Чи колишите ви своїх крихіток?
Відправлено 23 лютий 2008 - 16:13
Відправлено 23 лютий 2008 - 17:26
Перше, що потрібно, на мою думку, навчитися вкладати малятко спати так, щоб для вас самих ця процедура не була мукою. Якщо вас лякає процес вкладання спати, то ці почуття можуть передаватися дитинці і їй буде важко розслабитися перед сном.
А ще важливо виробити режим вкладання в ліжечко. Адже постійність має дуже важливе значення в режимі сну мацьопи. Якщо ви будете завжди слідувати цьому режиму, то маля буде спокійно засинати. Якщо ви щоразу будете притримуватися порядку певних дій, після яких потрібно лягати спати, то дитинка до цього звикне.
Гарний спосіб розслабити малюка перед сном - це скупати в теплій ванні, яка добре заспокоює.
І дуже важливо робити все це у тихій, спокійній атмосфері з терпінням і любов'ю.
Бажаю вам успіхів! Все у вас вийде! ;)
Відправлено 23 лютий 2008 - 17:27
Звичайно це реально. I зовсiм не проблема привчити дитинку засипати не колишучи. Просто положiть в лiжко,поцiлуйте,або заспiвайте колискову на нiч i все. Можнa,просто гладити дитятко по голiвцi,або просто тримати руку на гоlовi поки не засне. Моя дiвчинка нiколи не була колисана. Вона звикла що ii ложать, цьом надобранiч, перехрестили, закрили дверi i спатки ще з 1го дня. Iноди залишаюся I спiваю пiсеньку, тому що вбiльшости разiв вона кричить що не хоче.
Головне встановити дитинi ритм. Вона звикае що кожного дня перед сном ви робите певнi дii: наприклад купання, пити молоко, та сама колискова,...i тому пiсля них одразу i засипае. Чим ранiше ви це почнете тим легше для вас i краще для дитини . Якщо ваш малюк вже звик засипати пiд колихання, то доведется потрудитися i послухати крик 2-4 вечори, а потiм виробляеться звичайна звичка. Все залежит чи ви готовi дo цього,
Все я випробувала на власному досвiдi ;)
Удачи
Відправлено 24 лютий 2008 - 08:52
Відправлено 24 лютий 2008 - 09:47
Відправлено 24 лютий 2008 - 10:16
в нас така само історія як і у вас, я присипляю малого після кожного годування, приблизно в такій послідовності: їмо, годину бавимося, з першими позіханням колишу, 30-40 хвилин спимо, знов бавимося, їмо (ну звісно як йдемо на прогулянку то може і годину і дві проспати)... не завжди добре все виходить, але ритмічнісь, монотонний спів і легесеньке хлопання по спинці допомагають нам швидесенько заснути (якщо дитину нічого не турбує то 5-10 хв вистачає)...
головне для мене в цьому процесі не пропустити ту мить коли дитина вже хоче спати але ще не почала вередувати з цього приводу, якщо пропустити - гаплик 20 хв сліз та вереску, а результату можна й не отримати :(

Бобро перемагає козло!
Відправлено 24 лютий 2008 - 19:57
Відправлено 24 лютий 2008 - 21:26
Відправлено 24 лютий 2008 - 21:55
Старша каже не колиши мене, а то закачаюсь і буде тошніти, давай нормально посидим
Відправлено 25 лютий 2008 - 10:30
Viktoriya (24.2.2008, 21:26) писав:
Категорично проти нічного сну, з яким у нас все добре, а от вдень, я навпаки беру до себе на ліжко синочка, співаю, гладжу по голівці, він вередує, потім на руках колишу, потім у ліжечку....
Так, годую з пляшечки.
Відправлено 19 березень 2008 - 08:29
А з молодшим все навпаки. Він може просто заснути в мене на колінах.. А в основному лягає біля мене, ми обнімаємося, кільки хвилин - і сонечко спить.
До речі, у Павлика (старшого) явно виражений холеричний темперамент, а Женя - флегматик, як і я.
Відправлено 19 березень 2008 - 09:24
А на денний сон ми інколи лягаєм на маму догори животивом, носиком притуляється до моєї шиї, бере ручкою мого пальця і так через 5 хвилин засинає. Після того я спокійно перекладаю його на ліжко чи в колисочку. Останнім часом навіть в колисці так швидко не засинає.
Унас теж головне не прогавити момент, коли починає хотіти спатки, бо може халепа. А цей момент не завжди приходить через однакові проміжки часу. Він може спати й 20 хв. і 2 години, а грається всеодно так само жваво. Такщо я не дуже його вкладаю.
Відправлено 19 березень 2008 - 10:03
perchyk (23.2.2008, 17:27) писав:
Звичайно це реально. I зовсiм не проблема привчити дитинку засипати не колишучи. Просто положiть в лiжко,поцiлуйте,або заспiвайте колискову на нiч i все. Можнa,просто гладити дитятко по голiвцi,або просто тримати руку на гоlовi поки не засне. Моя дiвчинка нiколи не була колисана. Вона звикла що ii ложать, цьом надобранiч, перехрестили, закрили дверi i спатки ще з 1го дня. Iноди залишаюся I спiваю пiсеньку, тому що вбiльшости разiв вона кричить що не хоче.
Нам вже рік і 10 місяців і я дійшла виновку, що не буває правильного у вкладанні. Ми за цей час як тільки не спали: і просто засинали на руках, і доводилися годинами колихати навіть у колясочці вдома (були коліки), і на руках, коли я танцювала вальси, у папи - навіть під марши...
Дитина росте й міняє своі уподобання, і звички +, що найголовніше, шукає СВІЙ шлях: як їй самій краще. Вже після року вона засинала на нашому дивані (настрибається біля мена і по мені, і поступово поруч і прилягне), або - після дивану підходила до свого ліжка і показувала, що її треба туди - там ще трохи крутилася і засинала, або одразу до себе в ліжко - там треба було поспівати і погойдати, або казку розказати... Був час, що і вдень сама годинку пригала у ліжку, а потім засипала сама..., нещодавно було - у нас на ліжку читали книжки і їли фрукти, а потім на руки і спати під "В лесу родилась елочка" :)
А ось зараз, здавалося б, вже досить доросла, але знову засинає лише на руках: при чому доводиться співати не колискові (не хоче), а дорослих пісень (час від часі відкриває очі і каже "е..е...", що означає: "міняй мама репертуар" :).. доводиться починати іншу :) Чомусь тепер після десятка інших засинає під "дєвочка плачет, шарик улетел.." :)
І ще одне: як ви думаєте, то шкідливо чи ні? Їй робили щеплення, сказала лікар, що то бджілка вкусила.. Вона потім ще місяць з гордістю всім показувала.. так от, одного разу, дуже вередувала, а я й сказала: тсс, не плач, почує бджілка і прилетить.. і зробила звук, наче бджілка.. (але не лякала, голосом не страшним, а просто тихенько).. вона закрила очі і зразу заснула...
Тепер час від часі так і роблю... Здається, не лякаю... це щось на зразок гри, мені здається.. Але все одне інколи думаю, а раптом таки лякається і я їй травму наношу?
Відправлено 19 березень 2008 - 11:37
Я коли була мала, засинала, як мене колисав папа і співав пісню "Мы красные кавалеристы". :D Це нормально?
Відправлено 19 березень 2008 - 15:05
Відправлено 18 квітень 2008 - 13:56
Відправлено 18 квітень 2008 - 15:54
Відправлено 18 квітень 2008 - 15:54

Допомога