Опіки! Як допомогти?!
Відправлено 24 лютий 2008 - 23:53
Але хочу знати, як допомогти дитині. Вона ввечері гралася нормально, спочатку хотіла тільки зняти пов"язку, але потім дала їй спокій. Я знаю, що є багато народних методів, щоб не було рубців, але чула неоднозначне ставлення до них.
Порадьте щось, будь ласка!

Відправлено 25 лютий 2008 - 08:12

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 25 лютий 2008 - 09:08
Відправлено 25 лютий 2008 - 12:14
Щасливий татусь (25.2.2008, 8:12) писав:
Так олія досить дієва у таких випадках, і не лише обліпихова, можна й простою соняшниковою, але ж звичайно не рафінованою.
Колись у дитинстві, мені було десь років 3-4, я поклала долоньку на гарячу плитку, то моя мама мені її мастила простою олією. і немає у мене ніяких шрамів.

Відправлено 25 лютий 2008 - 12:54
oksanocka (25.2.2008, 12:14) писав:
Колись у дитинстві, мені було десь років 3-4, я поклала долоньку на гарячу плитку, то моя мама мені її мастила простою олією. і немає у мене ніяких шрамів.
Все це так, все правильно! Але в дитинствів олія була зовсім іншою, зараз зовсім не те, тому й радже використовувати обліпихову або вазелінову. Хоча якщо цього немає, то вже й така згодиться, але то вже якщо в хаті зовсім бідося і немає жодного яйця!
Але краще б вам і всім решта ті знання не знадобилися! Вважати за побажання!!!

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 25 лютий 2008 - 13:23
Сьогодні були в лікарні, сказали нам, що опік невеликий, але ІІІ ступеня :(
Зробили перев"язку, в середу знову йдемо на перев"язку. Якщо на ручці пов"язка, то змащувати я не зможу, мабуть.

Відправлено 25 лютий 2008 - 13:44
Відправлено 25 лютий 2008 - 13:58
татіка (25.2.2008, 13:44) писав:
Перепрошую, а що таке Дімексид? Це порошок? Його водою розводити треба чи чимось іншим? І як часто ви змінювали компрес?

Відправлено 25 лютий 2008 - 14:27
Компреси ложили раза 3 на день. Допомогло дійсно чудово. Я точно не памятаю чи в в відомостях по його прийманню є опіки та нам порекомендував знайомий лікар. Якому доречі велике спасибі хоч він його і не прочитає
Відправлено 31 березень 2008 - 12:19
Ні в якому разі не можна обробляти олією та сечею.
Відправлено 31 березень 2008 - 15:00
Відправлено 31 березень 2008 - 15:31
Просто в такій критичній ситуації, яка у мене вперше в житті трапилась (сподіваюсь, що востаннє) важко було одразу збагнути, що і до чого. Але, мабуть, інтуїція вкупі з логікою підказали правильний варіант.

Відправлено 17 квітень 2008 - 19:23
Відправлено 25 травень 2009 - 00:27
А от хто чув про рослинні опіки? Ми прикладали доні в 1,7 року сік агави /на укус комариний, бо там було загноєння, щоб витягував гній/, на третій день прикладання пішли пухирці...коротше біда на голову батькам-самолікувальникам: був укус-дитина чухнула, пішло загноєння - приклали агаву - пішов опік...знайшла інфо в неті, що гарно допомагає домашній сир...і правда, на очах все повитягувало...вже пройшло трохи часу, лишилися маленькі точечки-рубці від слідів опіків... тепер гавкаю на всіх з рослинною медициною, от вам і корисна агава, а панацея може бути небезпечною
Відправлено 10 липень 2009 - 21:33
Малий вчора приклав ручки до праски,ніби нічого відразу непобачила,а сьогодні на подушках трьох пальчиків пухирі надулись.
Відправлено 10 липень 2009 - 22:36
Взимку моя мама вилила на ногу пів кастрюлі окропу, ускладнило опік ще й те, що на нозі був шерстяний колготок. Мама розгубилася, шок, а в мене відразу спрацювало: треба в холодну воду і зняти колготки негайно. Принесла їй тазик з водою, зняли колготка.
Якраз тоді до нас ходила медсестра робити уколи Яринці, вона якраз прийшла і завдяки їй ми надали правильну медичну допомогу.
По-перше, обробили рани спиртом, щоб уникнути інфікування.
Біль у мами був нестерпний, то зробили ще й укол знеболювального, можна і анальгін, і будь-який інший. До слова скажу, що ці уколи робилися майже щодві години, бо від болю мама мало не непритомніла. Але це єдине, що я б не робила діткам. Обов"язково при цьому треба пити сечогінні, я так зрозуміла, щоб виводити таку величезну кількість медикаментів з організму. Потім мама вже пила "Кетанов", а потім вже анальгін.
Після оброблення спиртом рану забризкали Пантенолом, ногу на підвищення, щоб не отікала. Забризкували Пантенолом уранці і ввечері.
Робили промивання розчином фурациліну, потім протирали спиртом перед кожним запирскуванням.
Потім до нас приїхав знайомий хірург, сказав, що ми правильно лікуємося, проте замість Пантенола потрібно використовувати спрей Олазоль, там у складі є обліпихова олія, і він вже більше лікує, ніж Пантенол, який скоріше знеболює свіжий опік. Це було десь на день сьомий після опіку. Було багато пухирців, їх спочатку попроколювала медсестра голочкою з шприца, а потім хірург. Але я б цього неспеціалісту не радила б робити, вони це робили дуже по-своєму. \
Коли рана вже не сочилася, почали мазати Левомеколем, вона заживлює рани. Ввесь час на нозі зверху був один шар стерильного бинта, але не щільний, а лише щоб прикрити трохи рану.
Коли повідпадали всі шкірочки, мазали простим дитячим кремом, щоб зволожити шкіру, бо новенька шкірка дуже ніжна і швидко пересихає, виникає відчуття стягнутості. Зараз шрамів нема, але нога червона в місці опіку.
Відправлено 04 листопад 2009 - 00:06
Колись в дитинстві я перевернула на ноги чайник з окропом, ми були в селі і добратись до міста було нереально (ніч).Пекло мене нестерпно,бабуся вилікувала мене за кілька годин, на ранок не залишилось і сліду, а хотіли їхати в лікарню.По тим масштабам як я обпеклась,мали б бути величезні піхурі-але нічого.
Нещодавно так само спасла ноги свого чоловіка.
По ефекту не порівняти з Пантенолами і т.п. Варто лише змочити в сечі ганчірку і біль пройде.Якщо ганчірку тримати кілька годин, не буде піхурів. Перевірено на собі.
Відправлено 04 листопад 2009 - 00:12
мавпочка (10.7.2009, 22:36) писав:
Коли рана вже не сочилася, почали мазати Левомеколем, вона заживлює рани. Ввесь час на нозі зверху був один шар стерильного бинта, але не щільний, а лише щоб прикрити трохи рану.
Все правильно написано, але ніколи б не проколювала сама б пухирці, можна занести інфекцію, хоча у Вашому випадку робили фахівці.... і ще мазь Левоміколь мені не підходить, величезна алергія, набряк, почервоніння, температура і т.д.
Відправлено 02 лютий 2010 - 16:29

Допомога

-