Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: В подорож з малечею! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 23 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

В подорож з малечею! про відпочинок з дітьми в Україні та закордоном Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 грудень 2007 - 22:01

А з малюками хтось мандрував? Розповідайте ;)
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 грудень 2007 - 09:11

Ну, якщо це мандрівкою можна назвати. Ми їздили автомобілем до Хмельницького. Подолали 300 км, Юльці тоді був рік і місяць. Дорогу (ми їхали повільно, зайняло це у нас майже 5,5годин) Юська перенесла нормально. Щоправда після одного участку дороги, її стошнило. Там траси не було гнормальної, все роздовбане. Нас добряче потрясло і ... При чому на зворотньому шляху, те ж саме на тому ж участку. Але попри це, дитина поводила себе чудово, трохи відпочивала, трохи бавились, трози книжки читали. Не було жодних капризів..
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2007 - 09:42

Ми теж регулярно до бабусі їздимо у Канев. В машині дитина нормально себе поводить переважно спить . Робимо зупинки коли треба відпочити. Купили манеж і тепер дитині всюди є де нормально поспати не потрібно нічого вигадувати. А далеко ми ннікуди не їздили поки що. Та з такою малечею я вважаю це недоречним, навіщо нагружати маленький організм.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olchik 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2007 - 10:08

Привіт! Машини в нас нема. Мою Манюню трохи закачує в транспорті. Минулого року, коли доводилося довше їхати, я давала ій пів таблетки від укачування, і собі цілу (бо в мене після пологів те саме, повернулося з глибокого дитинства, кошмар!). То ніби нічого, тільки не може довго сидити, шило в попі.
Цього літа їздили на море поїздом. з бабусею. Ніби нормально все, тільки доводилось видумувати всякі забавки.
А от зараз ми хочему гайнути з Рівного в Київ на Новий рік до родичів. Нам їхати 4 години, якщо маршруткою. Трохи довго - для дитини. Думаю, виїхати якраз на денний сон, щоб хоч годинки 1,5-2 поспала. а там вже якось дошкребемо.
My Signature
Зображення
Зображення

Мій блог Бамбетль
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 грудень 2007 - 17:21

ми щоліта їздимо до батьків чоловіка. це 220 км. вперше повезли Маринку коли їй було 7 міс. тоді ми виїжали у 8 ранку. 2 год поїздом а далі ще 3 год маршруткою. Малеча переносила ці подорожі нормально. поспить, пограється. цього літа ми вже їздили автомобілем з обома донечками. все було нормально. в дорогу беремо сік і книжечки.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   perchyk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 грудень 2007 - 21:52

Ми iхали влiтку машиною з Данoo в Украiну i назад. Донечцi тоди було 1 рiк.Iхали добу,перенесли дорогу навiт досить добре.Правда ми зупинялися,щоб переночувати в готелi, а також щоб поiсти i погуляти. Багато часу Наталя просто спала в машинi. З собою брали книжки,iжу,воду. В Украiнi пiдхопили скарлатину,коли вже приiхали ще не одразу зрозумiли що то було.У дитини була лише температура, а гралася нормально.Потiм сестра сказала, що у ii сина скарлатина. Вони гралися разом i майже одночасно захворiли,а де взялаося нiхто не знае. Але все закiнчилося добре.
Тому маленька порада,завжди мати з собою маленьку аптечку,незалежно вiд того чи це 2годинна чи 24годинна подорож.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 16 лютий 2008 - 21:51

Я дуже хвилююсь перед кожною подорожжю. А подорожувати ми мусимо бо мої батьки живуть в селі. Хоч їхати не довго 100 км, та для мене це випробовування. Діти сплять, а мама на голках. Беру з собою половину речей про запас, щоб і поспати і поїсти ну все все... Короче приїзджаю на 2 дні , а речей як при повному переїзді. Ну, як на мене то краще сидіти дома там все під рукою!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2008 - 22:49

А ми з семи місяців почали їздити на Закарпаття , це приблизно 4 години їзди. перший раз було дуже страшно, як малий перенесе дорогу і зміну обстановки, але все пройшло добре. Ми виїжджали коли малий мав спати, то проспав майже цілу дорогу в машині, і зміна обстановки викликала тільки позитивні емоції в Даньки. То після цього ми часто туди їздимо. Тепер хочемо злітати в Єгипет , але не знаю що з того вийде , бо всі відмовляють...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2008 - 23:21

Моя близька прятелька сама з 3-місячною донечкою летіла з Амстердаму через Варшаву до Львова, а потім через 2 місяці (правда, вже з чоловіком), назад по тому самому маршруту. Все пройшло чудово.

Через три роки точнісінько так само подорожувала вже з 3-ох річною донькою і 10-місячним сином :D Казала, що в літаку було всім весело :blush:

Другі друзі, починаючи з піврічного віку хлопчика, кожного місяця разом вибирались на 2-3 дні на вихідних в одне з міст Європи на короткотривалий відпочинок.

Ще одні, починаючи з місячного віку доньки почали їздити автомобілем по всій Україні.

А інші майже до 2-ох річного віку сина навіть в гості в цьому ж самому місті дуже рідко з дому вибирались, бо це створювало для них незручності.

Моя суб"єктивна думка, що все очевидно залежить від особливостей і характеру дитини, але ще більше, навіть значно більше, від характеру батьків і їх стилю життя. Якщо батьки не звикли сидіти вдома, активні, то і маленька дитина не буде їм у цьому перешкодою. ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2008 - 23:59

Перегляд повідомленняНаталочка (16.2.2008, 22:49) писав:

А ми з семи місяців почали їздити на Закарпаття , це приблизно 4 години їзди. перший раз було дуже страшно, як малий перенесе дорогу і зміну обстановки, але все пройшло добре. Ми виїжджали коли малий мав спати, то проспав майже цілу дорогу в машині, і зміна обстановки викликала тільки позитивні емоції в Даньки. То після цього ми часто туди їздимо. Тепер хочемо злітати в Єгипет , але не знаю що з того вийде , бо всі відмовляють...

Привіт! А куди саме на Закарпаття? До родини чи на турбазу?
А щодо Єгипту то як на мене малятко не варта брати то всеж таки Африка і там купа невідомих нашим лікарям бацил.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2008 - 00:15

А мы лягушки-путешественницы:) В 1год и 2 мес. ездили в Турцию (было это на майские праздники). Даня тогда был на ГВ, все прошло нормально. Он даже лучше перенес поездку, чем дети постарше (девочки 2,8 и 3,6). Летом (Дане было 1 год и 4 мес.) ездили в машине за 700 км, за один день. Останавливались, Даня много спал, когда бодрствовал, читали книжки, я брала много игрушек. Печенье, сок, бублики тоже очень помогали. А еще у нас детское кресло, на руках, конечно, не стоит ехать в дальнее путешествие. По поводу Египта. Наша врач не рекомендует путешествовать "из зимы в лето" и наоборот. Выбирайте место для путешествия по климату максимально подходящее к нашему.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2008 - 11:18

На Закарпаття ми їздили до родини. Нарахунок Єгипту , то ми ще вагаємся, але думаємо їхати на початку квітня, тоді можливо таких перепадів клімату не буде.
а ще я згадала, що ми літом їздили в Шацьк на турбазу. Малий теж дуже добре переніс, від води взагалі неможливо було відтягнути.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2008 - 13:18

А ми на Паску збираємося на Закарпаття в Сваляву! Я звідти родом. Не дочекаюся того радісного дня. А коли доці буде два роки то залюбки махнула б на Кіпр :-)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2008 - 21:48

Хочемо влітку їхати на відпочинок з малою закордон. І цікавить мене таке питання:
Що краще зробити окремий проїздний на дитину чи вклеїти її фото у свій паспорт?

І ще одне, я ще після одруження не змінила свій закордонний паспорт. Чи потрібно ще раз цілком його переробляти на нове прізвище? бо старий ще є дійсний, проте на неактуальному вже прізвищі :blush:

Може хтось володіє інформацією.
Дякую за відповідь!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2008 - 08:43

У 2 місяці їздили Із стрия на тернопільщину до 200 км. спала бавилася в машині, туди і назад за один день. всьо прекрасно. з 3,5 місяців по маршрутках, трамваях тролейбусах. Всьо чудово. катруся в такому транспорті обовязково має почіплятися до когось з пасажирів. В сумку заглянути, за одяг посмикати. Все прекрасно. з 6 місяців на хмельниччину 220 км, 4 години їзди залізницею. всьо чудово. з тго ж віку в електричках дол стрия. 1,20 01,40 год. всьо більш менш нормально, багато поглядів у твій бік. нервує. Але дитина почуває себе супер. Тато - супер,мама - гірше, - переживає. Тато каже безпідставно, мама по іншому не може. так і живемо. вже 2 рази були на Хмельниччині, 2 на тернопільщині, і купу разів у стрию. всьо супер. тьху-тьху-тьху.
а от у брата дитина постійно вдома сидіола. зараз важко їм у маршрутці, дитина більше 5 хвилин спокійно посидіти не може, кричить плаче, реве..
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2008 - 16:39

Перегляд повідомленняСонце (17.2.2008, 21:48) писав:

Хочемо влітку їхати на відпочинок з малою закордон. І цікавить мене таке питання:
Що краще зробити окремий проїздний на дитину чи вклеїти її фото у свій паспорт?

І ще одне, я ще після одруження не змінила свій закордонний паспорт. Чи потрібно ще раз цілком його переробляти на нове прізвище? бо старий ще є дійсний, проте на неактуальному вже прізвищі :crazy:

Може хтось володіє інформацією.
Дякую за відповідь!

Вибачте, у попередньому повідомленні якийсь глюк спіймався.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 31 березня 1995 N 231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення "

17. Відомості про дітей, які їдуть за кордон разом з батьками (законними представниками), вписуються в паспорти батьків чи одного з батьків (законних представників) на підставі заяви громадянина, у чий паспорт вписуються діти.
У разі потреби самостійного виїзду дитини, яка постійно проживає в Україні, за кордон оформляється проїзний документ, а у випадках, передбачених пунктом 4 цих Правил, - паспорт.
18. Оформлення паспорта / проїзного документа здійснюється на підставі заяви батьків (законних представників батьків чи дітей), а у разі, коли батьки не перебувають у шлюбі між собою, - того з них, з ким проживає дитина, справжність підпису яких засвідчено нотаріально. За наявності заперечень одного з батьків документ може бути оформлено на підставі рішення суду. Для дітей віком від 14 до 18 років у заяві зазначається відсутність обставин, що обмежують згідно із законодавством право їх виїзду за кордон.
19. На дітей, які не досягли 16-річного віку, до територіального органу або підрозділу, дипломатичного представництва чи консульської установи України та МЗС подається свідоцтво про народження (у разі потреби - свідоцтво про належність до громадянства України), а на дітей віком від 16 років - паспорт громадянина України.
На дітей віком від 5 до 18 років, які виїжджають разом із законними представниками і відомості про яких вписуються у їх паспорти, подаються фотокартки, що вклеюються у ці паспорти і скріплюються печаткою. Для оформлення паспорта / проїзного документа фотокартки подаються незалежно від віку дитини.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2008 - 17:16

Перегляд повідомленняОсока (18.2.2008, 16:39) писав:

На дітей віком від 5 до 18 років, які виїжджають разом із законними представниками і відомості про яких вписуються у їх паспорти, подаються фотокартки, що вклеюються у ці паспорти і скріплюються печаткою. Для оформлення паспорта / проїзного документа фотокартки подаються незалежно від віку дитини.

Дуже дякую за відповідь!
Я так зрозуміла, що до 5-и річного віку дитини фото в мій паспотр (чи батька) вклеювати не треба, а лише вписати, так?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2008 - 22:32

Перегляд повідомленняСонце (18.2.2008, 17:16) писав:

Дуже дякую за відповідь!
Я так зрозуміла, що до 5-и річного віку дитини фото в мій паспотр (чи батька) вклеювати не треба, а лише вписати, так?

Так, але якщо малеча подорожує разом з батьками :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 лютий 2008 - 10:46

Паспорт треба переробляти на нове прізвище і платити стільки ж само. У мене така ж ситуація, за півроку до одруження зробила собі закордонний, тепер от виходить, що дарма.
My Signature
Спойлер

Є питання - відповідь може бути в ЧаПах Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2008 - 20:16

Дуже хочу десь відпочити влітку. На море поїхати чи десь у гори. Тільки хочу, щоб запам’яталась подорож надовго, щоб усім, в першу чергу Жекусі маленькому, було добре і комфортно.
Поділіться, будь ласка, досвідом відпочинку з малявками.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 23 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему