Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Вагітність та засмага - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Вагітність та засмага Що Ви знаєте з цього приводу ? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 березень 2008 - 13:05

Одразу ж скажу: я не прихильниця яскраво-шоколадного кольору тіла.

До вагітності десь раз на 2 тижні забігала в солярій на 5 хвилин максимум (вертикальний), щоб підтримувати рівний приємний відтінок шкіри, звичайно захищаючи заздалегідь пипки, волосся, губи та очі. Особливо це стає актуальним чи перед якоюсь вечіркою, коли необхідно одягнути відкриту сукню чи у травні, коли не хочеться світити синіми ногами у спідниці без панчох.

Справжнім сонцем також ніколи не зловживала: засмага лише у напівзатінку в ранкові години плюс крем-захист з високим фактором.

Питання натсупне: чи зустрічав хтось публікації на цю тему, або можливо знає можливі застереження чому не варто відвідувати солярій (звичайно, з почуттям міри) під час вагітності.

Буду рада Вашим зваженим та аргументованим коментарям.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 03 березень 2008 - 15:53

особисто я чула, що засмагати в цей період не варто, особливо у солярії, це дуже шкідливо! Тому треба трішки потерпіти заради малятка.
Якщо мова йде про природню сонячну засмагу, то можна зранку і ввечері, коли сонечко слабеньке.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 03 березень 2008 - 18:53

До солярію я не ходила, бо це не корисно для малюка. А на морі була на 6 місяці, загоряла до 11 та після 16:00, все ОК!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 03 березень 2008 - 19:08

У мене був невеликий срок літом, та я загоряла. Взагалі то я себе нормально почувала тільки на сонці біля річки. Скупаюсь, обсохну і в воду знову :cool:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2008 - 09:11

Думаю, із солярієм треба почекати до народження дитинки.
А щодо природнього загару, то все хорошо в міру. Потрошки, без фанатизму, можна. Тим більше, що це вітамін Д, який дитині не завадить.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 11:25

А як стосовно засмаги під час грудного вигодовування? Можна чи ні ходити в солярій? Як ви гадаєте?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2008 - 17:29

Дівчата, питання не зовсім в тему, але може хто знає, що безпечніше для шкіри кварц чи солярій?
Мені приписали кілька сеансів кварцу або солярію (є певні утворення на шкірі) але от не знаю, що краще зробити.
Буду вдячна за відповідь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 вересень 2008 - 13:29

В даний час багато говорять про шкоду солярію. Звичайно, далеко не все з того, але є і такі факти, про які слід знати, перш, ніж вибрати такий спосіб засмаги.

Спершу слід зазначити, що більшість дерматологів сходяться на думці, що солярій все ж таки шкідливий. Річ у тому, що промені від лампи в солярії, приводять до передчасного старіння шкіри.

На шкірі з`являються помітні зморшки і інші видимі ознаки старіння шкіри. Не варто забувати і про такий доведений факт, що люди, що відвідують солярій більше десяти разів на рік, в сім разів частіше за інших страждають від такого захворювання, як меланома, а це найжорстокіший вид раку шкіри.

Крім того, ця індустрія в нашій країні практично не контролюється, саме тому, людина, що прийшла в солярій за засмагою, може піти звідти, одержавши величезну дозу радіації. Особливо шкідлива засмага людям зі світлою шкірою.

А для жінок солярій небезпечний удвічі. Річ у тому, що засмагати під штучним сонцем, небезпечно для грудей.

Онкологи-мамологи стверджують, що засмага в солярії, особливо «без верху», може призвести до серйозних проблем з молочною залозою. У капсулі солярію джерело випромінювання знаходиться дуже близько до грудей. Величезна кількість нервових закінчень ховається під тонкою шкірою ареоли молочної залози, і небажані фотохімічні процеси можуть вплинути не тільки на чутливість і зовнішній вигляд ареоли, але і спровокувати розвиток не тільки доброякісних, але і злоякісних пухлин.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dalla 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 вересень 2008 - 08:53

Про солярій я також знаю, що він є дуже шкідливим, сприяє розвитку раку шкіри. А вагітним взагалі краще відмовитись від нього.
Я сама по собі смуглява і цього року була на морі, загаряла по трошки приїхала як шоколадка, але за два - три миття все чомусь змилось. Такого зі мною ще ніколи не було. Ну я ж не знала, що вагітна вже. :girl_angel:
І купалась собі в морі. А перші 2 дні вода була крижаною. Так я ж буду не я щоб не6 влізти. От і скупалась. В принципі здогадувалась що вагітна, затримка була пристойна.
По дорозі додому постійно нудило і не тільки :blush: . От тоді я і запідозрила що таки вже точно вагітна.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2008 - 09:19

а що скажете з приводу автозасмаги? можна користуватися під час вагітності лосьйоном, що надає шкірі кольору засмаги?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 04 листопад 2008 - 10:54

я користувалась кремами автозасмаги під час вагітності, але тільки в дуже потрібних ситуаціях. Просто мене тошнило від запаху тіла,після нанесення крему. Вони мені всі такі смердючі тоді здавались :blush: ,що я тепер ніразу ними не користуюсь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2008 - 11:25

Перегляд повідомленняolyalya83 (4.11.2008, 9:19) писав:

а що скажете з приводу автозасмаги? можна користуватися під час вагітності лосьйоном, що надає шкірі кольору засмаги?

Olyalya , все таки з обережністю і в рідкісних окремих випадках. Бажано також наносити автозасмагу не на все тіло, а лише на окремі його ділянки (наприклад, руки і ноги, декольте і шия)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2008 - 11:28

Щодо засмаги на сонечку - на 6 місяці мене понесло в Ялту, відразу ж в перші 2 дні трохи підгоріла і пузяка почервоніла, я дуже переживала з того приводу, аж поки не почитала в журналі що це навіть корисно, якщо немає загрози -йде насичення вітаміном Д,по-друге клімат дуже там хороший-мене не нудило, не турбувала печія, і ноги не опухали (так як у Львові) я почувалася супер, багато гуляли, могли до півночі лазити набережною-втоми небуло.Малий народився тттт все ок, тім"ячко дуже маленьке -дитяча лікар сказала що я напевно забагато приймала вітамінів :D .А тепер користуюся лосьйоном Гаріньєр "цвет лета"-він гарно зволожує шкіру і має дуже приємний аромат, і засмага ще трохи збереглася :blush: а от чи можна користуватися тою штукою -ніде не знаходжу.
Якщо хтось має якусь інформацію- поділіться, можливо варта припинити користуватися, щоб не нашкодити малечі бо я годую грудьми. :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Blagopoluchna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2008 - 10:49

Ми з чоловіком їздили в Крим на море десь на третьому місяці вагітності, загорала і купалась - без обмежень. Там же і перший раз побачили нашого масіка - в пансіонаті, де ми відпочивали безкоштовно за бажанням могли зробити УЗД. Синок народився (ттт) здоровенький, все нормально, і дуже любить купатися.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Метелик 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2009 - 21:29

Недавно дивилась передачу про імунну систему, то там говорили, що при одноразовому опіку шкіри (до незначного почервоніння) організм отримує удар і для відновлення потрібен в середньому місяць.А дитинка після народження стійка до певних хвороб саме через імунний захист матері... Можливо просто я не фанат засмаги, але під час вагітності краще перебувати в тіньку...
My Signature
Зображення

Зображення
Коли береш-збагачуєш руку, коли даєш-збагачуєш серце!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2009 - 11:22

мені під час вагітності лікар казав, що якщо хочу загаряти, то їхати в Туніс (вагітність проходила в холодну пору року), бо природній загар в міру - це добре для вагітної, аби не перегрітись і не спалитись (загаряти обов"язково в капелюшку), а ще пробувати обережно, потрошки, бо під час вагітності специфічний набір гомонів, може спричинити засмагу в плями, нерівномірну (це найбільше стосується світлошкірих, я до таких належу), але солярій відраджував, казав, якщо ду-у-у-же вже тягне, то піди раз на 5 хв. і заспокійся, але теж попереджав, про можливий загар в плямки.
Я не ходила, бо якось не відчувала потреби.

Так само під час грудного вигодовування, тоді ніби можна, але знову ж таки є ризик засмаги в плямки через гормони.
Взагалі під час вагітності та годування грудьми, шкіра має підвищену чутливість до всього, тим більше до випромінювань солярію, а ще ж працівники солярію не признаються чи дійсно нові у них лампи, бо після певної кількості годин роботи, лампи починають "випалюватись" і тоді не стільки дають загар як опромінюють людину. А ніхто до кінця яості тих ламп в солярії не перевіряє. А ще шкіра розтягується під час вагітності, тому стає тоншою і більш піддатною на пересушення, що при користуванні солярієм може привести до збільшення ризику утворення розтяжок. Тому варто просто не зловживати цією процедурою під час вагітності.

Користувач подумав і додав через 10 хв.:
ще важливий момент - різка зміна температури в солярії може спричинити різке підняття тиску, що є дуже небезпечним для вагітних (може початись віклеюватись плацента), особливо це актуально для жінок в яких тиск під час вагітності - 140/ 90 і більше. Тому варто перед походом до солярію запитатись думки фахівця, що він радить в конкретному вашому випадку.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ладомира 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2009 - 19:26

Вагітним не рекомендують засмагати ще й тому, що сонечко чи солярій можуть спровокувати так звану пігментацію вагітних.

Особисто в мене шкіра засмагає пречудово, жодного разу не згорлала, хоч і не смуглянка, та під час вагітності я відмовилась від засмагання і лежала у тіньочку. Будемо вважати це вкладом у довговічне здоров'я та пружність моєї шкіри.
My Signature
Зображення
Зображення

Я - щаслива жінка. Але бути нею - це не для слабаків. (с) Марія Шнайдер
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2009 - 20:04

Будучи на 6-му місяці вагітності їздила на море в Крим. Чесно скажу відпочинком я була дуже задоволена. Купалася, але не загаряла, більше сиділа в тіньочку . :acute:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2009 - 20:46

А я була на морі десь напевно на 4-5 тижні вагітності, купалася і загаряла, точніше згоряла, така червона ходила, нічого недопомагало, але є 1 але Я НЕЗНАЛА, ЩО БУЛА ВАГІТНА:))) Зараз все добре, щоб так було і далі.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   БЕМБІ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 00:52

якщо засмагати в солярії,то це звичайно шкідливо.а якщо десь на морі або озері,річці-можна,але не довго і потім тікати під парасолю.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »