Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Вибір колиски або люльочки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Вибір колиски або люльочки Чи це має значення? Важливі думки мамусь! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Лелечка 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 вересень 2009 - 17:11

Читаю і стежу за обговореннями у темі про коляску. А сама вирішила наслухатися мудрих порад про колиски. Щотижня активніше придивляюся до колисочок, які у продажу, підбираю, так би мовити, і якимось своїм внутрішнім логічним методом вирішила, що люлька повинна колисатися(ну так зручно ж мабуть?) Допоки подруга, яка вже має масю, здивовано запитала - "А навіщо тобі люлька, яка буде гойдатися? Вона повинна міцно стояти, бо як привчиш дитинку до колисання - буде важко". От і виникло в мене запитання до вас, мамусі.
1. За якими критеріями ви обирали колисочку?
2. Чи мають значення коліщатка, дуга для гойдання?
3. Чи мають значення можливості коригувати висоту?
4. І взагалі, НА ЩО треба звертати увагу при виборі люльочки.

Діліться будь-ласочка, практичними порадами - вони знадобляться майбутнім мамочкам.

До модераторів - якщо є подібна тема, з"єднайте!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 вересень 2009 - 17:27

Як на мене, якщо дитина повністю на ГВ, то їй окреме ліжечко не потрібне. У нас спочатку була маленька колисочка (до 6 міс), то Софійка ще в ній трохи спала, бо більша половина її "робочого" дня проводилась увісні :D і їй по великому рахунку було пофіг, де спати. Вона була дуж гарна, з балдахіном і колисалась. Але ми її практично не колисали, бо їй було все рівно ... вона і так спала. Потім ми продали колисочку і купили ліжечко до 5и років; так воно у нас замість тумбочки :shok: Софійка в ньому спати не хоче. А привчати її зараз не дуже хочу, тобто не те, що не хочу ... Просто ми ще гамцяємо вночі цицю, а перекладання її в ліжечко означатиме, що мені прийдеться пів ночі вкладати дитину спати, заколисувати ... Але мамі теж треба хоча б вночі відпочивати! А купували ми ліжечко українського виробництва, дерев"яне, може колисатись, а може і не колисатись (є колесики), три положення висоти. Матрац купували з кокосом. Постіль вирішила не купувати. Хотіла лише бортики, бо в той час вона починала перевертатись, щоб не тарабанилась об стінки. Потім Соня почала вставати, а з бортиками нема за шо триматись, тому і передумала. Балдахін вона б теж зривала ... От так і купили ми нікому не потрібне ліжечко :unknw:

Повідомлення відредаговано Т@ня: 24 вересень 2009 - 17:28

My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 17:41

Поки була вагітна то вважала що ліжечко дуууже необхідне. Купили звичайне, за помірну ціну, ліжечко не колисалось та й ми і не хотіли, з ліжечком купили боковини, бампер, постіль, матрас, балдахін. Але...наш Владя там спав відсили 10 раз за своє маленьке життя. До 3 місяців на ГВ спав з нами, далі привиклося і також спить з нами. А ліжечко стоїть і чекає свого часу. Забула сказати що в ліжечку три висоти, для нас це важливо.

Повідомлення відредаговано natalia220: 24 вересень 2009 - 21:31

My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 вересень 2009 - 17:55

я проти ліжечок з колисалками. думаю не варто колисати маля.
думки з приводу колисати/не колисати розходяться. Ми не колисали і не знаємо, що такі нічні заколихування дитини. Зате я знаю, що таке нічні годування ;) :)

Тому я б радила брати відразу ліжечко, а не люльку. Люлька вам прослужить максимум рік, а потім доведеться купувати ліжко. Хоче це вже швидше матеріальне питання.

Дівчата купують ліжечка, щоб знімалися поручні і щоб висота матрасика могла бути на висоті батьківського ліжка. Тоді знімають одну сторону ліжка, присувають в притул до батьківського і так собі сплять. Кажуть зручно.
Я не знаю, бо у нас бокові планки - несучі, ліжко втратить стійкість. якщо їх зняти. Не знаю, чи це критично чи ні, ми не пробували. То чоловік так каже, що втратить стійкість.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 19:20

Ми зараз теж в процесі вибору дитячого ліжечка.
Основні вимоги - це щоб з одного боку без боковини і регульована висота, а також нелаковане, а просто гарно вишліфуване.
Колись моя знайома висилала фотку ліжечка, яке вони купили собі в Німеччині. Сама ідея мені дуже сподобалася, і я просто марила таким ліжечком.
Зараз знайшла його в Україні. Але мене трохи стримують його розміри - трохи замалі, як на мене, поспимо в ньому до року часу максимум.
Але в іншому воно нам підходить - легка вага, а отже можна переставити його куди зручно вдень, і біля ліжка вночі, бо місця в нашій квартирі дуже мало.
Зображення

Прихований текст

My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юляшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 19:45

У нас ліжечко на шарнірах - для мене це найкращий варіант, так само довго ходила, вибирала, думала яке б купити. Люльку відкинула через те, що скоро дитина виростає з неї, а тоді всерівно треба купувати ліжечко, а дитина мусить привикати до нього, бо вже звикла до люльки...
Ліжечко на дугах - я собі вирішила, що воно буде скользити по ламінаді і можливо царапати.
Ми повністю на ГВ ось уже 5 з чимось місяців: вночі після купання і годування дитина до ранку спить в ліжечку, коли просипається - я беру годувати і вже далі спить біля мене (ще кілька годин або хвилин :D як виходить). Вдень коли засинає на моєму ліжку - не перекладаю, коли наруках - кладу спати в ліжечко. Також над ліжечком в нас висять качелі і синочок дуже любить ними бавитись.
вважаю ліжечко просто необхідною річчю! І між іншим ми його майже не гойдаємо, тільки в перший місяць, коли ще режим не був налаштований і синочок любив вночі не спати, то привязувати шнурок і так з чоловіком по черзі колисали напівсонні...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дашка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 21:02

Я купляла просте дерев"яне ліжечко,воно не гойдається,боковинка не знімається,вважаю,що якщо дитинка має спати в ліжечку,то буде спати в ньому,без гойдань і всяких тих прибамбасів.Моя сусідка має двох дітей,першу свою не колисала,бо ліжечко не мало такої функції.Для другої купила вже з функією колисання,воно там фіксується.Спочатку вона малого не колисала,засинав сам,і спав нормально, одного вечора він був не спокійний,і вона вирішила його трошки підколисати,колише до сих пір.Привязала до ліжечка мотузку,і вночі з чоловіком по черзі гойдають.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ynikalka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 22:18

Ми купили ліжечко, котре може і колисатись і не колисатись. Манюня з народження до 2,5-3 місяців була дуже не спокійна, коли брала на руки , то вона засинала, а потім ложила в ліжечко, то просиналась, ми вирішили поколисати.. мучились..але інакше вона спати не хотіла. А потім десь в 3 місяці вона навчилась засинати міцно біля грудей. Погодувавши, я її ложила в ліжечко. Так і зараз засинаємо. Дуже зручно. Манюська навчилась спати в ліжечку сама, а не біля мене. Я вважаю, що так краще, бо потім важко відівчити дитину від спільного сну з мамою, коли вона підросте.. А так і тато може обідитись :)))) ;) ;)

в нас кокос-гречка матрац, захисні боки і постілька. балдахін, на мою думку - річ не потрібна, хіба для краси. Перед тим ,як купляли ліжечко, то позичали стареньке в хресної на дугах. воно так скрипіло і подряпало нам весь паркет. не раджу.
І головне, не жалійте грошей на якісний матрац, це дуже впливає на здоров"ячко малюка. І ніякої подушки!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 22:24

в нас ліжечко колишеться ,але ми практично не колисали,підсунули до стіни і все. знаю що таке колисання ( не по наслишке),а з першою малою намучались,тому на мою думку не варто привчати малятко,хіба десь колись лише трішки підколисувати!
А от Naya дуже класну фотку знайшла ! я би з задоволенням придбала таке нововедденя- СУПЕР !!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lilchik 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 вересень 2009 - 23:57

У нас ліжечко на шарнірах. Я теже не особий прихильник гойдати дитину, але я просто знала, що крще шарніри зняти, якщо ляля не буде хотіти гойдатись, ніж потім мучитись якщо захоче. Так от я зробила для себе правильний вибір, бо доцю не колишу постійно, але деколи вечором перед сном, коли вона погамцяє і засне на руках, ставлячи її в ліжечко вона пробуджується, то тоді пару раз її погойдати і спить, а інакше опять би прийшлось брати до циці. І ще хочу порадити, я трішки прогадала, шукайте ліжечко глибоку, бо як бачу з досвіду друзів, коли ляля встає, то дуже вже їм хочеться вилізти, або через бильце перехилитись. :air_kiss:
My Signature
ЗображенняЗображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zefir 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2009 - 08:50

а в нас ліжечко на дугах - типу колиски, десь до 6 міс. колисались в ньому, а потім зняли ті дуги і одну боковинку - ліжечко присунене до нашого 0 отак і спимо :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сонях 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 вересень 2009 - 09:13

а наше вже 2 рокі стоїть пустує... мала не хоче в ньому спати. я б радила купувати не деревяне, а тип ліжко манеж. ми таким користуємось в поїздках дуже зручно, знали б раніше то деревяне навіть би не купляли
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2009 - 09:39

В нас саме просте дерев"яне,на шарнірах, правда колисатися мала не дуже в ньому хотіла. Ми на ГВ тому засинає вона біля грудей, потім я кладу в ліжечко. Коли пробуджується, то ніяке колисання не діє, хоче одразу цицю і я беру її до себе. Отак аж до сьогоднішнього дня - ліжко у нас тільки на перший сон. Потім спить з нами. Зараз це вже трохи напряжно, тому що мала підросла, вертиться по цілому ліжку, а ми спимо майже на краєчку.Потім, вона вже з свого ліжечка виросла, от ми і замовили вже більше ліжечко-диван, таке щоб доєднювалося до нашого. Тому я дуже рада, що не купляла перше дуже дороге з всілякими прибамбасами.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лелечка 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 вересень 2009 - 22:22

Дівчата, вибачайте чайника... Збагнула, що не знаю, а чим відрізняється "люлька" від "ліжечка"? Розмірами? Чи іще чимось???
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   frotanya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2009 - 22:48

а нам ліжечко зробив дідусь(мій тато займається деревом) з ясеня,світленьке, лаковане,на шарнірах,і дно ліжечка у нас регулюється,зараз опустили аж до низу щоб малий не вилазив,і шухлядки є. Я дуже задоволена бо спимо у ньому досі а козак в нас не з маленьких.Вважаю що ліжечко має колисатись але не обов`язково його колисати,бо бувають різні ситуації,і інколи треба підколисати,особливо коли дитя захворіло а руки вже від носіння і колихання відвалюються.
Мій малий з самого народження незнає що це таке спати з мамою і татом,тільки в своєму ліжку інакше й не хоче і я вважає це правильнио,хай чоловік трохи попітніє вночі і подає вам дитину на кожне годування чи міняє підгузки вночі,тоді ви не будете швидко втомлюватись,висиплятись у своєму ліжку а дитинка в своєму.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 25 вересень 2009 - 23:14

А мій малий попри всі мої старання не колисати хоче колисатись, але не сильно, оки не засне, тому проблем з цим не виникає. У нас ліжечко таке що може бути і з колисанням і можна заблокувати так щоб неколисалось. Хоча ми і на ГВ але синуля вночі спить тільки в ліжечку я забираю його тільки на годування, а потім знову кладу в ліжечко.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 вересень 2009 - 01:03

Лелечка, напевне розмірами, люлька маленькаю...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлясік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2009 - 12:00

дівчата хочу запитати,що краще купляти ліжечко деревяне чи ліжечко манеж???? :acute:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маківка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2009 - 18:17

Ви маєте нау вазі типу "Чікковського"? НА їх же сайті у відгуках читала, що манежик дуууже зручний і потрібний. Але дерев"яне ліжечко він не замінить. Такий висновок зробила для себе, хоча деталей вже і не пам"ятаю...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 27 листопад 2009 - 18:28

jylik, якщо плануєте спати з дитиною разом, а в ліжечку тільки деколи, то краще ліжко манеж, але якщо катигорично проти спільного спання то все таки краще деревяне.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему