ЯК ЗНАЙТИ НЯНЮ?
Рано чи пізно це питання постає перед молодою мамою, котра, зібравшись іти на роботу після декретної відпустки, не хоче віддавати дитину в дитсадок.
Нині дуже багато людей шукають роботу няні. І щоб не загубитися у морі пропозицій, визначіться одразу, кого ви хочете бачити поряд із своїм малям: метку студентку чи мудру досвідчену бабусю, сувору виховательку чи веселу витівницю? Є декілька шляхів пошуку няні, кожен з яких має свої плюси й мінуси. Можна купити газету оголошень і почати методично обдзвонювати потенційних нянь, або самим дати відповідне оголошення. Але внаслідок такого пошуку доведеться залишати дитину з незнайомою людиною, а це ризиковано.
Можна звернутися також у відповідні агентства. Чітко сформулювати свої вимоги і чекати, доки там підберуть відповідну людину із санітарною карткою. Бо ж "фірма гарантує". Правда, послуги няні з агентства вартуватимуть значно дорожче, адже доведеться платити ще й фірмі за посередність. Якщо хочете, щоб няня жила неподалік, розвісьте оголошення на під'їздах у своєму мікрорайоні. Можна запропонувати також попрацювати нянею комусь із своїх далеких родичів, принаймні знатимете, що біля вашої дитини близька людина.
Але найкращий варіант - брати няню за рекомендацією. Киньте клич усім знайомим, поговоріть з мамочками на дитячому майданчику. Починайте пошуки заздалегідь, за кілька місяців до того часу, як плануєте вийти на роботу.
Розмовляючи з потенційною нянею по телефону, дізнайтеся, де вона живе (чим ближче, тим краще), скільки вартує година її роботи і що входить у цю вартість (чи збирається вона, окрім того, що сидітиме з дитиною, ще й прибирати, готувати), чи харчуватиметься у вас. Після цього домовтесь про зустріч на "нейтральній" території, під час якої розпитайте про її родину, розкажіть про своє дитя. І якщо вона вас після цього не розчарує, запрошуйте додому.
Як розпізнати справжню Фрекен Бок? Якщо дитина починає плакати, ледве забачивши няню на порозі, задумайтесь. Прийдіть додому трохи раніше, тихенько відчиніть двері своїм ключем, на власні очі переконаєтесь, що робиться у вас вдома. Ще кілька правил безпеки:
* Спостерігайте, як няня спілкується з дитиною. Нещире "сюсюкання" повинно вас насторожити.
* Попросіть, щоб вона показала свою санітарну картку. Якщо такої нема - нехай пройде профогляд у шкірно-венерологічному, психо-неврологічному диспансерах, зробить флюорографію.
* Поясність няні правила безпеки у вашому домі, наголосіть, чого категорично не можна робити.
* Зробіть ксерокопію її паспорта. Зайдіть до неї додому, подивіться, як вона живе.
* Залиште їй свій робочий телефон, телефони інших родичів, сусідів, дитячої поліклініки.
Тамара ЮРІЙ, "ДОБА"
Сторінка 1 з 1
Як правильно обрати няню?
Відправлено 27 вересень 2007 - 14:52

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 22 вересень 2009 - 20:01
Всім прмвіт!Ніколи не думала,що зіткнусь з проблемою вибору няні,але так склались обставини.Прошу ваших порад,поділіться досвідом,як правильно обрати няню.Які питання їй задати,щоб оприділити її рівень професіоналізму,на що звернути увагу,як знати чи не спробує вона ображати моє маля,чи буде себе порядно поводити у квартирі при відсутності господарів?????Чесно сказати мені страшно,я свою крихітку з батьками не часто залишаю,а це чужа людина,дуже переживаю,щоб не ображала дитинку і порядно себе вела.
Користувач подумав і додав через 14 хв.:
Аууууу!Дівчата,діліться досвідом...
Користувач подумав і додав через 14 хв.:
Аууууу!Дівчата,діліться досвідом...
Відправлено 22 вересень 2009 - 20:23
Галіса, нелегке це питання. Моя мама няня вже 7 чи 8 років, тут я думаю головне живий контакт, бачити людину, її манери поведінку, чистоплотність, попередній досвід такої роботи, обов"язки щойно питала маму, як щось згадаю, то напишу. Було б добре, якби вам знайомі порадили.
А тут здається десь була темка про няню
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
ось тут пост №3, є інфа, думаю ви читали
А тут здається десь була темка про няню
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
ось тут пост №3, є інфа, думаю ви читали
Відправлено 25 вересень 2009 - 17:10
Ще є один момент: потрібно деяких дітей ГОТУВАТИ до того, що в них відтепер буде няня. Для дітей до року необхідно, щоб мама ДОЗВОЛИЛА доторкнутися до себе, була привітною і всім тілом ПОКАЗАЛА свою довіру новій людині. Саме це дозволить і малюку довіритися. Якщо не можете - значить шукайте іншу людину. Адо змінюйте себе. Можливо, мамі треба готуватися до того, щоб відпустити дитину?
Поділитися темою:
Сторінка 1 з 1

Допомога