Ротавірус усе щодо щеплення від ротавірусу
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:13
Я вчора почала читати, ми уже пропустили терміни вакцинації.
щеплюють тільки до 6 місяців (точніше доведена ефективність від щеплення саме до 6 місяців, якщо я правильно зрозуміла), захищає до 5 років.
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:25
його роблять лише на вимогу батьків.
Цитата
противникам щеплень не боятися. в національний календар не включено.
особливо важко переноситься захворювання з багатьма ускладненнями у віці немовляти. саме тому після 6 місяців вже не щеплюють. проведене щеплення захищає до 5 років.
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:30
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:32
Відправлено 03 жовтень 2009 - 16:32
Відправлено 03 жовтень 2009 - 17:19
я вважала, що моїй дитині це щеплення потрібне. хтось вважатиме інакше. його право.
ротавірус до року-двох дає дуже важкі ускладнення.
окрім того, мені не хотілося дивитися як мій малюк страждає від діареї, вертає все, що з"їсть і т.п.
але хтось вважає, що в цьому нічого страшного - перетерпить.
Відправлено 03 жовтень 2009 - 18:02
гра з вогнем (3.10.2009, 18:19) писав:
Я просто навіть не знала, що він може викликати такі ускладнення для дитини. Якось мої виросли, нічого такого не було. М оже, просто обійшло стороною. Та й у знайомих діти нічим таким не хворіли.
Очевидно, треба задуматися над цим питанням, порадитися з лікарями після народження третьої лялі. А чому це щеплення не ввели до календаря щеплень? Це через нерозповсюдженість захворювань? Не знаєш?
Може, просто в Америці про цей вірус знають трішки більше.
Відправлено 03 жовтень 2009 - 18:39
в принципі я й б не хотіла, щоб вносили. хай кожен вирішує для себе.
у нас в календарі.
я читала вчора про вакцину, про дієвість, але сформулювати ще не можу ні +, ні -
останній раз вивчала питання ротавірусу більше півтора-року тому, але оскільки було прийняте рішення щеплюватися за інд.графіком, то якось само собою й забулося. а тепер ось згадала.
з одного боку, особливо й не жалкую, що не зробили цього щеплення. а з іншого, якщо можна дитину вберегти від найпоширеніших штампів ротавірусу й не допустити цієї хвороби у дитячому віці, то може воно того й варте.
у дорослих переноситься хвороба легше.
____
стосовно того яка вкцина використовується у нас, наскільки вона безпечна, яка доцільність саме у нашій країні - не скажу. мої знайомі щеплювали і в україні, а більше нічого не знаю :(
Відправлено 03 жовтень 2009 - 21:03
За вакцину тут не слышала. Ну раз пропустили, то ну ее. Не надо жалеть.
Відправлено 17 лютий 2010 - 23:33

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 17 лютий 2010 - 23:41
пізніше зроблене - неефективне.
ось тема
Щеплення від ротавірусу
Відправлено 17 лютий 2010 - 23:50
відповідь... дитині достатньо тих прививок, які передбачені... все
Відправлено 18 лютий 2010 - 00:20
___
та багато "-" є. штампів того ротавірусу є багато, щепити від всіх не реально. але найпоширеніші все таки охоплюються.
але, ми хворіли лиш 2 дні і то мені вистачило. а коли це все триває тиждень, другий, а якщо ще й дитина до року, коли зневоднення може бути критичним...
ну я для себе жалкую, а в нас це щеплення не є обов'язковим, та й таке.

Допомога