Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Квартирні махінації - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Квартирні махінації Чого остерігатися при купівлі квартири Оцінка: -----

Користувач поза мережею   олеся!!! 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 08 жовтень 2009 - 16:40

Ми з чоловіком хочемо купити квартиру (не в новобудові, а на вторинному ринку).
Підкажіть, будь-ласка, чого остерігатися при переоформленні квартири? на які документи в першу чергу звертати увагу? і взагалі, як не стати жертвою обману?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 08 жовтень 2009 - 16:49

Зара стільки варіантів, шо навіть важко всі назвати. Я б порадила знайти хороше агенство з репутацією, (бо деколи і рієлтори є в змові) і юриста, якому можна довіряти, бо знову ж таки по телевізору про махінаторів, то там не обійшлось без нотаріуса.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 16:54

zyabka, юриста ми по-любому будемо залучати свого, а не того, що рекомендує агенство.
але вибір агенства не завжди є доступним. я маю на увазі, що за квартирою, яка продається, вже є закріплене якесь конкретне агенство. і якщо ця квартира нам сподобається, то прийдеться працювати з тим агенством, яке її продає.
а за пораду велике дякую!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 16:59

Ви можете звернутись в агенство і сказати: "хочу купити", наскільки я знаю, з вас за це лишні гроші не здеруть, а просто агествам доведеться між собою поділитись.

Користувач подумав і додав через 12 хв.:
Часто рекомендують укладати договір купівлі не на реальну вартість квартири, а на значно меньшу, щоб зменшити якісь там збори. Так ви трохи зекономите, але ризикуєте, що в разі якщо продавець подасть в суд, то вам повернуть ту меньшу суму, а не яку ви заплатили. Для суду достатньо буде раптового з"являнні недорозлученої дружити, ше якихось родичів, ну і ше там купа причин, юрист вам ліпше скаже.Таких родичів важко відслідкувати. Можна навести довідки в ЖЕКу хоч вони здаєця чужим не повинні таке давати.......ну але якщо добре попросити...самі розумієте. Ше довідка з БТІ там можуть перевірити, чи квартира не є під заставою і шо там з власниками.Не купляйте по довіреності, чи за договором дарування.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 17:11

олеся!!!, ми купували квартиру більше місяця назад, з нами працюва ріелтор (заплатили йому 500$) + стільки він отримав від продавця, але він дійсно відпрацював свої гроші піднімавши всіх на ноги. Так от нотаріуса ми вибрати не могли тому що квартира вже перепродавалася і тільки цей нотаріус міг її оформити + там ще був конфлікт з попереднім власником і вона вперлася рогом. Але благо тому що нотаріус дуже досвідчена, професіонал своєї справи, вона перевіряла всі документи. Головне правильно і грамотно вичитати договір купівлі продажу, і якщо ще буде договір іпотеки (там є різні н"юанси в пунктах), то ми відразу це все вислідковували. В попередніх власників не має бути заборони на майно, бо в загальному реєстрі квартира не піде на вас.
Якщо будуть якісь питання пишіть.
Обов"язково пишіть розписку якщо будете давати завдаток і там все описуйте, строки і форс - мажорні обставини.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 08 жовтень 2009 - 17:12

є багато квартир не через агентво, ну і звичайно навіщо платити агенту,акщо можна наприклад в газеті Ваш магазин, пошукати варіант і побачити,що на одну квартиру декілька маклерів, то там точно має бути огодошення від самого власника.

Далі, якщо в квартирі прописані діти до 16 років то має бути довідка від опікунської ради

Всі документи найкраще перевіряти в держ нотаріуса, того району де знаходиться квартира. Він дає запит чи майно не в заставі, чи нема арешту і т.д.
Краще завжди мати свого юриста, ніколи не довіряти тим, що радять маклери.

ще при виборі квартири можна піти до сусідів і їх попитати, це первірений спосіб,
далі ще щось згадаю,допишу

Ага,ну і звичайно нікому не розказуйте,що хочете купити квартиру, а маклерам дзвоніть з мобільних, щоб дом. не взнали.
Зараз є аферисти, які знають що люди познімали депозити, тримають їх вдома, ці аферюги дають оголошення, або співпрацюють з маклерами, взнають що ви хочете щось придбати, думають що грошші у вас вдома і можуть цим скористатись.
Це розповсбджено зараз, моїй знайомій так хату обікрали, зоч гроші були не вдома, але добре все перерили.
І це після того, як вона подалась в агенство нерухомості з бажанням придбати квартиру.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
ну і про завдаток. Його ніколи не віддають, маю двох знайомих,які під час кризи дали завдатки, але ціни різко пішли вниз і вони хотіли відмовитись від квартир, але завдатки їм ніхто не віддав.
Тому перш ніж вестись на розповіді господарів і маклері,що мол на квартиру стільки охочих і т.д, зважте чи дійсно ви хочете придбати саме цю квартиру.
Пам'ятайте їм головне продати, а вам там жити
My Signature
Зображення
  • 7
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 19:49

Ірина І, все дуууже гарно описала ще можу додати, що треба перевірити чи немає боргів за квартиру (вЖЕКу )
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 21:56

і не тільки в жеку, а кабельне ще вилазить....

гарна темка :unknw:
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2009 - 22:28

Ще поширеною проблемою є шахрайство з квартирами "за допомогою недієздатних осіб", якщо такі особи підписали договір купівлі-продажу, то договір може бути визнаний недійсним.
Перед укладанням договору слід:
1. впевнитись, що то справжній власник квартири, потрібно звірити дані паспорта власника і бланк свідоцтва (виписки) про право власності на квартиру.
2. Звернути увагу на поведінку власника (ну на адекватність)
3. Відомості про квартиру може дати дільничий
4. Обов"язково вказати реальну суму угоди (мої знайомі на такому попалились, а ділі суд... вказали 2 тис. грн., ледь викарапкались...)
5. При передачі грошей, щоб з боку продавця всі підписали розписку.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 10:24

Перегляд повідомленняzyabka (8.10.2009, 17:59) писав:

Ви можете звернутись в агенство і сказати: "хочу купити", наскільки я знаю, з вас за це лишні гроші не здеруть, а просто агествам доведеться між собою поділитись.

Користувач подумав і додав через 12 хв.:
Часто рекомендують укладати договір купівлі не на реальну вартість квартири, а на значно меньшу, щоб зменшити якісь там збори. Так ви трохи зекономите, але ризикуєте, що в разі якщо продавець подасть в суд, то вам повернуть ту меньшу суму, а не яку ви заплатили. Для суду достатньо буде раптового з"являнні недорозлученої дружити, ше якихось родичів, ну і ше там купа причин, юрист вам ліпше скаже.Таких родичів важко відслідкувати. Можна навести довідки в ЖЕКу хоч вони здаєця чужим не повинні таке давати.......ну але якщо добре попросити...самі розумієте. Ше довідка з БТІ там можуть перевірити, чи квартира не є під заставою і шо там з власниками.Не купляйте по довіреності, чи за договором дарування.

я про таке чула. якщо оцінюють вартість квартири по БТІ - то виходить десь до 1000грн (це якщо 30 -35 м.кв). і на такому дійсно можна попектись. краще заплатити держ мито - 2 % від вартості квартири і спати спокійно.

а на рахунок 2х агенств, то в мене тітка купляла так квартиру і їй довелось заплатити 4% за послуги агенств, тоді як одне агенство бере 2-3%

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняolgastyle (8.10.2009, 18:11) писав:

олеся!!!,Так от нотаріуса ми вибрати не могли тому що квартира вже перепродавалася і тільки цей нотаріус міг її оформити

я щось тут не дуже зрозуміла. як нотаріус пов’язаний з тим?

Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Ірина І, величезне дякую. думаю Ваші поради будуть корисними не тільки для мене.
але знаєте, за пів року пошуків, ми тільки один раз натрапили на власників.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 10:50

Ми десь рік промучились з цим продавання-куплянням. Хочу сказати, шо зара на ринку сильне затишшя. Продають тільки ті, кому дійсно тре, інші чекають подорожчання. Тому якщо ви маєте якісь конкретні вимоги: район, ціна, планування... то вибір у вас буде не дуже великий. В нас за цей час кілька раз з під носа забирали квартиру, тому дуже з завдатком теж не варто тягнути, якщо квартира нормальна і ліна прийнятна, то їх швидко забирають. Про ВМ . Дуже рідко зара можна знайти оголошення від власників. Ми пробували самі давати, то нас агенства замучили всі по черзі ходити під виглядом клієнтів, а потім продублювали наше оголошення в 10 екземплярах. То ліпше вже через агенство, вони там одне одного знають, все порішають, а приходять вже тільки з клієнтами. До того ж підозріло навіть виглядає, якщо людина сама продає, теж можуть бути підвохи . В мене родичка - рієлтер, то я такого наслухалась... :hi: . Купили люди квартиру, а вона вже виявляєця за борги перейшла до жеку, і нотаріус не допоміг, на знаю як вони її оформляли, підробили довідки, чи як...Але ледь вдалось її повернути, погасивши звичайно величезні борги і добре стратившись на хабарі. Ми теж одну таку квартиру дивились, добре, що з ними не з"язались. Сккзали, шо з агенством не хочуть працювати, а потім виявилось, шо в них все відключено світло, вода... за борги

А ше я теж найбільше боялась не аферистів, а то, шо серед ночі прийдуть за грошима :hi:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 10:57

олеся!!!, справа в тому що ця квартира вже продавалася 2 раз(і вона була в кредиті). І перший раз договір купівлі - продажу завіряла цей нотаріус. То ж зняти з реєстру старих власників і поставити на нових могла тільки вона.
Квартиру оцінює агенство з експертної оцінка майна, від цієї суми платиться дуж мито 1 відсоток і пенсійний фонд 1 відсоток. Це все оплачується перед підписанням договору.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:06

я вам хочу сказати, що мала сусідів, у яких хата була з боргами, але продавали її досить дешево і власники купили її з боргами, виплатили і все ок. Тут головне щоб господарі правду казали.
І ще одне, мої родичі продавали квартиру, яка в заставі у банку.
Банк дав дозвіл і жінка придбала у них квартиру. Тому тут також проблем ніби не має бути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:11

олеся!!!, ну по-перше, квартра, яка вам сподобаэться..не э закрыпленю за певним агентством... аскільки вона може числитись не лише в одному а в 2-3 і навіть в 10 агенціях нерухомості...виняток становлять ті квартири, котрі продаються по знайомству (наприклад...Оксана хоче продати квартиру..і подає її тільки в агентство "ля-ля-ля", бо там працює її кума Оля...) В інших же випадках майже кожна квартра числиться в кількох агенціях...

Звертаючись в АН, попередньо дізнайтесь про умови роботи з ними (чи треба сплачувати певну суму, коли вам показують об"єкт і чи заключається при цьому т.зв. "Акт огляду".. який відсоток бере агенція... з якими нотаріусами працює (навіть якщо ви залучаєте свого нотаріуса), вам варто взнати, з ким це агентство співпрацює..і чи нема часом в договорі (який ви будете заключати з АН про відсоток, котрий маєте сплатити) з цим агентством, пункту, що ви повинні скористатись послугами тільки того, нотаріуса, котре пропонує агенція... Уважно читайте всі документи, котрі підписуєте!!!

Зверни увагу на допис Veronika_S, Ірина І! Дуже важливо! Документи треба перевіряти!
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 4
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:26

kukla, Дякую. чено кажучи, не думала, що одна квартира може пропонуватись кількома агенствами. а з Акрами огляду ще ніколи не стикалась.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:35

:D В вашому магазині одна квартира продаєця за як мін. трьома оголошеннями, а то і по 5 раз. Трошки змінять площу, трошки інакше напишуть, в одному про балкони в іншому про вікна . І виходить, що в потрібному районі є 50 оголошень наприклад 2х кімнатних квартир. Фактично тих квартир 10. Або оголошення на ту саму, або просто дають "пустишки" привабливе оголошення, ви двоните, а вам кажуть : "от тільки забрали, але в нас є майже така сама, але на сихові, на 10 тис. дорожче, зато з ремонтом"м Не знімають оголошення тих , шо продали, аби тільки подвонили, а там спробують вам шось інше запропонувати.

А ці акти просять підписувати, щоб ви не прийшли самі за пів години до власника, не домовились з ним, кинувши агенство. Таке часто практикують, але то вже як кому совість дозволяє.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:39

Перегляд повідомленняzyabka (9.10.2009, 12:35) писав:

:D В вашому магазині одна квартира продаєця за як мін. трьома оголошеннями, а то і по 5 раз. Трошки змінять площу, трошки інакше напишуть, в одному про балкони в іншому про вікна . І виходить, що в потрібному районі є 50 оголошень наприклад 2х кімнатних квартир. Фактично тих квартир 10. Або оголошення на ту саму, або просто дають "пустишки" привабливе оголошення, ви двоните, а вам кажуть : "от тільки забрали, але в нас є майже така сама, але на сихові, на 10 тис. дорожче, зато з ремонтом"м Не знімають оголошення тих , шо продали, аби тільки подвонили, а там спробують вам шось інше запропонувати.

о, про таке я вже вкурсі. ще не встигла вийти газета, а квартира вже продана
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:43

олеся!!!, може! Ще й як! Одна квартира може числитись і за кількома агенціями...і за просто маклерами...
Акт огляду - заключають зазвичай невеликі агенції, котрі беруть за показ 1-го об"єкту символічну ціну в 20-25 грн... (Типу це ви сплачуєте суму за те..що агент поїхав на об"єкт..витратив гроші на проїзд..і т.п... + в акті огляду може бути пункт, типу, що як ви купите саме цю квартиру, котру це АН вам показує, то маєте тільки через це агентство купити... а не вийти на самого власника і купити без посередника...)

От і zyabka правильно написала..я щось забула це вказати в попередньому пості.. бо щойно ви подзвоните в АН за якусь конкретну квартиру..ви потрапляєте в коло потенційних покупців...а відтак - потенційних клаєнтів даного АН, котре хоче збити з вас свої 2-3%... І після питання менеджера з нерухомсті типу "А якого типу квартиру ви шукаєете... а в яку суму орієнтовно хочете вкластись? В нас є то..і то..залише нам свої координати..ми підберемо для вас хороший варіант!..." Все! Ти попала! Як тільки ти лишила координати, АН штурмуватиме тебе..що в нас і така квартира є..і така... АН свого не упустить..і якщо ти і купиш квартиру, то 90% що за посередництва саме цього АН..бо вони пропонуватимуть тобі всі можливі і неможливі варіанти!!!

Повідомлення відредаговано kukla: 09 жовтень 2009 - 11:46

My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:48

Перегляд повідомленняkukla (9.10.2009, 12:43) писав:

олеся!!!, може! Ще й як! Одна квартира може числитись і за кількома агенціями...і за просто маклерами...
Акт огляду - заключають зазвичай невеликі агенції, котрі беруть за показ 1-го об"єкту символічну ціну в 20-25 грн... (Типу це ви сплачуєте суму за те..що агент поїхав на об"єкт..витратив гроші на проїзд..і т.п... + в акті огляду може бути пункт, типу, що як ви купите саме цю квартиру, котру це АН вам показує, то маєте тільки через це агентство купити... а не вийти на самого власника і купити без посередника...)

От і zyabka правильно написал..я щось забула це вказати в попередньому пості.. бо щойно ви подзвоните в АН за якусь конкретну квартиру..ви потрапляєте в коло потенційних покупців...а відтак - потенційних клаєнтів даного АН, котре хоче збити з вас свої 2-3%... І після питання менеджера з нерухомсті типу "А якого типу квартиру ви шукаєете... а в яку суму орієнтовно хочете вкластись? В нас є то..і то..залише нам свої координати..ми підберемо для вас хороший варіант!..." Все! Ти попала! Як тільки ти лишила координати, АН штурмуватиме тебе..що в нас і така квартира є..і така... АН свого не упустить..і якщо ти і купиш квартиру, то 90% що за посередництва саме цього АН..бо вони пропонуватимуть тобі всі можливі і неможливі варіанти!!!

та в принципі, хай пропонує варіанти. ми вже собі саі виберемо. що нам підходить, а що ні.
а на рахунок актів, то думаю, вони попереджають про таке. а клієнт вже собі сам вирішує, підписуватись на таке, чи ні.
як на мене, то ці Акти - брєд. АН просто здирає з клієнта гроші. я б на таке не підписалась
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2009 - 11:55

Дівчата здається в тих оголошеннях, тим паче "Ваш магазин", зі слів чоловіка (працював маклером) 95% через агнество, а решту можуть бути власники, треба здійснити дуже (!) багато дзвінків, щоб попасти як то кажуть без посередників.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн