Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мануальна терапія. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мануальна терапія. Її плюси та мінуси. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 вересень 2009 - 23:04

Якому лікарю-мануальщику у Львові довірити свою дитину? :give_rose: Мене це питання турбує вже багато часу. В нашій ситуації мануалка би не завадила. Ми пройшли три курси лікування в "Еліті" Козявкіна. Все було прекрасно. Мануальщик казав :"Там хрустить -добре, там трошки не пускає- зле". Але як такого підходу до дитини не було. Прийшов зробив діло і пішов . Ніяких пояснень. Останній раз в дитини почались судоми (майже 100 приступів в день). Я думаю, що мануальна ще цьому посприяла. Зараз коли приступи припинилися невролог дала згоду на мануальну терапію. Але якій людині в руки віддати свою дитину не знаю?Дуже боюсь, щоб знову не нашкодили. Взагалі я чула, що такої від такої терапії результати дуже хороші :pardon: . Хто що чув поділіться досвідом.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 вересень 2009 - 01:06

Мануальна терапія - річ хороша, але лише у професійних руках!!! Є багато випадків, коли саме мануальна терапія призводила до інвалідності. Тому з цим потрібно бути дуже обережним (як і з іпотерапією та ін.)
Насамперед, потрібно вияснити, а для чого вам саме мануальна терапія? Зазвичай її застосовують у випадках, коли є порушення у хребті. Якщо їх немає, то що тоді ви сподіваєтесь отримати?
Я знаю мануальних терапевтів, але найкращим у цій сфері для дітей з ДЦП є саме Козявкін! Це підтверджують і самі лікарі.
Коли я чую, що Козявкін дуже допоміг, то знаю точно - там були труднощі саме у спині, шиї... Тобто, дитина, яка має різні труднощі у розвитку, часто знаходиться у неправильному, несиметричному положенні, внаслідок чого часто викривляється хребет, відповідно, затискаються нервові закінчення і певні частини тіла не отримують належного живлення. І тому коли ці нерви "звільняються" внаслідок мануального втручання (до речі, досить короткочасного), дитина може виконати набагато більше дій, ніж до цього. Ось у цьому і є феномен Козявкіна. Він, звісно, геній у цьому напрямку, тому шукати кращого не бачу сенсу. Якщо вже у нього немає покращень, то потрібно шукати інші підходи, але не іншого спеціаліста (моя особиста думка) :)
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2009 - 09:32

Я коли ходила на масаж, то мені масажист казав, що не можна хоч кому робити мануалку. Вона робиться в екстренних випадках. І потрібно дуже хорошого спеціаліста, щоб ця терапія не нашкодила.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Svitlana83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2009 - 13:55

Ми свого синочка довіряемо лікарю Патко Володимиру Олександровичу! Справжній профі, багато років працював у Козявкіна.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2009 - 14:28

Перегляд повідомленняSvitlana83 (10.9.2009, 13:55) писав:

Ми свого синочка довіряемо лікарю Патко Володимиру Олександровичу! Справжній профі, багато років працював у Козявкіна.

;) Привіт! Svitlana83 розкажіть якщо можете як проходить мануальна у Падка. Скільки кошує курс лікування і скільки часу. Чи є там черга, щоб записатися як у Еліті чи візьмуть в будь-який час.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2009 - 15:08

Перегляд повідомленняSwitljachok (10.9.2009, 1:06) писав:

Мануальна терапія - річ хороша, але лише у професійних руках!!! Є багато випадків, коли саме мануальна терапія призводила до інвалідності. Тому з цим потрібно бути дуже обережним (як і з іпотерапією та ін.)
Насамперед, потрібно вияснити, а для чого вам саме мануальна терапія? Зазвичай її застосовують у випадках, коли є порушення у хребті. Якщо їх немає, то що тоді ви сподіваєтесь отримати?
Я знаю мануальних терапевтів, але найкращим у цій сфері для дітей з ДЦП є саме Козявкін! Це підтверджують і самі лікарі.
Коли я чую, що Козявкін дуже допоміг, то знаю точно - там були труднощі саме у спині, шиї... Тобто, дитина, яка має різні труднощі у розвитку, часто знаходиться у неправильному, несиметричному положенні, внаслідок чого часто викривляється хребет, відповідно, затискаються нервові закінчення і певні частини тіла не отримують належного живлення. І тому коли ці нерви "звільняються" внаслідок мануального втручання (до речі, досить короткочасного), дитина може виконати набагато більше дій, ніж до цього. Ось у цьому і є феномен Козявкіна. Він, звісно, геній у цьому напрямку, тому шукати кращого не бачу сенсу. Якщо вже у нього немає покращень, то потрібно шукати інші підходи, але не іншого спеціаліста (моя особиста думка) :)

В мене чомусь немає довіри до лікарів з Еліти. А мануальна там, то страшно дивитися. Та і ціни там просто кусаються. Фізкультура в них слабенька, масажі так собі. До нас приходило декілька масажистів і масаж з Еліти, то просто погладжування. Моя дитина при тому масажі спала. А масаж на мою думку, то робота м"язів, а не пасивність. Тому я якось не дуже прихильна до Козявкіна. Якщо він такий спеціаліст, то чому не зробити таке лікування доступним для простих людей з серьозними проблемами. Його ціни -то європейський рівень. Бачила передачу в нього на лікуванні був син шейха. Тут питань немає йому таке по кишені. Я знаю двох жінок з дуже важкими дітьми з Луцька та Тернополя. Але вони не можуть оплатити лікування своїм дітям, бракує фінансів. І що в такій ситуації робити, знаючи що не можеш помогти дитині. А ще що цікаве -вони не несуть жодної відповідальності за дитину і батьки не мають мати до них претензій якщо щось станеться. Мене той факт також насторожує.
Тим не менше мені сподабались консультації в Еліті Бабадагли Матільди Олександрівни. Спеціаліст вона хороший, але строгий. Проконсультувала нас і дала багато порад, нам допомогли.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 вересень 2009 - 22:36

Перегляд повідомленняsmaili (10.9.2009, 15:08) писав:

В мене чомусь немає довіри до лікарів з Еліти. А мануальна там, то страшно дивитися.

smaili А чому на мануальну в Еліті страшно дивитися? Така жорстка?
Я про Козявкіна і Еліту мрію саме через мануалку, але фінанси співають романси, хоча не це головне, а боюся, щоб гірше не було в плані епіприступів, а то вліземо в борги, а результати негативні...
Пам'ятаю, колись давно ще в студентські роки ходила з подругою один раз на мануальну терапію (просто для профілактики), була дуже задоволена, відчуття суперове :lol: . Тож думаю, що мануалка корисна і обов'язково потрібна нашим діткам. Головне, щоб спеціаліст був хороший.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 вересень 2009 - 23:23

Перегляд повідомленняCvit Lana (11.9.2009, 22:36) писав:

smaili А чому на мануальну в Еліті страшно дивитися? Така жорстка?
Я про Козявкіна і Еліту мрію саме через мануалку, але фінанси співають романси, хоча не це головне, а боюся, щоб гірше не було в плані епіприступів, а то вліземо в борги, а результати негативні...
Пам'ятаю, колись давно ще в студентські роки ходила з подругою один раз на мануальну терапію (просто для профілактики), була дуже задоволена, відчуття суперове :good: . Тож думаю, що мануалка корисна і обов'язково потрібна нашим діткам. Головне, щоб спеціаліст був хороший.

Ну може не така страшна. Я не знаю які відчуття були в моєї дитини, але він сильно плакав. Може він і налякався того процесу. То все проходить дуже швидко. Залітає в кабінет лікар раз два похрустів, покрутив дитину і побіг. В мене склалася думка, що в нього все йде як за конвеєром. Ніяких пояснень не дає. Раз ми його таки зловили і він нам приділив пару хвилин. А за приступи я сама також переживаю Можливо нам тоді мануалка і спровокувала приступи. Вони кажуть, що в них кожна друга дитина з судомами і з вашою дитиною нічого не буде. А з моєю сталося.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksano4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2009 - 00:34

Мануальна терапія - це як рулетка, комусь так, комусь інак. Треба дуже ретельно ставитись до вибору такого лікаря, якому хочете довірити своє чи дитяче здоров"я.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Svitlana83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2009 - 10:00

привіт! Черга є, треба дзвонити і домовлятися. Курс лікування 2900 за 10 днів. Щодо мануалки- проходить так як і в козявкіна. Правда лікар може зробити і мамі мануалку, щоб вона зрозуміла що саме роблять її дитинці і не боялася.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2009 - 10:16

Перегляд повідомленняsmaili (10.9.2009, 0:04) писав:

Якому лікарю-мануальщику у Львові довірити свою дитину? :unknw: Мене це питання турбує вже багато часу. В нашій ситуації мануалка би не завадила. Ми пройшли три курси лікування в "Еліті" Козявкіна. Все було прекрасно. Мануальщик казав :"Там хрустить -добре, там трошки не пускає- зле". Але як такого підходу до дитини не було. Прийшов зробив діло і пішов . Ніяких пояснень. Останній раз в дитини почались судоми (майже 100 приступів в день). Я думаю, що мануальна ще цьому посприяла. Зараз коли приступи припинилися невролог дала згоду на мануальну терапію. Але якій людині в руки віддати свою дитину не знаю?Дуже боюсь, щоб знову не нашкодили. Взагалі я чула, що такої від такої терапії результати дуже хороші :good: . Хто що чув поділіться досвідом.

Довірити дитину можна тільки професійному мануальному терапевту, а не швидко перекваліфікованому масажисту. До речі багато хто плутає ці два поняття: масаж і мануальна терапія. Мануальною терапією можна вилікувати не тільки хвороби хребта, а й багато інших серйозних хворіб, якщо цим буде займатись справжній спеціаліст. Знаю одного лікаря-мануального терапевта, який виліковував навіть онкологічні захворювання і виздоровлював жінок, які не могли довгий час завагітніти!!! Цей лікар дуже ображається, коли його роботу називають масажем
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2009 - 22:55

ANATA. я вражена, дуже цікаво, ніколи не думала, що мануальною терапією можна вилікувати безпліддя і онкозахворювання. Дайте, будь-ласка координати цього лікаря. Він зі Львова?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2009 - 23:05

Перегляд повідомленняANATA (12.9.2009, 10:16) писав:

Мануальною терапією можна вилікувати не тільки хвороби хребта, а й багато інших серйозних хворіб, якщо цим буде займатись справжній спеціаліст. Знаю одного лікаря-мануального терапевта, який виліковував навіть онкологічні захворювання і виздоровлював жінок, які не могли довгий час завагітніти!!!

"Інші серйозні захворювання" за допомогою мануального масажу виліковуються у тому випадку, коли той чи інший хребець (з яких складається саме хребет) перетискає нерв, який виходить з міжхребцевої ділянки, розумієте? Не плутайте.
Те ж безпліддя - інколи буває наслідком защемлення нерву на рівні L1-L3, біль у серці - Т2, виразки та рак шлунку - Т6-Т7 і т.д....
Під такий перелік потрапляють дуже багато захворювань. Як тільки у хребті з'являється остеохондроз, або викривлення, або сколіоз, то це відразу позначається на нашому здоров'ї. На жаль, дуже часто лікарі або ми самі лікуємо не причину, а наслідок - не ліквідовуємо защемлення нерва, а лікуємо орган. Звичайно, тоді наше лікування є безрезультатним. Шкода, що лікарі-терапевти це ігнорують.

Але якщо повернутися до дітей з труднощами у розвитку, то далеко не завжди самою лише мануальною терапією можна повністю ліквідувати усі проблеми. Так, показати дитину мануальщику дуже корисно, але слід пам'ятати, що крім цього, потрібно РОЗВИВАТИ дитину фізично, розумово, соціально і т.д.
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 вересень 2009 - 15:20

Перегляд повідомленняSvitlana83 (12.9.2009, 10:00) писав:

привіт! Черга є, треба дзвонити і домовлятися. Курс лікування 2900 за 10 днів. Щодо мануалки- проходить так як і в козявкіна. Правда лікар може зробити і мамі мануалку, щоб вона зрозуміла що саме роблять її дитинці і не боялася.

В цю суму крім мануалки входить ще й масаж , ЛФК та інші процедури. Якби я жила у Львові то спробувала б домовитися з Падко щоб приходити до нього лише на мануалку, тоді буде дешевше і черги можливо не прийшлось би чекати, адже мануалка займає мало часу.
Взагалі то, з власного досвіду, під час сеансу мануальної терапії було і страшнувато і боляче, добре, що мануальщик з гумором попався, заговорював. Зате потім почуваєшся так легко, наче тіло нове. Ой, як мені зараз це необхідно! Але для себе зовсім нема часу.
Було б добре якби і до діток відносилися не як до робочого матеріалу, підбадьорювали, намагалися б розвеселити, може їм би не так страшно було б. Та нікому до них нема діла. На мою думку у нас судоми провокує саме страх, наша маленька так всього боїться. Може якісь заспокійливі перед цим діткам давати?
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 вересень 2009 - 22:17

Перегляд повідомленняCvit Lana (13.9.2009, 15:20) писав:

В цю суму крім мануалки входить ще й масаж , ЛФК та інші процедури. Якби я жила у Львові то спробувала б домовитися з Падко щоб приходити до нього лише на мануалку, тоді буде дешевше і черги можливо не прийшлось би чекати, адже мануалка займає мало часу.
Взагалі то, з власного досвіду, під час сеансу мануальної терапії було і страшнувато і боляче, добре, що мануальщик з гумором попався, заговорював. Зате потім почуваєшся так легко, наче тіло нове. Ой, як мені зараз це необхідно! Але для себе зовсім нема часу.
Було б добре якби і до діток відносилися не як до робочого матеріалу, підбадьорювали, намагалися б розвеселити, може їм би не так страшно було б. Та нікому до них нема діла. На мою думку у нас судоми провокує саме страх, наша маленька так всього боїться. Може якісь заспокійливі перед цим діткам давати?

На рахунок заспокйливого може і добре давати. Моя коліжанка за тиждень до занять в Еліті давала дитині гомеопатичні препарати(заспокійливі). Вона називала їх горошками. Вона у Львові знайшла лікаря, який по тому спеціалізувався. І взагалі знаю, що вона ті горошки давала і за пару днів до прививки і після . Ну то вже інша тема розмови.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mira01 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2010 - 21:09

Доречі, дівчата, тільки про мануалку можна домовитись і в "Еліті", коштує це десь 100грн (через касу) за один раз, але все ж дешевже ніж при цілому курсі, а масаж чи ЛФК можна і вдома самому спробувати робити. Незнаю, чи це буде так само ефективно, але дешевше то це точно. Впринципі корекцію хребта отримаєте, головне потім вдома закріпити результат вправами!
Нарахунок, того чи потрібно мануалку, то моя думка, що при ДЦП, коли дитина повноцінно не рухається - ОБОВ'ЯЗКОВО!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меррі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 серпень 2010 - 22:41

привіт! а може хтось знає хорошого мануального терапевта в Тернополі? Нам сказали що треба зняти защемлення в шиї (2,3,4 хребцях). Незнаю куда звертатись. Кажуть що таке може зробити точковий масаж, голкотерапія або мануалка :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   valyavk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2010 - 12:48

burka85, а в кого ви були в Тернополі? Хто вам сказав про защемлення?
My Signature
I Beileve I Can Fly...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меррі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2010 - 13:47

Перегляд повідомленняvalyavk (9.8.2010, 12:48) писав:

burka85, а в кого ви були в Тернополі? Хто вам сказав про защемлення?

Про защемлення мені сказала гомеопат Колтунова, вона робить компютерну діагностику. Та й масажисти казали ,що є щось в шиї. А в мануального була-Зюрбовський ( клініка Медікус), непоганий лікар, але з ним важко спілкуватись :blush: .
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marol@ 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2012 - 02:59

Чула непогані відгуки про Мацкевича П.П. Хто був у нього? Які враження?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів