Вагітність та засмага Що Ви знаєте з цього приводу ?
Відправлено 03 березень 2008 - 13:05
До вагітності десь раз на 2 тижні забігала в солярій на 5 хвилин максимум (вертикальний), щоб підтримувати рівний приємний відтінок шкіри, звичайно захищаючи заздалегідь пипки, волосся, губи та очі. Особливо це стає актуальним чи перед якоюсь вечіркою, коли необхідно одягнути відкриту сукню чи у травні, коли не хочеться світити синіми ногами у спідниці без панчох.
Справжнім сонцем також ніколи не зловживала: засмага лише у напівзатінку в ранкові години плюс крем-захист з високим фактором.
Питання натсупне: чи зустрічав хтось публікації на цю тему, або можливо знає можливі застереження чому не варто відвідувати солярій (звичайно, з почуттям міри) під час вагітності.
Буду рада Вашим зваженим та аргументованим коментарям.
Відправлено 03 березень 2008 - 15:53
Якщо мова йде про природню сонячну засмагу, то можна зранку і ввечері, коли сонечко слабеньке.
Відправлено 03 березень 2008 - 18:53
Відправлено 03 березень 2008 - 19:08
Відправлено 04 березень 2008 - 09:11
А щодо природнього загару, то все хорошо в міру. Потрошки, без фанатизму, можна. Тим більше, що це вітамін Д, який дитині не завадить.
Відправлено 06 березень 2008 - 11:25
Відправлено 06 березень 2008 - 17:29
Мені приписали кілька сеансів кварцу або солярію (є певні утворення на шкірі) але от не знаю, що краще зробити.
Буду вдячна за відповідь.
Відправлено 09 вересень 2008 - 13:29
Спершу слід зазначити, що більшість дерматологів сходяться на думці, що солярій все ж таки шкідливий. Річ у тому, що промені від лампи в солярії, приводять до передчасного старіння шкіри.
На шкірі з`являються помітні зморшки і інші видимі ознаки старіння шкіри. Не варто забувати і про такий доведений факт, що люди, що відвідують солярій більше десяти разів на рік, в сім разів частіше за інших страждають від такого захворювання, як меланома, а це найжорстокіший вид раку шкіри.
Крім того, ця індустрія в нашій країні практично не контролюється, саме тому, людина, що прийшла в солярій за засмагою, може піти звідти, одержавши величезну дозу радіації. Особливо шкідлива засмага людям зі світлою шкірою.
А для жінок солярій небезпечний удвічі. Річ у тому, що засмагати під штучним сонцем, небезпечно для грудей.
Онкологи-мамологи стверджують, що засмага в солярії, особливо «без верху», може призвести до серйозних проблем з молочною залозою. У капсулі солярію джерело випромінювання знаходиться дуже близько до грудей. Величезна кількість нервових закінчень ховається під тонкою шкірою ареоли молочної залози, і небажані фотохімічні процеси можуть вплинути не тільки на чутливість і зовнішній вигляд ареоли, але і спровокувати розвиток не тільки доброякісних, але і злоякісних пухлин.
Відправлено 17 вересень 2008 - 08:53
Я сама по собі смуглява і цього року була на морі, загаряла по трошки приїхала як шоколадка, але за два - три миття все чомусь змилось. Такого зі мною ще ніколи не було. Ну я ж не знала, що вагітна вже.
І купалась собі в морі. А перші 2 дні вода була крижаною. Так я ж буду не я щоб не6 влізти. От і скупалась. В принципі здогадувалась що вагітна, затримка була пристойна.
По дорозі додому постійно нудило і не тільки
Відправлено 04 листопад 2008 - 09:19
Відправлено 04 листопад 2008 - 10:54
Відправлено 04 листопад 2008 - 11:25
olyalya83 (4.11.2008, 9:19) писав:
Olyalya , все таки з обережністю і в рідкісних окремих випадках. Бажано також наносити автозасмагу не на все тіло, а лише на окремі його ділянки (наприклад, руки і ноги, декольте і шия)
Відправлено 04 листопад 2008 - 11:28
Якщо хтось має якусь інформацію- поділіться, можливо варта припинити користуватися, щоб не нашкодити малечі бо я годую грудьми.
Відправлено 13 листопад 2008 - 10:49
Відправлено 02 березень 2009 - 21:29
Відправлено 03 березень 2009 - 11:22
Я не ходила, бо якось не відчувала потреби.
Так само під час грудного вигодовування, тоді ніби можна, але знову ж таки є ризик засмаги в плямки через гормони.
Взагалі під час вагітності та годування грудьми, шкіра має підвищену чутливість до всього, тим більше до випромінювань солярію, а ще ж працівники солярію не признаються чи дійсно нові у них лампи, бо після певної кількості годин роботи, лампи починають "випалюватись" і тоді не стільки дають загар як опромінюють людину. А ніхто до кінця яості тих ламп в солярії не перевіряє. А ще шкіра розтягується під час вагітності, тому стає тоншою і більш піддатною на пересушення, що при користуванні солярієм може привести до збільшення ризику утворення розтяжок. Тому варто просто не зловживати цією процедурою під час вагітності.
Користувач подумав і додав через 10 хв.:
ще важливий момент - різка зміна температури в солярії може спричинити різке підняття тиску, що є дуже небезпечним для вагітних (може початись віклеюватись плацента), особливо це актуально для жінок в яких тиск під час вагітності - 140/ 90 і більше. Тому варто перед походом до солярію запитатись думки фахівця, що він радить в конкретному вашому випадку.
Відправлено 08 березень 2009 - 19:26
Особисто в мене шкіра засмагає пречудово, жодного разу не згорлала, хоч і не смуглянка, та під час вагітності я відмовилась від засмагання і лежала у тіньочку. Будемо вважати це вкладом у довговічне здоров'я та пружність моєї шкіри.
Відправлено 08 березень 2009 - 20:04
Відправлено 08 березень 2009 - 20:46
Відправлено 14 березень 2009 - 00:52

Допомога