В подорож з малечею! про відпочинок з дітьми в Україні та закордоном
Відправлено 06 грудень 2007 - 22:01

Здоров'я вам та вашим малюкам!
Відправлено 07 грудень 2007 - 09:11
Відправлено 07 грудень 2007 - 09:42
Відправлено 07 грудень 2007 - 10:08
Цього літа їздили на море поїздом. з бабусею. Ніби нормально все, тільки доводилось видумувати всякі забавки.
А от зараз ми хочему гайнути з Рівного в Київ на Новий рік до родичів. Нам їхати 4 години, якщо маршруткою. Трохи довго - для дитини. Думаю, виїхати якраз на денний сон, щоб хоч годинки 1,5-2 поспала. а там вже якось дошкребемо.
Відправлено 07 грудень 2007 - 17:21
Відправлено 07 грудень 2007 - 21:52
Тому маленька порада,завжди мати з собою маленьку аптечку,незалежно вiд того чи це 2годинна чи 24годинна подорож.
Відправлено 16 лютий 2008 - 21:51
Відправлено 16 лютий 2008 - 22:49
Відправлено 16 лютий 2008 - 23:21
Через три роки точнісінько так само подорожувала вже з 3-ох річною донькою і 10-місячним сином :D Казала, що в літаку було всім весело
Другі друзі, починаючи з піврічного віку хлопчика, кожного місяця разом вибирались на 2-3 дні на вихідних в одне з міст Європи на короткотривалий відпочинок.
Ще одні, починаючи з місячного віку доньки почали їздити автомобілем по всій Україні.
А інші майже до 2-ох річного віку сина навіть в гості в цьому ж самому місті дуже рідко з дому вибирались, бо це створювало для них незручності.
Моя суб"єктивна думка, що все очевидно залежить від особливостей і характеру дитини, але ще більше, навіть значно більше, від характеру батьків і їх стилю життя. Якщо батьки не звикли сидіти вдома, активні, то і маленька дитина не буде їм у цьому перешкодою. ;)
Відправлено 16 лютий 2008 - 23:59
Наталочка (16.2.2008, 22:49) писав:
Привіт! А куди саме на Закарпаття? До родини чи на турбазу?
А щодо Єгипту то як на мене малятко не варта брати то всеж таки Африка і там купа невідомих нашим лікарям бацил.
Відправлено 17 лютий 2008 - 00:15
Відправлено 17 лютий 2008 - 11:18
а ще я згадала, що ми літом їздили в Шацьк на турбазу. Малий теж дуже добре переніс, від води взагалі неможливо було відтягнути.
Відправлено 17 лютий 2008 - 13:18
Відправлено 17 лютий 2008 - 21:48
Що краще зробити окремий проїздний на дитину чи вклеїти її фото у свій паспорт?
І ще одне, я ще після одруження не змінила свій закордонний паспорт. Чи потрібно ще раз цілком його переробляти на нове прізвище? бо старий ще є дійсний, проте на неактуальному вже прізвищі
Може хтось володіє інформацією.
Дякую за відповідь!
Відправлено 18 лютий 2008 - 08:43
а от у брата дитина постійно вдома сидіола. зараз важко їм у маршрутці, дитина більше 5 хвилин спокійно посидіти не може, кричить плаче, реве..

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 18 лютий 2008 - 16:39
Сонце (17.2.2008, 21:48) писав:
Що краще зробити окремий проїздний на дитину чи вклеїти її фото у свій паспорт?
І ще одне, я ще після одруження не змінила свій закордонний паспорт. Чи потрібно ще раз цілком його переробляти на нове прізвище? бо старий ще є дійсний, проте на неактуальному вже прізвищі
Може хтось володіє інформацією.
Дякую за відповідь!
Вибачте, у попередньому повідомленні якийсь глюк спіймався.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 31 березня 1995 N 231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення "
17. Відомості про дітей, які їдуть за кордон разом з батьками (законними представниками), вписуються в паспорти батьків чи одного з батьків (законних представників) на підставі заяви громадянина, у чий паспорт вписуються діти.
У разі потреби самостійного виїзду дитини, яка постійно проживає в Україні, за кордон оформляється проїзний документ, а у випадках, передбачених пунктом 4 цих Правил, - паспорт.
18. Оформлення паспорта / проїзного документа здійснюється на підставі заяви батьків (законних представників батьків чи дітей), а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина, справжність підпису яких засвідчено нотаріально. За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду. Для дітей віком від 14 до 18 років у заяві зазначається відсутність обставин, що обмежують згідно із законодавством право їх виїзду за кордон.
19. На дітей, які не досягли 16-річного віку, до територіального органу або підрозділу, дипломатичного представництва чи консульської установи України та МЗС подається свідоцтво про народження (у разі потреби - свідоцтво про належність до громадянства України), а на дітей віком від 16 років - паспорт громадянина України.
На дітей віком від 5 до 18 років, які виїжджають разом із законними представниками і відомості про яких вписуються у їх паспорти, подаються фотокартки, що вклеюються у ці паспорти і скріплюються печаткою. Для оформлення паспорта / проїзного документа фотокартки подаються незалежно від віку дитини.
Відправлено 18 лютий 2008 - 17:16
Осока (18.2.2008, 16:39) писав:
Дуже дякую за відповідь!
Я так зрозуміла, що до 5-и річного віку дитини фото в мій паспотр (чи батька) вклеювати не треба, а лише вписати, так?
Відправлено 27 лютий 2008 - 20:16
Поділіться, будь ласка, досвідом відпочинку з малявками.

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках