Cир домашнього виробництва
Відправлено 06 жовтень 2009 - 16:48
Оже, з чого розпочати:
Беремо 3 літри молока(свіжого),ставимо на середній вогонь,кладемо 2-3 кг. сиру(творогу),доводимо до кипіння.Коли відійшла сироватка,зціджуємо сир і гарно витискаємо.Раніше я викидала все у макітру(ту щу мак труть),а зараз мабуть підійде блендер.Додаємо дрібку солі,дрібку соди і 3-4 яйця(коли схолоне) і гарно перетираємо до однорідності.Потім у кастрюлю кладемо кусочок масла(багато не мотрібно,бо сир буде крихким) і туди ж сиркову масу.Далі ставимо на мленький вогонь і дерев"яною ложкою постійно помішуємо,щоб сир плавився.Коли гарно буде відлипати від ложки.Викладаємо на стіл і руками трохи вимісити.А далі ,як бажаєте чи у лоточок ,чи у харчову плівку у формі ковбаси.І в холодильник.
Хочу ще додати,що кожного разу ,коли робила сир він виходив іншим,то еластичним,то крихким,але завжди знала з чого він виготовлений
Можна ще по бажанню додати трохи перцю або тміну
А одного разу залишився шматочок сиру і я, поклавши його на нижню поличку холодильника,забула про нього.Коли згадала(1 тиждень) сир затвердів зверху і вкрився трохи пліснявою.Я це все зрізалаі коли чоловік попробував,сказав,що не можна відрізнити від магазиного.
Спробуйте,кому цікаво.

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 05 листопад 2009 - 14:31
Відправлено 06 листопад 2009 - 22:26
Натусiк (6.10.2009, 16:48) писав:
на нижню поличку холодильника,забула про нього.Коли згадала(1 тиждень) сир затвердів зверху і вкрився трохи пліснявою.Я це все зрізалаі коли чоловік попробував,сказав,що не можна відрізнити від магазиного.
Спробуйте,кому цікаво.
А який магазинний Ви мали на увазі; Dana blu. Gorgonzola, чи інший?
Відправлено 04 березень 2010 - 00:16
Відправлено 25 грудень 2010 - 15:29
Інгрідієнти:
2-2,5 кг домашнього сиру (може бути не першої свіжості)
3 л молока
2 яїчка
2 ст. ложка масла
1 ст. ложка соди харчової
оцет
1 ст. ложка солі
Ставимо у великій кастрюлі на газ молоко. Перед тим, як воно вже матиме закипати, додаємо туди сир (грудкою,не подрібнюючи) та, помішуючи, доводимо до кипіння. Тепер маємо хвилин 15 часу, поки кипить сир на невеликому вогні, щоб підготувати інше.
На друшлак кладемо марлю в два шари для проціджування сиру, масло кладемо у велику миску.
Далі сир зціджуємо, масло тим часом ставимо на газ на малесенький вогонь, щоб воно розтопилось; додаємо сир, яїчка, сіль, соду "гасимо" оцтом і перемішуємо хвилин 2-3, поки перестане пінитись сода та почне гуснути сир.
Далі знімаємо, перекладаємо сир на плівку поліетиленому (я використовую звичайні кульочки) та загортаємо ковбаскою й відставляємо стигнути.
Потім залишається смакувати.
Написала багато, але насправді, це все дуже просто й швидко робиться.
Смачного.
Відправлено 25 грудень 2010 - 15:39
Відправлено 25 грудень 2010 - 15:45
Відправлено 25 грудень 2010 - 16:11
Відправлено 25 грудень 2010 - 16:13
http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...mp;#entry199566

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 04 січень 2011 - 15:22
Відправлено 02 червень 2011 - 15:37
Ось наш склад:
- 1кг сиру
- 1л молока
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. солі
- 2 яйця
- 100г масла
- кмин (за бажанням)
- в середину любий фарш (можна і без начинки)
Відправлено 05 липень 2011 - 11:26
Сир — 500 г
Молоко — 0,5 стак.
Масло вершкове — 2 ст. л.
Сода харчова — 0,5 ч. л.
Сіль (за смаком)
Приправи (кріп, тмин, часник - за смаком)
1)Сир розтерти з содою.
2)Додати молоко (ледве менше половини стакана) і добре розмішати. Нагрівати на повільному вогні, постійно помішуючи. (я робили на паровій бані)
3)Коли суміш почне поступово плавитися, додати сіль (я поклала 1,5 ч.л.) і масло. Можна покласти спеції на свій смак, наприклад, часник, паприку, тмин або кріп.
4)Довести до повного розчинення сиру, постійно помішуючи.
5)Гарячим розлити в невеликі миски

Дуже смачно!
Відправлено 05 липень 2011 - 11:31
Відправлено 10 липень 2011 - 21:10
Ще одного разу мене пригощали м"ясом, яке завернуте у твердий сир. Тепер і я знаю як його робити. Смакота виходить неймовірна!!!! І на столі красиво виглядає.

Допомога