Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Розмальовані стіни - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Розмальовані стіни наскельні рисунки Оцінка: ----- 1 Голосів

Опитування: Малюнки на стінах... (212 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Як ви ставитеся до малювання на стінах?

1. Дозволяю (46 голосів [24.73%])

Відсоток голосів: 24.73%

2. Забороняю (138 голосів [74.19%])

Відсоток голосів: 74.19%

3. Заохочую (2 голосів [1.08%])

Відсоток голосів: 1.08%

Стіни у вашій домівці -

1. розмальовані маленьким художником (69 голосів [37.10%])

Відсоток голосів: 37.10%

2. дитина малює, я витираю... (60 голосів [32.26%])

Відсоток голосів: 32.26%

3. моя дитина на стінах не малює! (57 голосів [30.65%])

Відсоток голосів: 30.65%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 вересень 2009 - 19:12

Ваше ставлення?
Дозволяти, забороняти, заохочувати? Стіни у вас сильно помальовані?
У нас стіни, вікна, все на купу :) Мені подобається, а моїм батькам ні :(

Користувач подумав і додав через 30 хв.:
аааа!!!!!!!!! чесно ваші діти не малюють? поки всі голоси проти :(
а чо?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 19:48

Донька жодного разу не виявила бажання помалювати на стінах. Чому-не знаю...
Син ще теж від цього далекий...
Але я в першому запитанні відповіла "забороняю",хоча насправді ні забороняю, ні дозволяю, ні заохочую - просто не стикалась з такою проблемою ;)
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 19:52

а я так тішилася, коли Андрій перейшов з розмальовування зошитів на стіни :)
так гарно у нього виходить! :crazy: (ото я пришелепкувата мамочка) :)

короч я заохочую і в нас поки розмальовано. А деколи й разом малюємо.
мені навіть кажеться, що він людину намалював :crazy: (таки пришелепкувата)

а якщо серйозно. Розмальовувати і малювати - дуже корисно. Тому якщо дійсно гарний дорогий ремонт, то краще таку дошку, про яку Джейн питала :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 20:01

в нас поки ще не малює. мабуть тому що нема в широкому доступі чим малювати - малюємо і одразу прибираємо. але шпалери старі, я спеціально вирішила їх залишити, щоб не малювати по новим. тому зараз сильно не буду слідкувати - бо не шкода буде.
гра з вогнем, щось я не зрозуміла. де у вас помальовані стіни? в тернополі?

було б прикольно, коли дитина старша трохи буде, розмалювати з нею разом стіни дитячої. коли буде окрема дитяча :) але тут дві сторони - може ж і подумати, що можна, і малювати все і всюди. а якщо якийсь дорогий ремонт, то, мабуть, шкода, коли помальоване.. не знаю бо не маю дорогого ремонту :)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 20:05

jane, та де - тутка. просто я домашнім хвасталася :)
мені не жалко тутешніх стін. якби робила ремонт, теж спеціально б залишила знизу місце для розмальовок.
мені здається це розвиває дитину.

та й олівці в нас такі, що просто мильною водою стираються :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 вересень 2009 - 20:10

Не знаю мо я сама ще з того віку не вийшла, але дозволяю (правда матуся продумана дозволяю там де можна потім витерти, чи коли змінюємо шпалери) бо сама пам*ятаю як малювала на дверях ванної і від того отримувала як задоволення так і по м*ягкому місцю :D
От і мої малюють на дверях, два дні помилуємся а потім миємо, а коли робили ремонт то малювали на шпалерах (до народження доні) але і доня вже бачу на наших синіх шпалерах, трохи внесла своєї творчості :crazy: але не дуже видно тому і нестираю.
І якщо би мала можливість виділити їм стіну, то зрадістю би незмивала їхні малюнки, а допомогла би трохи оформити і була своя галерея.
Щось таке
Зображення
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 вересень 2009 - 20:44

моя малює, я два рази перефарбовувала кімнату і кухню, тепер треба знову, але тепер перефарьбовувати будем миючою фарбою, щоб легше ті шедеври відмити.
Я не заохочую її до цього, але коли малює то вже пізно щось забороняти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 20:54

Ще серйозно не стикались із такою проблемою, бо також не тримаю олівців/ручок у вільному доступі. Але на майбутнє(відчуваю, що вже незабаром) маю одну стіну на кухні, де дозволятиму малювати -ту стіну я сама час від часу розмальовую під настрій, потім знов зафарбовую, і так вже кілька раз :crazy: Якщо є така можливість, то звісно, хай малюють :crazy:
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   бузок 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 21:20

Та тут цілі художні родини! нас теж так,батько чоловіка художник і до всяких мальовидел на стінах ми якось навчились ставитись нормально! Не те щоб я заохочувала, навіть кілька раз по мякому місці погладила, але потім якось чоловік мене переконав, що перемалювати стіну то є година роботи! Тому тепер в нас в квартирі є стіна (правда лише одна) з всякими художествами!Бо в коридорі і в спальні в нас шпалери, то там я не дозволяю, бо прийдеться все переклеювати, а ми тільки недавно ремонт зробили! Так смішно буває, як хтось приходить і питає , а хто то такі картини понамальовував, то малий з гордістю декларує - оце дідусь, а оце я!
Батьки теж проти таких "вольностей", мол ви скільки росли, такого ніколи не було. а тепер всі дуже начитані і грамотні, ну-ну дозволяйте, дозволяйте, тоді він ніяких меж не знатиме!Але то таке. Дитину справді треба привчати шанувати речі, бо ж нічого даремно не приходить. Ми в своїй квартирі 3 роки тому ремонт робили з нуля, все повністю. І нам шкода, коли малий в черговий раз поставить якусь відмітку на меблях. Розборок не влаштовуємо, але щоразу пояснюємо, чому з речима потрібно поводитись акуратно. Але стіномалювання - це інше, адже при потребі все легко можна виправити :crazy:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zirka2009 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 29 вересень 2009 - 21:34

На превеликий жаль слово "забороняю" не поширюється на мою меншу донечку.Коли переважно всі діти розписують стіни - то моя розписала новий диван :D .Як малювати то малювати :crazy:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 21:52

Я забороняю малювати по стінах, але іноді моє чудо може наробити трохи шкоди. Але то не так страшно, бо ремонт дорогий ми не робили, при нагоді можна переклеїти шпалери (поки не спішимо). Деякі відмітки на стінах Женя таки залишив. А так стараюся давати разом з олівцями чи фарбами листки паперу. Малює на них із задоволенням.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   rayvera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 22:09

У нас стіна помальована. Не забороняю, хоча то спочатку неспеціально вийшло, а потім вирішила: хай уже малює)))
Кажуть, малювання на стінах розвиває творчі здібності...
Вікна теж, але вони хоч відмиваються... Але взагалі картина на стіні дуже оригінальна - планую рамку своєрідну зробити)))
А взагалі недавно купили набір для малювання водою - скрізь малюнків менше почало з"являтись, донечка малює переважно на цьому килимку...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 23:40

У нас помальовані - помиті- помальовані....і так без кінця. Зараз помальовані. :D

ой, дописую нині, бо вчора не мала як довго малякати :)

То шо в мене помальовані стіни, то канєшно всьо прикольно, але я не дозволяю, сварю,що не можна. Бо якщо чесно, то не дуже в захваті від того,що вона то робить. Тим паче не буду її до цього заохочувати. Я заохочую до малювання в альбомі, накупила їй всяких різних. Купила дощечку для малювання. От там хай малює. Бо дитина має знати, що можна а що ні. А то сьогодні вона мені помалює стіни, завтра відстиже кусок шторів ляльці для платтячка....одним словом ті дітлахи вміють придумати щось вичудити...Це звісно добре, бо розвиток, фантазія...але це не означає,що в хаті має бути все потрощено, порізано, помальовано...бо так хоче дитина. Дитина має гратися тим, чим треба -- зараз є повно розвиваючих іграшок, та й іграшок взагалі. Тому я не дозволяю псути речі і стіни в домі, мені шкода.

отаке то воно моє імхо ;)

Повідомлення відредаговано Світланkа: 30 вересень 2009 - 08:27

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 10:00

Перегляд повідомленняСвітланkа (29.9.2009, 23:40) писав:

... А то сьогодні вона мені помалює стіни, завтра відстиже кусок шторів ляльці для платтячка....

Штори - то так, дитячий садок ;)
Ми з сестрою залізли малими в шафу і з маминих платтів на вішачках повирізали квіточки, які нам сподобались, а також найкращі , на наш погляд, шматки для пошиття одягу на пупса. Мама то довго не помічала, зате потім не могла "нарадуватись", які в неї діти творчі, і пусте,що нема в чому на роботу ходити ;) Чесно скажу-нас набили по дупках добре ;)
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 2
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 10:20

Я обрала "Забороняю", хоча це не зовсім справедливо. Просто проблеми такої не стояло. Юля одразу малювала на ватмані пальчиковими фарбами, потім дошку для малювання купили, далі альбом. Щоправда я підозрювала, що помалювати де-інде захочеться, тому десь до 1,5 року купувала такі олівці і фломастери, що змиваються водою. Проте, вона і не намагалася стіни помалювати. Щодо дозволяти-заохочувати, то, якщо Сашка захоче, все-таки пояснюватиму, що не можна. Ми на зйомній квартирі живемо, стіни не миються, тому малювання на стінах у нас неприйнятне. Проте, все-таки думаю, що обмежувати дитину лише альбомом і дошками не обов'язково. Ми, наприклад, залюбки крейдою на асфальті малюємо на прогулянці. Юлі дуже подобається.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 10:40

Тетянка, :air_kiss:
Я тоже малая была приехали до бабушки в гости я выглядываю из-за шторы с ножинцами и говорю ку-ку отрезая кусок шторы :)

Я малому не разрешаю рисовать на обоях-стенах, он у нас к этому как-то равнодушен и обои не обдирал, он на листиках, в альбомх, книжках :) рисует
А когда делали ремонт и ему разрешили сдирать старые обои - радости не было придела :)
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Нуся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 11:25

В нас поки такої проблеми нема,але ось, знайомі знайшли гідний вихід з даної ситуації...обчіпили пів хати ватманом,чіпляли кнопками канцелярськими кольоровими на рівні досяжності дитиною,малий знав що у спеціально відведених місцях можна малювати,стіни не чіпав...коли переріс той період,то вони ватман познімали,дірочки заробили акуратно і ще й на пам'ять мають декілька ексклюзивних шедеврів :D по мірі заповнення полотна,просто чіпляли новий "аркуш"
My Signature
Зображення
Зображення

Все в наших руках, тому їх не можна опускати. CHANEL
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 11:43

Перегляд повідомленняНуся (30.9.2009, 11:25) писав:

В нас поки такої проблеми нема,але ось, знайомі знайшли гідний вихід з даної ситуації...обчіпили пів хати ватманом,чіпляли кнопками канцелярськими кольоровими на рівні досяжності дитиною,малий знав що у спеціально відведених місцях можна малювати,стіни не чіпав...коли переріс той період,то вони ватман познімали,дірочки заробили акуратно і ще й на пам'ять мають декілька ексклюзивних шедеврів :D по мірі заповнення полотна,просто чіпляли новий "аркуш"

Доречі це класна ідя,бо в нас ще немає такої проблеми,але я готуюся :D
My Signature
Зображення
ДВОЄ ДІТОК - ПОДВІЙНЕ ЩАСТЯ ...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 11:53

Проголосувати чомусь не даю...думаю....мабуть буду забороняти, маю як кажуть "нагялядний пример"...племінниці дозволили малювати в дитячій кімнаті, потім якось те малювання плавно перейшло в іншу кімнату, потім ще в одну :( тепер в квартиру страшно зайти :good: всі стіни в каляках-маляках, при чому не змивається (бо там і фломастери і ручки і фарби), а ремонт не мають за що робити...короче вдома повний капець. Коли вона приходила до нас у гості, то був один раз порив намалювати щось в коридорі, я насварила і все, більше спроб не було...тобто дитина розуміла, що в нас малювати не можна, а вдома можна :)
Можливо виділимо якусь конкретно стіну і будемо контролювпти, щоб то не розповсюдилось :man_in_love: :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2009 - 16:26

Я проголосувала, що забороняю, але стіни розмальовані(бо іншого підхожого варіанту не найшла), хоча це не зовсім правдоподібно. Олівці даю в парі з альбомом, та й особливого інтересу до стін немає (раз правда попробувала), а килим і гарне покривало-коц, яким застеляю диван, пописала фломастерами, то відтоді на них табу. Вважаю, що дитина має розуміти, що речі нищити не слід і для всього своє "предназначєніє"
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів