. розумовий розвиток не постраждав зовсім. Я іншої думки, бо можу порівняти його з іншими дітьми, тож затримка розумового і мовл. розвитку є. Десь на рік-півтора, зараз нам майже чотири роки. Відвідує садок. Вчора я спостерігала, як з нього знущалися старші діти. Від того моменту я не знахожу собі місця. Це приватний садок, малесенькі групи, дітки дружні. Ми ще з малятами, затримались зі своїм мовленням. Як мені навчити сина захищати себе? Враховуючи, що він дуже м"яка, спокійна і чуйна дитина. :empathy3:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2009 - 00:14

Foxy , Тут важко щось порадити. Але думаю, що якщо це було у садочку, то ситуацію мають контролювати вихователі, вони повинні вчити діток жити дружно, це їх робота, їх обов'язок. Попробйте спокійно поговорити з вихователями, про те, що у вашої дитинки є проблеми і потрібна допомога, частіше нагадувати їм, щоб підтримували вашу дитинку у таких ситуаціях, тим більше якщо це приватний садочок і групи невеликі, то їм не важко буде це робити. Не акцентуйте увагу дитини на таких випадках, хваліть його часто, говоріть як ви його любите і що він найкращий, пояснюйте йому, що така поведінка, як у його кривдників то не добре. Постарайтеся, щоб у нього було багато друзів і поза садочком, товаришуйте з сімями у яких є дітки ровесники вашого синочка. :)
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 грудень 2009 - 12:02

Не хочу створювати окрему тему - але хочу спитатися.Питаня наступне: нас ніби беруть у садок, у логопедичну групу. В нас стояв діагноз мінімальна дисфункція мозку. Тепер потрібно принести документ, який буде підставою для вступу в логопедичну групу. Цей документ - справка, яку дає комісія з логопедів і психоневрологів. На цю комісію направляє дільничий логопед. Може хтось проходив цю комісію, що там відбувається, буду вдячна за будь-яку інформацію.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadiuccia 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2010 - 12:53

Перегляд повідомленняFoxy (24.11.2009, 7:39) писав:

Можливо, я не зовсім в тему, але потрібна порада. В нас незначна затримка мов. розвитку, логопед каже, що заг. розумовий розвиток не постраждав зовсім. Я іншої думки, бо можу порівняти його з іншими дітьми, тож затримка розумового і мовл. розвитку є. Десь на рік-півтора, зараз нам майже чотири роки. Відвідує садок. Вчора я спостерігала, як з нього знущалися старші діти. Від того моменту я не знахожу собі місця. Це приватний садок, малесенькі групи, дітки дружні. Ми ще з малятами, затримались зі своїм мовленням. Як мені навчити сина захищати себе? Враховуючи, що він дуже м"яка, спокійна і чуйна дитина. :unknw:

Dobrogo dnja. Ja vam poradzhu dytynku viddaty u zvychajnyj sadochok,bo tam biljshe ditej i vony ne akcentujutj uvagu odyn na odnomu a takozh sprobuvaty grupu z troshky molodshymy ditkamy.Na rozvytok ce ne povynno vplynuty a dlja dytynky i vas bude krashche.I zvychajno pogovoritj z vyhovateljamy,bo bagato vchomu taki sytuaciji zalezhatj vid nyh.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Перегляд повідомленняFoxy (3.12.2009, 11:02) писав:

Не хочу створювати окрему тему - але хочу спитатися.Питаня наступне: нас ніби беруть у садок, у логопедичну групу. В нас стояв діагноз мінімальна дисфункція мозку. Тепер потрібно принести документ, який буде підставою для вступу в логопедичну групу. Цей документ - справка, яку дає комісія з логопедів і психоневрологів. На цю комісію направляє дільничий логопед. Може хтось проходив цю комісію, що там відбувається, буду вдячна за будь-яку інформацію.

jakshcho ja ne pomyljajusja,to na takyh komisijah prosto rozmovljajutj z dytynoju,zadajutj pytannja i slidkujutj za vidpoviddju,skladom rechennja,vymovu... Nichogo strashnogo
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2010 - 17:18

Ми йдемо в логопедичну групу звичайного садку. Логопедична комісія у Львові існує в 6 мовному інтернаті на Короленка, щоб потрапити в логоп. групу, цю комісію треба завалити. Це вагома підстава для того, щоб взяли у садок, але треба підходити і домовлятися перед тим, як привести дитину.
Мами діток з затримками мовлення, у Львові існують садочки з логопедичними групами. В групі має бути 10 дітей і два вихователя. Комісія видає справку - нам написали "рекомендована група компенсаторного типу". З цим документом ми йдемо в садок. там щоденні заняття з логопедом передбачені програмою. Відповім на всі питання, кому цікаво.

Повідомлення відредаговано Foxy: 21 січень 2010 - 17:27

My Signature
Зображення

Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   frotanya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2010 - 18:09

привіт дівчата,моєму малому скоро буде 3 роки,говорить ніби то багато але всі слова є не чіткими і коли спішить щось сказати то повторює одне і теж слово по кілька разів,хтось бачить в цьому якусь проблему чи то я себе накручую
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadiuccia 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 09:36

Перегляд повідомленняfrotanya (21.1.2010, 17:09) писав:

привіт дівчата,моєму малому скоро буде 3 роки,говорить ніби то багато але всі слова є не чіткими і коли спішить щось сказати то повторює одне і теж слово по кілька разів,хтось бачить в цьому якусь проблему чи то я себе накручую

Ja dumaju u cjomu vici nemae potreby perezhyvaty,oskiljky e dity jaki vzagali tiljky pochynajytj rozmovljaty.Na vsjakyj vypadok prokonsuljtujtesj u likarja. Postarajtesj z dytynoju rozmovljaty chitko i vyrazno.Koly vin bude povtorjaty slova po kiljka raziv,dopomozhitj jomu sformuljuvaty dumku pravyljno i poprositj povtoryty.Jakshcho vy budete postijno na ce zvertaty uvagu i pidkazuvaty dytyni,dumaju shcho skoro vse nalagodytjsja.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2010 - 11:25

Перегляд повідомленняFoxy (21.1.2010, 18:18) писав:

Ми йдемо в логопедичну групу звичайного садку. Логопедична комісія у Львові існує в 6 мовному інтернаті на Короленка, щоб потрапити в логоп. групу, цю комісію треба завалити. Це вагома підстава для того, щоб взяли у садок, але треба підходити і домовлятися перед тим, як привести дитину.
Мами діток з затримками мовлення, у Львові існують садочки з логопедичними групами. В групі має бути 10 дітей і два вихователя. Комісія видає справку - нам написали "рекомендована група компенсаторного типу". З цим документом ми йдемо в садок. там щоденні заняття з логопедом передбачені програмою. Відповім на всі питання, кому цікаво.

А в який саме садок, я також вже замислилась про логопед садок недалеко від нас на І.Франка? І що, деже багато з тими комісіями і довідками мороки?
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 лютий 2010 - 11:31

Перегляд повідомленняОксанаа (7.2.2010, 11:25) писав:

А в який саме садок, я також вже замислилась про логопед садок недалеко від нас на І.Франка? І що, деже багато з тими комісіями і довідками мороки?

Крок 1. Йдете в садок і говорите з керівництвом про вступ своєї дитини. Наголошуєте, розмахуючи в повітрі папірцями з діагнозами або просто медичною карткою, що ваша дитина потребує саме логопедичної групи. Керівництво направить вас на комісію. Також садочковий логопед видасть вам форму, яку заповнять на комісії.
Крок 2. Логопед з омріяного садка дзвонить у комісію і домовляється про час вашого візиту, а вас повідомляє, коли вас чекатимуть.
Крок 3. Проходите медогляд в поліклініці, де поліклінічний логопед теж лишає автограф.(крім звичайних спеціалістів також будуть психоневролог і психіатр). В разі, коли їх немає в вашій поліклініці, йдете в психоневрологічний диспансер на Драгоманова.
Крок 4. Комісія, яка засідає в 6 мовному інтернаті на Короленка видає вам довідку, яка СКЕРОВУЄ вас саме в логопедичну групу вашого садка.
Крок 5. Несете всі ці папери в садок, який зобов"язаний прийняти вашу дитину, якщо так вирішила комісія з мовного інтернату.
Звичайно, доведеться трохи побігати. Але, якщо в вас є підстави, ви підете в садок, в логопедичну групу, безкоштовну, яка включає в себе лише 12 дітей, (за садок не платите.) Успіхів у боротьбі всім, хто потребує логопедичної групи!!!!!

Ми відвідуємо садок "Дзвіночок"на вул. Некрасова.(за місцем проживання)

Повідомлення відредаговано Foxy: 08 лютий 2010 - 11:33

My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 лютий 2010 - 00:10

Хочу додати ,що ми також в логопедичній групі і проходили комісію по в.Короленка,в групі в нас 24 дітей мішаних(і без проблем),але так може і краще,логопед займається з ними кожен день. Окрім садочку(а він дав свої результати:малий навчився там сам їсти і одягатись і почав їсти страви ,які дома не хотів ) ми дома використовуємо розвиваючі ігри,ігри на розвиток дрібної моторики,яка впливає на мовний розвиток .Діагноза в нас нема ніякого ,бо в нас на Драгоманова (куди ми звернулись найперше і вже в 4 роки )"такі мудрі лікарі",сказали прийти через рік,знайомі також радили почикати ,що ще розговориться.Я особисто раджу всім не чекати навіть якщо дитині 2 роки.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 3
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему