Розмальовані стіни наскельні рисунки
Відправлено 29 вересень 2009 - 19:12
Дозволяти, забороняти, заохочувати? Стіни у вас сильно помальовані?
У нас стіни, вікна, все на купу :) Мені подобається, а моїм батькам ні :(
Користувач подумав і додав через 30 хв.:
аааа!!!!!!!!! чесно ваші діти не малюють? поки всі голоси проти :(
а чо?
Відправлено 29 вересень 2009 - 19:48
Син ще теж від цього далекий...
Але я в першому запитанні відповіла "забороняю",хоча насправді ні забороняю, ні дозволяю, ні заохочую - просто не стикалась з такою проблемою ;)
Відправлено 29 вересень 2009 - 19:52
так гарно у нього виходить!
короч я заохочую і в нас поки розмальовано. А деколи й разом малюємо.
мені навіть кажеться, що він людину намалював
а якщо серйозно. Розмальовувати і малювати - дуже корисно. Тому якщо дійсно гарний дорогий ремонт, то краще таку дошку, про яку Джейн питала :)
Відправлено 29 вересень 2009 - 20:01
гра з вогнем, щось я не зрозуміла. де у вас помальовані стіни? в тернополі?
було б прикольно, коли дитина старша трохи буде, розмалювати з нею разом стіни дитячої. коли буде окрема дитяча :) але тут дві сторони - може ж і подумати, що можна, і малювати все і всюди. а якщо якийсь дорогий ремонт, то, мабуть, шкода, коли помальоване.. не знаю бо не маю дорогого ремонту :)
Відправлено 29 вересень 2009 - 20:05
мені не жалко тутешніх стін. якби робила ремонт, теж спеціально б залишила знизу місце для розмальовок.
мені здається це розвиває дитину.
та й олівці в нас такі, що просто мильною водою стираються :)
Відправлено 29 вересень 2009 - 20:10
От і мої малюють на дверях, два дні помилуємся а потім миємо, а коли робили ремонт то малювали на шпалерах (до народження доні) але і доня вже бачу на наших синіх шпалерах, трохи внесла своєї творчості
І якщо би мала можливість виділити їм стіну, то зрадістю би незмивала їхні малюнки, а допомогла би трохи оформити і була своя галерея.
Щось таке
Відправлено 29 вересень 2009 - 20:44
Я не заохочую її до цього, але коли малює то вже пізно щось забороняти.
Відправлено 29 вересень 2009 - 20:54
Відправлено 29 вересень 2009 - 21:20
Батьки теж проти таких "вольностей", мол ви скільки росли, такого ніколи не було. а тепер всі дуже начитані і грамотні, ну-ну дозволяйте, дозволяйте, тоді він ніяких меж не знатиме!Але то таке. Дитину справді треба привчати шанувати речі, бо ж нічого даремно не приходить. Ми в своїй квартирі 3 роки тому ремонт робили з нуля, все повністю. І нам шкода, коли малий в черговий раз поставить якусь відмітку на меблях. Розборок не влаштовуємо, але щоразу пояснюємо, чому з речима потрібно поводитись акуратно. Але стіномалювання - це інше, адже при потребі все легко можна виправити
Відправлено 29 вересень 2009 - 21:34
Відправлено 29 вересень 2009 - 21:52
Відправлено 29 вересень 2009 - 22:09
Кажуть, малювання на стінах розвиває творчі здібності...
Вікна теж, але вони хоч відмиваються... Але взагалі картина на стіні дуже оригінальна - планую рамку своєрідну зробити)))
А взагалі недавно купили набір для малювання водою - скрізь малюнків менше почало з"являтись, донечка малює переважно на цьому килимку...
Відправлено 29 вересень 2009 - 23:40
ой, дописую нині, бо вчора не мала як довго малякати :)
То шо в мене помальовані стіни, то канєшно всьо прикольно, але я не дозволяю, сварю,що не можна. Бо якщо чесно, то не дуже в захваті від того,що вона то робить. Тим паче не буду її до цього заохочувати. Я заохочую до малювання в альбомі, накупила їй всяких різних. Купила дощечку для малювання. От там хай малює. Бо дитина має знати, що можна а що ні. А то сьогодні вона мені помалює стіни, завтра відстиже кусок шторів ляльці для платтячка....одним словом ті дітлахи вміють придумати щось вичудити...Це звісно добре, бо розвиток, фантазія...але це не означає,що в хаті має бути все потрощено, порізано, помальовано...бо так хоче дитина. Дитина має гратися тим, чим треба -- зараз є повно розвиваючих іграшок, та й іграшок взагалі. Тому я не дозволяю псути речі і стіни в домі, мені шкода.
отаке то воно моє імхо ;)
Повідомлення відредаговано Світланkа: 30 вересень 2009 - 08:27
Відправлено 30 вересень 2009 - 10:00
Світланkа (29.9.2009, 23:40) писав:
Штори - то так, дитячий садок ;)
Ми з сестрою залізли малими в шафу і з маминих платтів на вішачках повирізали квіточки, які нам сподобались, а також найкращі , на наш погляд, шматки для пошиття одягу на пупса. Мама то довго не помічала, зате потім не могла "нарадуватись", які в неї діти творчі, і пусте,що нема в чому на роботу ходити ;) Чесно скажу-нас набили по дупках добре ;)
Відправлено 30 вересень 2009 - 10:20
Відправлено 30 вересень 2009 - 10:40
Я тоже малая была приехали до бабушки в гости я выглядываю из-за шторы с ножинцами и говорю ку-ку отрезая кусок шторы :)
Я малому не разрешаю рисовать на обоях-стенах, он у нас к этому как-то равнодушен и обои не обдирал, он на листиках, в альбомх, книжках :) рисует
А когда делали ремонт и ему разрешили сдирать старые обои - радости не было придела :)
Відправлено 30 вересень 2009 - 11:25
Відправлено 30 вересень 2009 - 11:43
Нуся (30.9.2009, 11:25) писав:
Доречі це класна ідя,бо в нас ще немає такої проблеми,але я готуюся :D
Відправлено 30 вересень 2009 - 11:53
Можливо виділимо якусь конкретно стіну і будемо контролювпти, щоб то не розповсюдилось
Відправлено 30 вересень 2009 - 16:26

Допомога