Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Лікувальна фізкультура у воді. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Лікувальна фізкультура у воді. Басейни у Львові. Аквапарк-пляж. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 вересень 2009 - 14:35

;) Привіт! Пропоную поспілкуватися на тему "Лікувальна фізкультура у воді". Для особливих дітей фізкультура у воді дуже хороша штука. Розкажу вам нашу історію, пов"язану з басейном. Ми займалися з дитиною у воді тільки три заняття. В малого почались такі істеричні крики, плачі і плакав поки не приїхали додому. Хоча перші два заняття пройшли на ура. Мій Діма налякався того шуму в басейні, було трохи багато дітей і все докупи( але вдома з ванни його не витягнеш). Ми перестали туди ходити. Але десь з жовтня хочу знову попробувати займатися. Може хтось з батьків стикнувся з такою проблемою напишіть. Мені цікаво знати чи ходили батьки з дітьми в аквапарк і які у вас враження. Я чула, що особливі діти мають там пільги чи це правда. Яка там обстановка? Може хтось знає тренерів по плаванню, які займаються з такими дітьми. Коли ми були в басейні із здоровими дітьми займалася тренер. Казала, що в планах займатися з дітьми з Джерела. Але то тільки плани. Мені вона дала зрозуміти, що немає чого мені свою хвору дитину пхати до здорових дітей. Мені так було образливо за такі слова, я розстроїлася і то навіть дуже. Правда я зустрічала неприємні погляди різних мам в нашу сторону. Виходить, що для моєї дитини туда двері закриті , бо вона не така як всі. Я подумала і плюнула на ті слова і вирішила, що буду робити все лиш би моїй дитині було добре.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 вересень 2009 - 22:39

Для дітей з особливими потребами є спеціальний підхід до занять у воді - гідротерапія. Тут є багато цікавого. Наприклад, в Ужгороді працює спеціаліст у цій галузі - Зінов'єв. Він довгий час займався ЛФК із дітьми різного віку, помічав, що є різні результати залежно від віку (чим молодші, тим результат відчутніший)... Потім він багато читав про різні рівні розвитку дітей, про "плавати раніше, ніж ходити"... і спробував вчити неповносправних діток до 1 року плавати у ванні. Результат перевершив усі сподівання!!! За його словами, усі дітки, які займалися за його методикою до 1 рочку (зауважте - вдома у ванні, а не у басейні), або повністю позбавлялися різних фізичних проблем, або мали їх у мінімальній степені!
Звичайно, це стосується раннього віку - того часу, коли мозок є надзвичайно пластичний і бурхливо розвивається.
Але й для старших діток гідротерапія - це цілий світ у плані розвитку. У нашому центрі проводилась гідротерапія для діток різного віку, у т.ч. й для дуже важких форм. Однією з великих переваг гідротерапії є те, що у воді значно менше діє сила тяжіння (а саме вона заважає дітям їз спастичністю повноцінно рухатися). Дітки стають рухливіші, починають пізнавати своє тіло - це якраз і є тим "пусковим моментом" у розвитку дитини, адже це стимулює мозок!
Коли я була у Польщі, то там у осередку для неповносправних дітей є декілька басейнів різного плану - і "джакузі", і "ручний" та "ніжний" для розігріву перед розтягом м'язів, і великий, де дітки відпрацьовують різні вміння - триматися, згинати-розгинати руки, присідати-вставати, стояти, випростовувати коліна, ходити і т.д.
Тому для неповносправних дітей басейн не лише розкіш, але й потреба.
Тому ви, Смайлі, правильно робите, коли не зважаєте на оточуючих (ви ж розумієте, що жодної загрози не несете їм), а що турбуєтесь про свою дитину!
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2009 - 22:50

Недавно по новинах "1+1" розказували про центр реабілітації на Тернопільщині в Заліщиках. Там є лікар, який практикує іпотерапію, гідротерапію, масажі. Я сама особисто того не чула, але багато хто розказував про центр. Казали, що той лікар багато дітей поставив на ноги. Але я думаю, що то не один такий центр є. Таких є ціла купа. Я вже в інтернеті шукала про той центр, але нічого не нарила. Ви щось чули за ті Заліщики?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2009 - 22:06

Ми теж займалися плаванням вдома у ванній, з шести місяців і десь до року з хвостиком :) Займалися спочатку з інструктором, яка робила нам масаж 40 хвилин, а потім плавання хвилин 10. Навчилися ниряти, хоч нам і говорили, що вже пізно. Спочатку голосно говорили : Вніманіє! Ниряєм!!! і лили на голівку водичку, а коли мала почала закривати очкі відразу після команди "ниряєм", опускали її в водичку з головою. Ми так плавали у ванній щодня, було важко, нагрузка на спину... Позитивний результат був.
Зараз теж думаєм про басайн. Якщо можна то послухаю тут і про басейни в Києві :blush: особливо про ті де можна знайти інструктора для діток з ДЦП.

Про Заліщики на Тернопільщині чула від сусідки. Теж цікаво, якщо хто може підкаже хоча б телефон лікаря, буду дуже вдячна :air_kiss:
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2009 - 14:42

Перегляд повідомленняCvit Lana (24.9.2009, 22:06) писав:

Ми теж займалися плаванням вдома у ванній, з шести місяців і десь до року з хвостиком :) Займалися спочатку з інструктором, яка робила нам масаж 40 хвилин, а потім плавання хвилин 10. Навчилися ниряти, хоч нам і говорили, що вже пізно. Спочатку голосно говорили : Вніманіє! Ниряєм!!! і лили на голівку водичку, а коли мала почала закривати очкі відразу після команди "ниряєм", опускали її в водичку з головою. Ми так плавали у ванній щодня, було важко, нагрузка на спину... Позитивний результат був.
Зараз теж думаєм про басайн. Якщо можна то послухаю тут і про басейни в Києві :girl_devil: особливо про ті де можна знайти інструктора для діток з ДЦП.

Про Заліщики на Тернопільщині чула від сусідки. Теж цікаво, якщо хто може підкаже хоча б телефон лікаря, буду дуже вдячна :aggressive:

Недавно була стаття в газеті "ДЦП лікують у ...сауні". Лікар Петро Буренюк в обласному Заліщицькому дитсанаторії. Пишуть, що він робить чуда з дітьми. Більше ніяких координат немає. Я вже давно шукаю, але без результатів. А газета чи Високий замок чи Експрес.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 11:04

Ура! Знайшла! :cray:
Тернопільська обл.
Заліщики
вул.Грушевського,12
тел. 8(03554)21460

сюжет ТСН:
Прихований текст

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 11:14

і моєму меншому назначили плавання, а от басейна в нашому місті спеціалізованного ніде нема
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 вересень 2009 - 12:52

сама родом із Заліщик. але такого не чула.....

трохи про санаторій... мала можливість там побувати, але як в гостях років 7 тому. може то вже давно було, але того не забуду.... умови жахливі! може щось і змінилося до цього часу. дай Бог!
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2009 - 00:08

Перегляд повідомленняvik100307 (28.9.2009, 11:14) писав:

і моєму меншому назначили плавання, а от басейна в нашому місті спеціалізованного ніде нема

vik, якщо вашому меншенькому ще нема й рочку, то цілком достатньо ванни для плавання. :)
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lula 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2009 - 18:58

Перегляд повідомленняsmaili (17.9.2009, 15:35) писав:

;) Казала, що в планах займатися з дітьми з Джерела. Але то тільки плани. Мені вона дала зрозуміти, що немає чого мені свою хвору дитину пхати до здорових дітей.

Діток з Джерела возили на весні та у вересні в басейн Аквапарку 2 рази в тиждень зранку на 2 години. Ми їздили нам сподобалось, тільки були проблеми з виходом з басейну. Нехотів переодягатись і йти. Як пояснив директор Джерела, це ніби спонсорська допомога від Аквапарку. Коли знову будуть возити невідомо.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксана Т 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2010 - 14:51

Дівчатка а яку фізкультуру ви робите своїм діткам у ванній?у нас е груг на шийку ми так плаваєм а потім в кінці купання знімаєм його трохи малого хлюпаю в різні боки ванни!може ще хтось підкаже щось цікаве?хочу навчити його ниряти,так як він не боіться води бо хлюпаю йому воду в очки на головку.,але боюсь щоб він не захлиснувся.Нам 5міс.і тиждень,можливо вже і пізно ниряти...!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   linka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2010 - 13:12

Ми плавали у ванні у вашому віці , і пару раз до нас додому приходила інструктор (сама вона психолог) і показувала як правильно плавати на спинці, на животику, а щодо ниряння - ніколи не пізно.
Треба спочатку починати з обливання лиця. Набираєте водичку у ручку і кожен раз перед тим як налити на головку водичку кажете - арз, два, три, ниряємо (пірнаємо) - і коли ви кажете пірнаємо - пару крапель лл"єте на личко. Дитна навчиться затримувати повітря. Через деякий час набираєте в ковшик води і на слово - пірнаємо - обливаєте з ковшика всю голову, через деякий час починаєте занурювати до ротика, потім до носика, а потім з носиком. АҐле ми нен навчились, бо почали хворіти, а потім почали діставати ногами дна і вже плавати не хотіли
Ми зараз ходимо у звичайний басейн плавати і кажуть, чим менша дитна - тим простіше навчити її пірнати.
Зараз ми вже більші, і мама показує дитині в басейні - сама, дитину не заставляє, а чекає коли вона захоче сама таке виконати - на нсі показує пальцем і кажу - "баба сіяла горох і сказала діду ОХ"і набирає повітря і занурюється. Дитина спочатку спострерігає, а потім може і сама захотілти таке спробувати. Ми вже почали пробувати занурюватись, але я сама закриваю йому рукою носа, щоб він зрозумів.

Зараз для діток є басейн в Джереліі там проводять навчання-реабілітацію. Але оскільки діток багато - то набирають групки і по 8 занять проводять.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кейті 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2011 - 11:04

Оксана Т, ми свою навчили в 4 роки пірнати. зараз може "проплисти" під водою до 10 метрів за один раз. проплисти в лапках, бо інструктор її веде за руки. але ми потратили десь місяців 8, щоб мала зрозуміла як затримувати повітря правильно і як себе поводити під водою, і щоб перестала боятися бути під водою, бо так в неї нема страху.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lylu 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2011 - 20:40

Дівчата, може хтось знає чи є басейни дитячі з лікувальною фізкультурою у Личаківському районі м Львова?
Дякую
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olja 1985 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2012 - 01:51

дивчата,хто знае гарного інструктора в Києві?нам пропонують ходити до районної поліклініки.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн