Ускладнення після пологів ділимося досвідом
Відправлено 29 лютий 2008 - 10:28
Хто що пережив?
Відправлено 29 лютий 2008 - 11:05
Antic (29.2.2008, 10:28) писав:
Хто що пережив?
Якщо це можна назвати ускладненням - то в мене досі літрами тече кров, і не можна було 14 днів сідати... тільки лежати чи стояти... от матка погано скорочується, шви турбують, ледь не розійшлися, бо якось закрутилась голова, я ходила по кімнаті з малою, і мусіла або впасти, або сісти, звичайно, я сіла... потім трішки стягли той шовчик...
Відправлено 29 лютий 2008 - 12:22
Про себе. В мене після пологів почався натуральний радикуліт, ходити майже не могла. Ще на останньому місяці почала хромати, видно кістки розходилися, а після пологів вже не розгибалася, та за кілька тижнів кістки встали на місце і все минулося.
Відправлено 29 лютий 2008 - 12:41
Юлія (29.2.2008, 11:05) писав:
Юліє, щодо скорочення матки, хочу тобі дещо порадити: ти пробуй лежати на животі (коли спиш), а ще я пила оскитоцин у таблетках. Спробуй, шкоди вони не принесуть ні тобі ні маленькій, а матка буде скорочуватись. Як я вже казала у мене теж були з маткою проблеми після пологів, вона взагалі спочатку не скорочувалась, то отакі методи мені порадила моя лікарка. І,ттт, все гаразд. А на животі я досих пір сплю, правда коли малий це мені дозволяє.

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:46

Відправлено 29 лютий 2008 - 12:54
oksanocka (29.2.2008, 12:41) писав:
Спасибі... спробую
Відправлено 29 лютий 2008 - 13:23
oksanocka (29.2.2008, 12:46) писав:
Я не те щоб настроєна на всілякі негаразди... Просто хочеться побільше дізнатись про пологи, про різні ситуації, які з ними пов*язані, щоб потім не бути в шоці: а що це таке, а хіба таке буває.
А з другого боку страшно: боюсь самих пологів, тому хочу наперед себе морально підготувати.
Відправлено 17 квітень 2008 - 18:19
Відправлено 17 квітень 2008 - 18:34
OOksana (17.4.2008, 19:19) писав:
Дивно що це явище не міг пояснити твій лікар. Просто після пологів м"язи мочового розслаблюються, тому й не було відчуття сходити у туалет.

Відправлено 17 квітень 2008 - 19:35
Antic (29.2.2008, 14:23) писав:
А з другого боку страшно: боюсь самих пологів, тому хочу наперед себе морально підготувати.
Люба Antic, хочеш підготуватись-готуйся, тільки, по моєму ти не до того готуєшся. Думай про те як зустрінешся з малюком, пригорнеш його до себе, годуватимеш і піклуватимешся про нього...

Відправлено 17 квітень 2008 - 21:17
Відправлено 18 квітень 2008 - 16:32
по-перше шов, я вже десь писала, якщо будуть шви мийте їх руками з милом не бійтеся, не сподійвайтеся що хтось вам підкаже у пб, мене передивилася безліч лікарів і НІХТО не сказав, трохи соромно про це говорити та краще вже знати - сам шов, самі нитки мийте не бійтеся ретельно змивайте запечену кров - вам від того тільки полегшає!!!
по-друге - запалення матки - на третій день піднялася температура і довго не могли зрозуміти що коїться, рештки плаценти, що залишилися були так розташовані, що їх не могли виявити ані руками ані узд - особливих фізичних страждань то неспричиняло, але на кілька днів цілком ізолювали дитину не приносили навіть подивитися здалека :( не годували моїм молоком :( тоді зібрали консиліум і вирішили чистити по другому колу - це допомогло, але я втратила забагато крові і довелося робити переливання...
ну і трохи обнадійливого: шви вчасно врятували
тож знати потрібно, але настрой лише на швидке і легке і без жодних ускладнень
ой, млинець :D , чого я так соромлюся і сама не знаю...
по-третє - геморой, від потуг видулася така собі величенька кулька прямої кишки на зовні, боліло, страшенно заважало і дуже лячно було вперше сходити в туалет :( якщо вже таке вас спіткає - не тягніть час до виписки, не чекайте у моря погоди - придбайте проктоседин нанесіть трошки на ватний тампон і прикладайте - полегшає, поменшає набряк і т.д. і т.п.

Бобро перемагає козло!
Відправлено 18 квітень 2008 - 23:05
Причому чистили після родів і через тиждень. Ніби нічого немає, а не проходить. Потім прокапали якимись сильними ліками, що не можна було малого годувати - і пройшло. Тільки спогади залишилися надовго.
А після других пологів - все прекрасно. Скоріше, тому що я замовила в церкві спеціальну службу за допомогу при пологах. І в роддомі у мене при собі іконка була.
Всім раджу.
Відправлено 19 квітень 2008 - 07:23

Відправлено 24 травень 2008 - 18:58
і для хорошого скорочення матки- настойка водяного перцю... воно не шкодить ні дитині ні матері...але капати не в воду (досить гидка штука) а в щось солодше... в чай чи сік... гидота не відчувається так сильно...))) а окситоцин-це антибіотики!!! їх при годуванні груддю забаронено... хіба в крайніх випадках...
Відправлено 14 серпень 2008 - 19:48
Відправлено 15 серпень 2008 - 09:24
мягенька (24.5.2008, 19:58) писав:
окситоцин-це гормон взагалі-то, він виробляється під час пологів та при годуванні грудьми, таким чином матка і скорочується. Думаю, його виписують тоді, коли він природньо не виробляється в достатній кількості.
Відправлено 15 серпень 2008 - 09:39
Ole4k@ (15.8.2008, 10:24) писав:
Абсолютно точно.Окситоцин -це гормон, який сприяє скороченню матки. Тому його дають не лише у випадку стимулювання пологів, а й у випадку запальних процесів у матці після пологів- матка скорочується і очищається. А крім того, окситоцин має справді і лактаційну функцію,тому лікар попереджає, що разом із очисткою матки таблетки дезаміноокситоцину будуть провокувати припливи молока.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 15 серпень 2008 - 09:55
Ksyunka (14.8.2008, 20:48) писав:
чистку матки після пологів роблять у випадку поганого відходження плаценти .тобто, акушер повинен ретельно оглянути плаценту , чи не відокремились від неї часточки.наприклад, у мене лікар одразу помітиив неповне відшарування плаценти , тому ще у пологовій залі провели чистку. ця процедура проводиться за допомогою тих же інструментів, якими проводять аборт ( Який по суті теж є чисткою). чистка , проведена одразу після пологіву пологовій залі є значно менш болюча по відчуттях ніж чистка, проведена через кілька днів ( якщо така потреба виникає).Моя знайома , яка певний час назад народила на Джамбула змушена була пройти цю процедуру десь на 8-9 день (виписали додому, піднімалась температура спочатку 37,потім до 39.побігли до лікаря, думали від грудей-виявилось залишились шматочки плаценти).До речі, на Мечнікова нас на 3 день після пологів усією палатою водили на УЗД- дивились чи матка справді у всіх чиста

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская

Допомога