Мені дружина дала посилання на гілку зі словами: напиши! :D
Так-от. Майданчик у нас є. Просто під будинком. Новий, збудований минулого року, хоча райончик вже не новий.
Будували самі - батьки складались і своїми руками щось робили, після роботи, в суботу... Хтось домовиться про метал дешевше, хтось власним авто привезе, хтось майструє по 4 год денно...
Перше, що треба (як і в усьому іншому) чого ви хочете? Справедливості чи майданчтик для своїх малюків. Якщо справедливості - тоді вам дорого оббивати пороги в інстанціях, якщо майданчик - то переодягайтеся і замішуйте розчин...
Важливий момент - те, що майданчик обгороджений, там не вигулюють собак (хоча сусідські підлітки ночами інколи заскакують на лавці посидіти, але хоч не "гадять" в наглу). Огорожа коштувала десь 30-40% вартості всього.
Обійшлося усе діло десь 5 тис грн. (можу помилятися) плюс власна робота і транспорт ще на таку суму. також під вибори вичавили з депутатів готову конструкцію, пісок і доріжки (бруківку 8 м. кв.) десь на тисяч 5-7 грн.
почалося все з оголошення в під'їзді (які неодноразово зривали) про ініціативу, час зборів, тощо... першого разу прийшло 4 (!!!) сім'ї... в кінці було понад 20.
Земля між двома коперативними будинками (об"єднання співвласників громадян) не смітник, але зарості бур'янів.
Звісно в процесі "будови" виникали труднощі від набридливих бабусь, котрі звинувачували нас у будівництві кафе чи паркінгу для "крутих", а на слова про майданчик звинувчували у брехні, до потреби оформляти план будівництва, через скаргу меншканки нашого ж будинку, бо їй бачте "дитячий крик під вікнами не потрібен" (в т.ч. платити хабарі !!! щоб справу "зам'яли") в міській та районній раді (представники якої потім показово приїжджали на відкриття і ставили нас в приклад. ради справедливості зазначу, що то були не ті, кому носили кон"як та конверти ;)). Також довелось трохи зменшити площу через теплотрасу та каналізацію, дозбирувати двічі кошти, тощо...
Знаю одне, тепер завжди маю куди піти з донею, не боячись викопати мамонта в пісочниці.
Після відкриття домовились про освітлення (з міскою радою вже мали зв'язки)... заодно й додому не страшно поночі повертатись ;)
Тепер ще є бажаючі долучитися... будемо розбудовуватись, ремонтувати що потрібно.
Ось він: