Вершкове масло як зробити
Відправлено 02 жовтень 2009 - 16:13
рецепт досить простий
Берете домашню сметану і збиваєте міксером.
сметану треба вибирати справжню, бо на базарі можна купити підробку. Збивавти бажано теплу сметану. тоді процес відбувається за лічені секунди. якщо сметана з холодильника, то збиватися буде довше.
збите масло треба добре промити у холодній підсоленій воді.
Якщо вимити погано, то масло швидко зіпсується.
Зберігається таке масло 3-4 дні. тому тримати його краще в морзилці.
Я взагалі збиваю зранку дві ложки сметани намасло. До вечора його з"їдаємо.
Із літри сметани виходить від 500 г і більше масла. тут від густоти сметани залежить.
Відправлено 02 жовтень 2009 - 16:16
Відправлено 02 жовтень 2009 - 16:28
а ще, маю питання щодо оцієї домашньої сметани, її справжньості. коли її нагріваєш (наприклад, щось тушкуєш в сметані), вона яка має ставати? магазинна сметана просто нагрівається, агрегатного стану, так би мовити, не міняє. а домашня сметана, коли я так робила, розтоплювалась мені в прозорий жир - як вершкове масло. це так і має бути? значит, з такої сметани вийде добре масло? чи щось не так?
Відправлено 02 жовтень 2009 - 16:33
Але підскажи, будь ласка, як вибрати справжню сметану і не помилитися? Як робиш це ти?
Відправлено 02 жовтень 2009 - 16:43
Відправлено 02 жовтень 2009 - 17:16
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:01
народні умілльці роблять сметану із прокисшого молока. із такої масла не зробиш, але і по смаку майже не відрізниш.
Я говорю зразу, що сметану купую на масло. Деякі просто радять купити у когось іншого. Якщо людина торгує постійно, то подібне шарлатанство може їй вийти боком, якщо ви принесете ту сметану на аналіз, то ж мене тихенько відправляли в інше місце.
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:33
Відправлено 02 жовтень 2009 - 18:50
Я сметану роблю сама. Ось за цим рецептом.
Відправлено 02 жовтень 2009 - 19:27
Спеціально нагрівати сметану не треба. Я просто виставляю її на пару годин з холодильника в тепле місце.
Якщо невелику кількість сметани не можливо збити протягом 5 хв, то краще від цієї ідеї відмовитися, бо я так уже спалила міксер, а масла не дочекалася :)
Користувач подумав і додав через 21 хв.:
pacis,
Маю схожий рецептик.
молоко треба закип"ятити і залишити прокисати, додавши ложку сметани . коли скисне, відцідити у марлі. Отриману масу треба збити міксером додаючи вершки. На літру молока - 100 г вершків.
Якщо молоко домашнє, то вершки можна зняти перед тим як його кип"ятити.
якщо закип"ятити молока увечері, то на ранок вже можна готувати сметану
Відправлено 03 жовтень 2009 - 00:49
Відправлено 03 жовтень 2009 - 01:12
Відправлено 03 жовтень 2009 - 09:24
Відправлено 03 жовтень 2009 - 10:38

Хочу, як у дитинстві: гроші скінчилися - пішов, нарвав...
Відправлено 18 червень 2011 - 14:41
Я пробувала з 4 стол. ложок сметани. Чоловік не вірив, що з цієї кількості щось вийде. То вийшло десь 2 стол. ложки масла. Сметану я брала домашню збирану, нам жіночка носить молоко і сметану домашні.
От виникло питання на рахунок зберігання: 3-4 дні зберігається просто в холодильнику, чи 3-4 дні в морозилці? Мене цікавить скільки часу в морозилці можна зберігати.
Відправлено 18 червень 2011 - 14:46
У мене пару місяців точно лежить. Тільки треба щоб не було доступу повітря у ємкість з маслом.

Допомога