Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Ускладнення після пологів - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Ускладнення після пологів ділимося досвідом Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 лютий 2008 - 10:28

Хотілося б дізнатися, які можуть бути ускладнення після пологів.
Хто що пережив?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 лютий 2008 - 11:05

Перегляд повідомленняAntic (29.2.2008, 10:28) писав:

Хотілося б дізнатися, які можуть бути ускладнення після пологів.
Хто що пережив?

Якщо це можна назвати ускладненням - то в мене досі літрами тече кров, і не можна було 14 днів сідати... тільки лежати чи стояти... от матка погано скорочується, шви турбують, ледь не розійшлися, бо якось закрутилась голова, я ходила по кімнаті з малою, і мусіла або впасти, або сісти, звичайно, я сіла... потім трішки стягли той шовчик...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:22

Antic , ми тебе будемо виганяти з таких тем, тобі не можна хвилюватись :D Не читай всіляких жахів до пологів. Будуть проблеми, то тоді почитаєш.

Про себе. В мене після пологів почався натуральний радикуліт, ходити майже не могла. Ще на останньому місяці почала хромати, видно кістки розходилися, а після пологів вже не розгибалася, та за кілька тижнів кістки встали на місце і все минулося.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:41

Перегляд повідомленняЮлія (29.2.2008, 11:05) писав:

Якщо це можна назвати ускладненням - то в мене досі літрами тече кров, і не можна було 14 днів сідати... тільки лежати чи стояти... от матка погано скорочується, шви турбують, ледь не розійшлися, бо якось закрутилась голова, я ходила по кімнаті з малою, і мусіла або впасти, або сісти, звичайно, я сіла... потім трішки стягли той шовчик...

Юліє, щодо скорочення матки, хочу тобі дещо порадити: ти пробуй лежати на животі (коли спиш), а ще я пила оскитоцин у таблетках. Спробуй, шкоди вони не принесуть ні тобі ні маленькій, а матка буде скорочуватись. Як я вже казала у мене теж були з маткою проблеми після пологів, вона взагалі спочатку не скорочувалась, то отакі методи мені порадила моя лікарка. І,ттт, все гаразд. А на животі я досих пір сплю, правда коли малий це мені дозволяє.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:46

Antic, і правда навіщо тобі оті всі ускладнення? Менше думай про таке. І все буде добре. Велику роль у цьому всьому ще грає той факт як ти себе настроїш. А ти як я бачу настроєна не дуже. Міняй настрої хутко. У тебе все буде добре, а інакше і не може бути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:54

Перегляд повідомленняoksanocka (29.2.2008, 12:41) писав:

Юліє, щодо скорочення матки, хочу тобі дещо порадити: ти пробуй лежати на животі (коли спиш), а ще я пила оскитоцин у таблетках. Спробуй, шкоди вони не принесуть ні тобі ні маленькій, а матка буде скорочуватись. Як я вже казала у мене теж були з маткою проблеми після пологів, вона взагалі спочатку не скорочувалась, то отакі методи мені порадила моя лікарка. І,ттт, все гаразд. А на животі я досих пір сплю, правда коли малий це мені дозволяє.

Спасибі... спробую
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 лютий 2008 - 13:23

Перегляд повідомленняoksanocka (29.2.2008, 12:46) писав:

Antic, і правда навіщо тобі оті всі ускладнення? Менше думай про таке. І все буде добре. Велику роль у цьому всьому ще грає той факт як ти себе настроїш. А ти як я бачу настроєна не дуже. Міняй настрої хутко. У тебе все буде добре, а інакше і не може бути.

Я не те щоб настроєна на всілякі негаразди... Просто хочеться побільше дізнатись про пологи, про різні ситуації, які з ними пов*язані, щоб потім не бути в шоці: а що це таке, а хіба таке буває.
А з другого боку страшно: боюсь самих пологів, тому хочу наперед себе морально підготувати.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2008 - 18:19

Згадала і я про свої пологи, Народжувала 30.05.2007. Своїми ускладненнями вважаю величезний шов (розрізали,щоб сильно не тужитись,бо маю поганий зір), який довший час мене турбував і не дозволяв сідати цілий місяць і загальну слабість,головокружіння,запаморочення і т.д.також десь такий період (а повязую я це з итм, що практично усю вагітність лежала і втрачала сили через постійні загрози.) І ще одне. Деякий час я не мала відчуття того, що хочу в туалет (по-мал.) ,ходила,бо знала,що давно не була, а самого чуття не було (а це вже ні я,ні лікар пояснити не міг). Отакоєєє! І таке буває ! Але вже все давно забулося. :36_3_16:
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2008 - 18:34

Перегляд повідомленняOOksana (17.4.2008, 19:19) писав:

Деякий час я не мала відчуття того, що хочу в туалет (по-мал.) ,ходила,бо знала,що давно не була, а самого чуття не було (а це вже ні я,ні лікар пояснити не міг). Отакоєєє! І таке буває ! Але вже все давно забулося. :36_3_16:

Дивно що це явище не міг пояснити твій лікар. Просто після пологів м"язи мочового розслаблюються, тому й не було відчуття сходити у туалет.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   syliko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2008 - 19:35

Перегляд повідомленняAntic (29.2.2008, 14:23) писав:

Я не те щоб настроєна на всілякі негаразди... Просто хочеться побільше дізнатись про пологи, про різні ситуації, які з ними пов*язані, щоб потім не бути в шоці: а що це таке, а хіба таке буває.
А з другого боку страшно: боюсь самих пологів, тому хочу наперед себе морально підготувати.

Люба Antic, хочеш підготуватись-готуйся, тільки, по моєму ти не до того готуєшся. Думай про те як зустрінешся з малюком, пригорнеш його до себе, годуватимеш і піклуватимешся про нього... :36_1_66: Думки-матеріальні, Всесвіт жартів не розуміє! Тому обіцяй собі, що не думатимеш про проблеми яких немає.
Зображення
Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення
Життя іде, і все без коректур
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2008 - 21:17

Мій лікар не дундук ,він знає про таке. Я маю на увазі конкретно мою ситуацію , і те, як саме у мене проходив процес пологів. і чому саме так довго не було цього відчуття. :36_1_66:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 16:32

В мене теж не минулося спокійно...
по-перше шов, я вже десь писала, якщо будуть шви мийте їх руками з милом не бійтеся, не сподійвайтеся що хтось вам підкаже у пб, мене передивилася безліч лікарів і НІХТО не сказав, трохи соромно про це говорити та краще вже знати - сам шов, самі нитки мийте не бійтеся ретельно змивайте запечену кров - вам від того тільки полегшає!!!
по-друге - запалення матки - на третій день піднялася температура і довго не могли зрозуміти що коїться, рештки плаценти, що залишилися були так розташовані, що їх не могли виявити ані руками ані узд - особливих фізичних страждань то неспричиняло, але на кілька днів цілком ізолювали дитину не приносили навіть подивитися здалека :( не годували моїм молоком :( тоді зібрали консиліум і вирішили чистити по другому колу - це допомогло, але я втратила забагато крові і довелося робити переливання...

ну і трохи обнадійливого: шви вчасно врятували :gv: за 5 днів зняли і ще за тиждень я вже забула що воно таке, не сідала звичайно але вони абсолютно не боліли і 3 дівчат сусідок по блоку виписали на 3-тій день без жодних ускладнень :gv: :gv: :gv:

тож знати потрібно, але настрой лише на швидке і легке і без жодних ускладнень :child_ 06:

ой, млинець :D , чого я так соромлюся і сама не знаю...
по-третє - геморой, від потуг видулася така собі величенька кулька прямої кишки на зовні, боліло, страшенно заважало і дуже лячно було вперше сходити в туалет :( якщо вже таке вас спіткає - не тягніть час до виписки, не чекайте у моря погоди - придбайте проктоседин нанесіть трошки на ватний тампон і прикладайте - полегшає, поменшає набряк і т.д. і т.п.
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 23:05

У мене теж пісял перших пологів було запалення матки.
Причому чистили після родів і через тиждень. Ніби нічого немає, а не проходить. Потім прокапали якимись сильними ліками, що не можна було малого годувати - і пройшло. Тільки спогади залишилися надовго.
А після других пологів - все прекрасно. Скоріше, тому що я замовила в церкві спеціальну службу за допомогу при пологах. І в роддомі у мене при собі іконка була.
Всім раджу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 квітень 2008 - 07:23

