Багатоплідна вагітність усе про виношування кількох діток
Відправлено 18 серпень 2009 - 02:12
Наші теми!
А ви хочете двійню?
Годування грудьми близнят
Вибираємо візочок для близнят
Як годувати близнят, трійнят, і більше, все що стосується годування, коли ГВ невдалось налагодити
Lori, , а також всі, хто мав багатоплідну вагітність, поділіться, будь-ласка, своїм досвідом:
1. На якому терміні Вам діагнозували баготоплідну вагітність, чи розвивалась вона так і на далі (бувають випадк, що друге-третє у подальших УЗД неспостерігається і , відповідно, народжується одна дитинка.
2. Які ускладнення були під-час вагітності (у 1, 2, 3 триместрі)
У мене, наприклад, вже підходить до кінця 1 триместр --- тушнить страшено, рвота --- словами не передати. З другою вагітністю таких проблем не було, а з першою --- до 5 міс було сильно зле, а тепер здається куди вже гірше.
3. Як Вас спостерігали лікарі і що рекомендували --- так як багатоплідна вагітність --- вагітність повишеного ризику.
4. Як Ви народжували ---- плановий кесарів, чи природнім, чи пробували вагінально, але вкінці пркесерили?
Наразі і так розумію, що питань багатенько, тому про підводні рифи після народження сюрпризиків * 2 чи на більше і боюсь питати.
Дівчатка, всі хто сам не був у такому становищі, але з близького досвіду сестри-сусідки-коліжанки і тд може поділитись корисною інформацією. Дуже Вам дякую!
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Маркіза Каприза, ВЕЛИЧЕЗНЕ Вам дякую за статю!
Відправлено 18 серпень 2009 - 12:25
Цитата
Дізналась на УЗІ в 13 тижнів - це було перше УЗІ. Надалі ускладнень не було, ще 2 рази на узі дагностували двійню і головне положення плодів.
Цитата
Цитата
Особливого нічого, покій, неперевантажуватись роботою, по скаргам ліки з Зеленої аптеки. Носити бандаж, бо матка перерозтягнута, тому й болить внизу живота.
Цитата
Народжувала сама в 38 тижнів, але із стимуляцією, почали підтікати води (але це не страшно було, можна було б ще походити тиждень)
Після пологів дуже важливо звертатись якнайшвидше до гарного невропатолога дитячого, щоб не упустити шанс на швидке одужання діток. Читайте уважно виписку з пологового, там пишуть, а не озвучуть. Бо кожна двійня народжується з підвищеним ризиком (мама має певний "ресурс"). Ми упустили момент, тепер важко надолужувати.
Відправлено 21 серпень 2009 - 16:53
Цитата
Нічого не вживала, не блокувала, все сталося природно.
Vesta_lv
Цитата
Не те слово важко, дуже важко! А скільки вам зараз? На лінієчці нічого немає.
Відправлено 21 серпень 2009 - 21:04
vitalina (21.8.2009, 16:05) писав:
А ще при штучному заплідненні часто двійнятка получаються!
Це у тому випадку якщо не однояйцеві --- принамні у мене теж так як у Форумна, у нашому випадку була запліднена одна яйцеклітина одним сперматизоїдом, а потім вирішно було поділитись на дві цілком однакові істотки! Чому так стається, з того що читала, вчені ще не розібрались.
Я ніколи не вживала ніяких протизаплідних і не блокувала і не стимулювала овуляцію --- на все воля з Вище.
Повідомлення відредаговано Kokhanovska: 21 серпень 2009 - 23:11
Відправлено 21 серпень 2009 - 23:32
Відправлено 22 серпень 2009 - 19:43
Цитата
Цитата
На рахунок тонусу, то це матка перерозтягнута, треба повільно рухатись, не робити різких рухів і обовязково носити бандаж!
Нудоту зупинити можна і потрібно ароматерапією. На жаль не памятаю назв трав, (помоєму апельсин). Вживайте кожен день молочні продукти, кефір, творог (зберегти зуби потрібно теж), кальцій дітки тягнуть з вашого організму. Ще я вживала фолієву кислоту (купила в аптеці) впливає на формування нервової системи дитини. Ще щось пригадаю, то розкажу.
Відправлено 22 серпень 2009 - 19:52
Тонус тому, що матка швідше росте і збільшується ніж з одним малюком
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Kokhanovska, А на рах рвоти, мені теж такі байки розказували, а потім виявилось що в мене ацетон ++++,а це не жарти а серйозна інтоксикація. Так що здайте аналіз сечі на ацетон.
І в Україні є хороший препарат при токсикозах Ессенціалє форте Н ( при токсикозах вагітних)
Відправлено 23 серпень 2009 - 14:37
Дякую, дівчата за Ваші поради. Шкода тільки, що Форумна пропала, десь в темі про передчасних діточок ще натрапляла на дописи мамусі двійнят, отже нас більше --- просто часу в тих, хто вже народив менше :)
Відправлено 23 серпень 2009 - 16:04
Щодо візочка, то вчора в маркеті побачила маму з візочком- тросточка для двійнят фірми Чіко. Розпитала її про ньог, то вона дуже задоволена ним. Там дітки сидять поруч.
Ще знайшла цікаву інформацію
Повідомлення відредаговано Антік: 29 серпень 2009 - 15:11
Відправлено 25 серпень 2009 - 09:20
Щодо протікання вагітності. На 10 тижні я пішла на УЗД і мене порадували, що в мене двійня))) я була шокована, бо сама худюща і взагалі боялася, що з такою вагою мені буде важко завагітніти, а тут двоє.... а також сказали, що гіпертонус матки і направили на підтримку, там я пролежала 3 тижні, правда нічого такого не вживала крім вітамінів, йодомарину, но-шпи та валерянки (налізи добрі, живіт прощупувався теж добре). Токсикозу як такого не було, правда, зранку не можна було допустити бути голодною, бо я починала "векати" (рвати не мала ше чим) (хоча в мене й до вагітності таке бувало, коли недосплю або переживаю за шось). А ще квартира була після ремонту і я не переносила запах лаку, яким пропиталася вся квартира, то вже знала, що тільки зайду до хати, зразу в туалет біжу. Але то тривало не довго, і не настільки жахливо, просто уникала залишатися вдома.
Цілу весну і ціле літо сплю при відкритому навстіж балконі, хочеться свіжого повітря. Ношу бандаж, бо без нього тягне внизу живота, набагато легше ходити. Живіт намагаюсь постійно мастити олійками, бальзамами. Багато лежу, шануюся. На другому УЗД в 19 тижнів тонусу вже не було. Деколи крутить поясниця, спина, ну але думаю то нормально і тим не переймаюся.
От. Та ніби усе. Теж переживаю як буде дальше, шо буде з пузом)))) і як народити двох здоровеньких діточок) але на все воля Божа, тому налаштовуюсь на позитив.
Відправлено 25 серпень 2009 - 10:06
Відправлено 25 серпень 2009 - 13:21
Відправлено 25 серпень 2009 - 16:12
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Vesta_lv (25.8.2009, 14:21) писав:
Цитата
Відправлено 25 серпень 2009 - 17:21
Відправлено 25 серпень 2009 - 22:03
Крім тушноти до тушноти ніби нічо зараз не турбує, але я може вже хора якась!!!! ---- я чую рухи і то вже десь 3 дні! Мій доктор каже, що то не можливо ще.... З Ольком я чула на 16 тижні.... А ви як? Може то через то що вони 2 бушують і + 3 вагітність....
Але то диво бачити як вони одне-одне ручками і ножками торкають...... :D
Відправлено 25 серпень 2009 - 22:17
Цитата
Так, і в мене були рухи раніше. Це можливо. Прислуховуйтесь до їх рухів, якщо занадто бушують, то може не вистачати кисню і буде гіпоксія, що після пологів відобразиться на дітках гіперзбудливістю, як в нас. Тож зразу ж на свіже повітря і чим побільше дихати свіжим повітрям, краще хвойним.
А нудота в першому триместрі з двійнею - це переважно у всіх, скоро стане легше!
Відправлено 27 серпень 2009 - 14:38
Тушнота помало відходить, чи то я звикаю
Відправлено 05 вересень 2009 - 20:58
Цитата
Все таки то рухи Бейбусів, бо чую їх по к-ка разів на день, дітки вже по 6.5 і 5.5 см ---- як маленькі мишенятка. То напевно як вони рухаються, то то відчутно.
Тушнота помало відходить, чи то я звикаю
'Kokhanovska' вітаю і я Вас
хлопці народилися по 48см із вагою 2300г. і 2200г - здорові. Правда тепер ми найменші серед ровесників. Це напевно тому що ми з чоловіком не дуже високі, переживаю як би пізніше ніхто не дразнив їх. Але хлопці розумні. Хочу сказати двох діточок однакового віку легше рстити ніж з різницею в 1 рік або в два, тай вони (такі дітки) швидше розвиваються - одне за одним повторюють, спілкуються між собою.
Так що все буде класно - діти це найкраще що може бути у житті.
ТРИМАЙТЕСЯ!!!!

Допомога