Статеве життя та контрацепція після пологів Повернення до звичного
Відправлено 20 червень 2007 - 11:06

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 22 січень 2008 - 10:05
Відправлено 22 січень 2008 - 10:40
denysko (22.1.2008, 10:05) писав:
Для мене це теж проблема гостро стояла. Через 1,5 місяці після пологів, я консультувалася зі своїм лікарем. Для початку він порадив презервативи, а тепер каже, що можна переходити на ОК. "Спіраль" мені не підходить, бо і так маю хронічний аднексит, а "спіраль" сама по собі провокує частіші запальні процеси. Тепер лікар порадив Логест, каже, що він містить гормони, які позитивно впливають на яйники, і мені з постійними запаленнями це не зашкодить. Проте я, як і ви, дуже стурбована вагою, і борюся з нею зайвою, постійно. Лікар каже, що сучасні контрацептиви містять таку малу кількість гормонів, що я ризикую більше поправитись, приймаючи звичайні вітаміни. Ось так, ніби все ясно, а я ніяк не можу наважитись почати прийом таблеток.
Відправлено 22 січень 2008 - 10:47
Відправлено 22 січень 2008 - 11:24
Відправлено 22 січень 2008 - 11:36
Варвара 24 (22.1.2008, 11:24) писав:
Так кільця і пластирі для годуючих мам не можна. А від гормонів щоб так вже і рознесло і почало волосся скрізь рости - то це бабчині казки, бо в їх час гормони дійсно робили таке. Стосовно ваги, то набирають її далеко не через їжу, а через те, що мало рухаються, і не використовують і на чверть ті калорії, які потрапляють в організм, от з"їла я яблуко - то щоб спалити ці калорії - треба з кілометр пробігти підтюпцем... хоча є і такі жінки, що на гормони так реагують, але їх одиниці. Їжу всю на гормонах їмо - і то нічого, а таблетки приймати боїмося, я теж боялась, думала, що після них не зможу завагітніти, погладшаю, все це мені старші люди казали, та спробувала - наче нічого, і місячні не такі болючі були, а потім якось ми поїхали відпочивати, і в аптеці тільки Ярина була, і я не захотіла на ці таблетки переходити, бо мало що там, і так я перервалась на два місяці, потім вже ми почали свічі використовувати, бо я часто забувала приймати таблетки, а там ми і дитинку захотіли. Хоча ніхто ще не відмінив презервативи.
Відправлено 22 січень 2008 - 12:47
denysko (22.1.2008, 10:05) писав:
Жанін та Ярина один й той самий контрацептив. Він просто в Росії вийшов на ринок під назвою "Жанін" й в Україну спочатку теж під цією назвою прийшов, а потім зробили маркетинговий хід і переіменували на "Ярину". Цікаво те, що в аптеках він в ціні відрізняється, от чого я не можу зрозуміти...
Саме від цього препарату мало ймовірно, що можна погладшати. В ньому дуже низький вміст гормонів.
Про "Мірену" я теж питала у свого лікаря, відповіді чіткої не отримала.
Зараз, поки ще Любчик на ГВ користуємось презервативами, а потім думаю чи Мірену ставити чи пігулки.

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 22 січень 2008 - 13:04

Відправлено 22 січень 2008 - 13:44
Відправлено 22 січень 2008 - 14:03
Відправлено 22 січень 2008 - 14:06
Lara! (22.1.2008, 14:03) писав:
Згадала фразу про перерваний статевий акт і потім спринцевання під душем. Що сперматозоїди вже будуть так далеко, що навіть не почують шуму води.

Відправлено 22 січень 2008 - 14:15
Відправлено 22 січень 2008 - 15:08
Ліда (22.1.2008, 13:44) писав:
Егоїстка, а про чоловіка бідолашного ти подумала? То вже краще презервативи, ніж перерваний статевий акт, це для чоловічого здоров"я не найкраще, хоча і ми такий спосіб колись практикували, та потім відмовились, бо таким чином більшість наших знайомих стали щасливими батьками. А Логест я приймала, не так для контрацепції - як для менш болючих і менш тривалих місячних... правда, в післяпологовий період треба разом вибирати оптимальний для обох метод контрацепції...
Відправлено 22 січень 2008 - 15:24

Відправлено 22 січень 2008 - 15:37
Завжди користувалась тільки природним методом контрацепції. Він для нас виявився 100% ефективним.
Усім рекомендую, для чого засмічувати свій організм. Тимбільше, кожна жінка по-різному реагує на гормональні препарати.
Відправлено 22 січень 2008 - 16:10
Antic (22.1.2008, 15:37) писав:
Завжди користувалась тільки природним методом контрацепції. Він для нас виявився 100% ефективним.
Усім рекомендую, для чого засмічувати свій організм. Тимбільше, кожна жінка по-різному реагує на гормональні препарати.
Не можу з цим цілком погодитись...
Цитую:
Деякі вчені відзначають, що прийом протизаплідних пігулок знижує (або, принаймні, не збільшує) ризик раку грудей, інші, навпаки, говорять про його підвищення. Проте точно встановлено зменшення небезпеки виникнення раку яєчників і ендометрія, причому дія пігулок продовжується декілька років після закінчення прийому.
Інші позитивні ефекти:
• ослаблення менструальних спазмів; зменшення випадків виникнення кіст яєчників і фіброзно-кістозних утворень в грудях;
• зниження симптомів ПМС; встановлення регулярного циклу;
• зниження ризику запальних процесів в області малого тазу;
• висока оборотність.
Недостатня кількість естрогену в організмі жінки може негативно вплинути на процес зміцнення волосся, оновлення і підтримку еластичності шкірного покрову, розширення кровоносних судин в статевих органах під час коїтусу і ін. Щоб компенсувати зменшення рівня естрогену, в пігулки почали додавати синтетичний естрогенний гормон.
Проте у деяких жінок, які вживають такі пігулки, виявилися побічні дії (порушення менструального циклу, зміна згортання крові, дія на печінку і ін.). Багато жінок, які регулярно застосовують, гормональні препарати скаржаться на зниження статевого відчуття. Деякі ж, навпаки, в перші місяці прийому пігулок відзначають у себе зростання сексуального потягу. Пояснити це можна, перш за все, відчуттям розкутості, зникненням страху перед небезпекою завагітніти.
Необхідно підкреслити, що гормональні препарати не можна приймати дівчатам до 16 років, вагітним, в період годування дитини грудьми, а також при деяких хворобах. Взагалі, перед прийомом гормональних препаратів бажано порадитися з лікарем.
Зважаючи на те що непросто передбачити можливі побічні реакції, необхідний диспансерний облік і повторне спостереження за жінками, що приймають гормональні контрацептиви, не рідше за 1 раз в 2— 3 міс.
А як чинять жінки? Самі собі призначають, потім жаліються. До лікаря не звертаються. Ніби то не ОК приймають, а цукерку... Теж саме про спираль. Якщо жінки забувають про неї, не йдуть до гінеколога вчасно, що та спираль аж вростає в тканини організму.
Тому для когось гормональні препарати навпаки принесуть лише користь, але все треба робити з розумом.

Відправлено 22 січень 2008 - 16:46
Відправлено 22 січень 2008 - 17:49
Капітошка (22.1.2008, 16:10) писав:
Цитую:
Деякі вчені відзначають, що прийом протизаплідних пігулок знижує (або, принаймні, не збільшує) ризик раку грудей, інші, навпаки, говорять про його підвищення. Проте точно встановлено зменшення небезпеки виникнення раку яєчників і ендометрія, причому дія пігулок продовжується декілька років після закінчення прийому.
Інші позитивні ефекти:
• ослаблення менструальних спазмів; зменшення випадків виникнення кіст яєчників і фіброзно-кістозних утворень в грудях;
• зниження симптомів ПМС; встановлення регулярного циклу;
• зниження ризику запальних процесів в області малого тазу;
• висока оборотність.
Недостатня кількість естрогену в організмі жінки може негативно вплинути на процес зміцнення волосся, оновлення і підтримку еластичності шкірного покрову, розширення кровоносних судин в статевих органах під час коїтусу і ін. Щоб компенсувати зменшення рівня естрогену, в пігулки почали додавати синтетичний естрогенний гормон.
Проте у деяких жінок, які вживають такі пігулки, виявилися побічні дії (порушення менструального циклу, зміна згортання крові, дія на печінку і ін.). Багато жінок, які регулярно застосовують, гормональні препарати скаржаться на зниження статевого відчуття. Деякі ж, навпаки, в перші місяці прийому пігулок відзначають у себе зростання сексуального потягу. Пояснити це можна, перш за все, відчуттям розкутості, зникненням страху перед небезпекою завагітніти.
Необхідно підкреслити, що гормональні препарати не можна приймати дівчатам до 16 років, вагітним, в період годування дитини грудьми, а також при деяких хворобах. Взагалі, перед прийомом гормональних препаратів бажано порадитися з лікарем.
Зважаючи на те що непросто передбачити можливі побічні реакції, необхідний диспансерний облік і повторне спостереження за жінками, що приймають гормональні контрацептиви, не рідше за 1 раз в 2— 3 міс.
А як чинять жінки? Самі собі призначають, потім жаліються. До лікаря не звертаються. Ніби то не ОК приймають, а цукерку... Теж саме про спираль. Якщо жінки забувають про неї, не йдуть до гінеколога вчасно, що та спираль аж вростає в тканини організму.
Тому для когось гормональні препарати навпаки принесуть лише користь, але все треба робити з розумом.
А це- звичайнісінька реклама гормональних контрацептивів. Виробники навмисно розповсюджують таку інформацію, щоб був попит на їхню продукцію. А ще держава... також закікавлена в цьому, тому що краще нехай жінки п*ють протизаплідні, аніж зросте статистика абортів.
Зрештою, це особистий вибір кожної жінки.
Але не всі знають, що деякі протизаплідні мають раньоабортивну дію. Тобто вбивають зародок. А для мене, це те саме, що звичайнісіньке вбивство! :(

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках