Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Електрокамін - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Електрокамін розкіш чи необхідність Оцінка: -----

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 жовтень 2009 - 09:44

Дуже хочу почути у кого є така штука вдома, як вона у експлуатації: скільки коштує обслуговування, як щодо безпеки? А також, які моделі кращі і де можна у Львові це щастя купити, нам потрібен кутовий.

Десь півроку, як ми прийшли до рішення, що нам потрібна ця штука. Поясню, будинок панельний, перший поверх, утеплений зі всіх сторін, але сирість з підвалу неполишає квартиру і псує новий ремонт, утеплитсь з підвалу не можливо, бо кожен сусід поприбудовував собі в підвалі, що міг, і попасти туди не можливо. Неполишала надій на власне опалення, але з певних причин, кажуть, що це небезпека для будинку, ну і документацію зробити, майже не реально, знайомств не мала, та і сверлити по всій хаті труби, коли ремонт уже був зроблений, не зовсім хотілось. Вихід знайшли наступний: зробили теплу підлогу у ванні і туалеті, прийшлось здирати плитку, що зробиш, коли нема голови, ноги страждають...А в дитячій кімнаті приєднали балкон і на ньому теж поставили теплу підлогу, тому усі суміжні кімнатки, що доторкаються до тої підлоги, нормальні і досить тепло в них, на кухні тепло завжди, бо на то вона кухня, а от залишилась у нас велика(20м) кімната, вона зовсім з краю, межує з коридором, і як ми не утепляли, та її ще і підігріти треба, причому це на час, коли нема центрального опалення, так як ЦО я задоволенна, батареї у нас достатньо гарячі, як на перший поверх, і тому ми вирішили, що туди буде ідеально камін поставити, можна звичайний обігрівач, але це буде не гарно, і соватись буде з місця на місце, а от запхати в ту стінку електрокамін, було б і гарно і практично, дуже хочеться зустріти новий рік біля каміна, хай навіть електро, так прикольно! Тому чекаю ваших порад! :15_1_55:

Повідомлення відредаговано olia14: 13 жовтень 2009 - 09:48

My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 жовтень 2009 - 10:01

Меня тоже интересует такой вопросик

Користувач подумав і додав через 12 хв.:
Преимущества электрокамина
Текст, що розкривається
С давних пор человек оборудовал свой дом очагом. Открытый костер в пещере — вот прообраз современного камина.

Для обогрева жилища издавна использовались печи, а вот камин начал использоваться относительно недавно, но все более набирает популярность в загородном строительстве. Но если с загородным домом все понятно, и камин как элемент интерьера становиться уже почти привычным, то что делать нам, городским жителям? Выход есть, это использовать электрокамин.

Электрокамин занимает мало места, он прост в использовании, а обогревает ничуть не хуже, а порой и лучше чем его древний сородич. Электрокаминам присуща масса достоинств, которые мы рассмотрим ниже.

Во первых, электрокамин очень прост в установке, ведь вам нет необходимости сооружать дополнительные инженерные коммуникации, к тому же сооружение которых потребует еще и согласования в различных инстанциях, а достаточно просто установить камин на нужное вам место, и подключить его к электропитанию.

Во вторых, использование электрокамина избавит вас от необходимости заботиться о заготовке дров, что согласитесь, в городе связанно с определенными трудностями.

В третьих, вы можете не волноваться за пожаробезопасность камина, или за безопасность своих детей, которым вдруг захочется поиграть с открытым огнем.

Электрокамины сегодня изготавливаются из различных материалов, из дерева, камня, метала, или даже стекла. Сегодня в моде камины облицованные плиткой «под старину».Огромное количество вариантов исполнения каминов позволяют органично и стильно вписать его практически в любой интерьер.

Еще одно достоинство электрокамина, коих лишен их древний собрат, это возможность регулировки температуры в помещении. И делать это не регулируя количество дров в очаге, а с помощью пульта дистанционного управления, не вставая, с любимого кресла или дивана.

Несмотря на всю простоту и удобства, внешне современный электрокамин может выглядеть как его аналог отапливаемый дровами. Электрокамин ничуть не хуже способен создать в помещение атмосферу уюта, тепла, и близости к природе.

недостатков не нашла :)
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 08:59

olia14, у мене є! :)
Непогана штука, дуже прикрашає інтер"єр, гріє приміщення добре, але є мінуси порівняно з масляним радіатором - не можна виставити бажану температуру обігріву (принаймні в нашій моделі каміну) і повітря більше сушить ніж масляний радіатор (обігрівач).
Ой, чуть не внесла дезінформацію :D Заглянула я за решітку того каміну - а там виявляється є два регулятора - один для ступеню обігріву, а другий - для ступеню "вогню". Так що мінус один - повітря більше палить ніж масляний радіатор.
Посиділа і згадала ще один недолік електрокаміну (принаймні нашого) - він гудить коли нагріває повітря. Шум не душе сильний як на мене, але от коли до нас приїхали погостювати мої батьки, то вони не могли заснути під нього, вимкнули камін і спали в холоді :(

Повідомлення відредаговано Cherika: 15 жовтень 2009 - 09:19

My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 09:21

Cherika, а як електрику споживає(на скільки більше платите +10 грн, 20 грн в місяць)? Те, що сушить мені підходить, кімната для гостей і сира, тому мені просто супер цей недолік! І, якщо можна, заставлю вас ще раз до нього полізти :D , модель вашого каміна і чому вибрали його, а за його фото окреме дякую :bye2: !
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 09:51

Перегляд повідомленняolia14 (15.10.2009, 10:21) писав:

Cherika, а як електрику споживає(на скільки більше платите +10 грн, 20 грн в місяць)? Те, що сушить мені підходить, кімната для гостей і сира, тому мені просто супер цей недолік! І, якщо можна, заставлю вас ще раз до нього полізти :D , модель вашого каміна і чому вибрали його, а за його фото окреме дякую :give_rose: !

От такий у нас
Прихований текст

Споживає він до 2 кіловат, але це на максимумі, а на максимум його небажано виставляти тому що може дуже нагрітися повітря біля самого каміну і він відрубиться (це такий механізм захисту спрацьовує). Наскільки більше стали платити навіть приблизно не можу сказати, тому що ми його придбали відразу ж під час ремонту ще до переїзду в цю квартиру, та й в іншій кімнаті ще стоїть масляний радіатор який ми в цей же час теж включаєм (коли ще немає опалення), плюс в нас ще стоїть бойлер - то ми кожен місяць багато платимо за електрику :wacko:
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 15:23

Cherika, буду ще вас мучити, мене цікавить як ви його встановлювали, то чи підводили окремо до нього електрику, бо боюсь наша проводка такого навантаження не витримає?
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 15:26

Если не уверены в проводке-то конечно лучше отдельную подвести, чтоб стены не долбить, можно по плинтусу пустить

Повідомлення відредаговано Костина мама: 15 жовтень 2009 - 15:27

My Signature
Зображення
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 15:34

Я так і думаю, по плинтусу, але одну стіну все-таки прийдеться, та це певно краще ніж дивитись чи пралька і праска одночасно не включені і весь час перевіряти. просто думала може техніка пішла вперед і електрокамін споживає стільки ж скільки звичайна лампочка, наприклад, але чудес певно не буває :unknw:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 15:44

olia14, ну то ты уже зохотела много на счет потребления эл.эн. :D как лампочка.
Ну одну стену портить лучше чем все
My Signature
Зображення
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 жовтень 2009 - 10:22

olia14, я якщо чесно повний дуб в питаннях електрики, та й ніколи не цікавилась як там що підключали під час ремонту, але той камін у нас підключений до звичайної розетки, значить певно окремо йому електрику не підводили? :clapping: Знаю лиш що під час ремонту (а під час нього встановлювали камін) у нас всюди була заново встановлена проводка і якийсь захист для автоматичного відключення електрики якщо щось десь "замкне"

Повідомлення відредаговано Cherika: 16 жовтень 2009 - 10:24

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   maryanna 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 жовтень 2009 - 15:20

Я вчора в "новій лінії" Бачила шикарний кутовий камін але він нам не підходить. Ми для своєї кімнатки шукаємо плоский прямий камін - самий кращий вибір на Епіцентрі :unknw:
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 грудень 2009 - 23:11

Ну от моя історія з електрокаміном закінчилась, думаю успішно:

Зображення

Можливо комусь стануть в пригоді мої розрахунки:
- екран каміна - 989 грн.(Епіцентр);
- деякі будматеріали(лист гіпсокартону, рейки для конструкції, шурупчики, шпаклівка, клей для каменю і т.п.) - близько 300грн;
- гіпсова ліпнина - 134 грн. (Південний);
- камінь на оброблення фасаду(болгарський-дуже красивий, переливається так гарно!)- близько 350 грн. (дешевше було б гіпсовий купити в буд. маркетах-до 280 грн., але то вже хто як вважає за потрібне);
- ну і найдорожче-стільниці на верхи (2 шт.) - 140 євро(ми вирішили, що будуть з мармуру, це було б 160 євро, потім зажали і зробили з агломармуру-нічим не гірше, ще економніше було б з плити, тої, що роблять стільниці для кухонь, або з дерева, якщо є майстри знайомі, граніт для такого брати не радять...)
- робота майстра до 1000 грн.
І того вийшло - близько 3500 грн.

Такщо не бійтесь, якщо маєте таку мрію, вперед! Все зробили без поспіху за 2 тижні, ще і шпалерами обклеяли кімнату. Успіхів!

Повідомлення відредаговано olia14: 21 грудень 2009 - 23:11

My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   panor 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 грудень 2011 - 17:49

Я хочу у вітальню електрокамін поставити. Було б так затишно)
My Signature
Все буде добре. Я взнавала.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн