Домашнє господарство Поради
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:03

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:04

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:09
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:10
татіка (28.2.2008, 13:09) писав:
А чим чистити треба? А від молі додатково не треба нічого?

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:11
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:13
А нє, тут виявляється про дублянки!
Зберігання досвіду дублянок я не маю, але в теорії треба щоб вона була чиста і суха. Таку повісьте в шафу от і всі примудрості, але! Дивіться щоб не завелася моль. Для цього, а точніше від цього є безліч засобів: починаючи від хімічних і закінчуючи звичайними інструментами.
Щодо останніх, то якщо у вас є моль, треба її злапати, взяти молоток і вибити її зуби і відпустити. Вона не матиме чим їсти і здохне. Є ше один спосіб: треба злапати моль, взяти ножниці і обрізати її крила. Вона не зможе залізти на шубу чи дублянку і здохне! От такі нехитрі маніпуляції вбережуть вашу дублянку від тих комах.
Щодо останнього абзацу, то жарт, а от решта все правильно! Здається.
Від себе запитання! Де дівати взуття, якщо коридорчику дуже маленький?

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:24
татіка (28.2.2008, 13:20) писав:
Зараз почну роздавати корисні поради:
Так от, треба взяти ножовку і повідрузувати тим тварюкам ноги, вони не зможуть підлізти до їжі і поздихають.
А якщо серйозно - купіть дихлофос, або в квітковому магазині вам порадять щось ліпшіше.

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:37
Щасливий татусь (28.2.2008, 13:13) писав:
Дивлячись яке взуття, яке не носиться на сьогодняшній момент можна ховати в спеціальні кофри. Такий під ліжко, наприклад,

Чи в шафу такий

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:41
Капітошка (28.2.2008, 13:37) писав:
...
Чи в шафу такий
...
Цікаво! Враховуючи обежений простір моєї хати, мені таке підходить. А те в якому ходимо часто, думаю зроблю кілька хитромудрих поличок, що нікому не заважатимуть?
Але то радше для літнього і злегка осіннього взуття! А зимового? Літом то зрозуміло, що в дивані можна його тримати!

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:46
Відправлено 28 лютий 2008 - 13:56

Відправлено 28 лютий 2008 - 14:01
Капітошка (28.2.2008, 13:56) писав:
..........
Власне-власне це я і мав на увазі, тільки от у коридорі у мене немає місця де її поставити. Вирубуватиму таку нішу в стіні! Вона у мене йде генеральна, тож така шафа буде дуже практична і непомітна!

Відправлено 28 лютий 2008 - 18:13
Капітошка (28.2.2008, 13:10) писав:
Для дублянок є спеціальні щітки, а якщо дуже вже брудна чи не відчищається, то в хімчистку, така операція коштує десь порядку 100-150 грн. (якщо дублянка штучна - то не має сенсу її там чистити), є спеціальні чохли для цього діла, вони вже просякнуті речовиною від молі. Добре, що їх не треба як шуби в холодильних установках зберігати, бо моя знайома мала шубу вартістю з лексус і загубила її вдома, міль поласувала, вона не розбирається де шуба, а де дешевеньке пальто, їсть все, що дають
Відправлено 03 березень 2008 - 12:43
Відправлено 03 березень 2008 - 13:15
_передивіться ретельно мішечки з крупами, борошном, сухофруктами і інше, і виявіть де саме завелась ця моль (побачите або дорослих комах або їх лялечки)
_викиньте одразу в смітник те, що є вже заражене комахами (акуратно заверніть пакунок, щоб комахи не вилізли звідти знову назовні)
_вимийте всю шафу спочатку миючим засобом, а потм протріть вологою ганчіркою, змоченою попередньо у розчині води та оцту
_крупи пересипте для зберігання або в скляні банки, або в полотняні мішечки (я в свій час попросила бабусю і вона мені їх нашила купу, але це діло не складне і самій можна зробити. Мішечки ці треба час від часу прати та прасувати.)
_в кожній мішечок/банку покладіть до крупи чи фасолі декілька зубчиків часнику так і в шкарлупі (не чищені)
_десь кожні 2-3 місяці переглядайте ваші запаси на предмет чи не поселився там якийсь нахлібник :D
Це повинно допомогти.
Відправлено 03 березень 2008 - 13:31
Antic (3.3.2008, 12:43) писав:
Викинути все треба з тієї шафки, гарно помити, взяти суху шкоринку лимона, підпалити і прокурити тим, хоча запах не з самих приємних, нехай чоловік це зробить, потім провітрить, і нічого в ту шафку не клади пару днів, потім повтори цю процедуру, бо можуть і після цього залишитись пару личинок в кутиках, де важкий доступ до миття... мало б допомогти
Відправлено 03 березень 2008 - 15:48

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках