Мануальна терапія. Її плюси та мінуси.
Відправлено 09 вересень 2009 - 23:04
Відправлено 10 вересень 2009 - 01:06
Насамперед, потрібно вияснити, а для чого вам саме мануальна терапія? Зазвичай її застосовують у випадках, коли є порушення у хребті. Якщо їх немає, то що тоді ви сподіваєтесь отримати?
Я знаю мануальних терапевтів, але найкращим у цій сфері для дітей з ДЦП є саме Козявкін! Це підтверджують і самі лікарі.
Коли я чую, що Козявкін дуже допоміг, то знаю точно - там були труднощі саме у спині, шиї... Тобто, дитина, яка має різні труднощі у розвитку, часто знаходиться у неправильному, несиметричному положенні, внаслідок чого часто викривляється хребет, відповідно, затискаються нервові закінчення і певні частини тіла не отримують належного живлення. І тому коли ці нерви "звільняються" внаслідок мануального втручання (до речі, досить короткочасного), дитина може виконати набагато більше дій, ніж до цього. Ось у цьому і є феномен Козявкіна. Він, звісно, геній у цьому напрямку, тому шукати кращого не бачу сенсу. Якщо вже у нього немає покращень, то потрібно шукати інші підходи, але не іншого спеціаліста (моя особиста думка) :)

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 10 вересень 2009 - 09:32
Відправлено 10 вересень 2009 - 13:55
Відправлено 10 вересень 2009 - 14:28
Svitlana83 (10.9.2009, 13:55) писав:
;) Привіт! Svitlana83 розкажіть якщо можете як проходить мануальна у Падка. Скільки кошує курс лікування і скільки часу. Чи є там черга, щоб записатися як у Еліті чи візьмуть в будь-який час.
Відправлено 10 вересень 2009 - 15:08
Switljachok (10.9.2009, 1:06) писав:
Насамперед, потрібно вияснити, а для чого вам саме мануальна терапія? Зазвичай її застосовують у випадках, коли є порушення у хребті. Якщо їх немає, то що тоді ви сподіваєтесь отримати?
Я знаю мануальних терапевтів, але найкращим у цій сфері для дітей з ДЦП є саме Козявкін! Це підтверджують і самі лікарі.
Коли я чую, що Козявкін дуже допоміг, то знаю точно - там були труднощі саме у спині, шиї... Тобто, дитина, яка має різні труднощі у розвитку, часто знаходиться у неправильному, несиметричному положенні, внаслідок чого часто викривляється хребет, відповідно, затискаються нервові закінчення і певні частини тіла не отримують належного живлення. І тому коли ці нерви "звільняються" внаслідок мануального втручання (до речі, досить короткочасного), дитина може виконати набагато більше дій, ніж до цього. Ось у цьому і є феномен Козявкіна. Він, звісно, геній у цьому напрямку, тому шукати кращого не бачу сенсу. Якщо вже у нього немає покращень, то потрібно шукати інші підходи, але не іншого спеціаліста (моя особиста думка) :)
В мене чомусь немає довіри до лікарів з Еліти. А мануальна там, то страшно дивитися. Та і ціни там просто кусаються. Фізкультура в них слабенька, масажі так собі. До нас приходило декілька масажистів і масаж з Еліти, то просто погладжування. Моя дитина при тому масажі спала. А масаж на мою думку, то робота м"язів, а не пасивність. Тому я якось не дуже прихильна до Козявкіна. Якщо він такий спеціаліст, то чому не зробити таке лікування доступним для простих людей з серьозними проблемами. Його ціни -то європейський рівень. Бачила передачу в нього на лікуванні був син шейха. Тут питань немає йому таке по кишені. Я знаю двох жінок з дуже важкими дітьми з Луцька та Тернополя. Але вони не можуть оплатити лікування своїм дітям, бракує фінансів. І що в такій ситуації робити, знаючи що не можеш помогти дитині. А ще що цікаве -вони не несуть жодної відповідальності за дитину і батьки не мають мати до них претензій якщо щось станеться. Мене той факт також насторожує.
Тим не менше мені сподабались консультації в Еліті Бабадагли Матільди Олександрівни. Спеціаліст вона хороший, але строгий. Проконсультувала нас і дала багато порад, нам допомогли.
Відправлено 11 вересень 2009 - 22:36
smaili (10.9.2009, 15:08) писав:
smaili А чому на мануальну в Еліті страшно дивитися? Така жорстка?
Я про Козявкіна і Еліту мрію саме через мануалку, але фінанси співають романси, хоча не це головне, а боюся, щоб гірше не було в плані епіприступів, а то вліземо в борги, а результати негативні...
Пам'ятаю, колись давно ще в студентські роки ходила з подругою один раз на мануальну терапію (просто для профілактики), була дуже задоволена, відчуття суперове
Відправлено 11 вересень 2009 - 23:23
Cvit Lana (11.9.2009, 22:36) писав:
Я про Козявкіна і Еліту мрію саме через мануалку, але фінанси співають романси, хоча не це головне, а боюся, щоб гірше не було в плані епіприступів, а то вліземо в борги, а результати негативні...
Пам'ятаю, колись давно ще в студентські роки ходила з подругою один раз на мануальну терапію (просто для профілактики), була дуже задоволена, відчуття суперове
Ну може не така страшна. Я не знаю які відчуття були в моєї дитини, але він сильно плакав. Може він і налякався того процесу. То все проходить дуже швидко. Залітає в кабінет лікар раз два похрустів, покрутив дитину і побіг. В мене склалася думка, що в нього все йде як за конвеєром. Ніяких пояснень не дає. Раз ми його таки зловили і він нам приділив пару хвилин. А за приступи я сама також переживаю Можливо нам тоді мануалка і спровокувала приступи. Вони кажуть, що в них кожна друга дитина з судомами і з вашою дитиною нічого не буде. А з моєю сталося.
Відправлено 12 вересень 2009 - 00:34
Відправлено 12 вересень 2009 - 10:00
Відправлено 12 вересень 2009 - 10:16
smaili (10.9.2009, 0:04) писав:
Довірити дитину можна тільки професійному мануальному терапевту, а не швидко перекваліфікованому масажисту. До речі багато хто плутає ці два поняття: масаж і мануальна терапія. Мануальною терапією можна вилікувати не тільки хвороби хребта, а й багато інших серйозних хворіб, якщо цим буде займатись справжній спеціаліст. Знаю одного лікаря-мануального терапевта, який виліковував навіть онкологічні захворювання і виздоровлював жінок, які не могли довгий час завагітніти!!! Цей лікар дуже ображається, коли його роботу називають масажем
Відправлено 12 вересень 2009 - 22:55
Відправлено 12 вересень 2009 - 23:05
ANATA (12.9.2009, 10:16) писав:
"Інші серйозні захворювання" за допомогою мануального масажу виліковуються у тому випадку, коли той чи інший хребець (з яких складається саме хребет) перетискає нерв, який виходить з міжхребцевої ділянки, розумієте? Не плутайте.
Те ж безпліддя - інколи буває наслідком защемлення нерву на рівні L1-L3, біль у серці - Т2, виразки та рак шлунку - Т6-Т7 і т.д....
Під такий перелік потрапляють дуже багато захворювань. Як тільки у хребті з'являється остеохондроз, або викривлення, або сколіоз, то це відразу позначається на нашому здоров'ї. На жаль, дуже часто лікарі або ми самі лікуємо не причину, а наслідок - не ліквідовуємо защемлення нерва, а лікуємо орган. Звичайно, тоді наше лікування є безрезультатним. Шкода, що лікарі-терапевти це ігнорують.
Але якщо повернутися до дітей з труднощами у розвитку, то далеко не завжди самою лише мануальною терапією можна повністю ліквідувати усі проблеми. Так, показати дитину мануальщику дуже корисно, але слід пам'ятати, що крім цього, потрібно РОЗВИВАТИ дитину фізично, розумово, соціально і т.д.

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 13 вересень 2009 - 15:20
Svitlana83 (12.9.2009, 10:00) писав:
В цю суму крім мануалки входить ще й масаж , ЛФК та інші процедури. Якби я жила у Львові то спробувала б домовитися з Падко щоб приходити до нього лише на мануалку, тоді буде дешевше і черги можливо не прийшлось би чекати, адже мануалка займає мало часу.
Взагалі то, з власного досвіду, під час сеансу мануальної терапії було і страшнувато і боляче, добре, що мануальщик з гумором попався, заговорював. Зате потім почуваєшся так легко, наче тіло нове. Ой, як мені зараз це необхідно! Але для себе зовсім нема часу.
Було б добре якби і до діток відносилися не як до робочого матеріалу, підбадьорювали, намагалися б розвеселити, може їм би не так страшно було б. Та нікому до них нема діла. На мою думку у нас судоми провокує саме страх, наша маленька так всього боїться. Може якісь заспокійливі перед цим діткам давати?
Відправлено 14 вересень 2009 - 22:17
Cvit Lana (13.9.2009, 15:20) писав:
Взагалі то, з власного досвіду, під час сеансу мануальної терапії було і страшнувато і боляче, добре, що мануальщик з гумором попався, заговорював. Зате потім почуваєшся так легко, наче тіло нове. Ой, як мені зараз це необхідно! Але для себе зовсім нема часу.
Було б добре якби і до діток відносилися не як до робочого матеріалу, підбадьорювали, намагалися б розвеселити, може їм би не так страшно було б. Та нікому до них нема діла. На мою думку у нас судоми провокує саме страх, наша маленька так всього боїться. Може якісь заспокійливі перед цим діткам давати?
На рахунок заспокйливого може і добре давати. Моя коліжанка за тиждень до занять в Еліті давала дитині гомеопатичні препарати(заспокійливі). Вона називала їх горошками. Вона у Львові знайшла лікаря, який по тому спеціалізувався. І взагалі знаю, що вона ті горошки давала і за пару днів до прививки і після . Ну то вже інша тема розмови.
Відправлено 26 липень 2010 - 21:09
Нарахунок, того чи потрібно мануалку, то моя думка, що при ДЦП, коли дитина повноцінно не рухається - ОБОВ'ЯЗКОВО!!!
Відправлено 08 серпень 2010 - 22:41
Відправлено 09 серпень 2010 - 12:48

I Beileve I Can Fly...
Відправлено 09 серпень 2010 - 13:47
valyavk (9.8.2010, 12:48) писав:
Про защемлення мені сказала гомеопат Колтунова, вона робить компютерну діагностику. Та й масажисти казали ,що є щось в шиї. А в мануального була-Зюрбовський ( клініка Медікус), непоганий лікар, але з ним важко спілкуватись
Відправлено 11 січень 2012 - 02:59

Допомога