В мене теж після потуг видувся геморрой. Зо два тижні з ним промучилась, свічки ставила. А зараз вже другий місяць поспіль мучать запори, що я вже тільки не робила. От така радість.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мягенька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 травень 2008 - 18:58

Ділюсь досвідом... В моєї мами ні за мною, ні за сестрою не відійшла добре плацента... забирали чистити... от і я казала лікарям відразу після родів, щоб добре оглянули... Дійсно кусочки залишились...вони все що могли повиймали... але перед виписуванням гінеколог мене не дивився... а не мають права виписувати без огляду... і написали що здорова... на наступний день мене забрали до лікарні (без дитини!!!)... матка не очищалась... чистили штучно... тому як тільки температура 37 і вище відразу до лікаря... срочно, щоб не було запалення...і в роддомі обов'язково огляд в гінеколога... якщо шви - то на узі...
і для хорошого скорочення матки- настойка водяного перцю... воно не шкодить ні дитині ні матері...але капати не в воду (досить гидка штука) а в щось солодше... в чай чи сік... гидота не відчувається так сильно...))) а окситоцин-це антибіотики!!! їх при годуванні груддю забаронено... хіба в крайніх випадках...
My Signature
Зображення

... А посмішка рветься від п'яток і до серця!!!! І хочеться сміятися, бо в мене це вдається!!!... ("ФлайzZza")
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 серпень 2008 - 19:48

Ого, стільки всього може бути :36_1_66: :36_1_66: :36_3_9: :dance2: !!! А в яких випадках роблять чистку матки? Знаю, що одним роблять, іншим - ні. Як виглядає ця процедура (за допомогою чого її роблять)?
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ole4k@ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2008 - 09:24

Перегляд повідомленнямягенька (24.5.2008, 19:58) писав:

а окситоцин-це антибіотики!!! їх при годуванні груддю забаронено... хіба в крайніх випадках...

окситоцин-це гормон взагалі-то, він виробляється під час пологів та при годуванні грудьми, таким чином матка і скорочується. Думаю, його виписують тоді, коли він природньо не виробляється в достатній кількості.
My Signature
Зображення

За обрій сите літо закотилось, заплющило повіки, розімліле. Ніч синьо-зоряна осіння опустилась…Жаринки мрії-пристрасті дотліли, лелітками у вирій відлетіли…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2008 - 09:39

Перегляд повідомленняOle4k@ (15.8.2008, 10:24) писав:

окситоцин-це гормон взагалі-то, він виробляється під час пологів та при годуванні грудьми, таким чином матка і скорочується. Думаю, його виписують тоді, коли він природньо не виробляється в достатній кількості.

Абсолютно точно.Окситоцин -це гормон, який сприяє скороченню матки. Тому його дають не лише у випадку стимулювання пологів, а й у випадку запальних процесів у матці після пологів- матка скорочується і очищається. А крім того, окситоцин має справді і лактаційну функцію,тому лікар попереджає, що разом із очисткою матки таблетки дезаміноокситоцину будуть провокувати припливи молока.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2008 - 09:55

Перегляд повідомленняKsyunka (14.8.2008, 20:48) писав:

Ого, стільки всього може бути :shok: :shok: :shok: :shok: !!! А в яких випадках роблять чистку матки? Знаю, що одним роблять, іншим - ні. Як виглядає ця процедура (за допомогою чого її роблять)?

чистку матки після пологів роблять у випадку поганого відходження плаценти .тобто, акушер повинен ретельно оглянути плаценту , чи не відокремились від неї часточки.наприклад, у мене лікар одразу помітиив неповне відшарування плаценти , тому ще у пологовій залі провели чистку. ця процедура проводиться за допомогою тих же інструментів, якими проводять аборт ( Який по суті теж є чисткою). чистка , проведена одразу після пологіву пологовій залі є значно менш болюча по відчуттях ніж чистка, проведена через кілька днів ( якщо така потреба виникає).Моя знайома , яка певний час назад народила на Джамбула змушена була пройти цю процедуру десь на 8-9 день (виписали додому, піднімалась температура спочатку 37,потім до 39.побігли до лікаря, думали від грудей-виявилось залишились шматочки плаценти).До речі, на Мечнікова нас на 3 день після пологів усією палатою водили на УЗД- дивились чи матка справді у всіх чиста
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 серпень 2008 - 10:20

Оййййййййййййййййййййййй! :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів