Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Спортивний стиль одягу... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Спортивний стиль одягу... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   nata1205 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 вересень 2009 - 14:05

Спортивний стиль та його особливості
Зображення

Спортивний стиль є древнім.Можно вважати, що він з'явився разом з інтересом людини до спорту. Різні види спорту породили різні види одягу. Так, кінний спорт та верхова їзда привели до створення особливої форми піджака (спереду укороченого), зручних рейтузів і брюк-галіфе. Англійська гра в гольф подарувала світові новий крій брюк; теніс - шорти, короткі спідниці і спідниці в складку, «теніски»; футбол - «футболки", американський бейсбол - бейсболки. Лижний спорт і ковзани ввели в моду гладкі і візерункові норвезькі светри і шапочки . Bелocипeдний спорт привів до створення обтягуючих шортів з лайкри-велосипедок. Другим джерелом спортивного стилю став одяг для військових дій. Так, шкіряна куртка льотчика та вільні брюки дано вже відносяться до спортивного стилю. Атрибутом оформлення будь-яких курток спортивного стилю стали накладні кишені, металева фурнітура . Характерними для спортивного стилю стали рукава покрою «реглан». Один поранений французький генерал не міг носити одяг із звичайним втачним рукавом, йому було незручно. Тоді кравець інакше поєднав рукав з його одягом. Так утворилася нова лінія з'єднання, виник рукав-реглан.
Відмінні ознаки спортивного стилю:

Силуэты:прямий, трапецевидний, рідше - напівприлягаючий і прилеглий.
Форми - прямокутна, квадратна, овальна. Одяг спортивного стилю може бути і вільним, і щільним. Часто зустрічається поєднання різних форм. Наприклад, водолазка, що облягає спідниці, але об'ємний піджак.Спортивний стиль - це завжди прості і кoмфopтні речі. Різноманітність досягається за рахунок деталей, оздоблення, фурнітури, поєднання матеріалів, підбору кольорів, фактур.

Рукава: сорочковий (втачний розширений вгорі з пониженим окатом), реглан, суцільнокроєні з лінією відрізу (в трикотажі). Манжети застібаються на кнопки, липучки, блискавки.

Типовими для одягу спортивного стилю є: накладні деталі, клапани, що застібаються, пояси, хлястики, строчки (подвійні, декоративні, зигзаг, кольорові і контрастні), кокетки, рельєфи, манжети, погони, різні складки, шліци.

Види одягу

Видів дуже багато. Це зручні і теплі куртки різної довжини; легкі куртки-вітровки; піджаки, утеплені і неутеплені комбінезони; напівкомбінезони з водонепроникних матеріалів з яскравими відстрочками, вільні брюки; вільні сорочки; шорти; спортивні трикотажні комплекти, бриджі; велосипедки; толстовки ; майки; футболки; топи і т.д. Пальто, напівпальто, плащі, парки, сукні, спідниці в складку, сарафани, жилети, джинси теж відносяться до спортивного стилю. Зараз мода придумала нові види одягу спортивного стилю: плаття-пальто, анораки, жилети-сукні (подовжені жилети), сукні-сорочки, блузи-сорочки, блузи-топи, блузони (різновид між блузкою і парк), спідниці-бpюки, бермуди т . д.

Сукні, сарафани та спідниці обов'язково з спортивними деталями: кишенями, кокетками, погонами, рельєфами, кольоровим рядком. Светри, джемпери, туніки простої форми, різноманітне оформлення горловини (Бейко, коміром, капюшоном і т. д.).

Кольорове рішення

Зараз у спортивному стилі розвивається тема екології. Це захисні кольори: різні варіанти зеленого, поєднання зеленого та коричневого, зеленого та сірого, всі відтінки пісочного, жовто-коричневих кольорів, хакі. Кольорова палітра спортивного стилю настільки різноманітна, що описати її не можливо, простіше сказати, що можливий будь-який колір.

Тканина

У спортивному стилі використовуються різні матеріали. Для одягу спортивного стилю використовують: твід, замшу, шотландки, плащові тканини та ін. Останнє десятиліття внесло в спортивний стиль велику різноманітність нових тканин: трикотаж з лайкрою, жата плащівка. В даний час все більше з'являються плащові тканини.

Розвиток трикотажного виробництва вніс новий погляд на спортивний одяг. Зручний, вільний, практичний трикотаж не обмежує руху, що й потрібно в одязі спортивного стилю.

Додатки

Головні убори. В'язані шарфи, шапочки, берети, кепки, бейсболки.

Взуття. Cпopтивне взуття відрізняє насамперед потовщена підошва. Таке взуття надзвичайно зручне, ноги не втомлюються. «Кросівки» - це лідер спортивного взуття, їх носили, носять і будуть носити. Доповнюється взуття високими і ошатними шкарпетками, гетрами. З'явилися в спортивному стилі повсякденні черевики та чоботи на високій шнурівці. Класно виглядають ремені на талії і стегнах, зав'язуються і на пряжках.

Варіації спортивного стилю
Різновидами спортивного стилю є: спортивно-елегантний, стиль «сафарі» і джинсовий стиль.

Cпopтивно-елeгaнтный стиль

Вироби однотонні, без контрастних деталей, більш помірні по силуетах. Стиль передбачає більшу кількість обробок, накладних деталей, відсточок, блискавок та інших деталей, таких характерних для спортивного стилю, але без колірного контрасту. Одяг домагається своєї елегантності за допомогою кольору.

Стиль «сафарі»

Назва походить від сафарі - мисливської експедиції в Африці. Стиль сафарі припускає підкреслену свободу, а тому деяку зручну недбалість: помятість, загорнуті рукава та ін. Сафарі - це одяг певного кольору: зелений, салатовий, бежева гама з усіма відтінками, що зустрічаються в природі.
В асортименті стилю: блузон-сорочка, спідниці, брюки, можуть бути комбінезони. Костюм сафарі складається з довгого жакета з короткими рукавами і накладними кишенями, брюки або шорти.

Джинсовий стиль

Джинсовий стиль виник з робочої oдeжди початку століття. Він розвивався в усьому світі. Близько ста років тому для pабoчих виготовлялися прямі брюки та сорочки з великою кількістю кишень для зберігання інструментів. Тканина була бавовняна, дуже міцна. Існував спосіб її забарвлення в синій колір, колір індиго. Додаткова міцність виробу створювалася за допомогою широкої обробної строчки. Сподобавшись молоді середини нашого століття, джинсовий стиль залишається популярним у різного віку і національностей, хоча і зазнає змін. Є найбільш масовим і інтернаціональним. Зараз популярність цього стилю особливо зросла.
Текст, що розкривається
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення

Повідомлення відредаговано nata1205: 07 липень 2011 - 19:46

My Signature
Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nilatanka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 вересень 2009 - 14:18

дуже люблю спортивний стиль в одязі...жаль, шо не всюди таку одежу одягнеш...
My Signature
Зображення
Щастя є... Воно так голосно регоче і агукає :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LIVELY 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 15:05

Я переважно ходжу в спортивному стилі, хоча дуже собі подобаюсь на підборах і в платті або в костюмі, але як не крути в кросівках набагато зручніше. Для мене загадка як деякі жінки щодня з ранку до вечора ходять на тих шпильках :unknw:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 вересень 2009 - 15:07

Зараз переважно хожу в кросівках....зручно бігати за малим, а то він від мене постійно тікає. Хоча дуже люблю підбори, але довго не можу ходити, починають боліти ноги...
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 15:10

я також довго не можу ходити на підборах...а такий стиль одягу, він зручний...в ньому легко і комфортно себе почуваєш..

Повідомлення відредаговано nata1205: 28 вересень 2009 - 15:10

My Signature
Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irunka 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 28 вересень 2009 - 17:54

Останнім часом змінила свій стиль на спортивний,вдягнула кросівки,джинси чи костюм і пішла з малою гуляти,дуже зручно,та й діловий стиль на роботі мені вже зовсім надоїв.
My Signature
Зображення
Чоловік у своєму житті повинен любити лише трьох жінок-ту,що його народила,ту,що йому народить і ту,що в нього народиться
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   melanja 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 19:58

ЗображенняЗображення
My Signature
У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 20:51

Я завзятий прихильник спортивного стилю. Мій одяг поділяється на два типи-спортивний і класичний.
Хтось може сказати,що спортивний одяг для жінки погано, що він не підкреслює жіночу фігуру, але це неправда.
Якщо гарно підібрати одяг, то можна виглядати красиво, легко і сексуально а головне зручно. Зараз є дуже виликий вибір різних моделей на будь-який смак.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 21:08

Я зараз перейшла теж на спортивний, вже за багато років купила спортивний костюм, спорт штани, кроси, мені зараз в тому дуже зручно.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 12:25

Nike - Just Do It

Nike Women - осень 2009

Зображення
Новая осенняя коллекция NikeWomen Fa’09. В будущем сезоне - акцент на одежду для тренировок как на улице, так и в зале.
Текст, що розкривається
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення

Одяг від Nike
Зображення Зображення
Зображення Зображення

Взуття від Nike
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення

My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 12:30

Кроси супер-такі як я ношу......................особливо ті сірі з блакитним.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 жовтень 2009 - 12:14

Текст, що розкривається
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Зображення Зображення

Спортивный стиль можно по праву считать самым старым. Он появился в то время, как только человек стал заниматься спортом.
Зображення
Спортивный стиль в одежде
Различные виды спорта диктовали появление новой одежды. Вы только посмотрите: пиджак для конного спорта и верховой езды, брюки-галифе, рейтузы, брюки для гольфа, футболки, бейсболки, теннисные коротенькие юбки и платья.
А шорты – вообще безусловный атрибут спортивного стиля.

Норвежские шапочки, свитера «пришли» в спортивный стиль нам от лыжного спорта. Обтягивающие шорты или велосипедки возникли с появлением велосипедного спорта. Идея женских колготок или лосин позаимствована у конькобежцев.

К еще одному источнику спортивного стиля можно отнести экиперовку для военных действий: куртки летчика, свободные брюки. А уж сколько мелких деталей в одежде, которые незаметно ее переносят в раздел спортивной - накладные карманы, металлические клепки, краевая обстрочка, молнии, липучки, кнопки.

Куртки и куртки-ветровки, комбинезоны и полукомбинезоны, пиджаки, брюки и рубашки свободного покроя, шорты, бриджи, велосипедки, майки, топы, футболки, толстовки, спортивные трикотажные костюмы, джинсы, жилеты, платья, сарафаны, юбки в складку, пальто и полупальто, туники простой формы, джемперы и свитера.

Из головных уборов к спортивному стилю можно отнести шапочки, вязаные шарфы, береты, бейсболки, кепи.

Спортивную обувь нетрудно узнать – кеды, кроссовки в сочетании с носками и гетрами, ботинки и сапоги. Причем даже туфли на каблуках можно сыскать в спортивном стиле – со шнурками, похожими на кеды.
Зображення
Спортивный стиль имеет несколько направлений
1. Так, спортивно-элегантный стиль отличается лишь сдержанностью цвета.
2. Стиль охотничьих экспедиций в Африке, именуемый также стилем «сафари».
3. Джинсовый стиль.
4. Спортивный гламур. Босоножки-шпильки и спортивные стретч-брюки уже никого не удивляют на улицах города. Основной принцип этого типа – удобство и роскошь.

Куда одеться в спортивном стиле?
Одежда спортивного стиля весьма разнообразна и представляет собой «обширное поле» для вариаций и фантазий, так что носить ее можно когда угодно и куда угодно. Исключением можно считать важное событие (свадьба), поход в театр или званый вечер.
Ну и, конечно же, не забываем про занятия спортом – ведь спортивный стиль с легкостью можно воплотить в тренировках.
Зображення Зображення
Зображення Зображення
Спортивный стиль - джинсы:
Зображення
Спортивный стиль - свободные брюки:
Зображення
Спортивный стиль для бега:
Зображення
Спортивный стиль на прогулку:
Зображення
Спортивный стиль - на велосипеде:
Зображення
Спортивный стиль - йога и бег:
Зображення
Любовь к спортивному стилю
Зображення
Все в розовом!
Зображення
Спортивный стиль для прыжков со скакалкой
Зображення
Спортивный стиль – глазур
Зображення Зображення
Спортивный стиль для пилатеса
Зображення
Спортивный стиль на прогулке
Зображення
Спортивный стиль для йоги
Зображення
Спортивный стиль для тенниса
Зображення
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OLESYA041281 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 листопад 2009 - 18:19

Обожнюю спортивний стиль одягу.У нас вся сім' я носить різні стилі ADIDAS.МАЮ ДЕКІЛЬКА РЕЧЕЙ МІССІ ЕЛІОТ,СТ.МАККАРТНІ,ЯКІ ТВОРЯТЬ ДЛЯ ADIDAS.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ananaska 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 21:45

Я дуже люблю спортивний, фірмовий одяг, зараз коли гуляю з дитиною з нього не вилажу, дуже зручно. Та й ще до вагітності полюбляла цей стиль одягу але не завжди могла носити через роботу, так тепер відриваюсь.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вікусик 

• Зацікавлений
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Комерсант

Відправлено 12 листопад 2009 - 11:58

Останніх три роки майже не вилажу зі спортивного одягу. До цього також полюбляла спортивний стиль, проте раніше надавала перевагу підборам. Це чоловік сприяв такому вибору. Він в мене фанат ADIDAS. Спортивні магазини ADIDAS і Мегаспорт він мимо ніколи не проходить. :cray:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маваш 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 листопад 2010 - 22:59

Дуже люблю такий одяг,саме головне що комфортно себе почуваю в ньому,а до каляски взагалi незамiнна рiч.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Romashka_2009 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2010 - 09:01

Я ніколи не любила спортивного стилю, але останнім часом в моєму гардеробі якось непомітно стали з"являтись такі речі. Зручно все-таки...Особливо влітку складно ходити на каблуках...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   wombatua 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2010 - 09:09

Я теж люблю спортивний стиль- але одягаюся завжди від настрою. От якщо хочу підбори- то піду в чобітках, ну а якщо не той настрій і хочеться свободи- тоді улюблені кроси :good:
Цього літа більше ходила в спортивному стилі, бо в таку жару не можливо було носити щось інше, крім шортів та майок :36_13_10:
My Signature
Зображення Зображення

Мої дітки - моє ЩАСТЯ!!!! ))))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2010 - 09:24

У мене, звичайно, є одяг спортивного стилю, але ношу його рідко. Повсякденний - швидше джинсовий стиль, який легко зробити і досить жіночним та елегатним. Але взагалі обожнюю спіднички і сукні, часто їх ношу, чимало маю і вважаю, що класичний одяг теж може бути зручним. Навіть зараз, взимку, ношу яскраві сукні з тонкої шерсті, м"які, теплі і по фігурі. І чоловіки все таки люблять жіночність в жінках. Хоча мій чоловік балдіє від тенісних платтячок + акуратні кросівки . Але не від спортивних костюмів зі штанами! Я спортивний костюм ношу тільки в санаторії , коли ходжу на водно-масажні процедури, зрідка дома і на природу. І навіть дома не зловживаю спортивним стилем, ношу симпатичні спіднички і гарні маєчки, футболочки, блузки. Моя думка, що, який би не був гарний і якісний спортивний одяг, він доречний для занять спортом. А справжня жінка має любити жіночі речі - красиві, стильні, елегантні, сексуальні, але не вульгарні! Якщо, звісно, хоче подобатись чоловікам і перш за все своєму.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lubka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 січень 2011 - 13:41

В мене практично всі речі спортивні, ще й на зло чоловік працює в Мегаспорті, відмовитись від чогось не можу. Вже трошки свариться зі мною що у гардеробі повинні бути й інші речі, а як йду по магазинам купувати речі, все одно зупиняюсь на спортивному, біда та й годі :good:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему