Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Опіки! Як допомогти?! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Опіки! Як допомогти?! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 лютий 2008 - 23:53

У нас знову неприємність: Мирося обпекла праву долоньку. Взялася ручкою за куток гарячої духовки. Ми тримали ручку під холодною водою, тоді бризкали Пантенолом, але вона ТАК кричала, що аж сусіди прийшли. Викликали швидку, вони знову обробили Пантенолом і зробили укол (анальгін з дімедролом). Дитина заспокоїлась трохи, але на долоньці утворилося 3 пухирці, і лікар з швидкої порадив під"їхати у стаціонар, проконсульуватися з лікарем-опіковим хірургом. Ми поїхали, але сьогодні ж неділя, лікаря не виявилось. Поїдемо завтра.
Але хочу знати, як допомогти дитині. Вона ввечері гралася нормально, спочатку хотіла тільки зняти пов"язку, але потім дала їй спокій. Я знаю, що є багато народних методів, щоб не було рубців, але чула неоднозначне ставлення до них.
Порадьте щось, будь ласка!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 08:12

Привіт! Отож про народні методи! Найперший і найдієвіший, принаймні так говорить моя дружина, є білок яйця. Тобто спочату потрібно в холодну воду, а потім помазати кілька разів білком яйця, або олією. Щоправда олією зараз краще мастити обліпиховим. Воно в аптеках є. От тоді пухирців не буде! Кажуть, що допомагає щей господарське мило. Чорне таке мило 72 процентне. Його треба відповідно у воді розмочити і постійно намилювати!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 лютий 2008 - 09:08

Дуже допомагає пантенол. Користуватися ним потрібно часто. Він знімає больові відчуття і швидко загоює шкіру. Олія так не допоможе.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 12:14

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (25.2.2008, 8:12) писав:

Привіт! Отож про народні методи! Найперший і найдієвіший, принаймні так говорить моя дружина, є білок яйця. Тобто спочату потрібно в холодну воду, а потім помазати кілька разів білком яйця, або олією. Щоправда олією зараз краще мастити обліпиховим. Воно в аптеках є. От тоді пухирців не буде! Кажуть, що допомагає щей господарське мило. Чорне таке мило 72 процентне. Його треба відповідно у воді розмочити і постійно намилювати!

Так олія досить дієва у таких випадках, і не лише обліпихова, можна й простою соняшниковою, але ж звичайно не рафінованою.
Колись у дитинстві, мені було десь років 3-4, я поклала долоньку на гарячу плитку, то моя мама мені її мастила простою олією. і немає у мене ніяких шрамів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 12:54

Перегляд повідомленняoksanocka (25.2.2008, 12:14) писав:

Так олія досить дієва у таких випадках, і не лише обліпихова, можна й простою соняшниковою, але ж звичайно не рафінованою.
Колись у дитинстві, мені було десь років 3-4, я поклала долоньку на гарячу плитку, то моя мама мені її мастила простою олією. і немає у мене ніяких шрамів.

Все це так, все правильно! Але в дитинствів олія була зовсім іншою, зараз зовсім не те, тому й радже використовувати обліпихову або вазелінову. Хоча якщо цього немає, то вже й така згодиться, але то вже якщо в хаті зовсім бідося і немає жодного яйця!
Але краще б вам і всім решта ті знання не знадобилися! Вважати за побажання!!!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 13:23

Дякую всім! У мене є обліпихова олія, але одразу чомусь не згадала про неї.
Сьогодні були в лікарні, сказали нам, що опік невеликий, але ІІІ ступеня :( :flag_of_truce:
Зробили перев"язку, в середу знову йдемо на перев"язку. Якщо на ручці пов"язка, то змащувати я не зможу, мабуть.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 лютий 2008 - 13:44

Ми розводили Дімексид і прикладали з тряпочкою до ранки. У нас вся лодонька була спечена страшенно. По пару годин сна з таким компресом і за тиздень все почало проходити. І болю такого не було. Пантенолом користевались та лізі було тодя 1.3 і вона страшенно вирещала, затихала на пару хвилин коли намазували, а потім заново. А з Димексидом стало краще
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 13:58

Перегляд повідомленнятатіка (25.2.2008, 13:44) писав:

Ми розводили Дімексид і прикладали з тряпочкою до ранки. У нас вся лодонька була спечена страшенно. По пару годин сна з таким компресом і за тиздень все почало проходити. І болю такого не було. Пантенолом користевались та лізі було тодя 1.3 і вона страшенно вирещала, затихала на пару хвилин коли намазували, а потім заново. А з Димексидом стало краще

Перепрошую, а що таке Дімексид? Це порошок? Його водою розводити треба чи чимось іншим? І як часто ви змінювали компрес?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 лютий 2008 - 14:27

Дімексид то розчин такий коштує десь 4-5 грн. Розводили або кипяченою водичкою, або глюкозкою в відношенні 1/3. Набирала шпріцом. Один Димексиду два води і готувала безпосередньо перед прикладанням. Прикладала на пів годинки і більше в основному коли мала лягала спатки. Потім знімала чуть промила або лишала так провітритись і завязувала чистим бінтиком
Компреси ложили раза 3 на день. Допомогло дійсно чудово. Я точно не памятаю чи в в відомостях по його прийманню є опіки та нам порекомендував знайомий лікар. Якому доречі велике спасибі хоч він його і не прочитає
My Signature
ЗображенняЗображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tanusa 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 31 березень 2008 - 12:19

Хочу зауважити, що дитячі опіки та дорослш - це є зовсім різні речі. Так от обробляти опік олією (будь-якою) у дитини - є дуже небезпечно через те, що опіки на шкірі у дитини є проникуючими, тобто якщо поверхня не оходолжується, то опік уражує більш глибокі шари шкіри. Моя дитина обпіклася, коли їй було 1 рочок і 3 місяці, через це довго були в опіковому:(. Так так як обробили шкіру Ві - є абсолютно правильним. Шкіру потрібно охолодитит під холодною водою і обробити пантенолом.
Ні в якому разі не можна обробляти олією та сечею.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 15:00

zajka, я поддерживаю Tanusa...Вы все сделали абсолютно правильно, охладить под холодной водой, а потом пантенол. Говорю как медик: никакого масла и мочи, так же как и яиц сырых. Подумайте сами, открытая раневая поверхность, а вы туда засунете мочу, или яйца, в которых бесчисленное количество условнопатогенных микроорганизмов...инфицирование ожоговой поверхности лечится оччччень долго и болезненно, тем более для детки. Про масло: в ожоговых отделениях никогда не лечат ожоги ни мазями, ни кремами, ни уж конечно маслом каким-нибудь. И не делают этого именно потому,что после них остаются шрамы, ну и эффекта от масел нет. Там даже огромные ожоги перевязывают с фурациллином. Вам делают перевязки и хорошо, когда ситуация улучшится вы будете обрабатывать сами, вам врач расскажет что и как. На счет димексида при ожогах не слышала, но по идее вполне реально, поговорите с врачем.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2008 - 15:31

Tanusa, Сеструлька, дякую за підтримку. Наш опік вже зажив, на щастя. Днів десять ходили з пов"язкою, потім пов"язку зняли і на ніч порадив лікар змащувати дитячим кремом, хоча тоді вже все було майже нормально. Зараз на долонці лише маленька червона плямка залишилася, сподіваюсь, що і вона мине з часом.
Просто в такій критичній ситуації, яка у мене вперше в житті трапилась (сподіваюсь, що востаннє) важко було одразу збагнути, що і до чого. Але, мабуть, інтуїція вкупі з логікою підказали правильний варіант.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ариша 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2008 - 19:23

Не дай Бог, якщо це трапиться ,то треба взяти круто зварений жовток і піджарити його на сковороді на олії щоб воно стало чорне.Охолодити, змішати з олією и положити на місце опіку. Все пройде і сліду не буде.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kisika 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2009 - 00:27

В мене був термічний опік /хляпнула на щоку гаряча каша, вибачаюся може неправильно назвала/ справа була в класі 11-му...я рефлекторно стерла її рукою, як результат відкрита ранка.. лікар порадив змащувати попечене місце обліпиховою олією, і постійно тримати щоку біля тепла, тільки олія вбереться - знову вмащувати...була кірочка /вавка)/, потім червона плямка...зараз жодного сліду на обличчі

А от хто чув про рослинні опіки? Ми прикладали доні в 1,7 року сік агави /на укус комариний, бо там було загноєння, щоб витягував гній/, на третій день прикладання пішли пухирці...коротше біда на голову батькам-самолікувальникам: був укус-дитина чухнула, пішло загноєння - приклали агаву - пішов опік...знайшла інфо в неті, що гарно допомагає домашній сир...і правда, на очах все повитягувало...вже пройшло трохи часу, лишилися маленькі точечки-рубці від слідів опіків... тепер гавкаю на всіх з рослинною медициною, от вам і корисна агава, а панацея може бути небезпечною :crazy: :sorry:
My Signature
]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 липень 2009 - 21:33

Хто має досвід самолікування,підскажіть що робити до понеділка(підем до лікаря)
Малий вчора приклав ручки до праски,ніби нічого відразу непобачила,а сьогодні на подушках трьох пальчиків пухирі надулись.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2009 - 21:47

Іннуся, попробуй намазати "Спасателем" він від опіків також
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 10 липень 2009 - 22:36

Розповім свою історію, може комусь пригодиться наше лікування. Щоправда, лікувалася доросла людина, але нічого шкідливого для дитини в ньому, на мій погляд, нема.
Взимку моя мама вилила на ногу пів кастрюлі окропу, ускладнило опік ще й те, що на нозі був шерстяний колготок. Мама розгубилася, шок, а в мене відразу спрацювало: треба в холодну воду і зняти колготки негайно. Принесла їй тазик з водою, зняли колготка.
Якраз тоді до нас ходила медсестра робити уколи Яринці, вона якраз прийшла і завдяки їй ми надали правильну медичну допомогу.
По-перше, обробили рани спиртом, щоб уникнути інфікування.
Біль у мами був нестерпний, то зробили ще й укол знеболювального, можна і анальгін, і будь-який інший. До слова скажу, що ці уколи робилися майже щодві години, бо від болю мама мало не непритомніла. Але це єдине, що я б не робила діткам. Обов"язково при цьому треба пити сечогінні, я так зрозуміла, щоб виводити таку величезну кількість медикаментів з організму. Потім мама вже пила "Кетанов", а потім вже анальгін.
Після оброблення спиртом рану забризкали Пантенолом, ногу на підвищення, щоб не отікала. Забризкували Пантенолом уранці і ввечері.
Робили промивання розчином фурациліну, потім протирали спиртом перед кожним запирскуванням.
Потім до нас приїхав знайомий хірург, сказав, що ми правильно лікуємося, проте замість Пантенола потрібно використовувати спрей Олазоль, там у складі є обліпихова олія, і він вже більше лікує, ніж Пантенол, який скоріше знеболює свіжий опік. Це було десь на день сьомий після опіку. Було багато пухирців, їх спочатку попроколювала медсестра голочкою з шприца, а потім хірург. Але я б цього неспеціалісту не радила б робити, вони це робили дуже по-своєму. \
Коли рана вже не сочилася, почали мазати Левомеколем, вона заживлює рани. Ввесь час на нозі зверху був один шар стерильного бинта, але не щільний, а лише щоб прикрити трохи рану.
Коли повідпадали всі шкірочки, мазали простим дитячим кремом, щоб зволожити шкіру, бо новенька шкірка дуже ніжна і швидко пересихає, виникає відчуття стягнутості. Зараз шрамів нема, але нога червона в місці опіку.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Meduzka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2009 - 00:06

Підніму трошки стару тему, але хочу розказати про найдієвіші ліки від опіків.Не смійтесь, але це сеча.
Колись в дитинстві я перевернула на ноги чайник з окропом, ми були в селі і добратись до міста було нереально (ніч).Пекло мене нестерпно,бабуся вилікувала мене за кілька годин, на ранок не залишилось і сліду, а хотіли їхати в лікарню.По тим масштабам як я обпеклась,мали б бути величезні піхурі-але нічого.
Нещодавно так само спасла ноги свого чоловіка.
По ефекту не порівняти з Пантенолами і т.п. Варто лише змочити в сечі ганчірку і біль пройде.Якщо ганчірку тримати кілька годин, не буде піхурів. Перевірено на собі.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2009 - 00:12

Перегляд повідомленнямавпочка (10.7.2009, 22:36) писав:

Коли рана вже не сочилася, почали мазати Левомеколем, вона заживлює рани. Ввесь час на нозі зверху був один шар стерильного бинта, але не щільний, а лише щоб прикрити трохи рану.

Все правильно написано, але ніколи б не проколювала сама б пухирці, можна занести інфекцію, хоча у Вашому випадку робили фахівці.... і ще мазь Левоміколь мені не підходить, величезна алергія, набряк, почервоніння, температура і т.д.
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2010 - 16:29

и я расскажу свою неприятную историю: малой обжег голову кипятком, дедушка незная что нужно под холодную воду (я и сама где-то читала что сразу нельзя под холодную воду, а доктор сказал что нужно!минут 20 ожог держать под холодной(не ледяной) водой) помазал маслом растительным, затем Спасателем, там где помазал было просто красное, а где не доглядел под волосами вздулись пузыри, так вот мы поехали в ожоговый доктор сказал, остричь голову на лысо, срезать стерильными ножницами волдыри, голову хорошо промыть с шампунем и на стирильный бинтик прикладывать мазь Аргедин, так мы делали 5 дней, и рана должна быть постоянно замотана, перевязку делать раз в сутки, обдирать все корочки гнойные, потом через 5 дней мы начали подсушивать рану мазать облепиховым маслом, тоже раз в сутки, появилась корка как плотная и начала слазить, сейчас в тех местах где был ожог розовое, на счет шрама не знаю т.к. у нас ожог только заживает, но не хочется чтоб он был
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »