Дітки-"погодки"! Ви "за" чи "проти"? або маленька дитинка, а мама вагітна знову
Відправлено 22 лютий 2008 - 20:54
Зацікавило питання - як Ви ставитеся до народження діток-"погодок". Існує думка, що жінка має зробити перерву не менше 2-х років між вагітностями, аби її організм відновився. Т а і годувати маленьку дитину грудьми при вагітності важко, або ж і взагалі неможливо.
То як ви ставитеся до такого явища. Можливо, хтось має такий досвід? Поділіться з нами)))
Відправлено 22 лютий 2008 - 22:58
А щодо власного здоровя, можу сказати, що однаково себе почувала як після перших, так і після других пологів. Єдиний мінус - так це те, що першу дитину я годувала грудьми лише 10 місяців, бо молоко зникло під час токсикозу (на чей час була вже вагітна донечкою).
Відправлено 22 лютий 2008 - 23:17
Хоча це особисто вибір кожного))))
Відправлено 22 лютий 2008 - 23:33
Але от конкретно для мене, така ситуація була б трохи шоком, я з малою дома сама, чоловік цілий день на роботі, одна з бабусь за-кордоном, інша працює, отож ми дитиною з перших днів лише двоє.
І вже зараз коли дитина підросла, з нею стало значно легше, але я відчуваю за тих майже два роки шалене виснаження. Хочу ще хоч з пів року пожити в дещо "слабшому" режимі.
Хоч з другої сторони - різниця між дітьми зростає... а я б хотіла невелику різницю. Одним словом, в мені зараз борються дві стихії... :D
Відправлено 22 лютий 2008 - 23:49
Відправлено 29 лютий 2008 - 15:18
А от психологічна сторона ...... для мене особисто важко це все давалось, зараз уже легше,але:
1.Старший синок потребує не меншої уваги. Особливо якщо взяти до уваги, що поки що він 5 днів у тиждень у бабусі, вона має можливість і хоче допомагати... Зате я переживаю муки совісті, що обом потрібна моя любов і турбота, тому через кілька днів забираємо старшого назад і будемо всі четверо вже. Старший ревнує, ніби і виявляє любов до меншого, але намагається часто його вдарити, штовхнути, зіпхнути. Проте це явище у нас уже проходить, стараємося - маленький (1,5 року) помічник і коляску качає, і на ручки братика хоче взяти, і салфеточки вологі подає тощо.
2. Маленький неспокійний, деколи нічого не встигаєш,злишся,що неприбрано, неприготовано, непопрасовано.....
3. Коли разом з двома, то багато уваги не можеш приділити ні одному, ні другому і здається, що чогось недодаєш кожному. Хоча одній з двома дітками справлятись реально, і буває навіть не дуже складно, але знову ж таки співпадіння - одночасно хочуть спати, одночасно треба міняти підгузники, одночасно їсти...але це вже питання режиму дня
4. До вагітності (першої) була соціально активна, працювала на двох роботах, багато спілкувалась з друзями. А зараз....дві вагітності підряд... із декрету в декрет...інколи здається, що доведеться заново адаптовуватись до суспільства. Першу вагітність жила з батьками за містом, потім переїхали - живемо в центрі міста, але 6 поверх без ліфта
Відправлено 29 лютий 2008 - 15:23
До речі, цікаво було б взнати враження інших мам-погодок. Є російський сайт deti-pogodki.ru, я там дещо і читала, і обговорювала, але хотілось би і в Україні знайти таких подружок, я знаю, що вони є, бо бачу на вулицях коляски-паровозики
Відправлено 29 лютий 2008 - 15:28
щодо психологіного стану - не можу сказати!

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 29 лютий 2008 - 17:47
Відправлено 29 лютий 2008 - 17:50
З першим вона на збереженні лежала разів з три, а з донечкою все було нормально, хоча лікарі перестраховувалися і пару разів їй довелося полежати.
Звичайно, їй важко. І фізично, і психічно. Але ж це діти, не вбивати ж живу дитинку через те, що тобі було важко.
Дог речі, моя мама на рік і три місяці молодша за свою сестру. Ото бабусі було важко: жили в селі, дідуся забрали в армію, сама на курси ходила в сусіднє село за 10 кілометрів. Тому, дівчата, нам зараз набагато легше.
А дітки виростуть, підуть у садочок, школу, і все буде добре.
Відправлено 29 лютий 2008 - 18:44
А як у вас? звертаюся до тих, хто має такий досвід.
Відправлено 01 березень 2008 - 12:21
Відправлено 01 березень 2008 - 13:00
Сеструлька (1.3.2008, 12:21) писав:
Не обовязково відлучати від грудей, якщо не буде протипоказань, то ви зможете годувати аж до самого народження другої дитинки, хіба що за місяць до пологів вже можна буде відівчити
Відправлено 01 березень 2008 - 14:44
Звичайно, старшого готували до появи братика: як тільки я дізналася, що вагітна, йому відразу почали говорити - от у тебе буде братик, ви разом гратиметеся, ти вже великий, а він буде маленький тощо. Тобто братика Мирослав чекав не як конкурента, а як друга і підопічного.
І ще. Не знаю, наскільки це правда, але мені колись порадили усіх діток хрестити в одній і тій же сорочечці і чепчику - тоді вони будуть любити одне одного. Я так і зробила: після хрещення старшого сорочечку заховала, і коли прийшов час хрестити молодшого, одягнула її. Їм уже 14 і 13, а вони жодного разу не билися, досі кожну цукерку навпіл ділять... Дончку я теж хрестила у тому ж одязі, хоч він уже і пожовк трохи... брати її пестять і розбалували куди більше, як ми з татом.
Відправлено 25 квітень 2008 - 19:51
Відправлено 25 квітень 2008 - 21:07
Привчайте старшого спати в окремому ліжечку вже зараз! Бо буде складно. У мене син якраз з року і трьох місяців спить в окремому ліжечку і в окремій кімнаті. Тепер діти не заважають один одному(менша спить у своєму ліжечку у нашій спальні).
Відправлено 27 квітень 2008 - 08:15
Відправлено 27 квітень 2008 - 09:18
та, власне, ще є час, не хвилюйтеся! впевнена мама - запорука спокою дітей
Відправлено 27 квітень 2008 - 09:31
А как ваш сынок отнесся к поялению сестрички, как вы его готовили и какая реакция была?
Відправлено 27 квітень 2008 - 14:28
Справа в тому, що нам з маленькою одразу після народження довелося місяць бути у лікарні, тому весь цей місяць тато, бабулі, дідулі розповідали Тарасу про Христинку, він мені телефонував, запитував про маленьку, проїздив провідувати у лікарню. Потім ,коли ми приїхали додому, він уже знав, хто така Христинка, ми дали йому її роздивитися, помацати (звичайно, обережно). І взагалі ніколи не забороняли йому до малої торкатися ,тільки пояснювали ,як з нею треба поводитися.
Зараз, коли вона вже повзає, Тарас почав якось звертати на неї увагу, дає їй іграшки, забирає. я в процес не вмішуюся і ревнощів поки немає

Допомога

-