Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дитячі майданчики... в дворах - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дитячі майданчики... в дворах Де діткам гуляти та гратись? Оцінка: -----

Опитування: Дитячі майданчики (216 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Чи є біля вашого будинку дитячий майданчик?

1. Є, та в неналежному стані (109 голосів [50.93%])

Відсоток голосів: 50.93%

2. Є, до тогож великий (32 голосів [14.95%])

Відсоток голосів: 14.95%

3. Немає взагалі (56 голосів [26.17%])

Відсоток голосів: 26.17%

4. Інше (17 голосів [7.94%])

Відсоток голосів: 7.94%

Чи подобаються Вам умови на майданчику?

1. Так (34 голосів [15.89%])

Відсоток голосів: 15.89%

2. Ні (134 голосів [62.62%])

Відсоток голосів: 62.62%

3. Інше (46 голосів [21.50%])

Відсоток голосів: 21.50%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 лютий 2008 - 03:57

Хочу поцікавитись, бо деже цікавим і болючим є це питання для мене :diablo: , хто займається благоустроєм дитячих майданчиків? Міська рада чи товариства жильців?
Не знаю, як у ВАС, та у нас в дворі, взагалі немає такої площадки. Тай не тільки у нас в сусідніх дворах також. Ми власними зусилями поставили хочаб пісочницю, а на прогулянку ходимо до парку, а це далекувато... Тому, як діти будуть старші і зможуть самостійно гуляти, :dance2: то в парк через пів міста їх звіснож не відпустиш. Бо всеодно потрібен нагляд. А з іншого боку, що їм робити в пустому дворі??? Нудно ж і не цікаво :crazy: :bad: :bad:
От я і думаю, як облаштувати майданчик ну хоч маленький.
Доречі, а у вас таких проблем не має???
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 лютий 2008 - 07:53

В нас обабіч будинку, але щото за майданчики?!? - разом з дітками там вигулюють усіх навколишніх собак :( я на них дивлюся з жахом, не знаю як я буду відпускати туди малого :( сама в дитинстві була "жертвою" дитячого майданчика, розкопали ми його з дітлахами десь на пів метра - а там котик був чийсь закопаний (пісок же легше копати ніж землю навкруги) після того котика пів року лікували такі страшні лішаї, що в мами моєї вже руки опускалися... отакий негативний досвід спілкування з майданчиками особисто в мене...
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 08:31

Доступно і компетентно:
Ті дитячі майданчики, які вже є біля будинків, належать до ЖЕКів, а відтак саме вони мають їх ремонтувати, проводити благоустрій. Щодо нових майданчиків, то їх ставлять будівельні компанія, поруч зі своїми будинками. Такі норми будівництва.
А те що б хтось поставив майданчик у вже існуючому кварталі, це нереально.
Це можуть зробити тільки самі мешканці, зкинувшись на майданчик, або своїми силами зробити, або знайти спонсора!
Як то кажуть, спасения утопающих, дело самих утопающих...
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 09:16

В нас теж жахливі майданчики і звичайно ніякі ЖЕКи і не думають ними опікуватись, один майданчик на весь великий район нормальний, і то тому що коло будинку де видно хтось такий живе, бо там все за кілометр завжди прибрано. А інші навіть пофарбувати не можуть не кажучи про те щоб поремонтувати.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 28 лютий 2008 - 11:18

Я похвалюся. У нас багато хороших майданчиків. Кожної весни все фарбують новими фарбами і завозять чистий пісок у пісочниці. Багато нових майданчиків будують біля будинків. Якби ще люди берегли їх. Бо хто недопалків накидає, хто пляшок, хто собаку вигуляє... Але й район у нас багатий на діточок.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чоловік 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 лютий 2008 - 12:00

Мені дружина дала посилання на гілку зі словами: напиши! :D

Так-от. Майданчик у нас є. Просто під будинком. Новий, збудований минулого року, хоча райончик вже не новий.
Будували самі - батьки складались і своїми руками щось робили, після роботи, в суботу... Хтось домовиться про метал дешевше, хтось власним авто привезе, хтось майструє по 4 год денно...

Перше, що треба (як і в усьому іншому) чого ви хочете? Справедливості чи майданчтик для своїх малюків. Якщо справедливості - тоді вам дорого оббивати пороги в інстанціях, якщо майданчик - то переодягайтеся і замішуйте розчин...

Важливий момент - те, що майданчик обгороджений, там не вигулюють собак (хоча сусідські підлітки ночами інколи заскакують на лавці посидіти, але хоч не "гадять" в наглу). Огорожа коштувала десь 30-40% вартості всього.

Обійшлося усе діло десь 5 тис грн. (можу помилятися) плюс власна робота і транспорт ще на таку суму. також під вибори вичавили з депутатів готову конструкцію, пісок і доріжки (бруківку 8 м. кв.) десь на тисяч 5-7 грн.

почалося все з оголошення в під'їзді (які неодноразово зривали) про ініціативу, час зборів, тощо... першого разу прийшло 4 (!!!) сім'ї... в кінці було понад 20.

Земля між двома коперативними будинками (об"єднання співвласників громадян) не смітник, але зарості бур'янів.

Звісно в процесі "будови" виникали труднощі від набридливих бабусь, котрі звинувачували нас у будівництві кафе чи паркінгу для "крутих", а на слова про майданчик звинувчували у брехні, до потреби оформляти план будівництва, через скаргу меншканки нашого ж будинку, бо їй бачте "дитячий крик під вікнами не потрібен" (в т.ч. платити хабарі !!! щоб справу "зам'яли") в міській та районній раді (представники якої потім показово приїжджали на відкриття і ставили нас в приклад. ради справедливості зазначу, що то були не ті, кому носили кон"як та конверти ;)). Також довелось трохи зменшити площу через теплотрасу та каналізацію, дозбирувати двічі кошти, тощо...

Знаю одне, тепер завжди маю куди піти з донею, не боячись викопати мамонта в пісочниці.

Після відкриття домовились про освітлення (з міскою радою вже мали зв'язки)... заодно й додому не страшно поночі повертатись ;)

Тепер ще є бажаючі долучитися... будемо розбудовуватись, ремонтувати що потрібно.

Ось він:
Зображення

Зображення

Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 12:18

Чоловік, в наш час це просто героїчний вчинок. В нас навіть прийти на збори ніхто не захоче.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 12:20

Чоловік, я в захваті!!! :diablo:
My Signature
Зображення
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чоловік 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 12:29

Взагалі-то я не був ініціатором, але приєднався...
Звісно, що були такі, що не хотіли нічого робити і ні копійки не дали. маємо перевагу - майданчик має суільний паркан і зачиняється. кожна сім'я має свій ключ (!!!) :) це була для когось додаткова мотивація, і воно стало "своє". Розмовляв з друзіми - просто збити чотири дошки і насипати піску - то за місяць пісок розтягнуть на ремонти, а решту доб'ють песики-котики...

п.с. на фото наша доця, як головний винуватець ініціативи... якось ще зроблю фото майданчика - то снику (як буду мати час і надхнення :))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:03

Хоч будівництво майданчика мене трохи втомило (чоловіка не було вдома вечорами і суботами протягом 3 місяців літа), але тепер радію, бо маємо чудовий майданчик біля дому.
І не почуваєшся нікому нічого винною. Ще коштами допоміг голова кооперативу (сусіднього - 1200 грн., бо наш не дав нічого - жмот.).

Скоро потеплішає, і ми підросли - тож будемо гойдатись досхочу! І дитині безпечна територія.

п.с. Чоловік що вище писав - то мій коханий чоловік! :diablo:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:04

Браво! Ура! Не перевелися ще в наш час ініціативні люди! Але якщо хтось надумає всебе таке повторити, то сили волі і нервів треба дуже багато! Бо ж ми знаємо які наші люди, хочуть мати все але не за власний кошт.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:08

Сонце, а я по фото Софійки здогадалась. :blum1:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 13:15

Перегляд повідомленняКапітошка (28.2.2008, 13:08) писав:

Сонце, а я по фото Софійки здогадалась. :blum1:

О, нас вже впізнають тут!
Приємно-приємно :blum1:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 14:42

:blum1: зранку започаткували тему, а сьогодні на прогулянці виявилося що на всі довколишні дитячі майданчики завезли свіжий пісок :blum1:
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 14:49

Перегляд повідомленняLuna (28.2.2008, 14:42) писав:

:blum1: зранку започаткували тему, а сьогодні на прогулянці виявилося що на всі довколишні дитячі майданчики завезли свіжий пісок :blum1:

певно в жеки також зависли на цьому сайті :mocking:java script: :blush:
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 15:35

Біля нашого будинку майданчика немає. Є ТРИ майданчики біля сусідніх будинків у ЖАХЛИВОМУ стані. Минулого року зібралась з нашого будинку ініціативна група - 6 осіб, нібито домовились про збір коштів, про збір інформація про виробника майданчиків і т.п. Але :( Виявилось, що дітячі майданчики - не наша прибудинкова територія. Мешканці ж сусідніх будинків сказали, що у них маленьких діток немає, і вони категорично проти облаштування дитячого майданчика (шум, дитячі крики і т.п.) Дитячі майданчики використовують як вигул для домашніх тварин. Ще, інколи, бомжі на лавочках ночують та дівчата з сусідніх офісів палять. Ініціативна група розпалась швидко.
А нещодавно в Подільському районі м.Києва встановили на цих таки занедбаних убогих майданчиках нові комплекси. Так ось вийшла така картина: поламані каруселі та гойдалки року так 1960, купа сміття, пляшок і недопалків, і велика-красива-нова пластмасова гірка, біля спуску якої ОТАКЕННА купа, як це б пом"якше сказати, собачих екскрементів.
А чого ще треба комплекс встановили, гроші відмили (чи вкрали), а те, що на майданчик страшно зайти- то вже не справа нашої влади.
Біля кінотеатру "Жовтень" у сквері зробили самозахват території на якій добрі багаті люди влаштували дитячий майданчик та тренажери. Весь Поділ з малечею - там. Але ж один майданчик на мікрорайон - то дуже мало.
Але якось будемо виходити з ситуації, малеча підростає, будемо їздити до Ботанічного саду! Хоч і далеко, але якщо не можна змінити ситуацію, будемо змінювати відношення до неї.
Ой, форумчане, наболіло :(
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 вересень 2008 - 18:01

в нас в дворі є майданчик, впринципі в кожному дворі є в найближчому околі, і фарбують його кожного року, але нікому до нього нема діла....з того ж будинку самі мешканці з собаками вигулюють там. намагаєшся робити зауваження, то у відповідь таке чуєш, що просто жах, от і приходиться відгавкуватися і т.п. а цього літа в "парку" - так ми називаєм дерева на маленькі алейці біля будинку, зробили свою, зробили нам з дошок пісочницю, привезли пісок і от наша малеча там тішилась поки тепло було. але всеодно є такі, що відрами виносять пісок з пісочниці, кажучи, мол я ж зовсім трошки...поки могли і собачників не підпускали...а от що робити на зиму з пісочницею....може великою фанерою забити, щоб не розтаскали остаточно..... :child_ 06:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 вересень 2008 - 18:43

і у нашому собак вигулюють, а з пісочниці для котячих туалетів набирають. образливо так, чиїсь батьки домовляються про пісочок, а його для котів виносять.
а так є качальки, зелена травичка і пісочниця. було б більше, але територія в центрі міста пусткою не стоятиме. побудували будинок.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Пташка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 вересень 2008 - 10:22

У нас в дворі,коли ще я була маленька,був шикарний дитячий майданчик із двома цегляними лабіринтами,з яких виходиди гірки,з пісочницями,лавочками,качелями,ну і всім іншим...А зараз з тих лабіринтів залишилися руїни і небезпечні для здоров'я дітей цеглини і труби.Я і моя подруга написали заяву в ЖЕК щоб ті руїни розібрали,а ми вже своїми силами поставимо майданчик.Зараз збираємо підписи з нашого і сусідніх будинків(чотири будинки організовують собою квадрат,в середині якого досить велика територія,на якій і розташовується майданчик).Своїми силами,то означає,що я буду писати заяву в мерію,знову збирати підписи,та заява спершу попаде на стіл до татового кузена,а потім вже в ті інстанції куди і має попасти,тільки з його легкої руки...По іншому від нашої держави нічого не доб'єшся...
My Signature
Зображення
Я жду чогось - якихось перемiн,
Хоч змiни обстановки чи погоди,-
Моя душа пiдводиться з колiн
I тягнеться до рiдної природи.(І.Гнатюк)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 вересень 2008 - 14:44

У нас в дворі майданчика немає (ну не повертається язик назвати майданчиком одну пісочницю і одну стару гірку на довжелезну дев"ятиповерхівку!). Поруч, в 5 хвилинах пішки, є парк. Там донедавна був старенький, радянських часів, дитячий майданчик. Останні роки його навіть не фарбували. Правда, цього року в кінці літа (!) завезли пісок в пісочницю. А кілька днів тому поряд із старим поставили - о,диво!- новенький гарний майданчик. Сусідка його називає "Рошеновський майданчик". Там і карусельки є, і гірки з міні-лабіринтом, і різні гойдалки. Все яскраве і гарне, от тільки не знаю чи надовго його вистачить. Бо вже вчора відганяли вдень (!) від дитячої гойдалки підлітків.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему