Субсидії кому і як їх отримати?
Відправлено 15 жовтень 2009 - 12:31
А ось моя ситуація - в квартирі приписана моя мама, я і Яринка. Мама за кордоном (офіційно, сплачує там податки), я -в декреті, Яринка -неповнолітня. Чи можу я їх отримати?
Відправлено 15 жовтень 2009 - 12:35
Відправлено 15 жовтень 2009 - 12:59
У нас девочка хотела оформить субсидию - муж один работал, она с ребенком в декрете была и старыший в школу ходил, так к ней приехали с отдела субсидии посмотрели, что у нее дома ремонт (а они были на зароботках - приехали купили квартиру и ремонт с нуля заделали) и сказали вы деньги на ремонт нашли и на ком.услуги найдете все пофотографирывали....
Я раньше работала в ЖЭКе и у нас бухгалтер оформляла субсидии так там столько крови с людей выпивали бедненьких бабулек гоняли по 300 раз справки переделывать...
Все равно нужно будет справки о доходах твои, мамины и мужа -там они посмотрят высчитают - сходи на консультацию или позвони они должны сказать какие документы нужны
Повідомлення відредаговано Костина мама: 15 жовтень 2009 - 13:01
Відправлено 15 жовтень 2009 - 13:24
Відправлено 15 жовтень 2009 - 13:35

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 15 жовтень 2009 - 13:38
Відправлено 15 жовтень 2009 - 13:45
Для початку, дійсно потрібно вирахувати чи субсидії у вас вийдуть, навіть навідуватись на консультацію у відділ, що ними займається(щоб кілька раз у тій черзі безтолку не стояти), потрібно з відповідними документами(боюсь забути, тому поправите, якщо..): Будинкова книга(показує скільки людей у вас зареєстровано в квартирі), квитанції на газ, світло, воду, довідка з Жеку чи ЖБК про сплату опалення, гарячої води, квартплати(вкаже на суму, що ви сплачуєте за комун.послуги, телефон не рахується), а також основна стаття-ваші доходи: по догляду за дитинкою, і всіх, хто приписаний в квартирі(тут нюансик, хто не працює і не стоїть на біржі не може претендувати на субсидії!). А також враховуються і всі інші речі, що є у вас у власності: авто, земля, ще інші квартири будинки. Я думаю, що висновок чи вам "світять" субсидії ви можете зробити самі: сукупний дохід сімї, від нього 20%, якщо ваші видатки на ком.послуги перевищують цю суму, вам покриють її, а якщо ні, то нема чого братись. І ще, у вас не має бути жодних боргів, якщо є-необхідно погасити і ті, до пятирічної давності теж.
Тепер для тих, хто береться:
Якщо вперше ви подаєте на субсидії(Львів), зараз будете вражені розкиданістю по місту необхідних кабінетиків, у які потрібно навідатись:
Довідка з водоканалу(Зелена) про відсутність заборгованості;
Довідка з Теплоенерго(Городоцька, біля привокзального);
Довідка з Обленерго(сихів, напроти ВАМу);
Довідка з Жеку (ну це вже у вашому районі);
тепер до доходів:
-працюючим дають на роботі(довідка за останніх 6 місяців) і тут ще згадала, якщо ви купували-продавали квартиру за останні півроку, субсидія вам також не світить...
-мамочкам з дітками до 3 рочків, довідку дають у районних відділах соцдопомоги(на Сихові напроти супермаркету ВАШ, чи як він там, ззаду Іскри, там є такий чарівний кабінет інформаційних систем здається, там видають бланк, його потрібно пропечатати в іншому кабінеті, а занести на підпис в ще один-більшого абсурду не бачила, за один папірчик-3 кабінети!!! );
-в моєму випадку, пішла в декрет з аспірантури, добавляю довідку з аспірантури, що в декреті, і справку про стипендію з "нулями" за останні 6 місяців, те що в декреті 4 роки, мало, ще потрібно перевірити, чи випадково стипендію не нарахували :D
Я виробляла субсидію уже на 2 періоди, тепер на черзі 3 в листопаді буде, вона виробляється на пів року, у моїй ситуації, це був дуже хороший вихід, бо я "заробила" для сімї від 150-500 грн в місяць(залежить чи опалювальний сезон), ми неекономимо воду, бо норми нам вистачає з головою, а так як я вже давно не приношу зарплати, то економити-це моя робота. Ще мені помогло, що чоловік не приписаний у нас, а там де приписаний власності не має, у нас нема авто, а якби додалась чоловікова зарплата субсидій нам не бачити, я не кажу, що нам на їжу не вистачає і дуже важко, але якраз тільки на їжу і комунпослуги і вистачало б, тому на зекономлені гроші краще куплю діткам іграшки і одяг.
От такі особливості виживання по-українськи, і нехай вас не лякає та гонитва по кабінетах(таке враження, що спеціально все так зроблено, щоб відбити бажання це робити), ви вирішили допомогти сімї, у вас виходить по тих розрахунках, то вперед! З оптимізмом!

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 15 жовтень 2009 - 14:05
Від себе додам ще один невеличкий нюанс: субсидії призначають на ту житлову площу, яка визначена законодавством Украіни як соціальна норма ,тобто 14 кв.м на 1 особу. А на "зайві" метри субсидія не надається.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 15 жовтень 2009 - 14:26

Відправлено 15 жовтень 2009 - 19:59
Відправлено 15 жовтень 2009 - 21:53
Повідомлення відредаговано Veronika_S: 15 жовтень 2009 - 21:53
Відправлено 16 жовтень 2009 - 08:01
Якщо у вас субсидія виходить, то ті довідки ви допоможете бабусі зібрати, мені багато допоміг чоловік, у тих кабінетиках, крім того у який все здають, особиста явка не вимагається. Родичі чи може знайомі(непробувала) підходять. Але кругом треба дзвонити попередньо, щоб не попасти на обіди, чи вихідні дні, а також виясняти відразу, що вони хочуть побачити(з документів), щоб видати довідку на субсидії, тоді буде менше їзди і стояння по чергах.

Відправлено 16 жовтень 2009 - 13:19
Відправлено 16 жовтень 2009 - 19:31

Відправлено 19 жовтень 2009 - 09:18
Відправлено 30 грудень 2009 - 22:15
Відправлено 31 грудень 2009 - 09:04
Потім вийшла звідти і подумала, що то таке було, якщо чесно дотепер не розумію, і так кругом у нас, що за твої подарунки, ще і получаєш-висновок-не потрібно нічого носити, і так кричать, а з/п ви їм не проплатите і не підвищите...
Потім кілька раз по телевізору бачила як дуже легко у Львові робити субсидію, трубіли про це і з ТРК Люкс, і з НТА і навіть 12 каналу-Брехня то все, відверта!!!

Відправлено 17 квітень 2010 - 21:42
У нас 3-кімнатна квартира, записана на мою маму. У ній прописано двоє: я і дитина. Я не працюю, отримую допомогу на дитину. Чи вийде якось мені субсидія? Чи прописати чоловіка (він також офіційно не працює)?
Відправлено 17 квітень 2010 - 22:29
У нас 3-кімнатна квартира, записана на мою маму. У ній прописано двоє: я і дитина. Я не працюю, отримую допомогу на дитину. Чи вийде якось мені субсидія? Чи прописати чоловіка (він також офіційно не працює)?
Думаю що може бути субсидія..тільки от незнаю чи від сторони мами щось треба буде, маю на увазі якісь довідки. Я оформляю субсидію на свою квартиру (3 кімн.), в якій приписана я і мій син. Без жодних проблем. оформила документи.
Повідомлення відредаговано chemna: 17 квітень 2010 - 22:30

Допомога