Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи колишите ви своїх крихіток? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи колишите ви своїх крихіток? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 лютий 2008 - 16:13

Ніяк не можу налагодити процес засинання. Старшу доцю колисали у візочку до 2,5 років!!! Для мене ці спогади-це просто жах! Як привчити манюню засинати самому і чи взагалі це реально? :dance2:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 лютий 2008 - 17:26

Ну, не плачте! Я впевнена, що у вас все налагодиться. :smile:
Перше, що потрібно, на мою думку, навчитися вкладати малятко спати так, щоб для вас самих ця процедура не була мукою. Якщо вас лякає процес вкладання спати, то ці почуття можуть передаватися дитинці і їй буде важко розслабитися перед сном.
А ще важливо виробити режим вкладання в ліжечко. Адже постійність має дуже важливе значення в режимі сну мацьопи. Якщо ви будете завжди слідувати цьому режиму, то маля буде спокійно засинати. Якщо ви щоразу будете притримуватися порядку певних дій, після яких потрібно лягати спати, то дитинка до цього звикне.
Гарний спосіб розслабити малюка перед сном - це скупати в теплій ванні, яка добре заспокоює. :36_1_58: Потім можна зробити невеличкий масажик і погодувати. Після цього легенько поколисати (на руках, в калясочці, в ліжечку: де вам зручно), добре ще заспівати колискову. Наше сонечко, при таких процедурах засинає за 5 хвилин. Головне зберегти порядок дій і повторювати їх щодня; так мацьопа буде розуміти, що підходить пора спати. :4_8_4v:
І дуже важливо робити все це у тихій, спокійній атмосфері з терпінням і любов'ю.
Бажаю вам успіхів! Все у вас вийде! ;)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   perchyk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 23 лютий 2008 - 17:27

Привiтик, Дениско

Звичайно це реально. I зовсiм не проблема привчити дитинку засипати не колишучи. Просто положiть в лiжко,поцiлуйте,або заспiвайте колискову на нiч i все. Можнa,просто гладити дитятко по голiвцi,або просто тримати руку на гоlовi поки не засне. Моя дiвчинка нiколи не була колисана. Вона звикла що ii ложать, цьом надобранiч, перехрестили, закрили дверi i спатки ще з 1го дня. Iноди залишаюся I спiваю пiсеньку, тому що вбiльшости разiв вона кричить що не хоче.

Головне встановити дитинi ритм. Вона звикае що кожного дня перед сном ви робите певнi дii: наприклад купання, пити молоко, та сама колискова,...i тому пiсля них одразу i засипае. Чим ранiше ви це почнете тим легше для вас i краще для дитини . Якщо ваш малюк вже звик засипати пiд колихання, то доведется потрудитися i послухати крик 2-4 вечори, а потiм виробляеться звичайна звичка. Все залежит чи ви готовi дo цього,

Все я випробувала на власному досвiдi ;)

Удачи
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2008 - 08:52

Дівчатка, як же можна сидіти поруч, чути як плаче дитина і не взяти його на руки? Так, я розумію, терпіння і все таке. Нічне вкладання у нас ,ніби, добре. Після купання малий просто засинає ще по дорозі до ліжечка, а от вдень він спить 3 рази по 20 хв., і бачу що хоче ще спати, очка тре, позіхає, крутить голівкою в різні боки, наче хоче колисатись, а сон не приходить. І колискові, і мамині ручки, і каляска, і ліжечко - марно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2008 - 09:47

Я також не прибічник того, щоб давати дитині виплакатися (сама не можу пережити, коли синочок плаче). А на рахунок денного спання, то ми не присипляємо мацьопу вдень - він сам, коли захоче, тоді й засинає: може спати 1 раз 3 години, а може так як у вас - кілька разів по 30 хвилин. Мені здається, що і те, і інше є нормальним. Можливо, просто не варто вмішуватися і не заколисувати малятко, якщо воно не хоче спати. Можливо, ви думаєте, що дитинка хоче спати, а насправді вона тре очка і позіхає, бо тільки просинається. Тим більше, якщо крутить голівкою в різні боки, то мабуть хоче бавитись і дивитися по сторонах, а не спати?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2008 - 10:16

denysko,
в нас така само історія як і у вас, я присипляю малого після кожного годування, приблизно в такій послідовності: їмо, годину бавимося, з першими позіханням колишу, 30-40 хвилин спимо, знов бавимося, їмо (ну звісно як йдемо на прогулянку то може і годину і дві проспати)... не завжди добре все виходить, але ритмічнісь, монотонний спів і легесеньке хлопання по спинці допомагають нам швидесенько заснути (якщо дитину нічого не турбує то 5-10 хв вистачає)...

головне для мене в цьому процесі не пропустити ту мить коли дитина вже хоче спати але ще не почала вередувати з цього приводу, якщо пропустити - гаплик 20 хв сліз та вереску, а результату можна й не отримати :(
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ольг@ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2008 - 19:57

Я теж переймаюся цією проблемою. Я з перших днів життя моєї донечкі колисаю її на руках.Іноді бувають проблеми, навіть цілу годину неможу вкласти, але цілком справляюся, чоловік допомагає.Завжди співаю колискову,завжди. Їй вже 9 місяців . Мої подруги всі кажуть що я потім не зможу її відучити від рук. Насправді я думаю, що дуже добре вкладати дитинку таким способом, але звичайно я не хочу цього робити коли вона буде старшою. а і ще, вкладаю виключно з пустишкою. От і не знаю, коли її відучити від соски і від рук???
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2008 - 21:26

denysko, а ви категорично проти сумісного сну? Годуєте дитину з пляшечки?
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 лютий 2008 - 21:55

Спочатку колихали, а зараз ні :4_8_4v: Хоча так іноді хочеться :36_1_58: :smile: :cray: :cray:
Старша каже не колиши мене, а то закачаюсь і буде тошніти, давай нормально посидим :cray: :cray: :cray:
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 лютий 2008 - 09:36

Зображення
Як на мене, колисати дитину потрібно, це її заспокоює і розслаблює. Недаремно ця традиція існує вже тисячі років...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2008 - 10:30

Перегляд повідомленняViktoriya (24.2.2008, 21:26) писав:

denysko, а ви категорично проти сумісного сну? Годуєте дитину з пляшечки?

Категорично проти нічного сну, з яким у нас все добре, а от вдень, я навпаки беру до себе на ліжко синочка, співаю, гладжу по голівці, він вередує, потім на руках колишу, потім у ліжечку....
Так, годую з пляшечки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 08:29

Я старшого колисала дуже довго, років до двох, причому часто носила на руках годинами. Він дуже погано засинав. Часто було так, як він став більшим, що я лягала на одіяльце біля синового ліжечка, брала його за руку і мии засинали (бо в мене вже не було сил ні співати йому, ні взагалі розмовляти).
А з молодшим все навпаки. Він може просто заснути в мене на колінах.. А в основному лягає біля мене, ми обнімаємося, кільки хвилин - і сонечко спить.
До речі, у Павлика (старшого) явно виражений холеричний темперамент, а Женя - флегматик, як і я.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 березень 2008 - 09:24

Мій малий засинає часто й без колиски, інколи треба трошки полюляти. Але коли ми їздимо до чоловікових батьків, там його починають носити на руках (сумують за ним, от і хочеться помазати), як спить і ледь ворухнеться - зразу колишуть. Після того мені треба знову кілька днів, щоб він відвик від таких штук. І просити марно, щоб так не робили, бо їх теж можна зрозуміти.
А на денний сон ми інколи лягаєм на маму догори животивом, носиком притуляється до моєї шиї, бере ручкою мого пальця і так через 5 хвилин засинає. Після того я спокійно перекладаю його на ліжко чи в колисочку. Останнім часом навіть в колисці так швидко не засинає.
Унас теж головне не прогавити момент, коли починає хотіти спатки, бо може халепа. А цей момент не завжди приходить через однакові проміжки часу. Він може спати й 20 хв. і 2 години, а грається всеодно так само жваво. Такщо я не дуже його вкладаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ansi 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 10:03

Перегляд повідомленняperchyk (23.2.2008, 17:27) писав:

Звичайно це реально. I зовсiм не проблема привчити дитинку засипати не колишучи. Просто положiть в лiжко,поцiлуйте,або заспiвайте колискову на нiч i все. Можнa,просто гладити дитятко по голiвцi,або просто тримати руку на гоlовi поки не засне. Моя дiвчинка нiколи не була колисана. Вона звикла що ii ложать, цьом надобранiч, перехрестили, закрили дверi i спатки ще з 1го дня. Iноди залишаюся I спiваю пiсеньку, тому що вбiльшости разiв вона кричить що не хоче.

Нам вже рік і 10 місяців і я дійшла виновку, що не буває правильного у вкладанні. Ми за цей час як тільки не спали: і просто засинали на руках, і доводилися годинами колихати навіть у колясочці вдома (були коліки), і на руках, коли я танцювала вальси, у папи - навіть під марши...
Дитина росте й міняє своі уподобання, і звички +, що найголовніше, шукає СВІЙ шлях: як їй самій краще. Вже після року вона засинала на нашому дивані (настрибається біля мена і по мені, і поступово поруч і прилягне), або - після дивану підходила до свого ліжка і показувала, що її треба туди - там ще трохи крутилася і засинала, або одразу до себе в ліжко - там треба було поспівати і погойдати, або казку розказати... Був час, що і вдень сама годинку пригала у ліжку, а потім засипала сама..., нещодавно було - у нас на ліжку читали книжки і їли фрукти, а потім на руки і спати під "В лесу родилась елочка" :)

А ось зараз, здавалося б, вже досить доросла, але знову засинає лише на руках: при чому доводиться співати не колискові (не хоче), а дорослих пісень (час від часі відкриває очі і каже "е..е...", що означає: "міняй мама репертуар" :).. доводиться починати іншу :) Чомусь тепер після десятка інших засинає під "дєвочка плачет, шарик улетел.." :)

І ще одне: як ви думаєте, то шкідливо чи ні? Їй робили щеплення, сказала лікар, що то бджілка вкусила.. Вона потім ще місяць з гордістю всім показувала.. так от, одного разу, дуже вередувала, а я й сказала: тсс, не плач, почує бджілка і прилетить.. і зробила звук, наче бджілка.. (але не лякала, голосом не страшним, а просто тихенько).. вона закрила очі і зразу заснула...
Тепер час від часі так і роблю... Здається, не лякаю... це щось на зразок гри, мені здається.. Але все одне інколи думаю, а раптом таки лякається і я їй травму наношу?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 11:37

А ось зараз, здавалося б, вже досить доросла, але знову засинає лише на руках: при чому доводиться співати не колискові (не хоче), а дорослих пісень (час від часі відкриває очі і каже "е..е...", що означає: "міняй мама репертуар" :).. доводиться починати іншу :) Чомусь тепер після десятка інших засинає під "дєвочка плачет, шарик улетел.." :)

Я коли була мала, засинала, як мене колисав папа і співав пісню "Мы красные кавалеристы". :D Це нормально? :15_1_55: :36_1_66: :3_3_5v: Ніяких колискових я й чути не хотіла.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2008 - 15:05

Коли Настя була маленька то засинала в колясці під гойдання (це було літо ,тому все час ми проводили на вулиці).Потім я лігала біля неї на ліжко і розказувала казочку або щось підібне до цього,так і до цього часу , але тепер однією казочкою не обходимось,якщо не дуже хоче спати то три казочки слухає.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванілька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 13:41

Інколи колишу. І не вважаю це якоюсь аж такою проблемою.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 13:56

Ми не колишимся з народження. В нас ліжко без "коників" бо ми таке й хотіли. З початку мала засинала в ньому без проблем сама, покрутиться і засинала. А як навчилась перевертатись, вставати, сідати, то я її сама брала до себе, присипляла біля грудей і перекладала і так до тепер. Думаю що якби в цей переломний момент дозволяла їй просто досхочу покрутитись, то може б і далі сама засинала, але це тільки теорія, яка ніколи непідтвердиться... А взагалі не знаю чи це повязано з тим, що доця неколихана, але вона як залазить, на щось, що ритмічно рухається, то злазить лише з естерикою.
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 15:54

На мою думку не треба вчити дитину до колисання. Знаю по собі що коли ляля маленька постійно хочеться бути коло неї і це природно адже дитинка 9 місяців була коло серця. А коли така маленька ляля важить кілограмів з 15 то не дуже просто носити її на руках а тим більше колисати. Знаю мам які щей вгору підкидають коли колишуть. Моя дитина незнає що таке колисання і не буде знати. Те саме стосується і постійного носіння на руках, як привчите так і будете мати. І це зовсім не означає що я не люблю своєї крихітки, ми разом постійно, але я не тримаю її зранку до ночі на руках, а лежу поряд з нею на ліжку, або коли вона у манежі, то сижу поряд на землі. І головне не давайте бабцям-дідусям-друзям-сусідам балувати дитину, вони 15 хвилин потішаться, а вам весело декілька днів. Я через усе це пройшла
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2008 - 15:54

На мою думку не треба вчити дитину до колисання. Знаю по собі що коли ляля маленька постійно хочеться бути коло неї і це природно адже дитинка 9 місяців була коло серця. А коли така маленька ляля важить кілограмів з 15 то не дуже просто носити її на руках а тим більше колисати. Знаю мам які щей вгору підкидають коли колишуть. Моя дитина незнає що таке колисання і не буде знати. Те саме стосується і постійного носіння на руках, як привчите так і будете мати. І це зовсім не означає що я не люблю своєї крихітки, ми разом постійно, але я не тримаю її зранку до ночі на руках, а лежу поряд з нею на ліжку, або коли вона у манежі, то сижу поряд на землі. І головне не давайте бабцям-дідусям-друзям-сусідам балувати дитину, вони 15 хвилин потішаться, а вам весело декілька днів. Я через усе це пройшла
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів